Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@09:42:01 GMT

ساخت ربات مچ پا هوشمند در دانشگاه تهران

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۵۰۷۰۴

ساخت ربات مچ پا هوشمند در دانشگاه تهران

به گزارش گروه علم‌وفناوری ایسکانیوز، فرهاد رجایی مجری طرح، در این باره اظهار کرد: پروتز مچ پای هوشمند فعال برای افرادی است که از زانو به پایین قطع عضو دارند.

وی طراحی مکانیکی را یکی از چالش‌های اصلی طراحی و ساخت ربات مج پا عنوان کرد و ادامه داد: ربات مچ پا ساخته شده برای حرکت به توان بسیار زیادی نیاز دارد؛ زیرا اگر قرار باشد توان توسط موتور تامین شود وزن ربات افزایش زیادی حدود شش تا هفت کیلو گرم خواهد داشت، از این رو در این پروژه سعی کردیم مکانیزمی ارائه دهیم که وزن ربات کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رجایی "فنر" همراه با "موتور" را از اجزای اصلی این ربات دانست و افزود: برای کاهش وزن این ربات تغییراتی در آن اعمال کردیم تا وزن ربات کاهش یابد در واقع به گونه‌ای با استفاده از موتورهای کوچکتر وزن را کاهش دادیم.

مجری طرح با تاکید بر اینکه این موتور نیازهای کاربر برای راه رفتن و دویدن را تامین می‌کند، خاطر نشان کرد: ردیابی تمایل کاربر که چگونه میل حرکتی فرد را بفهمید از دیگر چالش‌های ما در طراحی این ربات بود که برای رفع آن حسگرهایی به بدن فرد نصب کردیم تا وقتی فرد شروع به حرکت می‌کند بر اساس اطلاعات ساق پای، رفتار مچ پا به صورت لحظه‌ای و در زمان واقعی تخمین زده شود.

وی با تاکید بر اینکه این سنسورها در ساق پای فرد نصب می‌شود، یادآور شد: از آنجایی که مدل راه رفتن از فردی به فرد دیگر متفاوت و منحصر به فرد است از این رو نمی‌توان از یک شیوه یکسان راه رفتن برای همه افراد استفاده کرد.

این دانشجوی مکاترونیک دانشگاه تهران ادامه داد: برای آنکه بتوان شیوه راه رفتن‌های متفاوتی از سوی این ربات ارائه شود، از قابلیت حسگرها، پردازش اطلاعات این حسگرها و شبکه‌های عصبی ارتباطی بین رفتار ساق فرد و رفتار مچ استفاده شد؛ چرا که معمولا در این بیماران ساق پا سالم است و این حسگرها با پردازش اطلاعات از ساق پا، متوجه می‌شوند مچ پا باید چه رفتاری خواهد داشت.

رجایی افزود: این طرح در آزمایشگاه مرکزی پیشرفته دانشگاه تهران انجام شده است و در مرحله تجاری سازی قرار دارد و شرکت‌هایی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه گذاری بر روی این طرح اعلام کردند ولی ما قصد داریم در فاز توسعه‌ای این طرح، برخی از وجوه این ربات را ارتقا دهیم.

این طرح از سوی خلیل عالی‌پور، بهرام تارویردی‌زاده و علیرضا هادی و به سرپرستی فرهاد رجایی اجرایی شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

169 / 279 ربات پا هوشمند دانشگاه تهران کاهش وزن سنسور ساق پا حسگر

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تهران کاهش وزن سنسور ساق پا حسگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۰۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود

سرهنگ سید ابوالضل موسوی پور روز سه‌شنبه در جریان جلسه ارتباط مردمی پلیس راهور در سامانه ۱۹۷ گفت: سامانه نظارتی دوربین‌های هوشمند از این پس تمامی تخلفات ساکن را در محدوده‌های مشخص شده شهر تهران به صورت هوشمند ثبت خواهند کرد.

به گفته او این سامانه به صورت بر خط و در کسری از ثانیه پیامک تخلف را برای راننده یا مالک خودرو مذکور ارسال خواهد کرد.

رییس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه گفت: تا پایان خردادماه دوربین‌های نظارتی ترافیکی به کمک هوش مصنوعی تمام فرایند ثبت تخلفات و رسیدگی به آن را نیز در استان به صورت برخط اجرایی خواهد کرد.

پارک در محل ممنوعه، پارک دوبل و توقف در پیاده‌رو جزو تخلفات ساکن محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • نصب دوربین‌های هوشمند پلیس در ورزشگاه‌ها برای تامین امنیت
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هوشمند منصوب شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد