Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای ما مهم است که بدانیم سلطان قابوس و نظام فعلی این کشور چگونه ممکن است این پذیرایی را قبول کند و احتمالا چه مذاکراتی میان این دو شخصیت به وجود خواهد آمد اما به نظر من با سفر نتانیاهو به عمان، موضع آن نسبت به ایران تغییر نخواهد کرد.

قابوس بن سعید، پادشاه عمان پس از مدت‌ها که از انظار عمومی غایب بود، روز دوشنبه در کاخ البرکه در شهر مسقط میزبان محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عباس در دیدار با سلطان قابوس به بررسی آخرین تحولات مساله فلسطین، به رسمیت شناختن شهر قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا، روابط دو جانبه فلسطین- عمان و راه‌های توسعه آن پرداخت.

رژیم صهیونیستی و عمان مناسبات دیپلماتیک ندارند؛ هر چند که دو دهه پیش، پس از توافق سیاسی رژیم صهیونیستی و سازمان آزادی‌بخش فلسطین و برپایی حکومت خودگردانی، در چارچوب تلاش برای بهبود مناسبات رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای عربی، عمان به رژیم صهیونیستی امکان داد تا دفتری در مسقط برقرار کند اما این دفتر بعد از مدتی کوتاه بسته شد.

دیدار روز پنج‌شنبه نتانیاهو و سلطان قابوس نخستین دیدار سران پس از 22 سال محسوب می‌شود.در سال 1996 شیمون پرز، نخست وزیر آن زمان رژیم صهیونسیتی برای گشایش نمایندگی بازرگانی این کشور به عمان و قطر سفر کرده بود.

نخستین سفر یک نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به عمان هم به واپسین سال‌های زمامداری اسحاق رابین در سال 1994 برمی‌گردد.

یوسف بن علوی، وزیر خارجه سلطان‌نشین عمان، بیست و ششم بهمن سال گذشته در دیداری بی‌سابقه از مسجدالاقصی و سایر امکان مقدس اسلامی در شرق بیت المقدس بازدید کرد.

بن علوی از دستیابی به توافق سیاسی میان اسراییل و فلسطین حمایت کرد و با تاکید بر حمایت عمان از تشکیل کشور مستقل فلسطین، آن را نیاز راهبردی منطقه نامید.

وزیر خارجه عمان ، تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهوری این کشور را در به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی درست ندانست اما در همین حال گفت این تصمیم «تنها مربوط به رییس جمهوری آمریکا است».زمامداران عمانی طی چند دهه گذشته دیپلماسی صلح طلبانه و بی طرفانه ای را در پیش گرفته اند. گرچه عمان در منطقه ای قرار دارد که کشورهای اطراف آن در انواع مناقشه و کشمکش های سیاسی گرفتارند اما مسقط چندین دهه توانسته بی طرف خود را حفظ و در این مناقشات در مواقعی، نقش میانجی را ایفا کند.

بن علوی با بیان اینکه کشورش اقدامات دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا را در قالب معامله قرن تایید می کند، اضافه کرد که نقش مسقط در قضیه فلسطین در چارچوب طرح ترامپ موسوم به معامله قرن خواهد بود. رژیم صهیونیستی کشوری موجود در منطقه است و همه ما این را می‌فهمیم. تاریخ می‌گوید که تورات در خاورمیانه پا به جهان گذاشته و یهودیان در این منطقه از جهان زندگی می‌کردند.

وزیر مشاور در امور خارجی عمان در واکنش به سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که این سفر بنا به درخواست شخص نتانیاهو برای گفت وگو پیرامون روند صلح (سازش) بوده است.

برای بررسی هدف اسراییل از سفر به عمان و پیامدهای این سفر برای مردم فلسطین ،با مرتضی موسوی خلخالی، کارشناس جهان عرب، گفت‌و‌گویی داشته ایم که در ادامه از نظر می گذرد.

** سفر نتانیاهو به عمان بعد از سفر اوایل هفته محمود عباس، رییس حکومت خودگردان فلسطین به این کشور انجام شد. با اینکه عمان نقش چندانی در مساله فلسطین نداشت، ولی همواره به حمایت از فلسطین تاکیدکرده است؛ چرا که عمان، به عنوان یک کشور اسلامی میانه‌رو، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته است؟

اینکه عمان یک کشور اسلامی و عربی در منطقه، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را می پذیرد جای تعجب ندارد.زمانی که تمام کشورهای عربی منطقه شورای خلیج فارس روابط خوبی با رژیم صهیونیستی دارند واکنون عربستان سعودی یکی از متحدان رژیم صهیونیستی است در حالی که داعیه رهبری جهان اسلام را دارد و پادشاه آن مدعی است که خادم حرمین شریفین است، دیگر عمان جای خود را دارد .اکنون اکثر کشورهای عربی روابط عادی با رژیم صهیونیستی دارند. اتحادیه عرب که یکی از بندهای منشور آن مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین بود، دیگر به فراموشی سپرده شده است.اعراب به خصوص اعراب منطقه ای، دیگر حمایت های قدیمی از فلسطینی‌ها را ندارد و به جای آنکه حرمتی برای کشورهای اسلامی و دیگر کشورها مانند ایران قائل شوند اکنون در اکثر سیاست‌ها در کنار رژیم صهیونیستی هستند.آمدن آقای نتانیاهو به عمان، موضوع تازه ای است اما به نظر من آثار مثبتی برای رژیم صهیونیستی نخواهد داشت.

برای ما مهم است که بدانیم سلطان قابوس و نظام فعلی این کشور چگونه ممکن است این پذیرایی را قبول کند و احتمالا چه مذاکراتی میان این دو شخصیت به وجود خواهد آمد اما به نظر من با سفر نتانیاهو به عمان،موضع آن نسبت به ایران تغییر نخواهد کرد.

عمان از قبل و بعد از انقلاب خود را مدیون ایران می‌داند و یگانه کشوری است که نظام حکومتی اش توسط کشور ما از کمونیست ها حفظ شد. عمان همیشه در بحران هایی که میان ما و عربستان،جنگ تحمیلی میان ما و عراق وموضع ها علیه ایران ،حتی در اتحادیه عرب در کنار ایران بوده است. همان‌طور که عرض کردم به هیچ عنوان عمان موضعش را نسبت به ایران تغییر نخواهد داد، بلکه شاید رژیم صهیونیستی را به مدارا کردن با فلسطینی‌ها و کاهش خصومت بیش از حد با ایران به خصوص در مسائل سوریه تشویق کند.

من باورم ندارم که نتانیاهو به هیچ وجه از پادشاه عمان امتیازی علیه ایران یا علیه کشورهای اسلامی حاصل کند.ما دو کشور (ایران وعمان) دو طرفه تنگه هرمز هستیم وهر دو کشور بهترین روابط را در میان اعراب داریم. یعنی اگر بدون مبالغه به شما عرض کنم شاید عمان در جهان عرب، یگانه کشوری است که هیچگاه آزار و اذیتی علیه ما نکرده است و همیشه در کنار ایران بوده است.این کشور هیچگاه با دیدار چند‌ساعته با نتانیاهو علیه ایران موضع نخواهد گرفت.

من یقین دارم سلطان قابوس تا زمانی که زنده است و حتی بعد از ایشان (چون بیمار هستند )همیشه در کنار ایران در منطقه خواهد ماند و همیشه در شورای خلیج فارس،در کنار ایران بوده و هیچگاه در این شورا موضع های امارات علیه ایران را نپذیرفته است.

** آیا این اقدام عمان به معنی پشت کردن به آرمان های آزادی فلسطین است؟ این سفر چه پیامدهایی را برای مردم فلسطین و حقوق آن‌ها خواهد داشت؟

وقتی کشورهایی مانند عربستان، امارات، قطر و بحرین رابطه نزدیک با رژیم صهیونیستی دارند، این دیدار در قبال روابط عمان با رژیم صهیونیستی امتیازی ندارد.عمان روابطش را با فلسطینی ها تغییر نخواهد داد و به حمایت خود از آن ادامه می‌دهد .عمان دوستی اش با ایران استوار تر خواهد شد و من بعید نمی‌دانم که وزیر خارجه عمان به ایران سفر کند و راجع به این سفر توضیحی را بدهد. این سفر به هیچ وجه جایگاه رژیم صهیونیستی را در منطقه قوی‌تر نمی‌کند و امتیاز جدیدی برای این رژیم نیست. اگر رژیم صهیونیستی دفتر یا سفارتی را در عمان افتتاح کند، می‌توان گفت امتیازی به دست آورده است.

این دیدار به تنهایی نمی تواند در تغییر جهت روابط عمان به خصوص با ایران و جهان اسلام و فلسطین موثر باشد. من به یقین می گویم که عمان از دوستان استوار و ابدی ایران است. عمان در این شرایط به هیچ وجه تمایلی به آزرده کردن همسایه بزرگ خود مانند ایران را ندارد ونمی خواهد کوچک‌ترین آسیبی به روابط خود با فلسطینی‌ها برساند.

** با توجه به اینکه عمان مناسبات بسیارخوبی با آمریکا دارد،آیا فشار آمریکا باعث پذیرش دیدار با نتانیاهو شد؟

آمریکا با داشتن روابط بسیار خوب با عمان و همچنین انگلیس و دنیای غرب و اینکه آمریکا برای عمان به مراتب از رژیم صهیونیستی مهم تر است، هیچگاه نتوانسته موضع عمان در برابر ایران را تغییر دهد .بنابراین زمانی که آمریکا که در منطقه به‌مراتب نفوذ بیشتری از اسراییل دارد، نمی‌تواند در این موضوع نقشی داشته باشد.

اگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به درخواست خودش به هر کشور عربی- اسلامی سفرکند،این‌گونه تفسیر نمی کنیم. ما در مقابل سفر نتانیاهو به روسیه تفسیر دیگری داریم و نمی‌گوییم موضع روسیه در برابر ایران تغییر نمی کند اما در خصوص عمان من به یقین می گویم که موضوع آن در قبال ایران تغییر نخواهد کرد.

** بعد از 22 سال دیدار میان نتانیاهو و سلطان قابوس انجام شد. به نظرشما هدف رژیم صهیونیستی از درخواست این دیدار چه بود؟

آنچه مسلم است رژیم صهیونیستی در منطقه با اکثر کشورهای خلیج فارس رابطه پیدا کرده است و طبیعی است که می‌خواهد کشورهایی را که با آن ها رابطه نداشته جذب کند. اگر آقای نتانیاهو به عمان سفر کرد و دیدید در آن کشور سفارت یا دفتری به وجود نیامد یعنی دیدار ،یک دیدار بسیار تشریفاتی و عادی است.

منبع: روزنامه قانون، 1397.8.6
گروه اطلاع رسانی**2002**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي روزنامه قانون ايران و عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۰۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد

در نشست مشترک هیات رسانه‌ای ایران و عراق در بغداد بر لزوم اهمیت مسئله فلسطین و دفاع از ملت مظلوم تا پیروزی نهایی تاکید شد. در این نشست اعلام شد که استفاده از «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شده و آن‌ها باید از رژیم صهیونیستی به جای این واژه استفاده کنند.   به گزارش ایسنا، در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.    در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود.    همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.   وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است.    رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.   وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.   الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شش پیشنهاد ایران به سران کشور‌های اسلامی در خصوصی رژیم صهیونیستی
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند
  • حماس خواستار قطع روابط کشور‌ها با رژیم صهیونیستی شد
  • زد و خورد میان معترضان صهیونیست و عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • اسرائیل خطاب به آمریکا: حکم بازداشت «نتانیاهو» صادر شود، تشکیلات خودگردان تنبیه می‌شود!
  • پایان رژیم صهیونیستی اجتناب‌ناپذیر است