Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید شیخ‌حسنی که از هنرمندان حوزه نقاشی‌خط است و به تازگی با همکاری مرتضی شمیسا نمایشگاه «کوچ» را برگزار کرده است درباره مشکلات و وضعیت این رشته هنری به خبرنگار مهر گفت: نقاشی خط هنر تلفیقی است و متاسفانه این رشته دارای انجمن صنفی نیست و بر همین اساس هم برنامه‌ها و نمایشگاه‌ها در این حوزه بیشتر به همت علاقه‌مندان و به صورت خودجوش برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بیشتر افراد به دلیل آشنایی نداشتن با این هنر، نقاشی‌خط را همان خوشنویسی می‌دانند، بیان کرد: بسیاری از افراد، نقاشی خط را بیشتر به نقاشی نزدیک می‌دانند ولی از آنجا که اغلب هنرمندان فعال این حوزه از خوشنویسی به نقاشی خط روی می‌آورند، بیشتر این هنر با خوشنویسی مقایسه می‌شود. البته نقاشی خط و خوشنویسی تفاوت‌های خاصی با هم دارند که شاید بتوان تفاوت اصلی را در قالب اجرای آنها دید.

این هنرمند عرصه نقاشی‌خط تاکید کرد: ‌در خوشنویسی یکسری قالب‌های سنتی و کلاسیک داریم که تعدادشان محدود است و بر همین اساس هنرآموز این رشته هنری باید سعی کند تا از الگوی خود تبعیت کند و شبیه به خط استادش بنویسد در حالیکه در نقاشی خط کار در فضای آزاد انجام می‌شود و هنرجو تلاش دارد تا راه خود را جدا کند و شیوه مستقلی داشته باشد.

وی خلاقیت و نوآوری را لازمه اصلی هنر مدرن دانست و اظهار کرد: نقاشی‌خط رشته‌ای است که از لحاظ هنری خلاقیت بیشتری را می‌طلبد و هیچ هنرمندی نمی‌تواند اثری شبیه دیگری خلق کند.

شیخ حسنی بازار نقاشی‌خط را نسبت به هنرهای سنتی بهتر دانست و تشریح کرد: طی سه سال‌ اخیر موجی از رویکرد علاقه‌مندان به نقاشی خط ایجاد شد ولی به نظر می‌رسد از ۲ سال پیش هیجان‌های سال‌های قبل فروکش کرده و اکنون شرایط باثبات‌تر شده است.

وی درباره نقش گالری‌ها در ایجاد بازار فروش آثار نقاشی‌خط تصریح کرد: اگر بخواهیم به فروش آثار هنری کمک کنیم لازم است هنر را به زندگی مردم بکشانیم. ما کمتر شاهد آثار فاخر هنری در خانه‌ها یا سطح شهر هستیم. البته طی سه سال اخیر به همت سازمان‌هایی چون سازمان زیباسازی شهر تهران، کارهایی در این زمینه انجام شده است و مردم با هنر آشناتر شده‌اند.

شیخ حسنی تاکید کرد:‌ گالری‌داران فرصتی را فراهم می‌کنند که عامه مردم بتوانند با آثار هنری ارتباط برقرار کنند ولی این حرکت فرهنگی زمان‌بر است و تا رسیدن به جایی که مردم برای خرید آثار هنری حاضر به پرداخت پول شوند، مسیر زیادی در پیش داریم.

شیخ حسنی درباره نمایشگاه «کوچ» که چندی پیش برگزار شد و وی نیز در آن اثر داشت، گفت: در این نمایشگاه ۲ هدف را دنبال می‌کردیم؛ یکی اینکه سطح کیفی آثار در حد قابل قبولی باشد و دیگر اینکه به قدری رغبت در مخاطب ایجاد کنیم که با تکرار نمایشگاه در سال‌های بعد، باز هم برای دیدن آثار به گالری بیاید و این چیزی است که نیازمند همت جمعی بیشتر هنرمندان است.

این هنرمند نقاشی خط تاکید کرد: در صورتی که شرایط برای تکرار نمایشگاه فراهم شود و ببینیم می‌توانیم در سطح کمی و کیفی بالاتری نمایشگاه بعدی را برگزار کنیم در سال های بعد هم نمایشگاه «کوچ» را ادامه خواهیم داد.

وی در پایان درباره ضرورت تنوع در آثار هنری اظهار کرد: هنر در طول تاریخ همیشه دستخوش تغییر بوده است و بخش عمده‌ای از تغییرات هم بنا بر ضرورت‌های اجتماعی و تغییر ذائقه مخاطب اتفاق افتاده است. از آنجا که آدمی از تکرار پرهیز می‌کند افراد در حوزه هنرهای تجسمی هم علاقه‌مند هستند تا هر روزه کارهای جدیدی را ببینند.

کد خبر 4442251

منبع: مهر

کلیدواژه: اقتصاد هنر گالری داری نقاشی خط اربعین ۹۷ تئاتر ایران هالیوود فیلم سینمایی سینمای مستند اربعین 97 موسیقی ایرانی سریال ایرانی فیلم کوتاه برنامه تلویزیونی اربعین حسینی رادیو پوستر برنامه رادیویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۷۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد

مهرناز قربان‌پور هنرمند خوشنویس که ۲ اثر از او در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده است، درباره برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر بیان کرد: نمایشگاه با کیفیت خوبی برگزار شده است. به ویژه در شرایطی که نمایشگاه برگزار کردن کار سختی شده است و انگیزه کافی از سوی هنرمندان وجود ندارد، به همین دلیل در فضای کلاسیک خوشنویسی، کمتر شاهد برگزاری چنین رویدادهایی هستیم و نمایشگاه گروهی با این کیفیت کمتر برگزار می‌شود.‌

وی با تاکید بر اینکه کیفیت برگزاری نمایشگاه توسط بخش خصوصی بسیار محسوس است، گفت: به طور قطع اگر جایی بخواهد از هنرمندان حمایت کند بخش خصوصی است، کسانی که در فروش آثار هنری و گالری‌داری تخصص دارند، هم در برگزاری نمایشگاه موفق‌ترند و هم در فروش آثار می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. مطمئناً اگر بخش خصوصی به این عرصه ورود کند، اتفاقات خوبی می‌تواند به لحاظ حرفه‌ای برای هنرمندان بیفتد.

این هنرمند خوشنویس درباره نمایشگاه «روایت باران» توضیح داد: نمایشگاه «روایت باران» از چند جهت متفاوت است؛ اختصاص یک بخش به نمایش آثار قدما جالب توجه است، همچنین از اساتید پیشکسوت آثاری به نمایش درآمده و نشان از گزینش خوب در انتخاب آثار دارد. در مجموع نمایشگاه شسته رفته و خوبی است. مدت‌هاست این اتفاقات کمرنگ شده و نمایشگاه خوب، کم می‌بینیم.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، خوشنویسی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد، هنرمندان خوبی در این عرصه داریم که زحمت بسیاری می‌کشند که نیاز به حمایت دارند. به هر حال وقتی حمایت‌های خوبی از یک هنرمند شود، مطمئناً آثار فاخر و بهتری خلق می‌کند. اما وقتی نه فضایی برای ارایه آثار وجود داشته باشد و نه فضایی برای فروش آن، انگیزه هنرمند کاهش پیدا می‌کند.

قربان پور در پایان گفت: حضور افرادی که تخصص دارند و سال‌هاست در این حوزه فعالیت دارند، کار بلد هستند و می‌توانند ارایه‌های قوی و حرفه‌ای و خوبی داشته باشند، مغتنم است و مطمئناً چنین حرکت‌هایی به بهبود وضعیت هنر کمک می‌کند.

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» توسط گالری تخصصی هنرهایی ایرانی و اسلامی «ترانه باران» در فرهنگسرای نیاوران برپا شده و تا پایان اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.

کد خبر 6097681

دیگر خبرها

  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی