Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@16:27:17 GMT

100 طرح آبخيزداري در هرمزگان اجرا شده است

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۸۶۷۶۴

100 طرح آبخيزداري در هرمزگان اجرا شده است

خبرگزاري آريا - بندرعباس- ايرنا- مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت: از ابتداي امسال تاکنون عمليات احداث 100 طرح آبخيزداري و آبخوان داري در اقصي استان اجرايي شده است.

اميد ذاکري روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده تا پايان امسال اجراي 100 طرح ديگر آبخيزداري و آبخوانداري در روستاهاي 13 شهرستان هرمزگان عملياتي مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: عمليات آبخيزداري و آبخوانداري شامل عمليات بيومکانيکي و بيولوژيک، پخش سيلاب، سدهاي خاکي و سازه هاي سنگي ملاتي است.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان خاطرنشان کرد: امسال در مجموع 200 ميليارد ريال جهت اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري در هرمزگان از محل صندوق توسعه ملي اختصاص يافته است.
ذاکري با بيان اينکه با اجراي طرح هاي مذکور حدود 80 ميليون مترمکعب از روان آب ها ذخيره مي شود، گفت: با اجراي طرح‌هاي آبخيز داري و آبخوان داري در استان علاوه بر پيشگيري از سيل، کاهش خسارات و حفاظت خاک پوشش گياهي و تقويت منابع آبي نيز حاصل مي شود.
به گزارش ايرنا،استان هرمزگان با 7 هزار و 451 سازه آبخيزداري و بيش از 110 هزار هکتار عمليات بيولوژيک و بيومکانيک ، ظرفيت آبگيري 400 ميليون مترمکعب درسال دارد.
براساس يافته هاي علمي ، آبخيزداري به مجموعه اقداماتي گفته مي شود که براي جلوگيري از تخريب خاک در زمان سيلاب و بارش هاي سيل آسا و تزريق آب هاي روان به سفره هاي زير زميني انجام مي شود.
اقصي نقاط کشور ايران با توجه به موقعيت جغرافيايي و اقليمي آن سال هاي بسياري شاهد کاهش ميزان بارندگي و افت منابع آب زيرزميني و گسترش و تداوم خشکسالي است.
اين روند نشان از آن دارد که در طول زمان، هرچه جلوتر آمده ايم منابع آبي کشور کمتر و در مقابل مصارف بيشتر شده که از نظر تعادل منابع آبي، اين يک تهديد به شمار مي آيد.
بر اساس گفته هاي مسئولان وزارت نيرو ؛ حدود 48 سال پيش منابع آبي کشور نزديک به 130 ميليارد متر مکعب بود که در نتيجه تغييرات اقليمي در حدود 10 سال گذشته ، اين دخل آبي به حدود 116 ميليارد متر مکعب و در 6 سال گذشته اين رقم به حدود 100 ميليارد متر مکعب کاهش پيدا کرده است.
در اين ميان هرمزگان نيز همچون بسياري از نقاط کشور با مقوله کم آبي مواجه مي باشد و طبق گفته مسئولان شرکت آب و فاضلاب بيش از 40 سال است که اين استان با پديده خشکسالي و کم آبي دست و پنجه نرم مي کند و هم اکنون طبق گفته مسئولان در شرايط ويژه اي قرار دارد.
استان هرمزگان به خاطر شرايط اقليمي خاص خود ، داراي منابع آبي محدودي است و براين اساس اجراي گسترده طرح هاي آبخيزداري در آن لازم و ضروري به نظر مي رسد.
شواهد نشان مي دهد که وضعيت کنوني آب در استان هرمزگان چندان رضايت بخش نيست زيرا تغييرات شاخص سرانه منابع آب تجديدپذير نشان مي دهد که اين شاخص طي دهه هاي اخير در هرمزگان کاهش داشته است.
خشکسالي و کم آبي در هرمزگان موجب خشک شدن 365حلقه چاه آب آشاميدني، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و کاهش آب 135حلقه چاه بين30 تا 70 درصد شده است.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامي آنها داراي بيلان منفي هستند و 38 دشت ممنوعه بوده و مابقي دشت ها نيز شور است.
با اين حال با استفاده از روش هاي مناسب آبخيزداري مي توان با مهار آب باران علاوه بر پيشگيري از تخريب خاک، پديده خشکسالي را مديريت کرد.
از مهمترين راهکارهاي حفظ و نگهداشت منابع آبي ، انجام فعاليت هاي آبخيزداري و آبخوانداري در سطح حوزه هاي آبخيز به شمار مي رود.
طبق بند 27 قانون افزايش بهره وري در بخش کشاورزي و منابع طبيعي ، سهم وزارت جهاد کشاورزي با انجام اقدامات آبخيزداري و آبخوانداري در توليد آب با سهم وزارت نيرو از طريق اجراي سدهاي مخزني يکسان تعيين شده و اين موضوع نقش و اهميت آبخيزداري و آبخوانداري در مديريت بحران آب را بيش از پيش نمايان مي سازد.
قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوري اسلامي ايران ( 1396 تا 1400 هجري شمسي) در 14 اسفند سال 1395 شمسي در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده است.
7198/6048
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسن شکری عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران از اجرای طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند خبر داد و اظهار کرد: این طرح به منظور ترویج فرهنگ درخت‌کاری‌اجرا شده است.

وی گفت: با هدف تحقق تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص پویش ایران سرسبز - ایران قوی و طرح کاشت یک میلیارد درخت به مدت چهار سال، «طرح هر مدرسه یک نهالستان» برای دانش‌آموزان مدارس ابتدایی سطح شهرستان دماوند در حال اجراست.

شکری افزود: در همین راستا کارگاه آموزشی یک روزه مدرسه ابتدایی خواهران بابایی دماوند در نهالستان و ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی شمس منابع طبیعی شهرستان دماوند برگزار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دماوند عوان کرد: در این برنامه کارشناسان واحد جنگل اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند در مورد اهمیت درختکاری، حفظ طبیعت، نحوه کاشت بذر و نگهداری و مراقبت از آن را به دانش‌آموزان آموزش دادند.

شکری تصریح کرد: همچنین در این برنامه جهت دریافت کارت همیار طبیعت از دانش‌آموزان دعوت به عمل آمد تا با تحویل مدارک شناسایی به واحد آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند مراجعه و ثبت‌نام کنند.

کد خبر 6097471

دیگر خبرها

  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی