Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور گفت: اگر در چنین مجلسی یکسال پیش به بحث و بررسی می‌پرداختیم که اگر روزی در حقوق لاینفک ملت ایران آمریکا برابر ایران بایستد و اروپا کنار ایران و روبروی آمریکا باشد اکثریت جمع ما نمی‌پذیرفت و می‌گفت این خوش‌بینی محض است/در انتخاب وزرا گاهی استخاره هم با ما همراه نبود/ در زمانی کوتاه از مشکلات عبور می‌کنیم آفتاب‌‌نیوز : حسن روحانی رئیس‌جمهور با حضور در صحن علنی مجلس برای دفاع از وزرای پیشنهادی گفت: ایام اربعین سالار شهیدان امام حسین(ع) و یارانش، ایام راهپیمایی عظیم عاشقان خاندان رسالت به سوی کربلای معلی برای ما ایام بسیاری با افتخاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی افزود: در شرایطی که دشمنان ما علیه ما برنامه‌ریزی و توطئه کرده‌اند و کلمه ۱۳ آبان را به عنوان رمز جنایتکارانه خود اعلام کرده‌اند، حضور مردم ما در این راهپیمایی شکوهمند به معنای پیوند عمیق ملت ایران با خاندان رسالت است. بی شک اگر عشق به امام حسین(ع) و پیروی از رای ایشان نبود امروز شاهد ایران مستقل و پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین موفقیت ملت در برابر تهاجم بیگنگان در کشور نبودیم.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: همه جا در همه سختی‌ها و موفقت‌های ما بزرگان یاری کردند. اهل بیت و رابطه مردم با خادان رسالت و امام حسین(ع) مسیر پیروزی را همواره برای ما همراه کرد. در این مقطع این اجلاس حائز اهمیت است.
روحانی با اشاره به اینکه پیشاپیش از ریاست مجلس اعضای هیات رئیسه و همه نمایندگان تشکر و سپاسپگذاری می‌کنم، گفت: اینکه در این ساعت مجلس جلسه فوق العاده تشکیل داده است تا در این مقطع حساس کابینه را تکمیل کند، مخصوصا وزرایی که بار سنگین اقتصادی را بر دوش دارند، قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: آنچه در هفته‌ها و ماه‌های گذشته شاهد بودیم پیروزی قاطع ملت ایران برابر توطئه‌های آمریکا بوده است از لحاظ سیاسی بی‌تردید در سطح جهان پیروزی کم‌نظیر تاریخ را در اختیار داریم. کمتر سراغ داریم که آمریکا در سطح جهان تصمیم مهمی را علیه یک کشور بزرگ اتخاد کرده باشد و هم پیمانان سنتی وی آن را رها کرده باشند. اگر در چنین مجلسی یکسال پیش به بحث و بررسی می‌پرداختیم که اگر روزی در حقوق لاینفک ملت ایران آمریکا برابر ایران بایستد و اروپا کنار ایران و روبروی آمریکا باشد اکثریت جمع ما نمی‌پذیرفت و می‌گفت این خوش‌بینی محض است مگر ممکن است در مساله مهم بین‌المللی آمریکا تصمیمی اتخاذ کند به استثنای چند کشور همه کنار ایران باشند به نظر من پیروزی سیاسی ملت ایران در ماه‌های اخیر در تاریخ کم نظیر  است.
 ملت ما از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز دست برتر را دارد
رئیس‌جمهور ادامه داد: چه کسی فکر می‌کرد که در ظرف چند ماه در سه صحنه بزرگ حقوقی نمایندگان ایران به پیروزی برسند. در دادگاه لاهه ایران مقتدر تاکنون دوبار در برابر آمریکا پیروز شده است. بار اول در زمینه صلاحیت دادگاه که امریکا معتقد بود که دادگاه صلاحیت ندارد و ما معتقد بودیم صلاحیت دارد که در نتیجه این دادگاه علیه امریکا و به نفع ایران رای داد.
روحانی افزود: برای احکام موقت نیز نظر ما این بود که این احکام باید صادر شود. نمایندگان حقوقی ایران به پیروزی رسیدند و چند روز پیش در سازمان ملل محکومیت آمریکا  اعلام شد. در یک بحث حقوقی حدود شش میلیارد دلاری اموال جمهوری اسلامی که در ایتالیا توقیف شده بود در دادگاه عالی، ایران به پیروزی رسید و این پول از توقیف آزاد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ملت ما از لحاظ سیاسی و حقوقی امروز دست برتر را دارد و از لحاظ افکار عمومی جهان، ایران را کشوری متعهد و امریکا را به عنوان کشوری که هم وفای به عهد ندارد و مقررات بین المللی را زیر پا می‌گذارد، می‌شناسند.

باید در کنار هم باشیم و امریکا را به زانو در آوریم
وی با بیان اینکه ما دو موفقیت دیگر نیازمندیم، گفت: یکی از لحاظ اجتماعی و دیگری اقتصادی. همه برنامه‌ها برای این بوده که ملت بزرگ ایران در مشکل اقتصادی قرار بگیرند و مردم به ستوه بیایند و در برابر امریکا سر فرود آورند و در موضوع دیگر یعنی اجتماعی می‌خواستند مردم را نسبت به آینده کشور و معیشت و فرزندان خود مایوس کنند. در این دو موضوع ما باید در کنار هم باشیم و امریکا را به زانو در آوریم.
روحانی ضمن بیان اینکه بی تردید در این مصاف بزرگ تاریخی دولت به عنوان سربازان مقدم این جبهه خواهد بود، اظهار داشت: بدون دو قوه دیگر و بدون نیروهای مسلح و بالاتر از آن بدون حمایت رهبری حتما نمی‌توانیم، پیروز شویم. ما امروز خوشحالیم حمایت جامعه را در این مقطع حساس رهبری به عهده دارد و دولت با امید فراوان و توان لازم معتقد است با هدایت رهبری و حمایت مردم پیروز می‌شویم.
از لحاظ انرژی، آموزش و درمان و تامین کالاهای اساسی مردم جزو ارازنترین‌ها هستیم
این عضو مجلس خبرگان گفت: ما امروز در بخش اقتصادی می‌خواهیم چهار فرد مهم مسئول را با رای اعتماد شما بر کرسی وزارت بنشانیم تا دولت با تمامیت کابینه در این مقطع بتواند مشکلات مردم را حل کند. هم ما و شما معتقدیم مردم در رنج و فشار هستند و زندگی مردم به سختی می‌گذرد و بی‌تردید مردم از ما می‌خواهند که مشکلات را حل کنیم و این حق مردم است و ما موظفیم کشور را با وحدت و یکپارچگی از این مشکلات نجات دهیم.
وی ادامه داد: نتیجه امروز مجلس این خواهد بود که امیدی برای مردم خواهد شد و ملت خواهد دید دولت و مجلس در کنار هم هستند و مصمم هستند مشکلات را حل کنند همه ما می‌دانیم که رسانه‌های بیگانه بر این مشکلات می‌دمند و می‌خواهند افکار مردم را تسخیر کنند و به دروغ به مردم می‌گویند که ایران گران‌ترین کشوری است که مردم در آن زندگی می‌کنند.
رئیس جمهور افزود: من در برابر این رسانه‌های بیگانه و صهیونیستی از مردم می‌پرسم آیا آموزش، بهداشت و درمان به طور نسبی و انرژی یعنی بنزین، گازویل، گاز، آب و برق در قیمتی ارزانتر از سایر کشورها نیست؟ و حمل و نقل که مقداری نیاز به کمک بیشتر دولت و مجلس دارد آیا در وضعیت متعادلی نیست. اگر ما مسکن را حل کنیم که این مهم یکی از وظایف وزیر راه است. ما جزو کشورهایی هستیم از لحاظ انرژی، آموزش و درمان و تامین کالاهای اساسی مردم جزو ارازنترین‌ها هستیم.
آنهایی که می‌گویند ما ابرتورم داریم یا نمی‌فهمند یا دروغ می‌گویند
وی خاطرنشان کرد: رفع بسیاری از نیازمندی‌ها که مردم دارند مخصوصا آنهایی که حقوق ثابت دارند، وظیفه ماست. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم چون فشار آمریکا وجود دارد ما کاری نمی‌توانیم بکنیم. نمی‌توانیم به مردم بگوییم فروش نفت ما مشکلاتی دارد و ما در اداره کشور ناتوان هستیم. نمی‌توانیم به مردم بگوییم به دلیل اینکه مبادلات بانکی ما با دنیا مشکلاتی دارد، نمی‌توانیم زندگی مردم را اداره کنیم. مردم از ما می‌خواهند و ما وظیفه داریم کشور را اداره کنیم. مردم اما باید بدانند و شرایط کشور را بدانند.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: من در محضر نمایندگان ملت می‌گویم ما با وحدت و استقاومت ملت بی‌تردید در زمان زمان نه چندان طولانی و در زمان کوتاه از این مشکلات عبور می‌کنیم. آنهایی که می‌گویند ما ابرتورم داریم یا نمی‌فهمند یا دروغ می‌گویند. این حرف نادرست است از نظر تحلیل سیاسی هم نادرست است. ما از اقتصاد تورم تک رقمی متاسفانه عبور کردیم اما حتما می‌توانیم تورم را مهار کنیم.
وی با بیان اینکه این روند صعودی تورم ادامه نخواهد یافت، گفت: امروز وزیر صنعت و اقتصاد ما بار سنگینی که بر دوش دارند، همین است. در مقطعی به دلایل شرایط مختلف، تورم ما افزایش پیدا کرده و رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده اما مردم مطمئن باشند هیچ زمانی در سال‌های گذشته ذخایر کالاهای اساسی ما به لحاط افزایش مثل امروز نبوده است. در هر تاریخی در نظر بگیرید امروز انبار ذخائر کالاهای اساسی ما کاملا مطمئن است.
ذخایر اسکناس ما از همیشه بالاتر است
رئیس شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: علیرغم اینکه امروز مشکلات ارزی داریم و بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از ارز است، ذخائر ارزی ما در طی ۵ سال گذشته بالاتر است و ذخایر اسکناس ما از همیشه بالاتر است. ما مشکل لاینحلی نداریم اما همچنان مشکلاتی داریم که باید با کمک هم و یاری هم از آن عبور کنیم. ما امروز در برخی از کالاها خودکفا هستیم و در ماه‌های آینده در برخی خودکفا خواهیم شد و اینکه چهارسال پشت سر هم در گندم خودکفا هستیم در دهه‌های گذشته بی نظیر بوده است. اینکه ما در انرژی و در گاز خودکفا هستیم و در بخش بنزین در ماه‌های آینده خودکفا می‌شویم به معنای رشد اقتصادی برای حل مسائل توسط مجلس و دولت است .
وی با اشاره به اینکه ما امروز در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمان دیگر به رای شما نیازمندیم تا کابینه بتواند به صورت کامل و با ترمیم چهار وزیر بار مسئولیت را به دوش بگیرد و مشکلات مردم را در ماه‌های آینده بکاهد، گفت: بی تردید وزارت اقتصاد یکی از وزاررت‌خانه‌های مهم ما است؛ بخش عمده درآمد ما از طریق این وزارت خانه تامین می‌شود البته وزارت نفت هم کمک می‌کند. بنابراین بخش مالیات برای ما اهمیت خاص دارد و ما نیازمند عدالت مالیاتی هستیم. در بسیاری از کشورهای دنیا آموزش، بهداشت و حقوق از مالیات تامین می‌شود. ما امروز باید درآمد مالیاتی را از طریق پایه مالیاتی افزایش دهیم. در شرایط رکود اقتصادی نمی‌توانیم مالیات را افزایش دهیم اما می‌توانیم فرار مالیاتی را به راه درست برگردانیم.
اگر به اصلاح بانک‌ها نپردازیم می‌تواند به یکی از معضلات ما تبدیل شود
رئیس‌جمهور ادامه داد: من در زمانی به خدمت رهبری رفتم. ایشان گفتند پرداخت مالیات از سوی مردم واجب شرعی است و همه مبلغین و کسانی که تریبون دارند باید بگویند فرار مالیاتی عملی ناپسند و حرام شرعی است. نباید بگذاریم عده‌ای مالیات پرداخت کنند و عده‌ای هم به انحای مختلف از پرداخت مالیات فرار کنند زیرا حقوق مردم ضایع می‌شود.
روحانی با بیان اینکه گمرکات و مالیات از وظایف عمده وزارت اقتصاد است، اظهار داشت: گمرکات نقش عمده‌ای در صادرات و واردات است و نقش ویژه‌ای هم در مبارزه با قاچاق دارد. البته نیروی انتظامی و اطلاعاتی هم نقش مهمی دارند. این وزارتخانه مسئول کنترل تورم و رشد اقتصادی است. هم در کنترل تورم و هم در رشد اقتصاد، وزارت اقتصاد و دارایی در کنار بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کنند بتوانیم تورم را مهار کنیم که به نظر من این کار شدنی است.
وی با بیان اینکه فرصت‌های خوبی برای تحولات اساسی در اقتصاد داریم، تصریح کرد: یک معضل بزرگ ما بانک‌ها هستند. بانک‌ها وظایف سنگینی در کشور دارند. سرمایه‌گذاری و تعاملات مالی، روابط مالی و پولی با دنیا ممکن نیست. بانک است که می‌تواند پس‌انداز مردم را به رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری تبدیل کند ولی اگر به اصلاح بانک‌ها نپردازیم می‌تواند به یکی از معضلات ما تبدیل شود.
از قانون عبور نمی‌کنیم
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه رشد نقدینگی به عنوان یک مشکل در کشور همیشه بوده است، خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اگر حساب شود، از سال ۴۱ تا ۵۷ به طور متوسط رشد نقدینگی بالای ۲۵ درصد بوده و بعد از انقلاب رشد نقدینگی به طور متوسط ۲۷ درصد و در دولت ما، ۲۴ درصد بوده و در سال ۹۶، ۲۲.۱ درصد بوده است. فکر نکنیم رشد نقدینگی امروز و امسال از آسمان هفتم نازل شده است ولی رشد نقدینگی در سایه ضریب فزاینده یا رشد نقدینگی بر مبنای پایه پولی کاملا متفاوت است.
روحانی با تاکید بر اینکه رشد نقدینگی ما در سال‌های اخیر عمدتا بر مبنای پایه پولی نبوده بلکه ضریب فزاینده و تحرک بیش از حد بانک‌ها بوده است، ابراز داشت: معمولا تورم در دولت‌های قبل به خاطر استقراض دولت‌ها از بانک‌ها و امروز برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی است پس دولت انضباط مالی خود را حفظ کرده ولی گاهی بانک‌ها مشکل‌آفرین بوده‌اند. تقریبا می‌توانم بگویم روزانه هزار میلیارد تومان به رشد نقدینگی ما اضافه می‌شود. باید رشد نقدینگی را حل کنیم که در سایه اصلاح‌ بانک‌ها است.
وی با بیان اینکه بانک‌ها باید اصلاح شوند، دست از بنگاهداری بردارند، یادآور شد: بانک‌های خصوصی باید تحت انضباط دربیایند و بانک‌های دولتی تحت انضباط بانک مرکزی قرار بگیرند. ما در هفته‌های اخیر اختیارات بانک مرکزی را افزایش داده‌ایم. در جلسات سه قوه هم از تحریم عبور می‌کنیم ولی از قانون عبور نمی‌کنیم. اگر هم موردی باشد با زمانبندی موقت صورت می‌‌گیرد.
رئیس‌جمهوری ادامه داد: قانون باید توسط مجلس اصلاح شود. ما قانون را تغییر نمی‌دهیم. در هفته‌های اخیر قدرت بانک مرکزی را برای نظارت بر موسسات دولتی و خصوصی را افزایش دادیم.
نمی‌توانیم با هفت هشت ساعت یا ۱۰ ساعت کار را پیش ببریم
روحانی با یادآوری اینکه وزیر اقتصاد ما دارای تجربه و تحصیلات اقتصادی است ولی باید بداند بار سنگینی بر دوش دارد، بیان کرد: وزیر اقتصاد با رای اعتماد نمایندگان، باید این بار را با دقت بر دوش بکشد. من با برخی از کاندیداها، از آنها سوال کردم از ۲۴ ساعت چند ساعت کار می‌کنید. اگر وزیری کمتر از ۱۴ ساعت کار کند نمی‌تواند بار سنگین را به زمین بگذارد. ما نمی‌توانیم با هفت هشت ساعت یا ۱۰ ساعت کار را پیش ببریم.
وی خطاب به نمایندگان گفت: شما نمایندگان اشکال ندارد موافق یا مخالف، نظرات خود را بیان می‌کنید ولی توقعات و شرایط کشور را بیان کنید. باید با قدرت بیشتر مسیر را ادامه بدهیم. بازار سرمایه ما عمدتا در دست وزارت اقتصاد است. این بازار برای ما مهم است. موفقیت این بازار در ماه‌های گذشته یکی از افتخارات ما بود. در کنار تورمی که داشت از یک رقمی عبور می‌کرد و رشدی که به زمین می‌نشست این بازار ما را کمک کرد. سرمایه‌گذاری خارجی در اختیار این وزارتخانه است. نگویید چند شرکت خارجی از ایران خارج شدند. خارج شوند هم باید از انحای مختلف این سرمایه را جمع کنیم.
رئیس دولت دوازدهم به رفتارهای خصمانه امریکا اشاره کرد و اظهار داشت: امریکا به عنوان یک خطا و جفا در برابر ایران ایستاده و نشان داد نه تنها با نظام و دولت ایران بلکه با ملت ایران مخالف است. اگر به غیر از این است پس چرا تحریم در همه جا است و برای دارو و مواد غذایی تحریم وضع می‌کند. امریکا بی‌تردید دشمن بزرگ ملت ایران است و نه دولت ایران.
روحانی افزود: در برابر امریکا ما همسایگان خوبی داریم که باید با آنها تعامل خوبی داشته باشیم. ما دوستان خوبی فراوانی داریم. روسیه، چین، هند، اتحادیه اروپا، برخی از کشورهای آفریقایی و امریکای لاتین دوست ما هستند و باید با آنها کار کنیم. باید جذب سرمایه کنیم. این وظیفه وزارت اقتصاد است.
برای انتخاب هرکدام از وزرا ده‌ها ساعت فکر و مشورت کردم
رئیس جمهور با بیان اینکه دژپسند امروز وزارت مهمی را بر عهده می‌گیرد، ادامه داد: من به عنوان امین شما و مردم عرض می‌کنم برای انتخاب هرکدام از وزرا ده‌ها ساعت  فکر و مطالعه و مشورت کردم و گاهی استخاره هم با ما همراه نبود. بعضی دوستان را ما به کار آوردیم که قبول هم داشتند و من می‌دیدم صدایشان لرزان است و با تردید صحبت می‌کنند که دیدم این صدای لرزان نمی‌تواند این بار سنگین را بر دوش بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مورد این وزرا از لحاظ تحصیلات و تجربه و صحبتی که من با آنها داشتم دیدم تصمیم  لازم را برای این بار سنگین دارند که بار اجرایی امروز اینقدر سنگین است که اگر متکی به ائمه اطهار(ع) نباشیم پشت را می‌شکند. امروز شما نمایندگان باید به ما کمک کنید. هرچند که طبق قانون اساسی وزیر وقتی مسئولیت دارد که شما رای اعتماد بدهید و این وزیر، وزیر من و شما و ملت ایران است.
ما امروز در تیم ملی هستیم
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: شما حق دارید نظارت و سوال کنید و البته تشویق و کمک و روحیه دادن هم در این شرایط وظیفه شما و همه ماست.  همه باید همدیگر را کمک کنیم. از وزیر نقد و سوال کنید ولی کمک هم بکنید. من دوست دارم وزرا وقتی به کمیسیون می‌آیند با روحیه برگردند و وقتی برای سوال و استیضاح به مجلس می‌آیند با روحیه برگردد. شما نمایندگان ملتی هستید که سر از پا نمی‌شناسند و می‌بینید برای عشق امام حسین چه می‌کنند پس باید به هم کمک کنیم.
وی با بیان اینکه امروز احزاب دشمن اصلی ما نیستند، گفت: امریکا در برابر چهره ملت ایران شمشیر را از غلاف بیرون آورده و ما باید مبارزه کنیم و متحد باشیم. امروز جناح‌های مختلف همه با هم نباید رقابت کنند. امروز رقابت لیگ نیست بلکه ما امروز در تیم ملی هستیم و دوران انتخابات دوران لیگ‌ها است و آن موقع  روبروی هم بایستیم و نقد کنیم.
روحانی اظهار داشت: ما که نمی‌توانیم همیشه در انتخابات بمانیم. پس کی فرصت کار پیش می‌آ‌ید و کی فرصت دوستی و اتحاد پیش می‌آید. حتما در این شرایط ما باید با وحدت بیشتری کارمان را پیش ببریم.
در مسکن بدهکار مردم هستیم و باید جبران کنیم
رئیس جمهور با اشاره به وزیر راه گفت: وزیر راه امروز بار  سنگینی را بر دوش دارد و من عرض می‌کنم من به عنوان رئیس‌جمهوردر برابر مردم می‌گویم که در مسکن بدهکار مردم هستیم و ما باید جبران کنیم. در موضوع راه و بنادر و کشتیرانی خوب کار کردیم و در زمینه مسکن باید جبران کنیم و همه توانیمان را به کار ببریم  ما باید نقدینگی را به سمت مسکن هدایت کنیم و به خانه اولی ها کمک کنیم. چه قدر شغل در کنار این حوزه است و ما اگر مسکن را راه بیاندازیم رشد اقتصادی ما هم به حرکت در می آید. یکی از مسائل ما مسکن است. وزیر امروز در برابر ناوگان‌ها مشکلاتی دارد که باید حل کند و در زمینه دریایی مشکلاتی داریم و بخشی از آن باید روی شانه ریل قرار بگیرد.
روحانی گفت: فردی که انتخاب شده هم تحصیلات و تخصص دارد و همواره هرکجا بوده فعال بوده است. من با ایشان رفاقت نزدیک نداشتم اما ایشان را زیاد می دیدم و عنصر فعالی در بخش های مختلف بود و جزو استاندارهایی بود که پرتحرک و فعال بود.
عده‌ای از ارز یارانه‌ای سوءاستفاه کردند
وی با بیان اینکه با رای شما نمایندگان مشکلات زمینه حمل و نقل، راه آهن و جاده باید حل و فصل شود، گفت: ان شاءالله  بتوانیم در زمینه راه، راه آهن، کشتیرانی و بنادر که می‌تواند ایران را به کشورهای شمال و جنوبی و شرقی و غربی متصل کند و راه ترانزیت جنوب شمال و جنوب غرب که بسیار مهم است هم موفق باشیم. جناب آقای اسلامی این مسئولیت را به دوش می‌گیرد و با کمک شما نمایندگان می‌توانیم در این مسیر تحرکات بهتری داشته باشیم.  
روحانی یادآور شد: در زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت که به اختصار می‌گوییم وزارت صمت مردم عادی گاهی می‌گویند صمت کجاست؟‌ باید بگویم این وزات خانه مهم بار سنگینی به دوش دارد چرا که علاوه بر صنعت و تولید و در بخش نیازمندی‌های مردم و هماهنگی که باید با بانک مرکزی داشته باشد، بسیار اهمیت دارد و شما می‌دانید عده‌ای از ارز یارانه‌ای سوءاستفاه کردند ما ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز ۷۰۰۰ تومانی در اختیار عده‌ای قرار دادیم که سوءاستفاده کردند اما بگویم اکثریت تجار ما، واردکنندگان و صادرکنندگان ما افرادی صالح و دلسوز برای کشور هستند.
در برخی سمت‌ها یک عده متاسفانه آدم سالم را فاسد می‌کنند
رئیس‌جمهور ادامه داد: این وزارتخانه بسیار مهم و کلیدی است و اصطلاحا وزارتخانه امضای طلایی است. من به آقای رحمانی گفتم در برخی سمت‌ها هرکه باشد و ابوذر هم باشد یک سال بعد باید عوض شود بعضی سمت‌ها متاسفانه آدم سالم را یک عده دیگر فاسد می‌کنند و با طواف معکوس در منجلاب فرو می‌برند. صنعت و معدن ما در کنترل بازار و قیمت‌ها مسئولیت سنگینی به دوش دارد. آقای رحمانی از جنس پارلمان و مجلس است دوره‌های متعدد در مجلس بوده و تلاش کرده است در دورانی که نماینده مجلس بوده همواره نقش خود را به خوبی ایفا کند، یک بار تذکر ایشان را خواندم. آقای امیری وادار کرد برخی را یک دور بخوانیم و نطق‌های ایشان همیشه منصفانه بوده است.
روحانی با بیان اینکه عده زیادی از نمایندگان آقای رحمانی را می‌شناسند و می‌دانند می‌تواند این بار را به دوش بگیردف تصریح کرد: ایشان سالم و پرتلاش است و باید در وزارت صمت که امروز در مصوبات اخیر بار سنگینی بر دوشش گذاشته‌ایم با تلاش آقای رحمانی شرایط بهتری را فراهم کنیم .
همه وزرا پشت تریبون به مردم قول دهند و بگویند چه می‌کنند
وی افزود: همه وزرا امروز و پشت این تریبون به مردم قول دهند و بگویند چه می‌کنند و بگویند در ماه‌های آینده چه گره‌هایی را باز می‌کنند و شما نمایندگان هم بگویید چه مسئولیت سنگینی بر دوش دارند و ما و شما امروز این عزیزان را در معرض امتحان سنگین ملی و الهی قرار دادیم و ان شاءالله از این امتحان عبور می‌کنند و نمره قابل قبولی از خدا و ملت می‌گیرند.  اما وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این وزارت خانه امروز مسئولیت خاصی را به عهده دارد.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: طی این ۵ سال افتخار می‌کنیم شاغلین کشور را از ۲۰ ملیون ۶۰۰ هزار به ۲۳ میلیون  ۳۰۰ هزار رساندیم که رقم را گرد کردم و ۲۷۵ هزار شغل در طول ۵ سال ایجاد کردیم.  مرکز آمار ایران و سایت در دسترس شماست نگاه کنید این آمار رسمی کشور است و این به معنی این نیست که ما در اشتغال مشکل نداریم هر خانواده که جوان بیکار دارد در انتظار تلاش بیشتر ما است.
مشکل امروز صندوق تامین اجتماعی مانند بانک‌ها استروحانی با بیان اینکه شرایط سختی برای کارگران است و ممکن است برخی از آنها از کار منفصل شوند، عنوان کرد: باید این وزارتخانه حواسش باشد که کارگران ما بتوانند زندگی خود را ادامه بدهند. این وزارتخانه بخش حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند را برعهده دارد. به حول قوه الهی، در روزهای آینده اولین اقدام خود را در این باره به اقشار کم‌درآمد طی هفته آینده اجرا می‌کنیم که به نیمی از آنها در قالب سبد حمایت اجتماعی انجام می‌شود.
وی ادامه داد: وظیفه دیگر این وزارتخانه، مسئله ساماندهی تامین اجتماعی است. صندوق‌های ما متاسفانه از حالت صندوق خارج شده است. صندوق را باید به وجود آوریم. همه صندوق‌ها مشکل دارند. چه باید کرد؟ تلاش وزیر قبلی باید امروز مضاعف شود و بتوانیم این صندوق‌ها را احیا کرده و مشکلات را حل کنیم. مشکل امروز صندوق تامین اجتماعی مانند بانک‌ها است.
تقدیر از تلاش آخوندی و ربیعی
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که باید مهارت را به مردم یاد بدهد، گفت: مشکل امروز ما این است که خانه‌ای می‌سازیم که بعد از ۱۵ سال کلنگی است در حالی که خانه باید عمری صد ساله داشته باشد. دری که می‌سازیم بعد از مدتی صدایش درمی‌آید. در لوله‌کشی، سیم‌کشی و تمام کارهای معمولی ما مشکل داریم. کاری که باید به عنوان آشنایی با مسائل فنی و حرفه‌ای توسط جوانان یاد گرفته شود، برعهده این وزارتخانه است.
روحانی اضافه کرد: از دو وزیری که امروز در کابینه ما نیستند، یعنی آقایان ربیعی و آخوندی که در پنج سال گذشته تلاش کردند، از خدمات آنها تشکر می‌کنم. از تلاش آقای کرباسیان در وزارت اقتصاد نیز تشکر می‌کنم. از عزیزانی که در این مدت بار مسئولیت سرپرستی را بر دوش داشتند، تشکر می‌کنم. از آقایان بندپی و اکرمی نیز سپاسگذاری می‌کنم زیرا کار بزرگی را انجام دادند.
وی خطاب به نمایندگان هم اظهار داشت: از شما نمایندگان درخواست می‌کنم در این شرایط سخت که همیشه ما را یاری کردید، امروز هم بیشتر ما را یاری کنید و این چهار وزارتخانه بتوانند کابینه را تکمیل کنند و در برابر مردم خجالت زده نباشیم و با کار بیشتر مردم راضی باشند و خداوند بزرگ از ما رضایت داشته باشد.
منبع: خبرگزاری ایلنا کد خبر: ۵۵۳۲۴۷ تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵ تعداد نظرات: ۱۳ نظر

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۲۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

به گزارش خبرآنلاین اگرچه کاهش رشد نقدینگی می‌تواند یک نشانه مثبت باشد و کم و بیش این اتفاق نظر میان مکاتب اقتصادی وجود دارد که تورم در بلندمدت با نرخ رشد نقدینگی قابل توضیح است، اما به دلایل متعدد در کوتاه‌مدت نمی‌توان انتظار همبستگی قوی میان این دو متغیر را داشت.

ذنیای اقتصاد نوشت:بنابراین حتی با فرض پایدار بودن روند کاهش نرخ رشد نقدینگی، در بازه زمانی یک‌ساله عوامل مهم‌تری وجود دارد که در ارائه چشم‌انداز واقع‌بینانه از تورم باید درنظر گرفت.

با این حال لازم است به این نکته توجه کنیم که نیروهای شتاب‌دهنده رشد نقدینگی همچنان در اقتصاد ایران فعال‌اند و تجربه دهه‌های گذشته نشان داده است که سیاستگذار پولی در مهار این نیروها توانایی بسیار محدودی دارد. بنابراین تا اطلاع ثانوی نه‌تنها کاهش پایدار نرخ رشد نقدینگی دور از ذهن به نظر می‌رسد، بلکه شواهد متعدد روند معکوس را نشان می‌دهد. یکی از عواملی که تقریبا در همه جهش‌های تورمی کوتاه‌مدت در اقتصاد ایران حضور پررنگی داشته، جهش نرخ ارز بوده است. به‌ویژه با توجه به ریسک‌های سیاسی که در سال‌جاری اقتصاد ایران در پیش‌رو دارد، نشانه‌ای از توقف روند رشد نرخ ارز دیده نمی‌شود. نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در آبان‌ماه برگزار می‌شود و سطح تنش‌های منطقه‌ای، دو متغیر سیاسی بسیار مهم در تعیین روند رشد نرخ ارز و متغیرهای دیگر اثرگذار بر تورم در سال‌جاری است. پیروزی کاندیدای حزب دموکرات می‌تواند فشار بر نرخ ارز را کاهش و درنتیجه پیامدهای تورمی جهش ارزی را تخفیف دهد. اما در صورت پیروزی دونالد ترامپ، تشدید تحریم‌ها و افزایش سطح درگیری‌ها دو خطر جدی برای اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خواهد بود که به جهش ارزی و به تبع آن تورم دامن می‌زند.

رشد اقتصادی یک متغیر مهم اثرگذار بر تورم به شمار می‌آید. در سال گذشته اقتصاد ایران رشد نسبتا قابل قبولی را تجربه کرد که عمدتا متاثر از رشد درآمدهای نفتی بوده است. در سال‌جاری رشد اقتصادی متاثر از رشد درآمدهای نفتی را نمی‌توان انتظار داشت. بنابراین با توجه به آمار تشکیل سرمایه ثابت و روند نگران‌کننده خروج سرمایه و همچنین افزایش قابل‌توجه مالیات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، به نظر می‌رسد اقتصاد ایران در سال‌جاری نمی‌تواند رشد مطلوبی را تجربه کند.

با توجه به نقش درآمدهای مالیاتی در کاهش کسری بودجه و درنتیجه کاهش فشار بر رشد پایه پولی و نقدینگی، ممکن است افزایش درآمدهای مالیاتی به‌عنوان یک نیروی کاهنده تورم قلمداد شود، اما اثر افزایش شتابان مالیات ورای ظرفیت اقتصاد قطعا بر رشد اقتصادی و به تبع آن تورم اثر منفی خواهد داشت. به‌علاوه، سخت‌گیری‌های مالیاتی به خروج موقت و دائمی سرمایه از چرخه اقتصاد منجر می‌شود که از این طریق نیز بر تورم اثر منفی خواهد داشت.

هدر دادن منابع ارزی با توزیع ارز به نرخ‌های دستوری همواره یکی از عوامل ایجاد تورم در بلندمدت بوده است. بنا به گفته رئیس بانک‌مرکزی، دولت در سال گذشته ۷۰میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸‌هزار تومان و ۴۰‌هزار تومان توزیع کرده است. در سال گذشته بالغ بر ۳۵۰۰‌هزار میلیارد تومان رانت ارزی فقط از جانب اختلاف نرخ آزاد و سامانه نیما «تخصیص» یافته است.

در حال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار آزاد و سامانه نیما حدود ۶۰‌درصد است که به معنای سود بادآورده ۶۰درصدی برای دریافت‌کنندگان ارز با نرخ نیمایی است. این فقط یک نمونه از رانت‌های عظیم موجود در اقتصاد ایران است که مسیر نهایی آنها به تورم ختم می‌شود.

معمولا به موازات جهش‌های ارزی، این‌گونه «تدابیر» خسارت‌بار با فضاسازی رسانه‌ای رانت‌جویان شدت می‌گیرد. بنابراین با وجود اینکه درآمد نفتی سال گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته و در سال‌جاری نیز حداقل فروش بالای یک‌میلیون بشکه در روز قابل انتظار است، احتمال تشدید تحریم‌ها و جلوگیری از ورود درآمدهای نفتی به چرخه اقتصاد و هدر دادن منابع ارزی اثر کاهشی درآمدهای ارزی بر نرخ تورم را با ابهام مواجه می‌سازد. آنچه در سال‌های پیش‌رو بیش از گذشته موجب نگرانی بوده، این است که پیامدهای تورمی تصمیمات سیاستگذاران، آنها را به اتخاذ تصمیمات دیگری از قبیل کنترل قیمت، دخالت‌های مخرب در بازار، هدر دادن منابع و تعمیق رانت سوق می‌دهد که بیش از پیش به تورم و خروج سرمایه دامن می‌زند. اقتصاد ایران در یک مارپیچ تورمی بسیار خطرناک قرار دارد و شوک‌های بیرونی ازقبیل جهش ارزی یا درگیری منطقه‌ای می‌تواند کابوس ابرتورم را به واقعیت تبدیل کند. باید توجه داشت که تورم مزمن در دهه‌های گذشته، زیرساخت‌های ذهنی و عینی خروج بخش قابل‌توجهی از اقتصاد کشور از چرخه ریال را ایجاد کرده است که تحقق آن به معنای از دست رفتن امکان ابتکار عمل سیاستگذار و هموار شدن مسیر ابرتورم است. 21302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899332

دیگر خبرها

  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران