Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@03:04:46 GMT

معضل زندانی های افغانی در ایران حل می شود

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۶۴۶۲۵

معضل زندانی های افغانی در ایران حل می شود

وزیر دادگستری گفت:حدود ۵ هزار زندانی افغانستانی در ایران حضور دارند که اقدامات مثبتی برای انتقال صورت گرفته و حدود ۱۰۰۰ نفر از اتباع افغانستانی آماده انتقال به زندان‌های کشور خود هستند.

به گزارش صدای ایران از فارس، سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری در دیدار با ابوالبصیر انور وزیر دادگستری کشور افغانستان، اظهار کرد: رابطه ایران و افغانستان به دلیل سابقه تمدنی، مذهبی و زبانی قدمت و ریشه قوی دارد و نیاز است برای استفاده از این ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی مستمر داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ما در ایران میزبان جمع کثیری از اتباع افغانستانی هستیم که از امکانات خوبی برخوردار هستند اما تمایل داریم حضور آنها جنبه کاملا قانونی پیدا کند تا هم مقررات کشور ما رعایت شود و هم آنها در آرامش بیشتری باشند.
آوایی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از اتباع افغانستانی به‌خصوص در جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان‌های ما هستند که برای کمک به آنها به همکاری متقابل نیاز است تا به کشور خود منتقل شوند.
وزیر دادگستری بیان کرد: حدود ۵ هزار زندانی افغانستانی در ایران حضور دارند و ۲۲ نفر از اتباع ایرانی هم در زندان‌های افغانستان هستند که اقدامات مثبتی برای انتقال صورت گرفته و حدود ۱۰۰۰ نفر از اتباع افغانستانی از استان‌های مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی و... آماده انتقال به زندان‌های کشور خود هستند.
وی در خصوص انجام فعالیت‌های پژوهشی مشترک بین دو کشور گفت: زمینه‌های انجام این پژوهش‌ها فراهم است و با تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا می‌شود، این زمینه بیش از پیش فراهم می‌شود.
آوایی بیان کرد: ایران با توجه به سابقه طولانی در قانون‌گذاری و قرابت در مبانی قانون‌گذاری با افغانستان می‌تواند در حوزه قانون‌گذاری به این کشور کمک شایانی کند.
وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: توجه و تأکید جمهوری اسلامی ایران، برخورد با جرایم مواد مخدر و تروریسم است که هر دو کشور را تهدید می‌کند.
آوایی گفت: ما روابط تجاری نسبتا گسترده‌ای با کشور افغانستان داریم اما گاه با برخی تجار برخوردهایی اتفاق می‌افتد که مدنظر دولت‌ها نیست و خواهش بنده در این خصوص مساعدت برای رفع این موارد اندک است.
وی در خصوص تهیه اوراق شناسایی برای اتباع افغانستانی گفت: روند در این حوزه رو به پیشرفت است و امیدواریم مراحل آن کامل شود تا بتوانیم از برادران افغانستانی به‌خوبی پذیرایی کنیم و مقررات کشورمان هم به‌خوبی رعایت شود.
محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در ادامه این دیدار خطاب به هیأت افغانستانی اظهار کرد: در حوزه استرداد مجرمین با چالش‌هایی مواجهیم که اگر به معاهدات بازگردیم، این مسئله حل خواهد شد.
وی افزود: کمیته استرداد در وزارت دادگستری مستقر است و همکاری‌های خوبی هم بین دو کشور تاکنون بوده است؛ ۶۵۰ نفر از زندانیان افغانستانی در سال‌های ۹۶ـ۹۵ از ایران به کشور خود منتقل شدند.
عباسی ادامه داد: گاه درخواست‌های استرداد که از ایران منعکس می‌شود با پاسخ مثبتی مواجه نمی‌شود و گاهی هم درخواست‌هایی که از کشور افغانستان به ایران می‌رسد صرفا درخواست است و مستندات آن ذکر نمی‌شود.
وی از حقوق‌دانان افغانستانی برای حضور در کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک که ماه آینده برگزار می‌شود، دعوت کرد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: علیرضا آوایی وزیر دادگستری زندانی افغان افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۴۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • قیمت افغانی به تومان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا
  • ۱۳ زندانی به صورت الکترونیکی با رئیس کل دادگستری استان لرستان ملاقات کردند