Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به عدم رسیدگی به تخلفات ساختمانی از سوی شهرداری گفت: شهرداری‌ها بعضا تخلفات ساختمانی را به عنوان فرصتی برای درآمدزایی تلقی می‌کنند، اما نمی‌توان گفت همه قصورهایی که در شهرداری وجود دارد، به دلیل تعلل در ایفای قانون برای درآمدزایی است؛ بلکه بخشی از آن ناشی از فساد کارکنان شهرداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اجتماعی ایران/ محمد سالاری درباره تخلفات ساختمانی گفت: متاسفانه وقتی تخلف ساختمانی در شهر تهران اتفاق می‌افتد، حتی آرای کمیسیون ماده صد هم خیلی در تخریب این تخلفات کارساز نیست، چراکه کسانی که چنین تخلفاتی را مرتکب می‌شوند، از خلاء قوانین و فضای رانت و فساد که بعضا در حوزه‌های مختلف تصمیم‌گیری کشور وجود دارد، استفاده می‌کنند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ادامه داد: بخشی از مشکل هم به کثرت قوانین و موازی بودن و تفسیرپذیر بودن آن برمی‌گردد، چراکه این افراد آرایی را از مراجع قضایی یا دیوان عدالت اداری می‌گیرند تا جلوی اجرای رای کمیسیون ماده صد را بگیرند.

تخریب در تخلفات ساختمانی، تبعات اجتماعی و اقتصادی دارد

وی افزود: بخشی از مشکل هم به این برمی‌گردد که پس از ارتکاب تخلف و بهره‌برداری از ساختمان، تخریب می‌تواند منجر به تبعات جدی اجتماعی و اقتصادی شود و برای مجموعه ساکنان ساختمان یا مجاوران و کسانی که نقشی در ارتکاب تخلف نداشته‌اند، ایجاد مشکل کند، به همین دلیل کمتر از یک درصد آرای تخریب ساختمان اجرایی شده است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به موضوع یک طبقه اضافه پاساژ علاءالدین گفت: در همین پاساژ علاءالدین که یک طبقه در وسط شهر به آن اضافه کرده بودند، با وجود موافقت همه نهادها مثل شورای شهر، شهرداری تهران، دیوان عدالت اداری، شورای تامین شهرستان و فرمانداری بازهم یک پروسه طولانی طی شد تا یک طبقه اضافی حذف شود. در موارد متعدد دیگر هم سازوکار و هم امکانات لازم وجود ندارد تا این میزان از تخلفات گسترده را تخریب کنند.

سالاری اضافه کرد: در شورای شهر معتقد هستیم؛ مهم‌ترین رسالت در حوزه پیشگیری است. از مجموعه عوامل شهرداری گله‌مندیم که در این حوزه کارنامه قابل قبولی ندارند. همچنین از مهندسین ناظری که در سازمان نظام مهندسی مسئولیت دارند تا در تمامی‌عملیات‌های ساختمانی نظارت داشته باشند گله‌مندیم، چراکه گزارشات تخلف را به موقع به شهرداری ارائه نمی‌دهند. این نظارت اساسا در فواصل زمانی طولانی‌مدت صورت می‌گیرد یا بعضا ناظران به مسئولیت قانونی خود عمل نمی‌کنند.

عدم رسیدگی به تخلفات مهندسان ناظر

وی مهم‌ترین اقدامی‌ را که می‌تواند در کاهش تخلفات مثمرثمر باشد، پیشگیری دانست و تصریح کرد: علی‌رغم اینکه شهرداری تهران در هیات‌های رسیدگی به تخلفات کارکنان زیادی دارد و با وجود اینکه به موجب یکی از تبصره‌های قانون ماده صد، چنانچه عوامل شهرداری یا مهندسان ناظر تخلف داشته باشند، می‌بایست پرونده آنان به کمیته‌های انضباطی یا هیات‌های رسیدگی به تخلفات ارجاع شود، متاسفانه این اتفاق یا خیلی کم رخ می‌دهد یا اصلا رخ نمی‌دهد.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: حتی ما قانونی داریم که به موجب آن اگر قصور کارکنان شهرداری جدی باشد، پرونده آنان باید به قوه قضاییه ارجاع شود، اما متاسفانه چنین اقدامی‌انجام نمی‌شود. اشکال کار اینجاست که شهرداری‌ها اساسا در طول همه سال‌های گذشته، بعضا تخلفات ساختمانی و موضوعات این چنینی را به عنوان یک درآمدزایی تلقی کرده‌اند.

سالاری با بیان اینکه به هر حال مجموعه تصمیم‌گیران نتوانستند در حوزه درآمد پایدار اتفاق خوبی را رقم بزنند، گفت: از آنجا که اداره شهرها و کلانشهرهایی مثل تهران بسیار پیچیده است و نیاز به اعتبارات قابل توجه دارد، سهل‌الوصول‌ترین راه برای شهرداری‌های کشور این بوده که از محل بارگذاری، فروش تراکم، تغییر کاربری‌ها و بعضا تخلفات ساختمانی و تثبیت‌های تجاری که در شهر تهران وجود دارد، شهر را اداره کنند.

وی افزود: باید لایحه درآمدهای پایدار را به صورت جدی پیگیری کنیم. این موضوعات به دهه 60 برمی‌گردد که دولت آن زمان تصمیم گرفت، کلانشهرها را به صورت خودکفا اداره شوند و دولت‌ها رقمی برای اداره شهرها و کلانشهرها پرداخت نکنند. همین امر باعث شد کلانشهرها به سمت ایجاد درآمد بروند و این کار برای آن‌ها اولویت اول شود. در فرایند ایجاد درآمد سهل‌الوصول‌ترین راه، بارگذاری‌ها، ساخت و ساز و تخلفات ساختمانی بوده است. البته نمی‌توان گفت همه شهرداری‌ها به تخلفات ساختمانی دامن زده‌اند اما بعضا این نهادها در شکل‌گیری این تخلفات همکاری داشته‌اند.

سالاری تصریح کرد: نمی‌توانیم بگوییم مجموعه قصورهایی که در شهرداری‌ها وجود دارد، فقط به دلیل تعلل در ایفای مسئولیت قانونی است؛ بخشی هم به خاطر وجود فساد است. باید سازوکارهایی را پیش‌بینی کنیم که با اصلاح قوانین، به‌روزرسانی و فرهنگ‌سازی نسبت به پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی اقدام کنیم./ ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۵۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران بر لزوم رعایت دستورالعمل استقرار و نظام نگهداشت HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در مناطق تأکید کرد.   به گزارش ایسنا، احمد صادقی در دویست و سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: بارش های نیمه شب جمعه و صبح ۱۵ اردیبهشت ماه در شهرداری منطقه ۱۵ به آدرس بزرگراه بعثت نرسیده به میدان بسیج سبب شد یکی از منهولهای موجود در مسیر به واسطه  شدت بارش و حجم زیاد آب های بالادستی و نیز عدم کشش شبکه جمع آوری آب های سطحی دچار انسداد و گرفتگی شود.   وی ادامه داد: این امر سبب می شود عوامل اجرایی و مدیران خدمات شهری به محل اعزام  شوند و کارگران اداره مسیل های منطقه جهت رفع گرفتگی داخل منهول فاضلاب شوند؛ اما  به طور ناگهانی، فشار آب سبب افتادن یکی از کارگران به داخل شبکه می شود و متأسفانه این فرد تا به امروز پیدا نشده، علی رغم اینکه آتش نشانی زحمات زیادی برای جستجو و پیدا کردن این فرد انجام داده است.    احمد صادقی ادامه داد: من تشکر می کنم از زحمات مجموعه خدمات شهری در این چند روز ولی این زحمات سبب نمی شود که موارد و ضوابط ایمنی رعایت نشود. لایروبی مسیل ها به عنوان چک لیست عملیات به مناطق طی سال های قبل ابلاغ شده و اسناد لازم  به عنوان دستور العمل استقرار و نظام نگاهداشت مدیریت «اچ اس ای» در هر منطقه موجود است که با بررسی های به عمل آمده مشخص شده در این منطقه نیز این دستورالعمل موجود بوده است.   از طرفی عدم انجام عملیات در حین بارندگی به دلیل شرایط نامساعد  اعم از  دبی بالای آب و عدم اطلاع از خطراتی که  در این شرایط وجود دارد از توصیه هایی است که در حوزه خدمات شهری باید مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در حادثه منطقه ۱۵ این مورد رعایت نشده است.    صادقی تاکید کرد: ذکر دو نکته در این حادثه حایز اهمیت است که امیدوارم مجموعه مدیریت شهری به آن توجه داشته باشد؛   نخست آنکه ساختار اچی اس ای در شهرداری تهران نیازمند تقویت است و یک شهر با جمعیتی بیش از  ۱۰ میلیون نفر صرفا با چند کارشناس در منطقه امکان نظارت بر سیستم ایمنی شهر را ندارد. لذا بایستی این سیستم تقویت و اگر بخش خصوصی صلاحیت دار باید در این بخش استفاده بشود.    وی ادامه داد: نکته دوم که خیلی مهم است؛ موضوع بررسی عدم رعایت دستور العمل استقرار و نگهداشت نظام مدیریت اچ اس ای در  منطقه مذکور است که  در صورت رعایت نکردن این نظامات به طور حتم می بایست با  خاطیان چه عوامل پیمانکاران و چه مدیران برخورد قانونی صورت گیرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند
  • دخل و خرج شهرداری تهران زیر ذره بین شورا
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳