Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حامد احمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: با توجه به اینکه دهگلان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در استان است که تولید یک سری محصولات شاخص در شهرستان اتفاق می‌افتد.


وی افزود: امسال در فصل کشت محصول گندم ۸۲ هزار هکتار در شهرستان به این محصول اختصاص داده شده که از این رقم ۷۵ هزار هکتار دیم و ۷ هزارهکتار آبی است و تاکنون ۹۵ درصد گندم دیم و ۸۰ درصد گندم آبی توسط کشاورزان در شهرستان کشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



احمدی گفت: خوشبختانه در حوزه کشاورزی تاکنون هیچگونه مشکلی وجود نداشته و تنها مشکل ما در این حوزه مشکل حمل و نقل در تامین کود به کشاورز بوده و سعی ما این است که با پیگیری صورت گرفته کود سرک تامین شود و در سال ۹۸ از اول سال در اختیار کشاورز قرار گیرد.



مدیر جهاد کشاورزی دهگلان تصریح کرد: کشت محصول گندم در شهرستان به صورت کاملا مکانیزه است و ما برای پروژه‌های شاخص در راستای افزایش عملکرد گندم، مثل پروژه ایران ایکاردا و پروژه پی وی اس برای مقایسه با ارقام محلی وارد چرخه تولید شده است که مقدار ۱۳ هزارهکتار در چند روستای شهرستان اجرا شده است.



احمدی گفت: کشت دو پروژه ایران ایکاردا و پی وی اس مورد بازدید کشاورزان سطح شهرستان قرار می‌گیرد که درمقایسه با ارقام محلی و با توجه به شرایط جغرافیای منطقه کدامیک اراقام عملکرد مناسب دارد که آن ارقام برای کشت به کشاورز معرفی شود تا در سطح کشت آن را وارد چرخه تولید کنیم.

دهگلان از لحاظ کشت کلزا مقام اول استان را دارد

مدیر جهاد کشاورزی دهگلان با اشاره به کشت محصول کلزا درشهرستان اظهار داشت: دهگلان یکی از شهرستان‌های پیش رو کشت این محصول است که امسال حدود هزار و ۱۶ هکتار اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص داده شده است و در سطح استان دهگلان مقام اول کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.


مدیر جهاد کشاورزی دهگلان گفت: با توجه به اینکه این محصول می‌تواند در تناوب با کشت گندم قرار گیرد و یکی از محصولاتی است که در راستای تغییر الگوی کشت قرار گرفته، اما قبلا درشهرستان غالبا محصول سیب زمینی با کشت گندم در تناوب بود که محصول آب بری بود و ما با توجه به نیاز که در سطح کشور به روغن داریم در راستای سیاست جهاد کشاورزی برای افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی کلزا که محصولی کم آب بر است وارد چرخه تولید کرده ایم.

کشاورزان جهت بیمه محصولاتشان به کار گزاران بیمه مراجعه کنند

احمدی در ادامه گفت: با توجه به اینکه کشاورزی ریسک پذیر و در فضای باز انجام می‌شود و تنها منبعی که میتواند به عنوان جبران بخشی از خسارت وارده که اگر اتفاق بیفتد از بلایای سرما زدگی، سیل و تگرگ که محصول کشاورزی از این بلایا مصون نیست حمایت کند لازم است کشاورزان به کارگزاران بیمه محصولات مراجعه نموده ومحصولات خود رابیمه کنند واگر مخاطره‌ای در این حوزه اتفاق بیفتد کشاورز پشتوانه‌ای برای تولید پایدار داشته باشد.


مدیر جهاد کشاورزی دهگلان با اشاره به نگرانی کشاورزان در حوزه بیمه گفت: در گذشته مشکلات ساختاری در این حوزه بوده و تصور کشاورز این است که پولی که به حساب بیمه برای جبران خسارت احتمالی واریز می‌کند حتما بیمه باید همان مقدار یا بیشتر از آن را به کشاورز برگرداند در حالیکه مفهوم بیمه حمایت از کشاورزانی است که در اثر مخاطرات متضرر شده و قدرت و توانایی آنان برای تولید کم می‌شود.


مدیر جهاد کشاورزی دهگلان افزود: با توجه به ساختار کارشناسی که درسطح صندوق بیمه محصولات کشاورزی صورت گرفته کشاورزان گلایه‌های در مورد پرداخت خسارت محصولشان از صندوق بیمه حمایت را دارند که با شروع فرایند جدید این مشکلات به حداقل رسیده و واقعیت امر این است که روی آوردن به بیمه محصولات کشاورزی یک ضرورت برای کشاورزان است.

انتهای پیام/۷۷۲۷

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۳۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت

صلاح الدین حق‌گوی مدیر جهادکشاورزی مهاباد گفت: با استقبال کشاورزان سطح زیر کشت کلزا در این شهرستان با بیش از ۱۰۰ هکتار افزایش، به حدود ۱۵۰ هکتار رسیده که افزایش ۵ برابری را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه برداشت دانه روغنی کلزا از اواخر خردادماه آغاز می‌شود و تا دهم تیرماه ادامه دارد، اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال از مزارع کلزای شهرستان، ۳۶۲ تن محصول برداشت شود.  

مودت کارشناس مسئول نباتات صنعتی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی هم گفت: از ۵ هزار هکتار برنامه ابلاغی استان، ۴ هزار و ۳۵۰ هکتار از مزارع کشت شده و در مقایسه با پارسال که ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بود، افزایش ۱۰۰ درصدی در سطح کشت داریم.  

به گفته کارشناسان، کلزا در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولی کم‌خرج است و در تناوب زراعی، سبب افزایش تولید ۲۰ تا ۲۵ درصدی گندم هم خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • کشت کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • طلایی شدن مزارع کلزا در شهرستان میاندوآب 
  • افزایش 5 برابری کاشت کلزا در مهاباد
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • آغازبرداشت نوبرانه گوجه سبز از باغات سرپل ذهاب