Web Analytics Made Easy - Statcounter

به بیماری‌های قلبی جزو شایع‌ترین بیماری‌ها در بسیاری از کشورها هستند و در نقاط زیادی از جهان اولین علت مرگ و میر، ابتلا به همین بیماری‌هاست. در این میان برخی بیماران قلبی به دلیل وضعیت حاد گرفتگی عروق خود مجبور به عمل جراحی باز قلب یا همان بای پس می‌شوند. توصیه پزشکان به این گروه از بیماران، آن است که رژیم غذایی مناسبی در دوره بعد از عمل جراحی داشته باشند تا به حفظ سلامت قلب خود کمک کنند و هر چه سریع‌تر بهبود کامل خود را به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیمارانی که جراحی قلب باز را پشت سر گذاشته‌اند، شامل موارد زیر می‌شود که ما به آن‌ها پرداخته‌ایم.

1- منابع پروتئینی را بشناسید
یکی از ترکیبات غذایی که همواره به عنوان دشمنان قلب از آن‌ها یاد می‌شود، چربی‌های اشباع هستند. چربی‌های اشباع به چربی‌های حیوانی و چربی موجود در لبنیات گفته می‌شود. از این رو، به افرادی که عمل قلب باز انجام داده‌اند، توصیه می‌شود برای پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون یا جلوگیری از ابتلا به چاقی و گرفتگی مجدد عروق، میزان مصرف چربی‌های اشباع را تا جایی که می‌توانند کاهش دهند. به این ترتیب، به این بیماران توصیه می‌شود مصرف گوشت قرمز و لبنیات پرچرب را در برنامه غذایی‌شان کم کنند و هنگامی که سراغ لبنیات می‌روند، انواع کم چرب آن‌ها را در سبد غذایی خود بگنجانند. میان گوشت‌ها نیز توصیه می‌شود بیماران قلبی به مصرف کم چرب‌ترین انواع گوشت مانند سینه مرغ و گوشت پرندگانی مانند بلدرچین یا ماهی رو بیاورند. ماهی‌های چرب سرشار از امگا 3 هستند و مصرفشان برای حفظ سلامت قلب، حتی بعد از عمل جراحی نیز مفید خواهد بود. این در حالی است که میان غذاهای دریایی، مصرف میگو به دلیل کلسترول بالایی که دارد، برای بیماران قلبی چندان توصیه نمی‌شود و بهتر است این بیماران خوردن میگو را حدود 2 ماه بعد از عمل جراحی و آن هم به صورت بسیار محدود در رژیم روزانه خود داشته باشند.

2- غذاهای فرآوری‌شده نخورید

انواع غذاهای فرآوری‌شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، ناگت، سوپ‌های آماده، غذاهای آماده، غذاهای کنسروی و سس‌های آماده حاوی حجم بالایی سدیم هستند. معمولاً به بیمارانی که عمل قلب باز انجام داده‌اند، توصیه می‌شود کمتر از 2 هزار میلی‌گرم نمک در طول روز مصرف کنند. این در حالی است که اگر بیمار قلبی که عمل قلب باز انجام داده، روزانه یک نوع غذای فرآوری شده بخورد بیشتر از نیاز تمام روز بدن خود سدیم دریافت می‌کند که این مسئله باعث افزایش فشارخون و استرس روی قلب می‌شود. با این حساب اگر به تازگی عمل قلب باز انجام داده‌اید، توصیه می‌شود علاوه بر پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری‌شده و شور، سعی کنید به استفاده از انواع مواد غذایی تازه رو بیاورید و غذاهای مختلف خود را به جای نمک با ادویه‌ها، سبزی‌های معطر، آبلیمو، آب نارنج یا آبغوره بدون نمک طعم‌دار کنید.

3- بیشتر میوه و سبزی تازه بخورید

مصرف میوه و سبزی فراوان برای بیمارانی که عمل قلب باز انجام داده‌اند، باعث کاهش فشار و چربی خون در بدنشان می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در سبزی‌ها و میوه‌های تازه می‌توانند سیستم ایمنی فردی که به تازگی تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته را تقویت کنند و جلوی ابتلا به بیماری‌های عفونی یا ویروسی ناشی از ضعف ایمنی را در او بگیرند. معمولاً به بیماران قلبی توصیه می‌شود میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B، فولات، آهن و پتاسیم را در برنامه غذایی روزانه خود داشته باشند. با این حساب، مصرف حجم بیشتری از سبزی‌های برگ سبز تیره، فلفل دلمه‌ای، بروکلی، موز، سیب، انواع حبوبات و مغزها یا دانه‌های خام به این بیماران توصیه می‌شود.

4- غلات سبوس‌دار مصرف کنید

یکی از نکات تغذیه‌ای مهم بعد از عمل جراحی قلب باز، پایین نگه داشتن سطح کلسترول خون برای حفظ سلامت قلب جراحی شده است. از این رو، گنجاندن فیبر غذایی فراوان در رژیم روزانه بیماران می‌تواند به تثبیت میزان کلسترول در خون آن‌ها کمک بزرگی برساند. یکی از بهترین منابع غذایی سرشار از فیبر محلول، انواع غلات سبوس‌دار است که به آرامی وارد دستگاه گوارش می‌شود و جلوی افزایش قند یا کلسترول خون را می‌گیرد. به همین دلیل توصیه می‌شود بعد از جراحی بای‌پس حتماً نان‌های سبوس‌دار، جو دوسر، برنج یا ماکارانی قهوه‌ای در رژیم غذایی بیماران گنجانده و غلات آرد سفید برای مدتی از برنامه غذایی آن‌ها حذف شود.

5- به موقع غذا و داور بخورید

یکی از مشکلات شایع که پیش روی بیمارانی قرار می‌گیرد که عمل جراحی قلب باز انجام داده‌اند، عوارض ناشی از عمل جراحی مانند حالت تهوع کاهش اشتها یا ابتلا به یبوست است. برای کاهش این علائم توصیه می‌شود این بیماران، مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم را رعایت کنند؛ داروهای خود را با مشورت پزشک بعد از وعده‌های غذایی اصلی مصرف کنید و آن‌ها را با شکم خالی نخورید، میزان مصرف آب و مایعاتتان را در طول روز افزایش دهید. پیش از خوردن وعده‌های اصلی ناهار یا شام، یک پیاله سوپ گرم، رقیق و سبک مصرف کنید تا عملکرد دستگاه گوارشتان بهبود بیابد. تعداد وعده‌های غذایی‌تان را افزایش و حجم غذاهای مصرفی‌تان را کاهش دهید. برای افزایش اشتها، همراه با وعده‌های غذایی اصلی از آبلیموی تازه یا یک فنجان آبمیوه تازه و خانگی مصرف کنید.

6- روغن جامد و کره نخورید

یکی از مهم‌ترین توصیه‌های تغذیه‌ای به کسانی که عمل جراحی قلب باز انجام داده‌اند، این است که مصرف چربی‌های هیدروژنه، اشباع و ترانس را در برنامه غذایی خود به صفر برسانند. بهتر است این افراد دور مصرف انواع روغن‌های جامد، کره و روغن نارگیل را خط بکشند و در صورت اجبار برای استفاده از روغن، سراغ روغن‌های گیاهی حاوی امگا 3 مانند روغن زیتون، روغن بذر کتان یا روغن کانولا بروند.

7- مراقب وزنتان باشید

یکی از عوامل خطری که بیماران قلبی را تهدید می‌کند، ابتلا به چاقی یا اضافه وزن است. از طرفی، زمانی که بیمار تحت عمل جراحی قلب باز قرار می‌گیرد، نیاز به استراحت بیشتری پیدا می‌کند و انجام دادن فعالیت‌های فیزیکی برای او چندان ساده نخواهد بود. از این‌رو، این بیماران باید حواسشان باشد در دوره نقاهت برنامه غذایی خود را به گونه‌ای ترتیب دهند که احتمال افزایش وزن را از بین ببرند تا باعث بروز مشکلات بیشتر برای خود نشوند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جهان مرگ عمل جراحی قلب رژیم غذایی جراحی سلامت جراحی قلب لبنیات چاقی گوشت قرمز گوشت استرس مواد غذایی میوه و سبزی سیستم ایمنی برنامه غذایی فلفل قند برنج مشکلات پزشک وزن تغذیه جراحی قلب قلب لبنیات میوه و سبزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۹۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند

امروزه با افزایش تقاضا برای داروهای سرکوب‌کننده اشتها، مردم به دنبال مواد طبیعی هستند که اثرات مشابهی داشته باشند. اخیراً چالشی در شبکه های اجتماعی وایرال شده که در آن کاربران برای کاهش وزن خود ترکیبی از جو، آب و آب لیمو را می نوشند.

در حالی که این ترکیب مضر نیست، کارشناسان در مورد این ادعا که مصرف این نوشیدنی می تواند اثرات چربی‌سوزی را تقلید کند، تردید دارند.

اما نیازی به متوسل شدن به معجون های مشکوک نیست، چراکه برخی از غذاها می توانند مانند داروهای دیابت و چاقی باعث ترشح هورمون «سیری» شوند.

داروی اوزمپیک که ماده فعال آن سماگلوتید است، برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز شده و مزیت دیگری دارد که باعث کاهش وزن مصرف‌کنندگان می شود.

Novo Nordisk، شرکت سازنده اوزمپیک، دارویی با دوز بالاتری از سماگلوتید را با نام تجاری Wegovy برای درمان چاقی به بازار عرضه کرده است.

دسته ای از داروها که آگونیست گیرنده پپتید شبه‌گلوکاگون ۱ (GLP-1 RA) نامیده می شوند، با تقلید از هورمون GLP-1 که به طور طبیعی توسط روده شما هنگام خوردن غذا ترشح می شود، عمل می کنند که به مغز سیگنال می دهد که سیر شده اید و از پرخوری جلوگیری می کند.

به گزارش روزیاتو، مواد غذایی نمی‌توانند دقیقاً همان تأثیرات و نتایجی که با مصرف داروهای مرتبط با کنترل دیابت یا کاهش وزن به دست می‌آیند را به وجود بیاورند.

اما طبق تحقیقات، مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند میزان ترشح هورمون‌های GLP-1 را افزایش داده و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد.

۱. جو دوسر

در حالی که داروی اوزمپیک مطمئناً نمی تواند منجر به کاهش وزن چشمگیری شود، «جو» که عنصر اصلی آن است، مطمئناً می تواند به شما کمک کند که احساس سیری کنید.

جو دوسر حاوی کربوهیدرات‌هایی است که به آهستگی آزاد می‌شوند. بنابراین می‌تواند به کنترل اشتها کمک کند.

جو دوسر سرشار از فیبر بوده و در روده متورم می شود و به ما کمک می کند که بعد از غذا برای مدت طولانی تری احساس سیری کنیم.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۶ روی غلات پرفیبر مانند جو و گندم کامل نیز نشان داده که مصرف این غلات ممکن است GLP-1 را افزایش دهد.

فیبر موجود در جو هضم را کند کرده و منجر به آزاد شدن تدریجی گلوکز در جریان خون و ترشح GLP-1 می شود.

۲. آووکادو

آووکادو حاوی چربی‌های مفیدی است که می‌تواند به بهبود سلامت قلبی و عروقی کمک کند و در چارچوب یک رژیم غذایی مناسب، برای صبحانه یا میان‌وعده مورد استفاده قرار گیرد.

این گیاه سبز خامه‌ای، سرشار از چربی‌های تک غیراشباع و فیبر است و در پژوهشی در سال ۲۰۱۶ مشخص شد که آووکادو می‌تواند سطح GLP-1 را افزایش دهد.

همچنین یک مطالعه که در سال ۲۰۱۹ توسط مرکز تحقیقات تغذیه در موسسه فناوری ایلینوی انجام شد، نشان داد که افزودن آووکادو به وعده غذایی باعث افزایش سطح GLP-1 و همچنین هورمون تنظیم‌کننده اشتها به نام پپتید YY می شود و در عین حال سطح انسولین را کاهش می دهد.

۳. تخم مرغ

بر اساس یک پژوهش در سال ۲۰۱۶، تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و چربی های تک غیراشباع است که می تواند میزان ترشح GLP-1 را افزایش دهد.

تحقیقات دیگری در سال ۲۰۲۰ نشان داد که سفیده تخم مرغ به ویژه برای آزادسازی GLP-1 مفید است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که خوردن سه عدد تخم ‌مرغ برای صبحانه به کاهش سطح قند خون بعد از غذا، کاهش احساس گرسنگی و کاهش میزان مصرف غذا در ۲۴ ساعت آینده کمک می‌کند.

۴. آجیل

نتایج تحقیقات نشان داده اند که مصرف بادام، پسته و بادام زمینی می تواند سطح GLP-1 را به دلیل وجود پروتئین، فیبر و چربی سالم افزایش دهد.

بنابراین اگر به دنبال یک میان‌وعده سالم هستید که شما را برای بقیه روز سیر نگه دارد، مصرف یک مشت آجیل گزینه خوبی به نظر می رسد.

۵. سبزیجات

یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که مصرف سبزیجات پیش از غذا باعث تنظیم سطح قند خون و افزایش سطح GLP-1، به خصوص ۶۰ دقیقه پس از خوردن غذا می شود.

سبزیجاتی مانند کلم غنچه‌ای، کلم بروکلی و هویج سرشار از فیبر و ویتامین هستند که می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کرده و به طور بالقوه بر سطح GLP-1 تأثیر بگذارند.

درشت مغذی‌ها باعث ترشح GLP-1 می‌شوند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد با انتخاب غذاهای سرشار از این مواد مغذی، می‌توان سطح GLP-1 را افزایش داد.

این بدان معناست که یک رژیم غذایی سالم، سرشار از مواد مغذی محرک GLP-1 می تواند سطح GLP-1 را افزایش دهد.

رژیم‌های غذایی با مقدار بالای چربی مفید، فیبر و پروتئین می‌توانند به شما کمک کنند که برای مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. این مواد مغذی معمولاً باعث تأخیر در هضم غذا و کنترل سطح اشتها می‌شوند.

همچنین غذاهای سرشار از فیبرهای قابل تخمیر، مانند سبزیجات و غلات کامل، باکتری‌های روده را تغذیه می‌کنند و سپس باعث تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر می شوند که می‌توانند ترشح GLP-1 را تحریک کنند.

به همین دلیل است که داشتن رژیم‌های غذایی با چربی مفید، فیبر و پروتئین بالا می‌توانند به شما کمک کند که برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه جامع تجارت
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند