Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر تالیف کتاب‌های درسی آموزش و پرورش گفت: کتاب‌های جدید التالیف مسائله محور هستند و در جهت پاسخگویی به نیاز‌های خانواده‌ها و جوانان تنظیم شده و اگر خوب تدریس شود و قربانی کنکور نشوند بر روی آینده جوانان بسیار تاثیر گذار خواهند بود.

محمود امانی طهرانی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان درباره کتاب‌های جدید التالیف وارده شده به چرخه آموزش و پرورش گفت: امسال کتاب مدیریت خانواده، سبک زندگی سلامت و بهداشت جدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب‌های ادبیات، زبان، فیزیک قبلا بوده، اما به این کتاب‌ها نیز محتوا‌های جدید اضافه شده است.

مدیرکل دفتر تالیف کتاب‌های درسی آموزش و پرورش افزود: تاکید ما روی حسن اجرای این کتاب‌ها است. کتاب‌های جدید التالیف مسائله محور هستند و در جهت پاسخگویی به نیاز‌های خانواده‌ها و جوانان تنظیم شده و اگر خوب تدریس شود و قربانی کنکور نشوند بر روی آینده جوانان، سلامت، بهداشت، زندگی بهتر، تشکیل خانواده، دوام خانواده، کاهش طلاق و کاهش ازدواج‌های سفید که در نظام اخلاقی و دینی ما پذیرفته شده نیست بسیار تاثیر گذار خواهند بود.

وی در ادامه افزود: این کتاب‌ها به گونه‌ای تدوین شده که حتی به صورت خود آموز نیز قابل استفاده باشند و اگر دانش آموزانی خودشان در سال‌های بعد بخواهند به این کتاب‌ها مراجعه کنند بسیار راهگشا خواهند بود و تدریس خوب این کتب فقط یکی از روش‌های موثر برای تاثیر گذاری آن‌ها خواهد بود.

امانی طهرانی در ادامه بیان داشت: تدوین این کتب در شورای برنامه ریزی درسی صورت گرفته و از استداندارد بالایی برخوردار است. همه کتاب‌ها مبتنی بر پژوهش‌های نیاز سنجی هستند که به کتاب‌های درسی قوام می‌دهد. تمام کتب این پروسه را می‌گذرانند افراد برجسته هر حوزه اعم از معلمین، صاحب نظران و متخصصین در این دوره‌ها عضویت دارند.

مدیرکل دفتر تالیف کتاب‌های درسی آموزش و پرورش درباره آموزش مهارت‌های عملی زندگی به دانش آموزان گفت: در حوزه مهارت‌های عملی زندگی ۵ کتاب وجود دارد که اگر دانش آموزان این کتاب‌ها را خوب فرا بگیرند بسیار توانمند می‌شوند به عنوان مثال در پایه شش، هفت، هشت و نه کتاب کار و فناوری در پایه دهم و یازدهم کتاب کارگاه کارآفرینی و تولید وجود دارد ما سهم خود در برنامه ریزی درسی و تدوین این کتاب‌ها را به صورت هدفمند برنامه ریزی و اجرا کرده ایم تا دانش آموزان از حالت تانوانی و دست و پا چلفتی دربیایند و دانش آموزان چه پسر و چه دختر از پس کار‌های عادی زندگی خود در امور فنی دربیایند.

وی درباره آموزش آسیب‌های اجتماعی به دانش آموزان گفت: در این حوزه در سه پایه کتاب‌های بسیار مهمی داریم به عنوان مثال در پایه هفتم و هشتم کتاب تفکر و سبک زندگی را داریم که به ۱۰ مهارت پایه زندگی که توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شده و ۴ مهارتی که در کشور در حوزه آداب و مهارت‌های زندگی در نظر گرفته شده است می‌پردازد.

امانی طهرانی در ادامه بیان داشت: در باب آموزش مهارت‌های اجتماعی به دانش آموزان مهارت‌های مهمی در کتاب‌های درسی تدریس می‌شود همه این امور به این صورت است که برنامه قصد شده در مدارس به صورت جدی اجرایی شده است. این امر نیازمند یک درخواست ملی است و پدر و مادران و رسانه‌ها و جامعه باید از معلمین درخواست کنند که این دروس را به عنوان دروس درجه دو تلقی نکنند. آموزش و پرورش به این کتب بسیار بها داده است به عنوان مثال کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم در هفت مبحث به سلامت روان پرداخته و علاوه بر این از پایه اول به این مسائل توجه کرده ایم. اگر برنامه‌های رسمی کنونی وزارت آموزش و پرورش به صورت جدی پیگیری شود نتایج آن بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

وی در ادامه درباره مبحث آموزش آسیب‌های اجتماعی که دانش آموزان ما به شدت با آن درگیر هستند و به دغدغه خانواده‌ها تبدیل شده است اظهار داشت: پاره‌ای از مسائلی که رخ می‌دهد قابل پیشگیری از طریق آموزش و مراقب‌ها است و پاره‌ای دیگر از آن حوادثی ناگواراست که در فضای رسانه‌ای امروز بسیار بیشتر از حالت عادی گسترش پیدا می‌کند. این مسائل نسبت به گذشته زیاد رشد نکرده، ولی با توجه به شرایط کنونی این مسائل رسانه‌ای می‌شود و در سطح جهان پخش می‌شود.

مدیرکل دفتر تالیف کتاب‌های درسی آموزش و پرورش اظهار داشت: جامعه ما در باب رفتار آگاهانه در زمینه سلامت جسمانی کودکان، معلمان و والدین و همچنین رشد آگاهی و مهارت نسبت به زمان‌های قبل بسیار رشد داشته است. مباحث سلامت جسمانی در کتاب‌ها آموزش داده می‌شود به عنوان مثال مهارت نه گفتن در کتاب‌های آموزشی به صورت جدی آموزش داده می‌شود و تبدیل به یک فرهنگ شده است و جوانان ما چه دختر و چه پسر با شجاعت در مواجهه با موضوعاتی که برای آن‌ها خطراتی در بر دارد نه می‌گویند و امتناع می‌کنند؛ که این نتیجه فعالیت معلمان، رسانه‌ها و آموزش و پرورش است. البته هر جه جلوتر می‌رویم و آموزش‌ها بیشتر می‌شود مخاطرات هم به نسبت بیشتر می‌شود؛ لذا این یک جریان دائمی در کشور است و پایان ندارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش امانی طهرانی کنکور کتاب درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت کانون تقویت ادبیات داستانی است

رییس کانون زبان ایران گفت: جای خالی بعضی از مضامین که نزدیک به فرهنگ ما باشند و برخاسته از ادبیات داستانی ما باشند، همچنان در حوزه نشر احساس می‌شود و این وظیفه و رسالت مجموعه‌های فرهنگی همچون کانون پرورش فکری است که آن را تقویت کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی ذوالفقاری در آستانه برگزاری سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره میزان تولید کتاب‌های کانون زبان در سال گذشته بیان کرد: مجموعه کتاب‌های آموزشی در کانون زبان ایران متناسب با سطح‌بندی‌های آموزشی در این مرکز انجام می‌شود، که به صورت ترمی در حال تدریس است. بعضی از سطوح دارای دو یا سه کتاب است که در اختیار زبان‌آموزان قرار می‌گیرد و متناسب با حجم تقاضا منتشر می‌شود. بنابراین انتشار کتاب‌های کانون زبان، تابعی از حجم پذیرش زبان‌آموزان است که گاهی به صورت ترمی هر جلد کتاب بین 20هزار تا 50هزار جلد منتشر می‌شود، چرا که ما در طول سال پذیرای یک میلیون و 200 زبان‌‌آموز در مراکز آموزشی خود هستیم.

او ادامه داد: با این حجم از متقاضی، حجم انتشارات کانون زبان نیز می‌تواند به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. آمار نشر متناسب با پذیرش زبان‌آموزان متغییر است. به‌طور کلی ما در کانون زبان 225 جلد کتاب منتشر شده ازسوی انتشارات کانون را داریم. کانون زبان ایران در حوزه زبان‌های انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، روسی فعالیت دارد و اخیرا زبان فارسی را نیز پس از مدت‌ها وقفه بار دیگر به این زبان‌ها افزوده است. این کتاب‌ها هر کدام در قالب سطوح و مقاطعی که زبان‌آموزان در آن تحصیل می‌کنند متفاوت و متغیر، هم در تعداد، حجم، میزان مطالعه و بودجه‌بندی در هر ترم است.

رییس کانون زبان ایران همچنین اظهار کرد: ما در زبان انگلیسی در 45 سطح آموزش می‌دهیم که بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است و بعد از آن زبان عربی و فرانسه به ترتیب با 21 و 26 سطح قرار دارد. با توجه به این تعداد ما در کانون 123 سطح را به صورت پی‌درپی آموزش می‌دهیم، بنابراین نوع نگاه ما به مقوله کتاب و آموزش زبان در تمامی مراکز آموزشی کانون زبان به شکل توسعه‌ای روبه جلو قرار دارد و در سال 1403 نیز فضاهای جدیدی ایجاد کردیم تا کتاب‌های کمک آموزشی ما در زبان‌های مختلف منتشر شود. در کنار آن کتاب‌های آموزشی و داستانی دو زبانه یا چند زبانه نیز به زودی در اختیار زبان آموزان قرار خواهد گرفت.

ذوالفقاری در ادامه درباره تاثیر این تولیدات و حضور در بازارهای خارجی نیز گفت: همه این کتاب‌ها از تولیدات خود کانون هستند. کتاب‌های داستانی ما متناسب با برداشت‌های ما از داستان‌های اصیل ایرانی است که حتی در بازارهای خارجی ایران نیز می‌توانند مشتریان خود را داشته باشند. در داخل نیز در سطوح کودک، نوجوان و بزرگسال کسانی که علاقه‌مند هستند می‌توانند از این محصولات استفاده کنند. بخشی از این کتاب‌ها زیر چاپ است، بخشی دیگر نیز مراحل تولید خود را پشت سر می‌گذارند تا به‌زودی منتشر و روانه بازار نشر شوند.

او در پاسخ به این سوال که کتاب‌های صوتی و الکترونیکی تا چه اندازه می‌توانند در این حوزه اثرگذار باشند، توضیح داد: در محتوای کمک آموزشی، ابتکاری که داشتیم این بود که تمامی محتواها را به صورت پادکست نیز ارائه و عرضه می‌کنیم. بنابراین بخشی از سلیقه مخاطبان علاقه‌مند به فضای دیجیتال را از این طریق تامین کردیم. به نحوی که علاقه‌مندان می‌توانند از طریق بسترهای سایت کانون، نرم‌افزارها و کانال‌های ارتباطی ما از این امکان استفاده کنند و یا در کنار خرید محصولات فیزیکی از این بسته‌ها نیز تهیه کرده و از مزایای آن بهره بگیرند. همچنین جدای از این محتواها ما به شکل روزانه نیز محتواهایی تولید و بارگذاری می‌کنیم که حجم قابل توجهی از زبان‌آموزان از این محتواها هم در کلاس‌ها وهم در سکوهای اینترنتی یاد‌شده استفاده می‌کنند.

ذوالفقاری در پایان نیز درباره وضعیت تولید و نشر کتاب‌های کودک و نوجوان بیان کرد: حال و هوای کتاب کودک در کشور ما در سال‌های اخیر خوشبختانه روبه رشد بوده است و حجم تولیدات به میزان قابل توجهی بالاست و انتشارات متنوعی فعال شده‌اند. کتاب‌های نفیسی که می‌بینیم و برای فرزندان‌مان خریداری می‌کنیم خبر از رونق ادبیات کودک در کشور دارد، اما جای خالی بعضی از مضامین که نزدیک به فرهنگ ما باشند و برخاسته از ادبیات داستانی ما باشند، همچنان احساس می‌شود و باید تقویت شوند. این آثار برای دیده‌شدن نیازمند کار بیشتری است. مجموعه‌های فرهنگی مانند کانون زبان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رسالت تولید محتواهای چند زبانه را برعهده دارند که می‌تواند اثربخش باشد. همان‌طور که گفتم این جزو یکی از وظایف و تکالیف ماست که مشغول کار بر روی آن هستیم.

سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون زبان ایران نیز همه ساله کتاب‌های خود را در این رویداد فرهنگی عرضه می‌کند.

دیگر خبرها

  • ماهیت برنامه‌های سلامت محور از جنس برنامه‌های فرهنگسازی است
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • از متن تا حاشیه تغییر کتب درسی
  • آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتب درسی دانش‌آموزان
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • گلایه داوطلبان از عدم فعالسازی گزینه ثبت نام آزمون ترمیم معدل در سایت مای مدیو
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • مدیریت اضطراب دانش آموزان کنکوری
  • رسالت کانون تقویت ادبیات داستانی است