Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:34:08 GMT

سخاوت آسمان گره گشای معضل آلودگی هوای کردستان

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۷۲۹۸۵

سخاوت آسمان گره گشای معضل آلودگی هوای کردستان

سنندج - ایرنا - آسمان کردستان در پنجمین روز از آبان تیره و تار گشت و بار دیگر میزبان گرد و خاکی که منشاء خارجی دارد، شد اما چشم امید مردم استان برای حل این معضل به سخاوت آسمان گره خورده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در طول سال بویژه در فصول بهار، پاییز و اواخر زمستان موج گرد و خاکی که منشاء خارجی دارد، وارد آسمان استان کردستان شده و منجر به آلودگی هوای شهرهای مختلف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در فصل پاییز با تغییر جریانات جوی و افزایش وزش باد در کشورهای همسایه بویژه عراق گرد و خاک از کانون های در این کشور وارد غرب ایران بویژه کردستان می شود.
از ساعت دو بامداد شنبه هفته جاری موجی از گرد و خاک وارد کردستان شد و وضعیت هوای اکثر شهرها از جمله سنندج را در شرایط خطرناک و 10 برابر حد مجاز قرار داد.
بیش از یک دهه از ورود گرد و خاک و در نتیجه آلودگی هوای به مناطق مرزی جنوب و غرب کشورمان می گذرد و در طول این سال ها اقداماتی همچون ایجاد ایستگاه های سنجش آلودگی هوا و نصب تابلوی سنجش آلودگی هوا در معابر پر تردد نقاط شهری انجام شده است.
تابلوی سنجش آلودگی هوا فقط در سنندج نصب شده که آن هم در بیشتر روزها به دلیل مشکلات فنی خاموش است بویژه روزهایی همچون دیروز که شرایط هوا در وضعیت خطرناک و بسیار ناسالم قرار داشت و می بایست مردم بیشتر در جریان قرار گیرند.
نکته جالب توجه اینکه با وجود وضعیت نامناسب هوا در سنندج روز گذشته هیچ فردی ماسک زده چه کاغذی معمولی و چه فیلتردار در سطح شهر دیده نشد و این در حالیست که در اکثر روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد مردم وقتی اطلاع پیدا می کنند از ماسک برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به ریه هاشان استفاده می کنند.
بیشتر افرادی که ناراحتی قلبی و ریوی دارند و مجبورند در چنین هوایی وارد محیط باز شوند در صورت اطلاع از وضعیت آلودگی هوا باید ماسک های فیلتردار استفاده کنند.
اطلاع رسانی به موقع یکی از ضروری ترین مباحث در چنین شرایطی است و می طلبد که این مهم از سوی دستگاه های متولی تقویت شود.

** کردستانی ها امسال 66 روز در هوای پاک نفس کشیدند
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سنندج و قروه با مقیاس 2.5 و 10 میکروگرم بر مترمکعب و ایستگاه سقز سنجش با مقیاس 10 میکرون انجام می شود.
اقبال حمیدی اضافه کرد: در شهر مریوان هم ایستگاه سنجش آلودگی هوا در مقیاس 2.5 میکرون نصب شده ولی هنوز فعالیت آن به دلیل مشکلات فنی آغاز نشده است.
وی افزود: به دلیل اینکه شرایط آلوده بودن هوا از لحاظ گرد و خاک در شهرهای سنندج و کامیاران و همچنین قروه و بیجار مشابه است به همین دلیل وضعیت در شهرهای دارای ایستگاه سنجش به شهرهایی که ایستگاه ندارند، تعمیم داده می شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: به دلیل کمبود اعتبار تاکنون ایستگاه شهرستان بانه راه اندازی نشده و احتمالا تا یک ماه آینده این ایستگاه هم آغاز به کار خواهد کرد.
حمیدی اضافه کرد: در نیمه نخست امسال در استان 66 روز هوای پاک، 122 روز سالم، 16 روز ناسالم برای گروه های حساس و 9 روز هوای ناسالم برای عموم داشته ایم.
وی اظهار داشت: میانگین 24 ساعت وضعیت هوای شهرهای استان به عنوان مبنای شرایط هوا از لحاظ پاک، سالم، ناسالم، بسیار ناسالم و خطرناک بودن در نظر گرفته می شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت از محیط زیست کردستان گفت: تمام ایستگاه های سنجش آلودگی هوای موجود در شهرستان های استان به سیستم جامع پایش کیفی هوای کشور متصل هستند.
حمیدی یادآور شد: هوای امروز (یکشنبه ششم آبان) شهرهای سنندج، مریوان، قروه، دهگلان و بیجار در وضعیت سالم و سقز هم در شرایط پاک قرار دارد.
کارشناس پیش بین اداره کل هواشناسی کردستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: آسمان استان امروز تا بعد از ظهر از گرد و خاک وارد شده به آن تخلیه می شود.
نشمیل احمدیانی اظهار داشت: در حال حاضر دید افقی در شهرهای سنندج و مریوان رو به بهبود و رسیدن به میزان استاندارد (10 هزار متر) است.
وی اضافه کرد: پیش بینی می شود در طول هفته جاری غبار رقیق در استان داشته باشیم ولی اینکه از لحاظ شاخص کیفیت هوا پاک، سالم و یا ناسالم برای گروه های حساس باشد را محیط زیست اندازه گیری و اعلام خواهد کرد.
کارشناس پیش بین اداره کل هواشناسی کردستان افزود: براساس بررسی نقشه های هواشناسی سیستم فعالی که منجر به ورود گرد و خاک به آسمان این استان در هفته جاری شود، نداریم.
از آنجا که کانون تشکیل گرد و خاک های موجود در هوای استان کردستان خارجی است که اگر داخلی بود با اقداماتی همچون مالچ پاشی و درختکاری که در استان های جنوبی کشور اجرا شده از میزان آلودگی اش کاسته می شد.
ولی چون کانون شکل گیری گرد و خاک های موجود در استان های غربی کشور خارجی است رفع آن نیاز به دیپلماسی فعال خارجی و همکاری مسئولان آن کشورها دارد.
با توجه به شرایط امنیتی حاکم در کشور عراق که صحراهای آن منشاء اصلی گرد و خاک وارد شده به غرب ایران است، دیپلماسی فعلا آنگونه باید و شاید جواب نمی دهد بنابراین چشم و امید مردم برای حل این معضل و تخلیه گرد و خاک های وارد شده به آسمان است که با وزش باد و بارش باران این آلودگی ها را از هوا بزداید.
7348/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گرد و خاك آلودگي هوا محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۲۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌سه‌شنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و دو ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۳۹ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۷۵ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۶۹، کاوه با شاخص ۱۶۸، فرشادی با شاخص ۱۶۷، ولدان با شاخص ۱۶۰ و کردآباد با شاخص ۱۵۵ در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۱۴۵، رهنان با شاخص ۱۳۶ و انقلاب با شاخص ۱۲۵ ناسالم (نارنجی)، فیض با شاخص ۹۹ و میرزاطاهر با شاخص ۸۰ سالم (زرد)، سپاهان‌شهر با شاخص ۳۵ پاک (سبز) است.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۳۹ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۸۰ و خرازی با شاخص ۱۵۶ در موقعیت هوای ناسالم (قرمز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت زرین‌شهر با شاخص ۱۴۸، قهجاورستان با شاخص ۱۱۵ و کاشان با شاخص ۱۰۵ ناسالم (نارنجی)، خمینی‌شهر با شاخص ۷۹، نجف‌آباد با شاخص ۷۳، سجزی با شاخص ۹۵، مبارکه با شاخص ۶۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۵۷ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های پروین، استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 749292

دیگر خبرها

  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • بانک مهر ایران گره‌گشای مشکلات دانش آموزان نیازمند در کردستان