Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک کارشناس حوزه معدن گفت: در سال ۱۴۰۴ کشور ما نیازمند بیش از ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن کلوخه است و طبق تحقیقات به عمل آمده بیش از ۳۰ میلیون تن کسری خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان بر اساس آخرین آمار مربوط به تولید کالا‌های منتخب معدنی و صنایع معدنی از بین ۱۳ کالای تولیدی منتخب، فولاد خام، کاتد مس، شمش آلومینیوم، آلومینا، سنگ آهن، کنسانتره زغال سنگ، کاشی، شیشه جام، ظروف شیشه‌ای و ظروف چینی با رشد تولید مواجه بودند و سه کالای، سیمان، محصولات فولادی و چینی بهداشتی نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش تولید روبه‌رو شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس از آغاز سال جاری تا پایان تیرماه امسال، فولاد خام ۱۰ درصد، کاتد مس ۶۲.۳ درصد، شمش آلومینیوم ۸.۲ درصد، آلومینا ۰.۶ درصد، سنگ آهن ۱۶.۶ درصد، کنسانتره زغال سنگ ۹.۹ درصد، کاشی ۴.۷ درصد، شیشه جام ۰.۱ درصد، ظروف شیشه‌ای ۱۷.۶ درصد و ظروف چینی ۱۲.۶ درصد رشد تولید داشته اند.
مهدی کرباسیان معاون سابق وزیر صنعت با بیان اینکه سال گذشته توانستیم افزون بر ۹‌میلیارد دلار فقط از صادرات فولاد و صنایع وابسته به آن درآمد ارزی داشته باشیم، عنوان کرد: در حالی که پیش از دولت یازدهم تولید فولاد به طور کلی با رکود مواجه شده بود اما، ما توانسته‌ایم مقام سیزدهم تولید فولاد جهان را کسب کنیم که اگر پروژه‌های در دست احداث به بهره‌برداری برسند، این مقام به جایگاه تک رقمی ارتقا می‌یابد.
کرباسیان گفته بود: فقط ایمیدرو در این مدت به ۵۰۰‌ میلیون تن سنگ‌آهن، ۴۰ تن طلا و... دست یافته است، در حوزه فولاد تقریبا وابستگی از بین رفته است و فقط بخشی از مواد اولیه وارد می‌شود که چشم انداز ما نشان می‌دهد در سال آینده این وابستگی هم به‌طور کامل قطع می‌شود.
کیوان جعفری طهرانی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص نیازمندی ایران به سنگ آهن در سال‌های آینده تصریح کرد: تولیدات سنگ آهن کفاف نیاز‌های داخل رو می‌دهد، اما طبق آمار‌ها و تحقیقات به عمل آمده در سال ۱۴۰۴ با کمبود سنگ آها مواجه خواهیم شد، زیرا استخراج به دلیل نبود اکتشافات جدید با رکود مواجه شده.
وی در ادامه افزود: در سال ۱۴۰۴ کشور ما نیازمند بیش از ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن کلوخه است و طبق تحقیقات به عمل آمده حدود ۳۰ میلیون تن کسری خواهیم داشت و این وضعیت از سال ۱۴۰۱ احساس می‌شود و تا سال ۱۴۰۴ به اوج خود خواهد رسید.
سخنران کنفرانس‌های بین‌المللی سنگ‌آهن و فولاد مطرح کرد: در کنفرانس‌ها اخیر به این نکته توجه شد که با اکتشافات و استخراج‌های جدید و با حمایت‌های دولت و ورود سرمایه گذاران به این عرصه با این کسری و کمبود مقابله خواهد شد.
کیوان جعفری طهرانی با بیان این مطلب که تا کنون شاهد واردات این محصولات به کشور نبودیم، توضیح داد:، اما اگر این کسری در سال‌های آینده با حمایت‌های دولت جبران نشود مجبور به واردات خواهیم شد، در کشور افغانستان معدن‌های سنگ آهنی وجود دارد که قادربه تولید سنگ آهن دانه بندی با حجم چشم گیری را دارد در حدود سال‌های ۸۳ تا ۸۵ تحقیقات و بازدید‌هایی به عمل آمد که کشور افغانستان می‌تواند تمامی کسری هارا برای ایران جبران کند و همچنین روش‌های انتقال محصول نیز تا حدودی مطرح و حل شده بود.
نام معدن اصلی سنگ‌آهن افغانستان «حاجی‌گک» است، معدن حاجی گک ۱.۸ میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ آهن داشته و بزرگترین معدن سنگ آهن بکر آسیا به شمار می‌رود.
افغانستان دارای معادن برتر سنگ‌آهن، مس و لیتیوم است و این موارد جزو اولویت‌های این کشور از نظر استخراج و بهره‌برداری قرار می‌گیرد، هرچند این اتفاق به دلیل مسائل امنیتی و درگیری‌های موجود نتوانست به خوبی شکل بگیرد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سنگ آهن صادرات افغانستان معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۵۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد

غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه، در حاشیه بازدید اعضای منطقه ۶ سازمان بازرسی کل کشور و بازرس کل استان اصفهان از خط تولید فولاد مبارکه... - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار فولاد، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه، در حاشیه بازدید اعضای منطقه 6 سازمان بازرسی کل کشور و بازرس کل استان اصفهان از خط تولید فولاد مبارکه اظهار کرد: بازدیدها قطعاً ثمرات و منافع بسیاری برای کشور و صنعت دارد و مقوله تولید با توجه به نام‌گذاری چندین‌ساله آن باید بیش‌ازپیش موردتوجه مسئولان ذی‌ربط قرار گیرد.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه ادامه داد: تمام دغدغه شرکت فولاد مبارکه این است که تولید را در ابعاد مختلفِ کمیت، کیفیت و پارامترهای مرتبط رشد دهد و بخشی از این تلاش به کمک مسئولان در خارج از مجموعه بستگی دارد؛ ازاین‌رو حضور و بازدیدها از خط تولید و آشنایی نزدیک با مشکلات و ظرفیت‌ها ثمربخش خواهد بود.

وی افزود: راه برون‌رفت کشور از مشکلات، رشد تولید است و قطعاً دغدغه مسئولان کشور و استان، رفع موانع تولید و تحقق شعار سال و تأکیدات مقام معظم رهبری است.

سلیمی یادآور شد: محدودیت منابع انرژی یکی از مشکلات شرکت فولاد مبارکه است که بازرسان در جریان آن قرار گرفتند و امیدواریم تصمیمات فنی و منطقی‌تری در این زمینه گرفته شود.

سازمان بازرسی در رفع مشکلات صنعت فولاد اعلام آمادگی کرده است

به گزارش خبرنگار فولاد، حمید شاه‌محمدی، رئیس بازرسان کل منطقه 6 سازمان بازرسی کل کشور و بازرس کل استان اصفهان، پنج‌شنبه 13 اردیبهشت‌ماه، در حاشیه بازدید از فولاد مبارکه با اشاره به شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» و لزوم حمایت از تولید، اظهار کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه و سازمان بازرسی بر حمایت از تولید، بازدید از فولاد مبارکه انجام شد.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه به‌لحاظ تولید در خط مقدم صنعت فولاد قرار دارد و با توجه به این ظرفیت، بازدید حضوری بازرسان کل منطقه 6 سازمان بازرسی کل کشور از فولاد مبارکه نتیجه‌بخش خواهد بود، زیرا موجب می‌شود ایشان از نزدیک با مشکلات و دغدغه‌های تولید آشنا شوند.

رئیس بازرسان کل منطقه 6 سازمان بازرسی کل کشور و بازرس کل استان اصفهان گفت: سازمان بازرسی در راستای وظایف، حوزه کاری و صلاحیت خود، تا جایی که بتواند جهت حل مشکلات صنعت فولاد و تولید کشور ورود پیدا می‌کند و برای رفع این مشکلات اعلام آمادگی کرده است.

وی با اشاره به مشکلات موجود فولاد مبارکه و محدودیت‌های انرژی تصریح کرد: در رفع محدودیت‌های انرژی دو دیدگاه کشوری وجود دارد و تصمیمات کشوری به مصلحت کل کشور است و البته مسئولان استان دغدغه رفع مشکلات تولید را دارد و سازمان بازرسی نیز در این مسیر همکاری و همراهی خواهند کرد.

شایان‌ذکر است بازرسان کل منطقه 6 سازمان بازرسی کل کشور ازجمله استان‌های کرمان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و یزد،  از خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه بازدید کردند.

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • راهنمای خرید نهال گردو اصلاح شده ضمانتی و معتبر
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته