Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-02@12:53:00 GMT

سرنوشت 4 وزیر پیشنهادی دولت چه می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۵۴۱۸۹

صراط:

پیش از استیضاح و برکناری ربیعی و کرباسیان وزرای کار و اقتصاد در 17 مرداد و 4 شهریور ماه، بارها نمایندگان مجلس از طیف‌های مختلف سیاسی از رئیس‌جمهور خواستند تا تیم اقتصادی خود را ترمیم کند، اما روحانی هیچ واکنشی به این پیام‌ها نشان نداد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از استیضاح‌ این دو وزیر، نمایندگان مجلس خود دست به کار شدند و استیضاح وزرای دیگری همچون رحمانی‌فضلی وزیر کشور، آخوندی وزیر راه و شهرسازی، شریعتمداری وزیر صنعت و معدن و حجتی وزیر جهاد کشاورزی را کلید زدند، البته استیضاح آخوندی و شریعتمداری با جدیت بیشتری در مجلس دنبال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از شایعه تا واقعیت!

در واکنش به تلاش بسیاری از نمایندگان برای برکناری وزرای راه و صمت به دلیل سوءمدیریت‌ها و مشکلات جدی ایجاد شده در این دو حوزه، بارها شایعه استعفای آخوندی و شریعتمداری خبرساز شد هرچند همیشه از سوی دولت تکذیب شد اما زمزمه‌ها درباره تمایل رئیس جمهور برای برکناری این دو وزیر در راهروهای مجلس به گوش می‌رسید.

الیاس حضرتی نماینده مردم تهران اولین بار استعفای شریعتمداری را رسانه‌ای کرد، بعد از انتشار این خبر بسیاری اعلام ‌کردند که روحانی از شریعتمداری خواسته تا از سمت خود استعفا داده و برای پذیرش پُست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آماده شود و به همین دلیل هم او در مخالفت با این موضوع استعفا داده است که البته این موضوع هم تکذیب شد.

با وجود تکذیب‌ها، شایعه معرفی شریعتمداری به عنوان وزیر کار در مجلس قوت گرفت و بارها برخی نمایندگان آن را تایید کردند، وضعیت درباره آخوندی هم بر همین منوال پیش رفت و با وجود تایید استعفای او از سوی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، دولت دوباره آن را تکذیب کرد که البته دیگر این تکذیب‌ها اثر خود را در میان افکار عمومی از دست داده بود و بسیاری از نمایندگان درباره گزینه‌های پیشنهادی و احتمالی رئیس جمهور درباره وزارتخانه‌های صمت، کار، اقتصاد و راه مطالبی را در رسانه‌ها بیان می‌کردند.

روز پایان شایعات و حدسیات

در نهایت رئیس جمهور تصمیم گرفت با معرفی رسمی وزرای پیشنهادی و تقدیم آن به مجلس شورای اسلامی در روز 29 مهرماه به شایعه‌ها پایان دهد. روحانی "محمد اسلامی" را به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، "فرهاد دژپسند" به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارایی، "محمد شریعتمداری" وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین "رضا رحمانی" را به عنوان وزیر پیشنهادی "صمت" به مجلس معرفی کرد.

در زمان قرائت نامه معرفی وزرای پیشنهادی، صدای «دو دو» (مخالفت) نمایندگان در صحن مجلس پیچید و آنها به اینگونه مخالفت خود را با وزرای پیشنهادی دولت نشان دادند، البته امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در همان روز با حضور در جمع خبرنگاران و در واکنش به مخالفت وکلای ملت به وزرای پیشنهادی اظهار کرد؛ صدای «چهار چهار»(موافقت) نمایندگان هم در همان زمان به گوش رسید و باید برای مشاهده نتیجه و نظر وکلای ملت تا روز رای اعتماد منتظر ماند؛ در همان روز معرفی وزرای پیشنهادی، بسیاری از نمایندگان شانس پیروزی دژپسند و اسلامی را از دو وزیر پیشنهادی دیگر بالاتر می‌دانستند، اما اعضای مجمع نمایندگان استان مازندران نگاه خوبی به اسلامی نداشتند چراکه او پیش از معرفی به مجلس به عنوان وزیر راه، استاندار مازندران بود و به گفته نمایندگان مازندرانی، اسلامی تعامل خوبی با آنها نداشته است.

تبلیغ نمایندگان برای همکار قدیمی

نگاه‌ها به رحمانی که قبل از معرفی به مجلس به عنوان وزیر پیشنهادی صمت، در پُست معاونت این وزارتخانه خدمت می‌کرد هم متفاوت است، او پیش از این سه دوره نماینده مجلس و همچنین رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بوده است و به نطر می‌رسد که توانسته نظر موافق نمایندگانی که با او آشنا بودند را جلب کند. به گفته کوچکی‌نژاد عضو فراکسیون نمایندگان ولایی، در همین چند روز این نمایندگان قدیمی در مجلس برای رحمانی حسابی تبلیغ کرده‌اند، در مقابل برخی دیگر با رحمانی به دلیل آنکه سابقه مدیریتی و حضور چندانی در وزارتخانه نداشته مخالف بودند اما در مجموع نمایندگان از طیف‌های مختلف سیاسی براین باورند که رحمانی می‌تواند رای اعتماد مجلس را کسب کند.

وزیر پیشنهادی اقتصاد بر لب مرز

اما مخالفان دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد هم معتقدند که او کارنامه بسیار موفقی در زمان حضور در سازمان برنامه و بودجه ندارد، اکنون برای گرفتن رای اعتماد مجلس لب مرز قرار دارد و احتمالا با 5 رای بالاتر یا پایین‌تر بتواند موفق شود.

شاید سوال‌برانگیزترین وزیر پیشنهادی را بتوان شریعتمداری دانست، چراکه از همان روز قرائت اسامی وزرای پیشنهادی در مجلس، همگان شرایط او را از بقیه وزرای پیشنهادی سخت‌تر می‌دانستند، شریعتمداری پیش از استعفا از وزارت صمت به دلیل حجم تخلفات در بحث خودرو و مشکلات حوزه صنعت در آستانه استیضاح قرار داشت و کارشناسان معرفی او را به عنوان وزیر جدید توهین و بی تفاوتی به افکار عمومی می‌دانستند اما با گذشت چند روز از معرفی او به مجلس، خبرها حاکی از تغییر نگاه بسیاری از نمایندگان نسبت به شریعتمداری داشت تا جایی که موجب تعجب شد.

اصلاح‌طلبان مجلس که از رئیس‌جمهور برای معرفی 4 وزیر پیشنهادی بدون مشورت با آنها گله‌مند بودند و اعلام کردند هرچند نگاه مثبتی به این وزرا ندارند اما برای همراهی با دولت به آنها رای مثبت خواهند داد. برخی دیگر هم مانند اعضای کمیسیون صنایع و معادن، کمیسیون آموزش و تحقیقات و فراکسیون نمایندگان پاسخ‌های شریعتمداری را بسیار قانع‌کننده و شفاف می‌دانستند و به همین دلیل نگاهشان مثبت شده بود.

تغییر 180 درجه‌ای به یک وزیر پیشنهادی!

کمیته فراکسیون نمایندگان ولایی که مسئول بررسی وضعیت شریعتمداری بود بعد از برگزاری جلسه‌ای تقریبا چهار ساعته با وی بیان کرد؛ جمع‌بندی نشست درباره وزیر پیشنهادی کار به دلیل اظهارات و توضیحات شفاف درباره اوضاع صنعت و برنامه‌های کاری آینده او مثبت است. البته یکی از اعضای این فراکسیون که عضو این کمیته هم نبود در گفت‌وگو با ما درباره نظر اصولگرایان نسبت به شریعتمداری اظهار کرد؛ ما تصمیم گرفته‌ایم به وی رای مثبت دهیم تا دیگر دولت برای کم کاری و عدم حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بهانه‌ای نداشته باشد.

با پرسش از نماینده‌ها درباره اوضاع وزرای پیشنهادی، اکثرا با این پاسخ مواجه شدیم که99 درصد این وزرا در روز رای اعتماد موفق به جلب نظر مجلس می‌شوند مگر آنکه اتفاق غیرقابل پیش‌بینی مانند جلسه استیضاح کرباسیان وزیر سابق اقتصاد رخ دهد؛ حال امروز (شنبه 5 آبان ماه) یعنی جلسه رای اعتماد به 4 وزیر پیشنهادی دولت فرا رسیده و نمایندگان از ساعت 13 کار بررسی خود را در صحن علنی آغاز می‌کنند، باید دید تا چه میزان این وزرا می‌توانند نظر مثبت مجلس را به خود جلب کنند هرچند تمامی جلب نظرها طی چند روز گذشته و در جلسات کمیسیون‌ها، فراکسیون‌ها و راهروهای مجلس انجام شده است اما باز هم نمی‌توان این مجلس را پیش‌بینی کرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: نمایندگان مجلس اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۴۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۱۰- ج در خصوص اعتبارات استانی با ۱۵۴ رأی موافق، ۲۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱۰- ج لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: این جدول مربوط به اعتبارات استانی می‌باشد که ریالی در آن بالا و پایین نشده است، بخشی از آن به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود، این جدول به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود، در بخشی از جدول حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به بودجه‌های جهادی اختصاص داده شده که به طور مساوی به تمام استان‌ها تقسیم می‌شود. هیچ گونه تغییری در این جدول اعمال نشده است فقط ۴ ستون به آن اضافه شده، ۴ مورد آن نیز در مورد مباحث استانی می‌باشد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیح جدول ۱۰- ج، گفت: این جدول با نظر دولت تنظیم شده، تغییرات مختصری بر آن اعمال گردیده که مخالفتی با آن نداریم، مبالغ عنوان شده در این جدول به صورت یکجا برای حل مسائل مدارس نیمه تمام، راه‌های روستایی و آبرسانی به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود و همگی در یک ستون آورده می‌شود، اما در ستون توازن یک سوءبرداشتی نشود، بودجه در اختیار نمایندگان است، قطعا توافق ما این نیست که بودجه را در اختیار نمایندگان بگذاریم بلکه این اعتبارات بودجه‌ای در اختیار شورای برنامه ریزی استان‌ها قرار می‌گیرد.

حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در ادامه، گفت: تمام بودجه با همکاری دولت و مجلس دنبال شده است، این جدول نیز براساس توافق دولت و مجلس به نتیجه رسیده است، تلاش می‌شود با رعایت انصاف و عدالت بودجه تقسیم شود.

قالیباف در توضیح جدول ۱۰- ج، گفت: بخشی که در توازن یک آمده و در زیرمجموعه نمایندگان قرار می‌گیرد توافق بر این شده است که در سازمان برنامه، شورای برنامه ریزی آن استان در حوزه مسائل عمرانی با برنامه قرار بگیرد، با نظر دوستان در همان سیستم نیز انجام پذیرد، حتی اولویت هم باید با کار‌های زیرساختی باشد، چون توافق صورت گرفته ابهامی نیز ایجاد نمی‌شود.

رئیس مجلس در ادامه یادآور شد: ۱.۵ همتی که برای موضوع فنی و حرفه‌ای اختصاص داده شده بود که در حوزه ملی باشد با پیشنهاد دولت در همان مبحث استانی تعلق می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • همه دستگاه‌ها باید به وظایف‌شان در «طرح نور» عمل کنند
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟