Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:44:52 GMT

مهلت پذیرش چک‌های قدیمی تمام شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۷۵۵۰۶

مهلت پذیرش چک‌های قدیمی تمام شد

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از پایان شهریور سال گذشته و با راه‌اندازی سامانه صدور یکپارچه چک (صیاد) قرار شد چک‌های متحدالشکل جدید صادر و استفاده شود. در این میان صاحبان دسته چک فرصت داشتند دسته چک‌های قبلی را تا اردیبهشت امسال در بانک‌ها تعویض کنند و دسته چک صیادی بگیرند.

اما بعد از مدتی با توجه به جاماندن بانک‌ها و مردم از مهلت تعیین شده، این زمان تا شهریور ماه تمدید شد تا صاحبان دسته چک بتوانند چک‌های قدیمی را تغییر دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با این حال گستردگی این طرح و شرایطی که بر آن حاکم بود، موجب شد بار دیگر بانک مرکزی این زمان را تا آبان امسال تمدید کند که بر این اساس از امروز (ششم آبان ماه) مهلت تمام شد و دیگر تمدیدی در کار نیست؛ از این رو دارندگان دسته چک قدیمی دیگر نمی‌توانند آن را در یک بانک غیرمرتبط ارائه کنند و تبادل چک‌های غیرصیادی در سامانه چکاوک ممنوع است.

در دستور بانک مرکزی به بانک‌ها تاکید شده که چک‌های غیر صیادی صرفا با حضور مشتری به بانک صادرکننده چک قابل دریافت خواهد بود و چک‌های عادی غیرصیادی سایر بانک‌ها در هیچ کدام از شعب بانک مربوطه برای ثبت در سامانه چکاوک قابل واگذاری نیست.

چک‌های صیادی به دنبال مسائلی که برای دسته چک ایجاد می‌شد و به ویژه آمار بالای چک‌های برگشتی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت تا بتواند کمکی به اصلاح رویه و روال صدور دسته چک کند و در مهم‌ترین مولفه‌ها، یکسان‌سازی دسته چک‌ها و بالا بردن امنیت چک در آن اجرایی شد.

چک‌های صیادی از این قابلیت برخوردار هستند که گیرنده آن می‌تواند قبل از دریافت چک از پیشینه فرد صادرکننده استعلام بگیرد و با اطمینان بیشتری آن را قبول کند.

انتهای پیام/ پایان مهلت پذیرش چک‌های قدیمی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید

به گزارش خبرگزاری مهر دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت در خصوص نامه انجمن ها به رهبر انقلاب در خصوص سرکوب نرخ ارز در سامانه نیما گفت: در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است باید زمینه های مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد با حذف ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی رقم بخورد زیرا پس از سال ها تجربه، اثبات شده که ارز چند نرخی فساد آور است.

ناصر عاشوری دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت اظهار داش: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، باید زمینه های لازم از سوی دولت و مجلس برای افزایش تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی فراهم شود اما کماکان سیاست های بر ضد این شعار کماکان در اقتصاد وجود دارد.

وی به سیاست های ارزی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: ارز چند نرخی مشکلات زیادی به همراه دارد و فساد آور است و از طرفی هم انگیزه لازم را از تولیدکنندگان می گیرد.

وی افزود: لذا باید سازوکارهایی تعبیه شود تا مشارکت سرمایه گذار و بخش خصوصی و مردم در اقتصاد بیشتر شود زیرا با گذشت ۴۰ سال از انقلاب، همچنان سهم بخش خصوصی در اقتصاد ملی بسیار ناچیز است و به نظر می رسد یکی از راهکارهای اصلی افزایش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، حذف ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی است.

کد خبر 6094072 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • شاه کلید مهار تورم
  • بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد
  • بانک مرکزی: گشایش‌هایی در پیش است
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی/ شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟