Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-03-28@18:23:01 GMT

بانک های مرکزی جهان ۱۹۳ تن شمش طلا خریدند

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۷۸۶۳۸

بانک های مرکزی جهان ۱۹۳ تن شمش طلا خریدند

آمار شورای جهانی طلا نشان می‌دهد بانک های مرکزی‌ جهان بیش از ۱۹۳ تن شمش طلا در نیمه اول سال ۲۰۱۸ به ذخایر خود اضافه کرده اند که این مقدار بالاترین خرید ۶ ماهه طلا توسط بانک های مرکزی از سال ۲۰۱۵ تا حالاست.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، بانک های مرکزی سراسر دنیا در حال روی آوردن به طلا به عنوان جایگزینی برای دلار آمریکا هستند که به نظر آنها توسط سیاست تهاجمی تجاری آمریکا و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی ضعیف شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار شورای جهانی طلا نشان میدهد بانک های مرکزی کلا ۱۹۳.۳ تن شمش طلا در نیمه اول سال ۲۰۱۸ به ذخایر خود اضافه کرده اند، یعنی ۸ درصد افزایش نسبت به ۱۷۸.۶ تنی که سال گذشته در همین زمان خریداری شده بود. این مقدار بالاترین خرید ۶ ماهه طلا، توسط بانک های مرکزی از سال ۲۰۱۵ تا حالاست.

شورای جهانی طلا اعلام کرد:« در نیمسال اول ۲۰۱۸ بانک های مرکزی ذخایر طلای خود را به ۱.۳۶ تریلیون دلار رساندند که برابر است با حدود ۱۰ درصد ذخایر ارزی خارجی جهان». طبق نظر یک تحلیل‌گر، دلیل این حرکت کنار گذاشتن دلار و تنوع بخشی است.

الدیار موراتوو، رئیس‌دفتر کسل فمیلی سنگاپور گفت:« مدتهاست آمریکا از دلار برای فشار آوردن به رقیبانش استفاده می‌کند. این کار همواره باعث ناراحتی جامعه جهانی بوده و حالا جنگ علیه دلار به اروپا رسیده است».

این تحلیلگر اضافه کرد:« روسیه در مقابل تحریم های جدید آمریکا و قطع ارتباط احتمالی با سیستم دلار شروع به خرید طلا کرده است».

طبق گفته موراتوو، بسیاری کشورهای اروپایی و آسیایی مثل چین، ترکیه، ونزوئلا، ایران، قطر و اندونزی هم استراتژی مشابهی را در پیش گرفته‌اند. هدف آنها کنار گذاشتن دلار از اقتصادها و تجارت خارجی است. تمام این کشورها به طرز قابل توجهی در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند.

شورای جهانی طلا در گزارشی اعلام کرد که خرید طلا فقط برای جلوگیری از خطرات ارزی نیست. در محیطی پر از تنش های فزاینده ژئوپلتیکی، طلا یک سرمایه جذاب است چون متعلق به کسی نیست و هیچ ریسکی در مورد طرف مقابل ندارد.

طلا در حال حاضر یک سرمایه آشنا برای بانک‌های مرکزی است ولی طبیعت متغیر بازار طلا و مصرف روز افزون آن توسط کشورهای در حال توسعه بدین معناست که طلا به طور فزاینده‌ای با الگوی اقتصادی بازارهای نوظهور همراه می‌شود. بانک های مرکزی متوجه می‌شوند که قوانین بازی تغییر می کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا بانک مرکزی دلار شورای جهانی طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۸۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی ارزی فرزین بی سابقه بود

امتداد - کارشناس اقتصادی گفت: من در جریان ۲ سفر آقای فرزین بودم، پیگیری از نزدیک رئیس کل بانک مرکزی آن هم در این سطح بی سابقه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سیدحسن محفوظی موسوی؛ کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایبنا با بیان اینکه اجرای طرح تثبیت اقتصادی اقدام ضروری برای بازگشت اعتماد به بازار بود، گفت: این طرح از نظر اجرا نیاز به مشخص کردن هدف گذاری بانک مرکزی دارد. نباید نرخ دلار به صورت شوک مانند افزایش یابد بلکه فعالان اقتصادی باید ببینند روند افزایش نرخ ارز چه ویژگی‌هایی دارد که به پیش بینی پذیری بازار کمک می‌کند.

مداخلات ارزی در بازار ارز سازماندهی شده‌تر از گذشته است

وی ادامه داد: هدف گذاری ۲۵ درصدی بانک مرکزی در مورد رشد نقدینگی قابل قبول بود. باتوجه به نتایجی که گرفته شده در خصوص کنترل نرخ ارز و همچنین ابزار‌هایی مثل مرکز مبادله و عرضه طلا و دوبرابر کردن ارز مسافرتی، نشان می‌دهد مداخلات به صورت منظم و ساماندهی‌تر شده انجام می‌شود.

محفوظی موسوی اظهار داشت: در مورد دیپلماسی ارزی بانک مرکزی باید بگویم که من در جریان ۲ سفر آقای فرزین بودم، پیگیری از نزدیک رئیس کل بانک مرکزی آن هم در این سطح بی سابقه بوده است و اقدامات خوبی صورت گرفته است.

در گذشته کسی جرئت انحلال موسسات ناتراز را نداشت

وی ادامه داد: انحلال موسسات ناتراز در دوره آقای فرزین به خوبی صورت گرفت. در سال‌های گذشته کسی جرئت ورود به این موضوعات را نداشت، اما تیم جدید بانک مرکزی، این کار سخت را بدون حاشیه بسیار خوب انجام داد.

این کارشناس اقتصادی در پایان سخنان خود بیان کرد: ایجاد مرکز مبادله اقدام خوبی ارزیابی می‌شود، به این شرط که ابزار‌های مناسبی برای این مرکز مشخص شود و قانونا این اختیارات و ابزار‌ها را داشته باشد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سوئیفت و راه‌اندازی پلتفرم جدید برای ارز دیجیتال بانک‌های مرکزی
  • تورم انگلیس ماندگار است؟
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • دیپلماسی ارزی فرزین بی سابقه بود
  • ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ارزش پول افغانی در سال ۱۴۰۲
  • نزدیک به ۲۳۳ میلیون دلار کالا از قم به کشور‌های مختلف جهان صادر شد
  • جزییات وام ازدواج ۱۴۰۳؛ پرداخت فقط با یک ضامن!
  • عامل تورم در سال ۱۴۰۲ چگونه مهار شد؟
  • بازگشت وجه برنده نشدگان حراج سکه چه شد؟