Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:12:21 GMT

موفقیت آثار ایرانی در جشنواره های خارجی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۸۳۹۱۱

موفقیت آثار ایرانی در جشنواره های خارجی

تهران - ایرنا - در ادامه موفقیت آثار هنرمندان ایرانی در رویدادهای فرهنگی خارج از کشور، این بار نیز دو انیمیشن، یک مستند و یک فیلم بلند ایرانی در جشنواره ‌های خارجی درخشیدند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، انیمیشن کوتاه «آلفابت» ساخته کیانوش عابدی که حالا جزء رکورداران جوایز بین المللی است در تازه ترین حضور خود از جشنواره‌ای آمریکایی جایزه گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اثر کوتاه جایزه بهترین انیمیشن را از جشنواره فیلم انجمن هنرمندان در آمریکا دریافت کرد. این فیلم همچنین در بخش با پرستیژترین فیلم جشنواره نیز نامزد دریافت جایزه شده بود.
سومین دوره این جشنواره 11 تا 13 اکتبر برابر با 19 تا 21 مهرماه در نیویویرک برگزار شد.
«آلفابت» زندگی انسان‌هایی را روایت می‌کند که زندگی کردن را فراموش کرده و از آگاهی و حقیقت دور مانده‌اند. به طور کلی این فیلم در مورد مردمانی است که سال‌هاست الفبای زیستن را از یاد برده‌اند، نمی‌بینند، نمی‌شنوند و سخنی بر لب نمی‌سرایند، ولی کلمات بی‌قرار در انتظارند.

**نامزدی «چشم انداز خالی»
دیگر موفقیت بین‌المللی سینمای ایران نیز برای یک انیمیشن رقم خورد. انیمیشن «چشم انداز خالی» به نویسندگی و کارگردانی علی زارع قنات نوی که در جشنواره استراسبورگ در آمریکا شرکت کرده بود نامزد دریافت جایزه بهترین انیمیشن از این جشنواره شد.
این جشنواره 9 تا 11 نوامبر برابر با 18 تا 20 آبان ماه در ایالت ویرجینیای آمریکا برگزار می شود.
«چشم انداز خالی» طی 2 سال و نیم تهیه شده و به داستان چشم انتظاری های مادری می پردازد که پسرش در جنگ است.
این فیلم از محصولات مدرسه کارگاهی سینما و شرکت فیلمسازی گلبرگ فیلم است.

**نمایش «لوتوس» در جمهوری چک
دیگر موفقیت امروز سینمای ایران مربوط به مستند داستانی «لوتوس» به کارگردانی محمدرضا وطن دوست است.
این مستند به عنوان نماینده سینمای ایران در بیست و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «جیلاوا» جمهوری چک حضور دارد.
این جشنواره از روز پنجشنبه سوم آبان ‌ماه 97 آغاز شده و تا سه شنبه 8 آبان ادامه خواهد داشت.
اولین نمایش «لوتوس» در این جشنواره ساعت 19:30 روز دوشنبه 7 آبان در Dukla Cinema است.
جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «جیلاوا» یکی از بزرگترین رویدادهای نمایش فیلم‌های مستند خلاقانه در اروپای مرکزی و شرقی است. این جشنواره با رویکرد هنری خود، نگاهی متفاوت به مسایل مختلف جهان دارد و همواره به دنبال فیلم‌هایی جسورانه و خلاقانه است.
جشنواره «جیلاوا» موسس و عضو اتحادیه جشنواره‌های مستند اروپا از سال 2008 به بعد است و از سال 2009 به بعد، با همکاری جشنواره کارلوویواری، کمپ استعدادهای مستند را با مشارکت انستیتو مستند اروپای شرقی برگزار کرده است.
پیش از این «لوتوس» در بخش رقابتی جشنواره‌ مستند «شفیلد» انگلستان، جشنواره‌ بین‌المللی فیلم «سروینو» ایتالیا، جشنواره فیلم «لوس‌آنجلس» آمریکا، جشنواره بین‌المللی فیلم «دهوک» اقلیم کردستان عراق و در بخش نمایش ویژه (the Poly: Documentaries) انجمن رویال پلی‌تکنیک کورنوال «فالموث» انگلستان به نمایش درآمده است.
این فیلم در اولین نمایش ملی خود نیز در 3 بخش رقابتی یازدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» حضور داشت و جایزه ویژه‌ هیات داوران برای بهترین فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل این جشنواره را دریافت کرد.
در این مستند داستانی، زندگی پیرزنی را می‌بینیم که 12 سال در انتظار مجوز ورود به جزیره‌ای نشسته است تا به دیدار تنها ساکن آن برود.
جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «جیلاوا» از تاریخ 25 تا 30 اکتبر 2018 برابر با 3 آبان تا 8 آبان 97 در پراگ، مرکز جمهوری چک برگزار می‌شود.

**موفقیت جهانی در انتظار «دریای تلخ»
«دریای تلخ» به کارگردانی فاطمه احمدی با قرار گرفتن در فهرست پانزده فیلم برگزیده آکادمی بیفا برای بیفای بهترین فیلم کوتاه بریتانیا در یک قدمی ورود به فهرست نامزدهای اصلی این جایزه است.
از بین 15 فیلم کوتاه، پنج فیلم به عنوان نامزد دریافت بیفا در نظر گرفته می شود.
فیلم کوتاه «دریای تلخ» تاکنون در جشنواره‌هایی چون پانزدهمین دوره‌ جشنواره‌ فیلم کوتاه لندن و بیستمین دوره‌ جشنواره‌ بین‌المللی فیلم کوتاه ژاپن، سی و نهمین جشنواره‌ بین‌المللی فیلم دوربان آفریقای جنوبی و هشتمین دوره‌ جشنواره فیلم کوتاه استتیکای انگلستان حضور داشته است و کسب عناوین مهمی چون جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی از جشنواره‌ اسمالز و چهار عنوان نامزدی دریافت جایزه از نهمین جشن مستقل فیلم کوتاه را در کارنامه‌ خود دارد.
جوایز بیفا یا جایزه آکادمی سینمای مستقل بریتانیا در راستای حمایت از فیلمسازان مستقل انگلستان از سال 1998 فعالیت خود را آغاز کرده است و در کنار جوایز بفتا از مهمترین جوایز آکادمی اروپا به شمار می‌رود.
فهرست نامزدهای نهایی این جوایز روز 31 اکتبر برابر با 9 آبان ماه اعلام می شود.
فراهنگ**9246**1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما انيميشن مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جشنواره پنجم فیلم «کوثر» در چهار بخش سینمای ایران شامل فیلم‌های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم)، مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویژه گنجانده شده که عبارت است:

نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشور‌های حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته، است.

حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه‌های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیررقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می‌دهند؛ نمایش‌های ویژه، نشست‌های تخصصی، نکوداشت‌ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان‌ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور از دیگر بخش‌های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می‌توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس، kovsarfestival@gmail.com ارسال کنند و در صورتی که حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می‌توانند اثر خود را به‌صورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال آثار تا روز شنبه پنجم خرداد ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره: تهران، میدان فردوسی، خیابان انقلاب، چهار راه کالج، خیابان حافظ، خیابان غزالی، پشت سفارت روسیه، پلاک ۱۱ مرکز تشکل‌های شاهد و ایثارگر - آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)

تلفن و دورنگار: ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵

آدرس پست الکترونیکی: kosarfilmfestival ۶۷@gmail.com

آدرس وبسایت: www.isartalash.ir

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» تیر ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده و با همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • راهیابی ۱۰ پویانمایی کوتاه ایرانی در جشنواره روسیه
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست