Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- تحلیلگران و رسانه های انگلیسی زبان با متفاوت خواندن اهداف رهبران شرکت کننده در نشست استانبول؛ آتش بس در ادلب سوریه، آینده سیاسی این کشور و وضعیت آوارگان سوری در اروپا را از مهمترین محورهای گفت وگو آنها می دانند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، «ولادیمیر پوتین»، «امانوئل مکرون» و «آنگلا مرکل» در استانبول نشست مشترکی را با «رجب طیب اردوغان» برگزار می کنند تا در زمینه تحولات کنونی و صلح در سوریه چاره اندیشی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از نگاه تحلیلگران و رسانه های جهان مهمترین موضوعی که در این نشست مورد بررسی قرار می گیرد تنش در ادلب سوریه است. گفته می شود مسکو و آنکارا به توافقی در این زمینه دست پیدا کرده اند. از طرف دیگر به نظر می رسد بررسی آینده سیاسی سوریه و ماهیت قانون اساسی جدید برای این کشور نیز از محورهای مهمی خواهند بود که رهبران اروپایی با روسیه و ترکیه مطرح خواهند کرد.
تارنمای شبکه خبری «الجزیره» آورده است که این نشست مسائل گوناگونی همچون غیرنظامی کردن برخی مناطق و پیشنهاد راه حل های سیاسی برای آینده را مورد بررسی قرار می دهند. همه مسائل سوریه از جمله توافق در ادلب، فرایند سیاسی و هماهنگ سازی تلاش ها برای یافتن راه حل قابل دوام در این کشور از جمله مسائل مهم محسوب می شوند.
علاوه بر رهبران چهار کشور، «استفان دی میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم در این نشست چهارجانبه شرکت می کند.
تحلیل این شبکه خبری، برگزاری این نشست را موفقیتی در ادامه فرایند مذاکرات بازیگران آستانه به ویژه برای روسیه و ترکیه می داند زیرا آن ها توانستند اتحادیه اروپا را نیز به میز مذاکرات سوریه بکشانند.
گفته می شود توافق چند روز قبل مسکو و آنکارا در زمینه غیرنظامی ساختن برخی مناطق در ادلب نیز مورد بحث قرار می گیرد. این توافق مورد حمایت کشورهای اروپایی و از جمله آلمان قرار گرفته است زیرا می تواند باعث ایجاد یک آتش بس دائمی شود.
به گزارش «رویترز» و به نقل از مقامات کرملین، ساعاتی پیش از آغاز رسمی نشست، اردوغان و پوتین به صورت خصوصی هم گفت وگو کردند تا سپس در نشست جامع چهار کشور شرکت کنند.

** نشستی در ادامه فرایند آستانه
چهار کشور شرکت کننده در این نشست دیدگاه های مشخص و متفاوتی را از این دیدار دارند. برای ترکیه موضوع کردها و برای مسکو ادامه نقش آفرینی این کشورها در سوریه و تحولات منطقه اهمیت دارد. پایان دادن به بحران 7 ساله سوریه برای این کشور می تواند منافع و اعتبار بیشتری را کسب کند.
تارنمای روزنامه «حریّت» برگزاری این نشست را نشانه ای از عمیق تر شدن همکاری های روسیه و ترکیه عنوان کرد و نوشت: توافق چند روز قبل دو کشور که عرض 15 تا 20 کیلومتری را در منطقه ادلب به عنوان منطقه غیرنظامی اعلام کرد بسیار با اهمیت است.
برخی رسانه ها نشست کنونی در استانبول را در ادامه تلاش های سه کشور ایران، روسیه و ترکیه ارزیابی کرده اند که قادر شده است تا حد زیادی تنش ها در سوریه را تحت کنترل در بیاورد. به نوشته روزنامه ترکیه ای، اقدامات این فرایند (آستانه) باعث آرامش نسبی اوضاع در ادلب هم شده است که با برگزاری نشست مهم استانبول همزمان گردید.
نکته جالب از نگاه این روزنامه آن است که نشست چهارجانبه بدون حضور ایالات متحده برگزار می شود. این امر از آن جهت اهمیت دارد که نشان می دهد ترکیه و روسیه در کنار کشورهای اروپایی، رهبری تحولات سوریه و شکل دهی به آینده این کشور را در اختیار می گیرند.
مسکو نیز ادامه نقش آفرینی در سوریه را برای بازیابی وجهه خود پس از تحولات چند سال قبل اوکراین ضروری می داند. خبرگزاری روسی «راشا تودی» بر این اعتقاد است که حضور مکرون و مرکل یک پیروزی دیپلماتیک برای رئیس جمهوری روسیه است.
این گزارش عنوان داشت: از دیدگاه برخی تحلیلگران حضور رهبران اروپایی در این مذاکره نشان می دهد که روسیه در حال دیکته کردن خواسته های خود در سوریه است. اگرچه همه کشورهای حاضر در این نشست ظاهرا توان مساوی دارند اما توافق آن ها بدون پوتین و اردوغان کارساز نخواهد بود.
تارنمای شبکه خبری «فاکس نیوز» آمریکا نیز این نشست چهارجانبه را از این نظر مورد علاقه آنکارا دانست که این کشور می تواند جدی تر به موضوع کردها بپردازد.
این گزارش افزود: ترکیه خواستار طرحی مشخص برای سوریه است که مراحل به سمت یک راه حل سیاسی برای حل منازعه را تعیین می کند. ضمن اینکه ترکیه در تلاش است تا طرح غیرنظامی سازی برخی مناطق در اطراف ادلب را هم نهایی ساخته و به تایید کشورها برساند.
براساس این گزارش، فرانسه اعلام کرده است تلاش خود را بر تحکیم آتش بس در ادلب و ممانعت از وقوع یک فاجعه انسانی و راه افتادن موج دیگری از مهاجران متمرکز می کند ضمن اینکه ادامه و اجرای فرایند سیاسی بر اساس قطعنامه های سازمان ملل را نیز مورد توجه قرار می دهد.
البته این گزارش برگزاری نشست چهارجانبه همزمان با عملیات نظامی ترکیه در مرزهای خود با شمال سوریه را که در کنترل کردها است مهم ارزیابی کرد.
ترکیه گروه های شبه نظامی کرد را تروریست می داند. ضمن اینکه رئیس جمهوری ترکیه روز قبل از این نشست هم اعلام کرد گروه های مسلح اطراف رودخانه فرات تهدیدی امنیتی برای ترکیه به شمار می روند.
تارنمای شبکه خبری «بلومبرگ» هم در همین ارتباط نوشت اردوغان در سخنرانی خود یک شب شب قبل از نشست استانبول، آخرین هشدار را به کردها صادر کرد. رئیس جمهوری ترکیه در این سخنان از واشنگتن به علت تاخیر در اجرای توافق ماه ژوئن انتقاد کرد. براساس آن توافق نیروهای کردی که ترکیه آن ها را تروریست می داند (همچون YPG) می بایست شهرهای شمالی سوریه را به طور کامل تخلیه می کردند.

**اهمیت موضوع سوریه برای اروپا
ارزیابی رسانه ها حاکی از آن است که برای آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه موضوع حضور آوارگان سوری در قاره سبز دارای اهمیت ویژه است. آلمان حضور در مذاکرات را گامی برای پایان سیاسی و بدون خونریزی بحران سوریه و بازگشت آرامش و آوارگان به این کشور و آغاز بازسازی آن می بینند.
از نگاه الجزیره هم موضوع مهاجران سوری برای کشورهای اروپایی بسیار با اهمیت است و از این رو آن ها تلاش دارند از وقوع موج جدید پناهندگان سوری به سوی اروپا جلوگیری کنند. به نظر می رسد اروپا تلاش دارد با ابزارهای خود ثبات را به سوریه باز گرداند و زمینه را برای بازگشت پناهجویان از اروپا هم آماده سازد.
گزارش شبکه خبری بلومبرگ نیز آورده است ابتکار نشست چهارجانبه در دیدار ماه گذشته اردوغان و مرکل شکل گرفت. با اینکه در ابتدا پاریس نسبت به این نشست بی علاقه بود اما روسیه اصرار دارد مشارکت اروپا برای تعیین وضعیت سیاسی سوریه به ویژه در زمینه بازسازی این کشور ضروری است.
پژوهش**9130 **1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي جنگ در سوريه نشست استانبول آلمان و فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۵۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو/ انتظارات را برآورده نکردند

حسن رنگرز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره شرایط تیم ملی کشتی فرنگی بعد از قهرمانی در مسابقات آسیایی و کسب سهمیه کامل این تیم گفت: خدا را شکر برای دومین بار در مسابقات قهرمانی آسیا عنوان قهرمانی را به دست آوردیم و در مسابقات گزینشی هم به دو سهمیه باقی مانده رسیدیم تا کشتی فرنگی با ۶ سهمیه کامل به المپیک راه پیدا کند. حضور ۷ کشتی‌گیر در مرحله فینال و کسب مدال اتفاق ویژه‌ای برای کشتی فرنگی بود که خدا را شکر در این مسابقات محقق شد.

وی گفت: متأسفانه برخی کشتی‌گیران در مسابقات قهرمانی آسیا توقعات را برآورده نکردند و به همین خاطر به اردوی جدید تیم ملی دعوت نشدند. بعد از مسابقات قهرمانی آسیا رقابت‌های جام تختی برگزار شد و در این مسابقات برخی کشتی‌گیران را مورد ارزیابی قرار دادیم تا بتوانیم به یک جمع بندی برسیم و تعدادی کشتی‌گیر از دل این مسابقات به اردو دعوت کنیم.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پاسخ به این سوال که در مسابقات جام تختی پدیده‌ای را هم کشف کردند، گفت: در دو مسابقه داخلی، قهرمانی کشور و رقابت‌های جام تختی عملکرد کشتی‌گیران را مورد ارزیابی قرار دادیم. البته تعدادی از کشتی‌گیران از حضور در مسابقات جام تختی بنا به شرایطی معاف بودند.تمامی سرمایه‌های کشتی فرنگی در این دو مسابقه حضور داشتند. عملکرد آن‌ها را در مسابقات داخلی بررسی کردیم و حالا باید در مسابقات بین‌المللی هم مورد ارزیابی قرار بگیرند.

رنگرز در مورد عدم دعوت برخی کشتی‌گیران به اردوی جدید تیم ملی عنوان کرد: امیر عبدی، محمدرضا رستمی، رسول گرمسیری و ایمان محمدی جز کشتی‌گیران خوب ما هستند اما متأسفانه این چند نفر در مسابقات قهرمانی آسیا توقعات ما را برآورده نکردند و به همین خاطر به اردوی جدید تیم ملی دعوت نشدند. ما باید کشتی‌گیران مختلف که در مسابقات داخلی شرکت کردند مورد ارزیابی قرار دهیم تا در نهایت به یک جمع بندی نهایی برسیم و آن‌ها را به اردوی تیم ملی دعوت کنیم.

کد خبر 6093325 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • فرار یاران محمدی از بحران با یک گل
  • پیروزی آدانا دمیراسپور با محمدی در استانبول
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • بازداشت ۲۱۰ نفر در اعتراضات «روز کارگر» در ترکیه
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حسن رنگرز: دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو؟ انتظارات را برآورده نکردند
  • دلایل دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو/ انتظارات را برآورده نکردند