Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو - ایرنا - جنجالی که پس از اعلام یک حکم از سوی دادگاه عالی قضایی هند مبنی بر اعطای اجازه ورود به زنان در سن 10-50 سال به یک معبد بسیار مهم در مذهب هندو ایجاد شد به نوعی چالش قدرت بالاترین نهاد قضایی هند هم هست.

به گزارش ایرنا، مقاومتی که در برابر راه یافتن زنان به معبدی به نام ساباریمالا در ایالت کرالا در جنوب هند آغاز شد پرده تعصبات محافظه کاران مذهبی با حمایت از سیاستمداران در این کشور را به کنار زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ماجرا زمانی شروع شد که زنانی که در سنین بین 10 تا 50 سال داشتند با تکیه بر حکم دادگاه عالی هند خود را برای ورود به معبد کهن ساباریمالا آماده کردند. این معبد یکی از مقدس ترین و مهمترین اماکن مذهبی در دین هندو به شمار می رود که بر اساس مستندات تاریخی دست کم از قرن سیزدهم میلادی محل تجمع گسترده زائران است. هر ساله در سه نوبت در ماههای اکتبر (مهر)، نوامبر (آبان ) و دسامبر (آذر) در این معبد به روی عموم گشوده می شود و معتقدان به مذهب هندو در گروههای بزرگ به راهپیمایی مذهبی می پردازند تا خود را به آن که در قلب یک جنگل انبوه روی قله ای به ارتفاع 480 متر قرار دارد برسانند. این راهپیمایی به طور معمول همه ساله جمعیتی حدود 30 میلیون را به خود جلب می کند اما در برخی سالها تعداد زائران حتی به 50 میلیون نفر نیز رسیده است.
ورود زنان به این معبد در قرون گذشته با محدودیت همراه نبوده است تا اینکه در سال 1991 دادگاه ایالتی کرالا با این استدلال که هیچ چیز ناپاکی نباید در محوطه این معبد حضور داشته باشد حکم منع ورود زنان در سنین بین 10-50 به این محل را صادر کرد. این حکم در با مخالفت و موافقت بسیاری از پیروان دین هندو مواجهه شد اما در سالهای اخیر با قدرت گرفتن متعصبین مذهبی، به یک مساله اصلی اجتماعی تبدیل شد و سپس با ورود سیاستمداران به این موضوع بخصوص در آستانه انتخابات عمومی در هند در سال 2019 شکلی بسیار پیچیده به خود گرفت.
در سالهای پس از صدور این حکم، بسیاری از روحانیون این معبد همراه با زنان مومن هندو و نیز سازمان های اجتماعی به این حکم اعتراض کرده و آن را غیر منطقی و بدور از روح این مذهب خواندند اما متعصبان بر حرف خود ایستادند تا اینکه اخیرا و تنها چند روز قبل از شروع این راهپیمایی مذهبی دادگاه عالی هند طی حکمی با این استدلال که این قانون برخلاف قانون اساسی هند و تبعیض آمیز آنرا لغو کرد.
این حکم جدید باعث جنجالها و به تبع آن اغتشاشات فراوان شد. زنان که قرنها به زیارت این معبد می رفتند دوباره خود را برای سفر به آن آماده کردند اما گروههای متعددی از مردان خشمگین راه را بر آنها بسته و مانع ورود آنها به مسیر شدند. درگیری های بسیار زیادی اتفاق افتاد و هرج و مرج مراسم را فرا گرفت.
پلیس ایالتی برای تامین امنیت مراسم، صدها تن از نیروهای خود را در محل مستقر کرد اما به هر حال زنان نتوانستند راهپیمایی زیارتی خود را کامل کنند.
انعکاس گسترده این واقعه در رسانه های هند و جهان و اعتراض زنان زائر و این واقعیت که آنها حکم دادگاه عالی هند را در دست داشتند باعث شد که تنها دو زن برای ورود به معبد انتخاب شوند. آنها در محاصره بیش از 100 پلیس مرد به سوی معبد راه افتادند اما در نهایت در مواجهه با مخالفت بسیار شدید مردانی که اعلام کردند خود را برای محافظت از پاکی معبد فدا خواهند کرد از راه بازماندند.
در جریان این اغتشاشات، پلیس حدود 2200 مرد هندوی متعصب را بازداشت کرد که این کار به انفجار جمعیت در بازداشتگاهها و زندان های ایالتی منجر شد در نتیجه پلیس مجبورشد بیشتر آنها را با قید وثیقه آزاد کرده و تنها 500 نفر را نگه دارد.
اما این پایان ماجرا نبود و متعصبین مذهبی حتی به روحانیون داخل معبد که از ورود زنان حمایت کرده بودند رحم نکردند.
چند روز پس از حمایت از حکم دادگاه عالی هند مبنی بر ورود زنان در همه سنین به معبد ساباریمالا، محل زندگی سوامی سندیپ آناندا یک رهبرشناخته شده هندو در ایالت کرالا مورد حمله قرار گرفت.
به گزارش وب سایت 'نشنال هرالد'، پلیس اعلام کرد که مهاجمان، دو خودور و موتورسیکلت را به آتش کشیده و به ساختمان محل زندگی سوامی سندیپ آناندا نیز آسیب زدند.
پینارایی ویجایان سروزیر ایالت کرالا اعلام کرد علیه عاملان این حمله به شدت اقدام خواهد شد.
این رهبر هندو در واکنش به این حمله گفت: تمام مسئولیت ها متوجه حزب بهارتیا جانتا پارتی ( بی جی پی) و نماینده این حزب در ایالت کرالا می باشد.
با این حال روزنامه ' دی ان ای ایندیا' خبری از اظهارات آمیت شاه رهبر حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی( بی جی پی) منتشر کرد و نوشت که آمیت شاه گفته است از معترضان به ورود زنان به معبد ساباریمالا حمایت خواهد کرد.
وی ضمن محکوم کردن بازداشت بیش از 2 هزار نفر از معترضان اعلام کرد که دولت کرالا قصد دارد با زور مخالفت ها را خاموش کند.
شاه افزود: امروز یک نزاع بر سر عقاید مذهبی و آنچه وی 'بی رحمی' دولت کرالا در برخورد با مومنان هندو خواند به وجود آمده است. بیش از 2 هزار نفر از اعضای احزاب بی جی پی، ار اس اس و سایر سازمان ها بازداشت شده اند. حزب بی جی پی کاملا از معترضان حمایت می کند. دولت کرالا باید مراقب اقدامات خود باشد.
وی ضمن متهم کردن دولت کرالا بر تلاش برای نابود کردن دین هندو گفت: حزب بی جی پی اجازه نخواهد داد که دولت چپ گرای کرالا با عقاید دین هندو بازی کند. هیچ محدودیتی برای حضور زنان در سایر معابد هندو وجود ندارد اما باید شرایط خاص معبد ساباریمالا حفظ شود.
اشاره او به سخنان یک افسر ارشد پلیس ایالتی بود که اظهار کرده بود معترضان به ‌دلیل شورش و گردهم‌آیی غیرقانونی بازداشت شدند.
آنچه جنجال معبد آشکار کرد آن بود که بسیاری از افراطیون مذهبی خود را فراتر از قانون دانسته و در اجرای روایت خود از قوانین مذهبی همه چیز حتی حکومت قانون را در این کشور که همواره به بردباری و تحمل شهره بوده است را به چالش می کشند.
آساق**267**1424

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۶۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها غلط بود؟

روزنامه کیهان نوشت: در جریان بازی دو تیم سپاهان و پرسپولیس که همچون بازی‌های چند وقت اخیر با حضور تماشاگران خانم برگزار شد، صحنه‌هایی در روی سکوها خلق شد که از شدت وقاحت قابل طرح نیست.

اما آنچه می‌توان با عرض تأسف بدان اشاره کرد؛ فحاشی و توهین‌های بسیار زشت و غیر اخلاقی تعداد زیادی از تماشاگران منتسب به یک تیم علیه زنان تماشاگر منتسب به تیم مقابل بود. به کارگیری چنین الفاظی خطاب به بانوان حاضر در ورزشگاه در حالی بود که این صحنه‌ها و الفاظ فرسنگ‌ها با روح حاکم بر اصل ورزش فاصله دارد. البته از سوی دیگر شاهد برخی صحنه‌های واکنشی زشت و زننده از سوی تعداد معدودی از زنان هم بودیم.

در کنار این؛ انتشار ویدئویی از صحبت‌های زشت و زننده یک به اصطلاح لیدر تیم علیه زنان و دختران حاضر در ورزشگاه واکنش‌های گسترده اعتراضی مردمی را در پی داشت.
حال سؤال اینجاست؛ آیا فحاشی و توهین در ورزشگاه‌های محل برگزاری مسابقات فوتبال در کشورمان یک اتفاق بدون سابقه و حادثه‌ای غیر قابل پیش‌بینی است و یا اینکه با توجه به شرایط ناخوشایند جو استادیوم‌های ورزشی فوتبال در کشورمان در سال‌های گذشته و انواع و اقسام درگیری‌ها، توهین‌ها، سنگ‌پرانی‌ها و... می‌توان آن را اتفاقی قابل انتظار در ادامه حوادث تلخ گذشته دانست؟

کسانی که اندکی با جو ورزشگاه‌های به خصوص فوتبال در کشورمان آشنا باشند یا اخبار و حواشی فوتبالمان را دنبال کنند گواهی بر این ادعا خواهند بود که در سال‌های گذشته و هفته به هفته شاهد حواشی تلخ و دلسردکننده و پررنگ‌تر از متن در خلال بازی‌های لیگ بوده و هستیم. با احترام به طیف هواداران ریشه‌دار و فوتبالی و اخلاق مدار باید گفت تقریباً ورزشگاهی در بین ورزشگاه‌های برگزاری مسابقات فوتبال کشورمان نیست که به نوعی در آن شاهد حاشیه‌های آزاردهنده و درگیری لفظی یا فیزیکی و توهین به تماشاگران مقابل یا بازیکنان و مربیان حریف و داور و... نباشیم. اهل فن حتماً اذعان می‌کنند که به دلیل جو ناخوشایندی که بیان شد، سال‌هاست بسیاری از هواداران قدیمی و خانواده‌ها نه خود در ورزشگاه حاضر می‌شوند و نه اجازه حضور به فرزندانشان می‌دهند.

در این شرایط به طرز عجیبی به یک باره در یکی دو سال اخیر در ادامه برخی تلاش‌های جسته و گریخته قبلی، مسئله حضور زنان در استادیوم‌های فوتبال مطرح شد و شاهد بودیم از سوی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی، چهره‌های سیاسی و فعالان حوزه زنان، سلبریتی‌ها و... به آن دامن زده می‌شد. عجیب آنکه مسئله حضور زنان در استادیوم که شاید جزو ۲۰ مطالبه اصلی زنان و دختران کشورمان نیز نبود تبدیل شد به یک مطالبه مثلاً سراسری و الزام آور! برخی فشار‌های فدراسیون جهانی را بهانه کردند و برخی برای تحقق این مطالبه بر شیپور برابری زنان و مردان دمیدند. به نوعی شاهد یک مسئله‌سازی هدفمند بودیم که مثل همیشه برخی از مسئولان کشور نیز با شیرجه در این جریان متلاطم و مسئله‌سازی کاذب، وارد بازی شدند!

در این بین از همان ابتدا بار‌ها هشدار داده شد که این مطالبه کاذب نسبتی با واقعیت مطالبات زنان جامعه ندارد و حتی اگر فرضاً این یک مطالبه جدی هم باشد جو ورزشگاه‌های فوتبال کشورمان که متاسفانه به علت شرایط غیر فرهنگی آن بسیاری از مردان نیز از آن گریزان هستند، شرایط مناسب برای حضور همراه با حفظ کرامت و شأن زنان را ندارد.

مدافعان حضور زنان در این چنین ورزشگاه‌هایی در پاسخ مدعی بودند که اتفاقاً حضور بانوان در استادیوم جو نامناسب و غیر فرهنگی را به طور خودکار کنترل می‌کند! و البته گاه مثل آنچه چند هفته قبل در ورزشگاه اراک گذشت، نیز شاهد حوادث عجیبی هستیم که قابل پیش‌بینی هم نیست. جالب اینکه اصرار به حضور زنان در ورزشگاه‌های برگزاری فوتبال مردان در شرایطی است که سال‌هاست لیگ فوتبال و فوتسال زنان کشورمان در سطح بالایی برگزار می‌شود، اما معمولاً یا تماشاچی ندارد یا اندک بانوان تماشاچی در محلی این بازی‌ها حاضر می‌شوند.

نداشتن شرایط حضور همراه با حفظ کرامت زنان در استادیوم‌ها موضوعی است که در نامه روز گذشته وزیر ورزش به رئیس فدراسیون فوتبال به صراحت مورد گوشزد قرار گرفته است. البته باید پرسید که اگر شرایط برای حضور زنان در استادیوم‌ها فراهم نبوده چرا اجازه آن صادر شده تا شاهد چنین حوادث تلخی باشیم؟!

اتفاقات شامگاه چهارشنبه نشان داد که متاسفانه نه تنها حضور بانوان در ورزشگاه از شدت فضای مسموم و ناسالم نکاست بلکه در اتفاقی تاسف انگیز شاهد زشت‌ترین و شرم‌آورترین صحنه‌ها و توهین‌ها و زیر پا گذاشتن کرامت بانوان نیز بودیم. این در حالی است که حفظ کرامت زنان یک اصل مهم و قطعی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ماست و نباید بازیچه بی‌تدبیری عده‌ای کارناشناس و برنامه‌ریز به دور از واقعیت‌های جامعه شود.

اتفاقات این روز‌ها و سال‌های اخیر در ورزشگاه‌ها ریشه در کم توجهی یا فراموشی مقوله فرهنگ و مدیریت صحیح در فوتبال و ورزش کشور دارد؛ موضوعی که بار‌ها از سوی سرویس ورزشی روزنامه کیهان و هفته نامه کیهان ورزشی به طور ویژه و موشکافانه مورد تحلیل و بررسی و تذکر قرار گرفته است.

واقعیت آن است که جو نامناسب استادیوم‌های فوتبال به شدت متاثر از فضای مدیریتی فوتبال و نظام باشگاهداری کشورمان می‌باشد. وقتی گاه بر سر یک صحنه داوری یا مشکوک بار‌ها و بار‌ها شاهد بیانیه نویسی مدیران باشگاه‌ها علیه یکدیگر و توهین و تهمت آنها نسبت به هم هستیم، مگر می‌شود این رویه به سکو‌ها کشیده نشود؟ وقتی که هر فصل صد‌ها میلیارد تومان برای هر کدام از باشگاه‌های بزرگ فوتبالمان هزینه می‌شود و تنها مسئله مهم، برد و باخت و از میدان به در کردن رقیب می‌شود و توجهی به هزینه کردن برای ارتقای فرهنگی ورزشگاه‌ها نمی‌شود چه انتظاری از جوانان و نوجوانان هیجان زده و گاه پیرانی که بزرگی کردن را فدای جوگیری‌های زود گذر می‌کنند می‌رود؟

اما نکته اصلی اینکه، مسئله تلاش برای برجسته کردن مطالبه کاذب حضور زنان در ورزشگاه‌ها را باید در ادامه تلاشی پر دامنه دانست که در سال‌های اخیر تلاش می‌کند، این باور غلط را در ذهن دختران و زنان جامعه وارد کند که سقف موفقیت و کرامت زن، شبیه شدن به مردان در رفتار و پوشش و... است.

tags # سپاهان ، پرسپولیس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • عاشق‌ترین دختر پرسپولیسی در روز ممنوع‌الورودی به ورزشگاه! | تصویر
  • جنجال پلمپ طلا فروشی‌های اعتصابی مشهد | آقای فرماندار شاکی شد | مگر بنده حق ندارم ورود کنم؟
  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود
  • ورود بانوان به ورزشگاه تصمیم نظام بوده است
  • نساجی – پرسپولیس بدون حضور زنان؛ چرا؟
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از شاهنامه | لااقل بیت هایی بهتر پیدا می‌کردید
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند
  • کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها غلط بود؟
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه