Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@04:28:31 GMT

آنچه از حوله حمام نمي‌دانستيد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۷۰۳۶۵

آنچه از حوله حمام نمي‌دانستيد

خبرگزاري آريا -

حوله يکي از لوازم بهداشت فردي است که بعد از استحمام، بدن را با آن خشک مي‎کنند. اين کار رطوبت روي پوست را برطرف کرده و به نظافت پوست کمک مي‏کند، اما اگر به بهداشت حوله توجه نشود و مثلا به شکلي نامناسب شسته يا خشک يا نگهداري شود، به محل مناسبي براي رشد و تکثير ميکروب‏ها تبديل مي‌شود. اما سوال اين است که براي پيشگيري از اين مشکل چه بايد کرد؟ براي يافتن پاسخ اين پرسش، پاي صحبت‏هاي دکتر امير هوشنگ احساني، متخصص پوست و مو و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران نشسته‏ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..
آقاي دکتر! حوله‏ حمام هم مي‏تواند موجب انتقال بيماري شود؟
بله؛ رطوبت عامل مناسبي براي رشد ميکروب‏ها و قارچ‏هاست. ميکروب‎ها پوست و وسايل مرطوب را دوست دارند و در محيط مرطوب ادامه حيات مي‏دهند. به همين دليل است که قسمت‏هايي از پوست بدن، مانند کشاله ران، زير بغل و بين انگشتان پا، که مرطوب مي‏ماند محل مناسبي براي رشد ميکروب‏ها و قارچ‎ها است. وقتي حوله با بدن تماس پيدا مي‏کند ممکن است ميکروب‏ها و قارچ‏هاي روي پوست به آن منتقل شود و در صورتي که حوله مرطوب بماند و در محل مناسب خشک نشود شرايط براي رشد و تکثير ميکروب‏ها فراهم مي‏شود. حال اگر فرد ديگري به طور اتفاقي از اين حوله استفاده کند (البته مرسوم نيست و به هيچ وجه توصيه نمي‏شود که افراد از حوله ديگران استفاده کنند)، آلودگي به او نيز منتقل مي‏شود و در صورت استفاده خود فرد از اين حوله هم احتمال شدت آلودگي وجود دارد. براي پيشگيري از اين مشکلات و جلوگيري از رشد و تکثير ميکروب‏ها و قارچ‏ها لازم است حوله به‌طور مناسب شسته و در محل مناسبي خشک شود.

گاهي‌وقت‏ها حوله‏ها بوي بدي مي‏گيرند؛ چرا؟
وقتي ميکروب‏ها در محل‏هايي مانند زير بغل، کشاله ران و بين انگشتان رشد و تجمع پيدا مي‏کنند، چربي پوست را تجزيه مي‏کنند، اين موضوع موجب ايجاد بوي بدي مي‏شود. اين اتفاق ممکن است در حوله هم بيفتد. اگر ميکروب‏ها و چربي‎هاي پوست در حوله بماند و حوله به‌طور مرتب شسته نشود و به شکل مناسب خشک نشود، در اين حالت رشد و تکثير ميکروب‏ها بوي بدي ايجاد خواهد کرد که اين حالت نشان‌دهنده وجود ميکروب‏ها و رشد و تکثير آنها روي حوله است.
حوله حمام هرچند وقت يک‏بار بايد شسته شود؟
اين موضوع بستگي به اين دارد که فرد چه قدر از حوله استفاده ‏کند؛ اما به طور کلي توصيه مي‏شود حوله حمام پس از هر 2 تا 3 بار استفاده شسته شود. پس از هر بار استفاده هم حتما به‌طور مناسب خشک شود.
يعني چه‌طور؟
نبايد پس از استحمام و استفاده از حوله آن را گوشه‏اي بيندازند يا در حمام و محلي تاريک و مرطوب قرار دهند. بهتر است در محل مناسبي که هوا جريان دارد، روي بند رخت و زير نور خورشيد قرار دهند تا رطوبت حوله به طور کامل از بين برود. پس از شستشوي حوله بايد آب آن گرفته شده و روي بند رخت خشک شود. در صورت استفاده از خشک‏کن هم بهتر است وقتي حوله‎ها تا 80 درصد خشک شد از دستگاه خارج شده و براي خشک شدن کامل زير نور خورشيد و در معرض جريان هوا قرار بگيرند.
دماي آب هنگام شستشوي حوله چه قدر بايد باشد؟
بهتر است حوله ها در دماي بالا و با آبي با دمايي در حد جوش شسته شوند. بيشتر ميکروب‏ها در دماي بالاي 76 تا 77 درجه سانتي‏گراد از بين مي‌روند و به همين علت بهتر است حوله‏ها در دماي آب با دماي بالاتر از اين حد شسته شوند.

هنگام شستشوي حوله ‏ها لازم است حتما از مواد ضدعفوني‏کننده استفاده شود؟
اين موضوع بستگي به شرايط افراد و شدت بيماري آنها دارد اما در شرايط عادي اگر حوله به‌طور مرتب شسته و به طور مناسب خشک شود، همان شستشو با مواد شوينده و آب با دماي بالا کافي است.
حوله‌ها‏ را بايد جداگانه شست يا شستن آنها با لباس‏هاي ديگر هم مشکلي ندارد؟
بهتر است حوله‎ها به‌طور جداگانه شسته شوند اما معمولا به‌خاطر ظرفيت لباسشويي و زمان کم، اين اتفاق نمي‏افتد و افراد حوله و لباس را با هم در لباسشويي مي‎ريزند. نکته‏اي که بايد به آن توجه داشت، اين است که افراد مبتلا به بيماري‏هاي قارچي و ميکروبي پوست، زگيل، عفونت قارچي کشاله ران براي پيشگيري از انتقال بيماري به ساير افراد بايد حتما حوله‏هايشان را جدا از ساير افراد خانواده شسته، نگهداري و خشک کنند.
پس از خشک شدن، حوله‏ ها چطور بايد نگهداري شوند؟ لطفا درباره نگهداري و محل قرار دادن حوله‎ها پس از خشک شدن و نکات بهداشتي مربوط به آن هم توضيح دهيد.
پس از شستشو و خشک شدن حوله‎ها مشکلي وجود نخواهد داشت و کافي است حوله‎ها در محلي خشک و غيرمرطوب مثلا کمد و کشوي مخصوصي که براي نگهداري آنها در نظر گرفته شده است قرار داده شوند. نکته‏اي که بايد به آن توجه داشت اين است که حوله‏ها نبايد در حمام که محيط مرطوبي است، قرار داده و نگهداري شوند، چون در اين صورت احتمال آلودگي و رشد و تکثير ميکروب‏ها بيشتر مي‏شود.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۰۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران

دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران از دستگاهی که تحول عمده ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرده است، در این کنگره فوق خبر داد و گفت: این دستگاه براساس طیف سنجی کار می کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می کند.   به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه این کنگره با اشاره به فعالیت نمایشگاه جانبی آن گفت: نمایشگاهی که امسال در کنگره برپا شده مانند سنوات گذشته مورد استقبال وسیع شرکت های داخلی و خارجی قرار گرفته است به نحوی که بیش از ۲۱۰ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند.   وی افزود: در حوزه آزمایشگاه های پزشکی این نمایشگاه شناخته شده است و همکاران از سراسر کشور برای حضور در کنگره و نمایشگاه شرکت داشتند ، که شرکت های دانش بنیان از داخل کشور نیز در نمایشگاه حضور داشتند و محصولات خوبی را ارائه کردند.   وی با اشاره به رونمایی که در نمایشگاه امسال انجام شد اضافه کرد: در این کنگره از دستگاهی که تحول عمده ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرد رونمایی شد، این دستگاه براساس طیف سنجی کار می کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می کند.   دکتر حمزه لو همچنین در ادامه درباره اینکه راهکار برون رفت مهاجرت آزمایشگاهیان، بیان کرد: در سنوات اخیر موج مهاجرت در تمام رشته های پزشکی زیاد شده است و افراد مستعد که امکانات و پتانسیل کار کردن را دارند به دلیل مشکلات عدیده، مهاجرت می کنند.   وی افزود: اگر اتفاقاتی در حوزه آموزش این افراد بیافتد و مسیر تحصیل در علوم آزمایشگاهی کوتاه شود انگیزه این افراد برای ماندن بیشتر خواهد شد.   وی توصیه کرد: باید به حوزه آزمایشگاه ها توجه ویژه شود چرا که یکی از بخش های مهم در نظام سلامت هستند و بسیاری از تشخیص ها بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست.   حمزه لو گفت:  باید در تمام حوزه ها مانند تربیت نیروی انسانی، تامین کیت، مواد و تجهیزات توجه شود تا بتوان از مهاجرت آزمایشگاهیان جلوگیری کرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شاید نمی‌دانستید که علی دایی آنجا حضور داشت!
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • این ۸ وسیله حمام را فورا دور بیندازید
  • ۸ وسیله مصرفی در حمام که باید فورا آنها را دور بیندازید
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • این خانه یک سرایدار است، همین قدر زیبا! (+تصاویر)