Web Analytics Made Easy - Statcounter

متحخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با اشاره به این‌که خراسان جنوبی از نبود تیم تخصصی درمان رنج می‌برد، گفت: بیماران سرطانی خراسان جنوبی برای طی کردن بخشی از درمان خود مجبور هستند به استان‌های دیگر بروند.

احمدرضا سبزاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سرطان‌ها علائم خطری دارند که لازم است افراد در صورت دیدن این علائم در بدن به پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که تشخیص زودرس سرطان باعث تسریع در روند درمان می‌شود، افزود: شایع‌ترین سرطان‌ها در بانوان خراسان جنوبی بعد از معده، سرطان پستان و آقایان بعد از معده، سرطان پروستات است.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: باتوجه به این امر باید برای سرطان معده در خراسان جنوبی غربالگری وجود داشته باشد.

سبزاری بیان کرد: غربالگری سرطان نوعی آزمایش غربالگری به ‌شکل جستجوی سرطان پیش از ظهور علائم بیماری در فرد است.

وی با بیان این‌که غربالگری به تشخیص و شناسایی زودهنگام سرطان کمک می‌کند، اظهار کرد: غربالگری سرطان عبارت از مجموعه‌ای از تست‌های پزشکی است که اگر پاسخ تست غربالگری منفی بود، خیال فرد آزمایش دهنده آسوده می‌شود و اگر پاسخ مثبت بود به معنی وجود سرطان در بدن فرد نیست، بلکه فرد را ملزم به انجام آزمایش‌های تکمیلی و پیگیری می‌کند.  

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: در حال حاضر غربالگری تنها برای سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و روده در ایران وجود دارد که لازم است حداقل برای سرطان‌های شایع  این غربالگری وجود داشته باشد.

سبزاری تصریح کرد: متاسفانه مردم ترس از آگاهی از سرطان دارند و این ترس از اسم سرطان، دلیل اصلی استرس بیماران است و این استرس مانع از درمان می‌شود.

وی با اشاره به این‌که معمولا افراد اطلاعات را از منابع نادرست تهیه می‌کنند، تصریح کرد: معاینه و علائم سرطان در محیط‌های آموزشی و مدارس لازم و ضروری است.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی بیان کرد: متاسفانه اطلاع رسانی در محدوده مراکز بهداشت است و در مراکز آموزشی تقریبا هیچ گونه اطلاعاتی در اختیار افراد قرار نمی‌گیرد.

سبزاری با اشاره به این‌که خراسان جنوبی از نبود تیم تخصصی درمان رنج می‌برد، اظهار کرد: نبود تیمی از پزشکان جراحی سرطان و امکانات آزمایشگاهی ناکامل در استان از مشکلات است و مردم این استان به گزینه‌های تخصصی درمان سرطان دسترسی ندارند.

وی یادآور شد: با این وجود درمان‌های حال حاضر در کشور در بهبود سرطان موثر است به شرطی که بیمار به موقع به پزشک مراجعه کرده و بیماری خود را پیگیری کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۶۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟

ایتنا - دانشمندان می‌گویند پیشرفت‌های علمی جدید به بیماران مبتلا به سرطان امکان می‌دهد با استفاده از آزمایش‌های دی‌ان‌ای، بهترین و موثرترین درمان ممکن را دریافت کنند.
با وجود تحقیقات فراوان برای یافتن راه‌های بهتر و موثرتر برای درمان سرطان، این بیماری همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در جهان است. به گزارش لایوساینس، سن ابتلا به سرطان نیز مدام در حال کاهش است و طی ۳۰ سال گذشته، تشخیص سرطان در افراد زیر ۵۰ سال در سراسر جهان حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.

از سال ۲۰۲۳، سرطان دومین عامل مرگ‌و‌میر در ایالات متحده و هم در سراسر جهان بوده است. به گفته پژوهشگران، به رغم پیشرفت‌های خیره‌کننده در درمان‌های رایج سرطان، بسیاری از بیماران هنوز با نتایجی نامشخص مواجه می‌شوند که این درمان‌ها را ناکارآمد می‌‌کند.

در حال حاضر اکثر سرطان‌ها بسته به مرحله‌ای که بیماری پیش رفته است، محل رشد سلول‌های سرطانی و سابقه پزشکی بیمار، با ترکیبی از پرتودرمانی، جراحی و دارو درمان می‌شوند اما اگر این درمان‌های رایج شکست بخورند و جواب ندهند، بیماران و پزشکان به فاز پرپیچ‌وخم آزمون و خطا وارد می‌شوند که در اثر آن، به دلیل اطلاعات محدود در مورد سرطان بیمار، نمی‌توان به‌راحتی روش درمانی مشخصی را پیش گرفت.

اینک برخی محققان سرطان تلاش می‌کنند برای هر بیمار مبتلا به سرطان یک نقشه راه شخصی‌سازی‌شده از موثرترین داروها بسازند. آن‌ها این کار را قبل از درمان، با آزمایش داروهای مختلف روی سلول‌های سرطانی خود بیمار انجام می‌دهند و درمان‌هایی را طراحی می‌کنند که به احتمال زیاد، تومورها را به ‌طور انتخابی از بین می‌برند و در عین حال آثار سمی شیمی‌درمانی را به حداقل می‌رسانند.

دانشمندان اخیرا نخستین کارآزمایی بالینی را که ترکیبی از آزمایش حساسیت دارویی و آزمایش دی‌ان‌ای است انجام داده‌اند تا به کمک آن، برای کودکان مبتلا به سرطان درمان‌های موثر پیدا شود.

به گفته آن‌ها این رویکرد که به رویکرد «پزشکی دقیق عملکردی» (FPM) مشهور است، می‌تواند به تطبیق بیماران با گزینه‌های درمانی بیشتر موردتایید اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا (اف‌دی‌ای) و بهبود نتایج کمک کند.

پزشکی دقیق عملکردی چیست؟
دانشمندان می‌گویند حتی اگر دو نفر مبتلا به سرطان یکسان داروی مشابهی دریافت کنند، ممکن است نتایج کاملا متفاوتی به دست بیاید. از آنجا که تومور هر بیمار منحصربه‌فرد است، دانستن اینکه کدام درمان بهتر عمل می‌کند، ممکن است یک بحث چالش‌برانگیز باشد.

برای حل این مشکل، پزشکان جهش‌های دی‌ان‌ای در تومور، خون یا بزاق بیمار را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا داروهای سرطان را با بیماران تطبیق دهند. این خلاصه روشی است که روش پزشکی دقیق عملکردی یا اصطلاحا اف‌پی‌ام نامیده می شود. با این حال، رابطه بین دی‌ان‌ای سرطان و تاثیر داروها علیه آن‌ها بسیار پیچیده است. تطبیق داروها با بیماران بر اساس یک جهش واحد، سازوکارهای ژنتیکی و غیرژنتیکی دیگری را که بر نحوه پاسخ سلول‌ها به داروها تاثیر می‌گذارند، نادیده می‌گیرد.

پزشکی دقیق عملکردی رویکرد متفاوتی برای شخصی‌سازی درمان‌ها دارد. دانشمندان در ابتدا نمونه‌ای از سلول‌های سرطانی یک بیمار را بر می‌دارند، آن‌ها را در آزمایشگاه رشد می‌دهند و سپس در معرض بیش از ۱۰۰ داروی تاییدشده سازمان غذا و دارو قرار می‌دهند. آن‌ها در این فرایند که آزمایش حساسیت دارویی نامیده می‌شود، به دنبال داروهایی می گردند که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند.

نتایج کارآزمایی بالینی جدید
ارائه دارو بر اساس روش دقیق عملکردی به بیماران مبتلا به سرطان در عمل بسیار دشوار است، زیرا وضعیت این بیماران ممکن است به‌سرعت رو به وخامت بگذارد و پزشکان ممکن است در به کارگیری آزمایش روش‌های جدید مردد باشند. اما به گفته پژوهشگران، این وضعیت در حال تغییر است. اخیرا دو تیم تحقیقاتی در اروپا نشان دادند که روش پزشکی دقیق عملکردی می‌تواند برای حدود ۵۵ درصد از بیماران بزرگسال مبتلا به سرطان‌هایی که به درمان‌های رایج پاسخ نمی‌دهند، درمان‌های موثر ارائه دهند.

دایانا ازم، نویسنده یادداشت لایوساینس که خود پژوهشگر ارشد سرطان‌شناسی است، می‌گوید کارآزمایی بالینی اخیر تیم او روی بیماران مبتلا به سرطان در دوران کودکی متمرکز بود که سرطان آن‌ها بازگشته یا به درمان پاسخ نداده بود. او می‌گوید که رویکرد پزشکی دقیق عملکردی را برای ۲۵ بیمار مبتلا به انواع مختلف سرطان اعمال کرده‌اند.

ازم می‌افزاید: «کارآزمایی ما نشان داد که می‌توانیم گزینه‌های درمانی را برای تقریبا همه بیماران در کمتر از دو هفته ارائه دهیم.»

به گفته او، آن‌ها توانستند نتایج را طی ۱۰ روز پس از دریافت نمونه به دست آورند، در حالی که پردازش نتایج آزمایش رایج ژنومی که بر شناسایی جهش‌های سرطانی خاص متمرکز است، تقریبا ۳۰ روز طول می‌کشد.

دایانا ازم می‌گوید که بر اساس بررسی انجام‌شده، ۸۳ درصد بیماران مبتلا به سرطان که درمان‌هایی را با پیگیری رویکرد تیم او را دریافت کردند، نتایجی از جمله بهبود پاسخ به درمان نشان داده‌اند.

گسترش نتایج آزمایشی به دنیای عملی
روش «پزشکی دقیق عملکردی» برای درک اینکه چگونه داروهای سرطان را می‌توان بهتر با بیماران تطبیق داد، راه‌های جدیدی باز می‌کند.

اگرچه امروزه پزشکان می‌توانند دی‌ان‌ای هر بیمار را بخوانند، تفسیر نتایج برای درک اینکه بیمار به درمان سرطان چگونه پاسخ می‌دهد، بسیار دشوار است. ترکیب آزمایش حساسیت دارویی با تجزیه و تحلیل‌ دی‌ان‌ای، یعنی روش پزشکی دقیق عملکردی، می‌تواند به شخصی‌سازی درمان سرطان برای هر بیمار کمک کند.

دایانا ازم، نویسنده یادداشت لایوساینس، می‌گوید که او به کمک همکارانش، هوش مصنوعی را به برنامه پزشکی دقیق عملکردی‌شان افزوده‌اند. به گفته او هوش مصنوعی دانشمندان را قادر می‌کند داده‌های هر بیمار را تجزیه و تحلیل کنند و آن‌ها را با درمان‌ها و ترکیب‌های دارویی مناسب‌تر مطابقت دهند. هوش مصنوعی همچنین به محققان امکان می‌دهد روابط پیچیده بین جهش‌های دی‌ان‌ای در تومورها و این را که درمان‌های مختلف چگونه روی آن‌ها تاثیر می‌گذارند، درک کنند.

این تیم تحقیقاتی برای گسترش نتایج مطالعات پیشینش روی روش پزشکی دقیق عملکردی، دو کارآزمایی بالینی را آغاز کرده‌اند. آن‌ها قرار است گروه بزرگ‌تری را از بزرگسالان و کودکان مبتلا به سرطان‌هایی که برگشته‌اند یا به درمان مقاوم‌اند، جذب کنند.

ازم می‌گوید: «هرچه داده‌های بیشتری داشته باشیم، درک نحوه درمان سرطان برای دسترسی به درمان‌های شخصی آن و در نهایت کمک به بیماران بیشتر آسان‌تر می‌شود.»

دیگر خبرها

  • تزریق واکسن هپاتیت سی در سال جاری/ آغاز غربالگری یکی از سرطان‌ها به زودی
  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان در ایران
  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • پرداخت ۹۶ فقره تسهیلات برای درمان زوج‌های نابارور
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز