Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@06:14:26 GMT

فرونشست زمین جان و مال مردم را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۸۲۴۴۰

علی اکبری درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه  ملت  با هشدار نسبت به اینکه تهران رتبه نخست را در فرونشست زمین دارد، گفت: دشت شهریار رکوردار فرونشست در استان تهران است به گونه‌ای که در آن شاهد فرونشست 60 تا 70 متری هستیم که مهمترین علت آن مصرف بی رویه آب‌های زیرزمینی است.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، خطر فرونشست زمین در تهران و شهریار را جدی دانست و افزود: این پدیده به سازه ها مانند پل‌ها آسیب زیادی وارد می‌کند و در واقع خطر آن بیشتر از زلزله و زلزله خاموش به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرونشست زمین ناشی از سوء‌‌‌مدیریت در مصرف آب است

80 درصد ذخایر آب زیرزمینی مصرف شده و به گونه‌ای دو برابر آب ورودی برداشت کرده‌ایم

وی با بیان اینکه فرونشست زمین ناشی از سوء‌‌‌مدیریت در مصرف آب است، افزود: این پدیده تمامی دشت های کشور را تهدید می‌کند و مربوط به منطقه خاصی نیست زیرا بر اساس آمار 80 درصد منابع و ذخایر آب زیرزمینی مصرف شده و میزان آب مصرفی بسیار بیشتر از آب ورودی است و به گونه ای دو برابر آب ورودی برداشت کرده ایم از سویی خشکسالی و کمبود بارندگی ها به دلیل تغییرات اقلیمی نیز مزید بر علت شده است.

پدیده فرونشست در صورت رخ دادن به هیچ وجه قابل بازگشت نیست

 این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از اینکه آبخوان‌ها در حال تخلیه کامل است، تصریح کرد: خلاء به وجود آمده بروز فرونشست‌ها را تشدید می‌کند و در واقع پدیده فرونشست در صورت رخداد به هیچ وجه قابل بازگشت نیست و تنها باید به دنبال اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آن باشیم.

اکبری مهمترین راهکار کنترل پدیده فرونشست را بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف آب و ذخایر زیرزمینی، حفاظت از سفره‌های آب زیرزمینی و احیای آنها و توجه ویژه به اصلاح سیستم آبیاری کشاورزی خواند و گفت: در این رابطه باید فرهنگ‌سازی مناسبی انجام و از برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی جلوگیری شود.

فرونشست زمین جان و مال مردم را تهدید می‌کند

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با هشدار نسبت به اینکه فرونشست زمین جان و مال مردم را تهدید می‌کند، افزود: این پدیده علاوه بر تهدید جان شهروندان به تاسیسات زیربنایی و مزارع نیز آسیب وارد می کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۲۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛

دریافت 15 MB

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز اخیر فیلمی در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن فردی با اشاره به چاله و گودالی عظیم که در حال بلعیدن آب است ادعا می‌کند به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرمینی، دریاچه مهارلو در حال فرونشست است و آب‌ها را در دل خود فرو می‌برد.

خبرنگار مهر به این دلیل که فیلم مربوطه فاقد زمان مشخصی است به محدوده مورد نظر رفت تا از صحت و سقم این خبر مطلع شود.

با وجود پیگیری‌های تیم اعزامی مهر، اثری از مشاهدات موجود در فیلم یافت نشد و به نظر می‌رسد این فیلم مربوط به گذشته باشد اما فروچاله‌هایی مشابه این فیلم که در آن حجم اندکی آب در حال ورود به گودال و فروچاله‌هایی است در اطراف روستای گشنکان (بهاران) بین سروستان و کفترک و در محدوده دریاچه مهارلو مشاهده شد.

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این فروچاله و گودال‌هایی از این دست در اطراف مهارلو از گذشته تا به امروز وجود داشته اما منشأ دقیق آنها مشخص نیست و نیازمند بررسی کارشناسی سازمان‌ها و نهادهای ذیربط به ویژه محیط زیست و سازمان آب منطقه‌ای است.

پیگیری خبرنگار مهر تا حصول واقعیت امر همچنان ادامه دارد.

دریاچه نمک یا مهارلو که به نام دریاچه صورتی نیز مشهور است در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز و بین این کلان‌شهر و سروستان قرار دارد.

کد خبر 6097373

دیگر خبرها

  • تکرار نشست زمین در خیابان شهیدان کاظمی/عمق فرونشست ۴ متر است
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد