Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش سرسام‌آور و دامنه‌دار قیمت مسکن و اجاره‌بها به سوهان روح مستأجران و زوج‌های جوان قمی تبدیل شده است. ۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، از دیرباز تاکنون موضوع مسکن یکی از اساسی‌ترین بخش‌های زندگی مردم بوده و داشتن یک سرپناه برای زندگی به‌عنوان یک نیاز مهم برای خانواده‌ها، همواره دغدغه اصلی آنان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌در این روزها که شاهد نوسانات قیمت ارز ، سکه و طلا هستیم باوجود افزایش خریدوفروش مسکن، نمی‌توان از آن به‌عنوان رونق بازار مسکن یاد کرد و این افزایش در خریدوفروش صرفاً به این دلیل بوده که مردم برای اینکه ارزش سرمایه‌شان کاهش پیدا نکند، ترجیح می‌دهند این سرمایه را تبدیل به مسکن کرده و این افزایش تقاضا برای خرید آن، به گران‌شدن قیمت می‌انجامد، کما اینکه در رهن، 10 تا 20 درصد و در مسکن، 20 تا 30 درصد افزایش قیمت را داشته‌ایم.

اینکه قیمت مسکن به‌صورت لحظه‌ای در حال افزایش است، یکی از مسائلی بوده که ما را ترغیب کرده تا سری به خریداران مسکن در نقاط مختلف قم بزنیم تا مخاطب مشکلات آنان باشیم.

خرید خانه، رویای دست‌نیافتنی مستأجران قمی

سعید انصاری چشمه که جوانی 26 ساله بوده و به‌تازگی به جرگه متأهلین پیوسته و سخت مشغول فراهم کردن امکانات ازدواج و تشکیل زندگی است اظهار می‌کند: متأسفانه هم‌زمان با عقد ما گرانی‌ها آغاز شد و این روزها که برای اجاره کردن یک منزل به بنگاه‌های مسکن مراجعه می‌کنم، هزینه‌های رهن و اجاره به‌حدی افزایش پیدا کرده که با توجه به درآمدی که دارم امکان پرداخت این میزان از اجاره‌بها برایم مقدور نبوده و به‌اصطلاح دخل‌وخرج با یکدیگر همخوانی ندارد، همچنین در این وضعیت افزایش قیمت مسکن، برخی از صاحب‌خانه‌ها از این وضعیت سوءاستفاده کرده و اقدام به افزایش خودسرانه اجاره‌بها کرده و هیچ سازوکار عملی برای برخورد با آن‌ها وجود ندارد.

وی با انتقاد از عدم ثبات در قیمت‌ها و هزینه‌ها، می‌گوید: هیچ‌گونه پیش‌بینی راجع به آینده این قیمت‌ها نمی‌توان انجام داد و با این سیری که طی می‌کنیم، امکان گران‌تر شدن هزینه‌های اجاره‌بهای منزل نیز وجود دارد و روزبه‌روز نگرانی‌های من برای تأمین این هزینه‌ها افزایش می‌یابد و این در حالی است که تمام این نگرانی‌ها تنها برای یک اجاره‌نشینی ساده بوده و درباره خانه‌دار شدن که اصلاً صحبت نکنیم بهتر است، چراکه با این اوضاع بازار مسکن، خانه‌دار شدن برای من تبدیل به یک آرزوی دست‌نیافتنی شده است.

افزایش لحظه‌ای قیمت مسکن در قم

ناصر محمدرضایی ساکن منطقه نیروگاه قم درحالی‌که پس از مشاهده قیمت‌های مسکن آهی از سر استیصال می‌کشد عنوان می‌کند: قبل از گران شدن قیمت دلار تصمیم به خرید منزل گرفتیم و برای این امر به جمع‌آوری پول از طریق فروش طلا، اخذ وام و قرض گرفتن از دیگران پرداختیم، اما پس از تهیه پول زمانی که برای خرید، سراغ منزل موردنظر خود رفتیم در کمال حیرت متوجه افزایش قابل‌توجه قیمت آن در کمتر از دو هفته شدیم و ما ماندیم و بدهی‌هایی که بی‌جهت دریافت شده بود.

وی ادامه می‌دهد: من قریب به دو ماه است که در بنگاه‌های مختلف به دنبال مسکن هستم و می‌توانم با اطمینان بیان کنم که موضوع افزایش لحظه‌ای قیمت‌ها درست بوده و در این فاصله دوماهه به‌کرات دیده‌ام که قیمت مسکن نسبت به روز قبل آن افزایش یافته و از تصمیم خرید منزل منصرف شده‌ام.

خرید مسکن روزبه‌روز سخت‌تر و تبدیل به یک رؤیا در بین مردم طبقات متوسط به پایین اقتصادی شده و این مشکل تبعات بالایی به‌ویژه برای نسل جوان دارد، چراکه بالا بودن نرخ بیکاری و کمبود درآمد در جوانان دقیقاً با گرانی مسکن هم‌زمان شده و هرچه خرید خانه برای جوانان دورازدسترس باشد، تمایل آنان به ازدواج کمتر می‌شود، همچنین از طرفی افرادی که تشکیل خانواده داده و اجاره‌نشین هستند برای گذران امور خود با سختی‌های بسیاری مواجه هستند، در چنین شرایطی چشم امید مردم به مسئولان و متصدیان مربوطه است تا با سیاست‌گزاری‌های مناسب توان خرید مسکن را در بین مردم افزایش دهند.

گزارش از مهدی احمدی

انتهای پیام/ ز

R7854/P41362/S6,62/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۸۸۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

تین نیوز

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد و گفت: لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، از ممنوعیت خرید و فروش نهضت ملی مسکن تا زمان نصب کنتور خبر داد و جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد.

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل گری در بخش اجاره می پردازد.

وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری ها برای شناسایی خانه های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت های فرسوده شهری و ساخت خانه های ارزان قیمت برای اشخاص بی بضاعت، الزام تمامی دستگاه های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش بینی ضمانت های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

نوروزی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان برای شناسایی خانه های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، دسترسی های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است