Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک طراح لباس سنتی گفت: فعالیت من بیشتر در جهت توجه به بخش هنری و فرهنگ کشورم است؛ هم‌چنین مبحثی‌ که برای من در ایجاد مد و طراحی لباس سنتی دارای اهمیت است، این بوده که آداب و رسوم و فرهنگ کشورم از نوع پوششی که ایجاد می‌کنم نمایان باشد.

ناهید دلشاد راد - هنرمند طراح لباس - در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، درباره طراحی و ترویج لباس‌های سنتی گفت: لباس‌های سنتی دارای چندین مؤلفه هستند و لباس سنتی باید ایرانی/اسلامی باشد؛ هم‌چنین لباس‌های ایرانی دور از لباس‌های اسلامی نیست، اما ویژگی لباس ایرانی از اسلامی بیشتر است، زیرا لباس ایرانی - اسلامی پوشیده‌ و دارای سربند، یعنی روسری و چادر است، هم‌چنین دارای رنگ‌های شاد و متنوع و زنده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: باتوجه به این‌که لباس سنتی برگرفته از شهرهای مختلف کشور ما خواهد بود، دارای سوزن‌دوزی‌ها و میاندوخت‌های ویژه‌ است که آن‌را از لباس‌های با طراحی مدرن جدا خواهد کرد.

این طراح لباس سنتی اظهار کرد: با توجه به این‌که در حال حاضر طراحی سنتی لباس بسیار کم انجام می‌شود، اما در این زمینه باید بازگو کرد، فردی‌ که طراحی لباس انجام می‌دهد، نه‌تنها باید در زمینه الگو، برش و دوخت لباس اطلاعات و کافی داشته‌‍ باشد، بلکه باید به تاریخ فرهنگی کشور و شهری‌ را که قرار است برای آن یک مد خاص ارائه دهد، احاطه کافی داشته‌ باشد؛ که متاسفانه در این زمینه اکثرا اطلاعات کم و ناکافی است.

دلشاد راد بیان کرد: می‌توان گفت کشورهایی‌که رو به رشد هستند، ازلحاظ فرهنگی پیشرفت کرده‌اند و به زبان خود بسیار احترام می‌گذارند. اما باتوجه به این‌که گاهی نمی‌شود یک لباس کردی، لری و... را در جایی غیر از منطقه‌ی خودش در جای دیگر پوشید، پس مد سنتی ایده‌های بسیار خوبی را از این نوع لباس‌ها ارائه می‌دهد و می‌تواند طراحی سنتی  را با اطلاعات کافی در این زمینه برای کشور خود به ارمغان آورد.

وی افزود: مردم کشور ما زیاد استفاده از لباس‌های تولیدی را دوست ندارند؛ پس نباید به‌عنوان یک کالای تولیدی به آن نگاه کرد، اما اگر قرار باشد ما از لباس‌های مارک، برند و خارجی استفاده‌کنیم چه بهتر که هزینه مورد استفاده را صرف استفاده از لباس‌های ایرانی کنیم.

این طراح لباس سنتی اظهارکرد: می‌توان گفت که در زمینه طراحی لباس آن‌طور که شایسته این حرفه است حمایتی در این زمینه صورت نمی‌گیرد. با توجه به این‌که درخدمت کانون هنرمندان و انجمن هنرهای تجسمی هستم باید بگویم که رشته طراحی لباس بسیار غریب واقع شده و به هنرمندان در این زمینه توجهی نمی‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۷۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی، رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم. دکتر اکبر نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایــی پیــش رفتــه اســت کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی همچنین اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار : سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در پایان از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی در پایان گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دو روزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر در شاهرود به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • نمایشگاه دست سازه‌های هنرجویان هنرستان دخترانه در شهرستان نقده
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • مد خوب، مد بد!
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است