Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسین عباس زاده ظهر  یکشنبه در نشست خبری با اشاره به سفر ارزیابان شورای جهانی یونسکو به بیرجند برای بررسی ظرفیت های روستای خراشاد در زمینه هنر توبافی در راستای ثبت جهان این روستا، اظهار کرد:  ارزیابی کارشناسان یونسکو در سه محور صورت می گیرد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: بررسی کارگاه های فعال در حوزه توبافی، دوره های آموزشی که تا کنون برگزار شده و  فروش تولیدات از جمله این محورها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس زاده با اشاره به فعالیت ۱۷۰ کارگاه توبافی ادامه داد: در روستای خراشاد یکی- دو کارگاه نیز آموزش هنر توبافی به روستاهای همجوار را بر عهده دارند و در بیرجند نیز خانه اعتمادی نیا مرکز تولید و فروش محصولات زنان هنرمند خراشاد است.

وی افزود: یکی از مهمترین عرصه های فروش محصولات زنان بافنده روستای خراشاد فضای مجازی است که در این زمینه نیز یک سایت اینترنتی راه اندازی شده است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و میراث خراسان جنوبی گفت: اگر بتوانیم یک راه ارتباطی بین دو روستای خراشاد و مزار کاهی و چنشت برقرار کرده و آن را توسعه دهیم در حقیقت یک مسیر گردشگری در استان را فعال کرده و رفت و آمد را برای گردشگران تسهیل کرده ایم.

هنر توبافی در خراشاد قدمت ۳۰۰ ساله دارد

 عباس زاده با اشاره به موفقیت خراسان جنوبی در سی امین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران، یادآور شد: این موفقیت ها با همکاری همه دستگاه ها و نهادهای مختلق مرتبط با امر صنایع دستی و رسانه ها محقق شده است.

مسعود پور صدری عضو شورای شهر روستای خراشاد نیز در این نشست گفت: در راستای ثبت جهانی روستای خراشاد و بازدید ارزیابان شورای جهانی یونسکو اقدامات متعددی در زمینه زیبا سازی و ایجاد یک المان مرتبط با هنر توبافی در روستا انجام شده است.

وی با بیان اینکه هنر توبافی در خراشاد قدمت ۳۰۰ ساله دارد، اظهار کرد: تلاش ما بر این است که هر خانه روستای خراشاد با استفاده از این هنر تبدیل به یک بنگاه اقتصادی شود چرا که با توجه به خشکسالی های متعدد صنایع دستی در شکوفایی اقتصاد روستا بسیار مؤثر است.

پور صدری یادآور شد: پلاک کوبی و قرار دادن یک کد اختصاصی برای هر کارگاه فعال در روستا، ایجاد یک فروشگاه مجازی برای فروش محصولات زنان هنرمند روستا، تلاش برای استفاده از رنگ های گیاهی در این هنر و تسهیل دسترسی به مواد اولیه از جمله اقداماتی است که در راستای حمایت از هنر توبافی صورت گرفته است.

کد خبر 4444024

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین عباس زاده خراسان جنوبی صنایع دستی اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی مرز مهران گرگان بوشهر مشهد شهرکرد کرمانشاه شیراز یاسوج موکب زائران اربعین خطبه های نماز جمعه مرز شلمچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۱۰ هیات تجاری خارجی در فارس

محمدهادی ایمانیه در نشست خبری ضمن تبریک روز معلم و کارگر، با اشاره به نمایشگاه اکسپو یکی از مشکلات اصلی کشور را نبود بازاریابی مناسب دانست و گفت: به منظور ساماندهی این مسئله روز گذشته در نمایشگاه اکسپو تهران از پلتفرم بازاریابی توانمندی‌های تولیدی رونمایی شد که این پلتفرم کمک خواهد کرد که تولیدات استان از جمله صنایع دستی به راحتی در معرض دید متقاضیان داخلی و خارجی قرار گیرد.

او با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی و ایجاد بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌های فارس هستیم، افزود: اگر بتوانیم این مهم را عمیاتی کنیم تولیدکنندگان دلگرم به و عرضه محصولات تولیدی خود می‌شوند و از هزینه‌های آنها نیز از جمله در بحث اجاره مکان کاسته خواهد شد.

استاندار فارس عنوان کرد: بحث ایجاد شهرک صنایع دستی در کنار نمایشگاه بین‌المللی واقع در شهرک گلستان شیراز در دستور کار است که با رفع موانع پیش‌رو در روز‌های آتی شاهد آغاز عملیات اجرایی این شهرک خواهیم بود.

ایمانیه با اشاره به صدور ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع دستی استان فارس به خارج از کشور در سال ۱۴۰۲، گفت: این استان موفق شد که سال گذشته در زمینه صنایع دستی رتبه برتر کشور را کسب کند.

او بیان کرد: ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی، افتتاح و راه‌اندازی ۳۵ کارگاه تولیدی صنایع دستی در سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در استان است.

استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی استان ملزم هستند برنامه‌های خود را برای تحقق این شعار اعلام کنند.

ایمانیه افزود: هیچ دستگاه‌ها و مجموعه‌ای نمی‌تواند ادعا کند که با شعار سال ارتباطی ندارد و هر کدام می‌توانند به سهم خود کمک کنند که این شعار به نحو مطلوب عملیاتی و محقق شود.

او با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف ۶۴ پروژه کلان استان در چهار سال آتی تصریح کرد: در جلسه‌ای با حضور امام جمعه شیراز، اکثر نمایندگان منتخب جدید و مسئولان قضایی استان، همه هم قسم شدند که برای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها طی چهار سال آتی تلاش کنند.

استاندار فارس ادامه داد: منتظر مشخص شدن سه کرسی باقیمانده نمایندگی مجلس در استان هستیم و پس از آن جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دژکام نماینده ولی‌‍فقیه در فارس، نمایندگان استان در مجلس و سایر متولیان امر در تهران خواهیم داشت که راه‌های عملیاتی شدن این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

او بیان کرد: در انتخاب این ۶۴ پروژه نگاه کلان استانی و حتی ملی داشته‌ایم و تلاش شده پروژه‌هایی انتخاب شوند که منافع آن برای تمام استان و حتی کشور باشد.

ایمانیه، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به فارس (مهرماه ۱۴۰۲) ۲۰۱ تفاهم‌نامه به ارزش پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در استان منعقد شد که برای عملیاتی شدن هر بخش جلسات هفتگی در استان برگزار می‌شود.

استاندار فارس در خصوص دستاورد‌های این استان در حوزه گردشگری در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: از جمله این دستاورد‌ها می‌توان به رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور، رتبه نخست اسکان، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی جهانی و ملی، رتبه نخست ستاد اربعین، رتبه نخست شهر‌ها و روستا‌های جهانی ثبت شده در زمینه صنایع دستی، رتبه سوم کشور در تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی و گردشگران سلامت و رتبه دوم کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی اشاره کرد.

ایمانیه گفت: استان فارس دارای ۷۷ کاروان سرا، یک هزار و ۴۶۵ اثر ثبت ملی، ۱۲ اثر ثبت جهانی، سه هزار و ۱۰۰ بنای گردشگری و ابنیه تاریخی دارای ثبت ملی، جهانی، تپه و محوطه، ۶۹ هتل فعال، ۲۰ هتل در حال ساخت، ۹۱ هتل آپارتمان فعال، ۱۶۵ بوم‌گردی دارای مجوز و ۱۳۴ مهمان‌پذیر است.

او خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۲ مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت به نام شهدای نفت نیز در شهر سلامت اخذ شد و هم اینک در شهر سلامت مشغول احداث زیرساخت‌ها هستیم که سرمایه گذاران می‌توانند با مراجعه به مدیریت شهر سلامت برای انعقاد تفاهم نامه اقدام کنند و پس از انعقاد تفاهم نامه، زمین تحویل آنها خواهد شد.

استاندار فارس گفت: راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت در کشور عمان، آغاز فعالیت انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و صدور ۷۰۰ کارت صلاحیت برای تسهیل‌گران گردشگری سلامت و اعطای ۸۵ فقره مجوز کار در حوزه سلامت برای شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی از دیگر اقدامات در زمینه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت است.

ایمانیه با اشاره به حضور ۱۰ هیئت تجاری خارجی در این استان در سال ۱۴۰۲، افزود: در جریان حضور این هیئت‌ها که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۳۰ درصدی داشته ۶ تفاهم‌نامه همکاری نیز منعقد شده است.

او گفت: عمده تمرکز ما بر روی کشور‌های حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و عراق است و ارتباط با ۲ کشور چین و روسیه را نیز دنبال می‌کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • حضور ۱۰ هیات تجاری خارجی در فارس
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس