Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان حکیم تهران، مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک را در صدر مسمومیت های شیمیایی عنوان کرد.

دکتر شاهین شادنیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: کمتر کسی از پیامدهای منفی مصرف مواد بی خبر است اما باز هم به دلایل مختلف مانند تفریحات سودگذر، خوشی های لحظه ای و کسب لذت آنی اقدام به مصرف این مواد می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تقسیم بندی مسمومیت ها به دو گروه شیمیایی و دارویی تاکید کرد: مسمومیت های ناشی از سوءمصرف مواد مخدر و محرک ها مانند مسمومیت با تریاک، هروئین، کراک، شیشه و آمفتامین ها بسیار خطرناک است که تاخیر در تشخیص، درمان و ارجاع آنها به بیمارستان موجب بروز عوارض جبران ناپذیر مانند ضایعات مغزی و زندگی نباتی و حتی مرگ می شود.
رئیس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان حکیم تهران، افزود: مسمومیت با مواد مخدر و محرک های جدید کمتر از دیگر مواد است و درباره ماده مخدر «گل» نیز مسمومیت با آن اغلب در صورت ترکیب آن با ماده دیگر اتفاق می افتد.
شادنیا که متخصص سم شناسی و مسمومیت ها نیز هست، مسمومیت با مواد شوینده و آفت کش ها را از دیگر انواع مسمومیت های شیمیایی عنوان کرد و گفت: آفت کش ها نیز به دلیل مصرف کشاورزی به راحتی فروخته می شوند و در دسترس مردم قرار دارند.
رئیس بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان حکیم تهران اظهار داشت: مسمومیت با داروهای آرامبخش و خواب آور، بنزودیازپین‌ها، ترامادول و حتی استامینوفن ها از جمله شایعترین مسمومیت های دارویی به شمار می روند.
وی ادامه داد: شیوع مسمومیت با این داروها به آن علت است که در دسترس هستند و بیشتر بدون تجویز نسخه پزشک به مردم داده می شوند.
شادنیا با تاکید بر پرهیز از خوددرمانی هنگام مسمومیت ها، گفت: درصورت بروز مسمومیت ها به شرط آنکه مسمومیت با مواد نفتی و سوزاننده نباشد و بیمار تشنج نکرده و هشیار باشد در دقایق اولیه توصیه به القای تهوع می شود.
وی خاطرنشان کرد: در اینگونه مواقع باید از خوراندن مواد لبنی، شیر و چربی پرهیز کرد چراکه این مواد جذب ترکیبات سمی را سریع تر می کنند.
اول تا هفتم آبان ماه به نام هفته پیشگیری از مسمومیت ها با شعار «با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم» نامگذاری شده است.
اجتمام**9185*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سازمان غذا و دارو مسموميت شادنيا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۱۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد با عطاری‌هایی که فرآورده دارویی بفروشند

به گزارش خبرگزاری مهر، بهادر صیدمحمدیان، با تأکید بر اینکه محل عرضه هر نوع دارو اعم از گیاهی، طبیعی، بیولوژیک و شیمیایی داروخانه است، گفت: عطاری تنها می‌تواند گیاهان دارویی مجاز را عرضه کند.

وی افزود: هرگونه فروش دارو یا فرآورده دارویی اعم از داروی گیاهی، طبیعی و سنتی یا داروهای شیمیایی و بیولوژیک در محلی غیر از داروخانه از جمله عطاری‌ها تخلف محسوب می‌شود.

معاون فنی اداره کل طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در صورت مشاهده دارو و فرآورده دارویی در عطاری‌ها توسط بازرسان، این فرآورده‌ها به عنوان محصولات قاچاق ضبط و بر اساس ضوابط با عطاری مربوطه برخورد می‌شود.

کد خبر 6086372 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • کاهش ۱۸ درصدی سرقت در پایتخت
  • ممنوعیت فروش فرآورده‌های دارویی در عطاری‌ها
  • برخورد با عطاری‌هایی که فرآورده دارویی بفروشند
  • جزییات حادثه حریق در انبار دارویی بیمارستان امام حسین (ع) تهران
  • مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • کشف ۵۶ کیلو حشیش از یک‌ منزل