Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن آلومینیوم استان مرکزی گفت: عمده صنایع پایین دستی آلومینیوم استان مرکزی نیمه تعطیل است.

به گزارش ایسنا، میثم محرابی در کارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان مرکزی و نشست فعالان صنعت آلومینیوم استان با استاندار مرکزی با اشاره به فعالیت بیش از ٣٠٠ واحد صنعتی فعال در حوزه آلومینیوم، ظرفیت اسمی تعداد مشاغل این واحدها را به صورت مستقیم ١٥ هزار نفر و مشاغل غیرمستقیم را ٤٥ هزار نفر نفر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه متولی بخش خصوصی آلومینیوم استان مرکزی انجمن آلومینیوم است که مورد حمایت دولت نیست و در تصمیم‌گیری‌های دخالت داده نمی‌شود در حالی که باید در مباحث کارشناسی از ظرفیت انجمن استفاده شود، افزود: نحوه تقسیم‌بندی شمش و بیلت در بورس مشکل‌آفرین شده است به طوری که واحدهای تولیدی دارای کوره امکان دریافت شمش دارند و واحدهای فاقد کوره ذوب باید بیلت دریافت کنند که همواره در بازار در دسترس نیست و این امر باعث می‌شود این صنایع بدون مواد اولیه باقی بمانند.

محرابی با تاکید بر اینکه صنعتگران آلومینیوم استان سردرگم هستند چراکه هر روز با بخش‌نامه‌ای جدید مواجهند و ثباتی در این حوزه مشهود نیست، گفت: صنعتگران دریافت کننده سهمیه آلومینیوم درگیر برخوردهای نامناسب بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت است که در واقع این نوع بازرسی به معنی کنترل بازار نیست.

وی با اشاره به مشکل سرمایه در گردش صنایع آلومینیوم بیان کرد: قیمت مواد اولیه امروز به سه برابر قیمت افزایش یافته است و این افزایش به معنای لزوم افزایش سه برابری نقدینگی نسبت به سال گذشته است و با این تفاسیر بسیاری از صنایع امکان ادامه کار تولید را ندارند، در حال حاضر عمده صنایع پایین دستی آلومینیوم استان تعطیل، نیمه‌تعطیل و با ظرفیت ٢٠ تا ٣٠ درصد فعالند و تعدیل نیرو رقم خورده است.

محرابی با بیان اینکه در حال حاضر صادرات مصنوعات آلومینیوم استان مرکزی با چالش مواجه شده است به طوری که صادرات مواد اولیه تنها توسط شرکت ایرالکو انجام می‌گیرد و قیمت مواد اولیه خریداری شده در کشور نیز ٣٠ تا ٤٠ درصد بیشتر از بازار جهانی است.

وی یکی از مهمترین چالش صنعتگران آلومینیوم را قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست که صنایع فعال و یا غیرفعال باشند باید ارزش افزوده پرداخت کند.

دبیر انجمن آلومینیوم استان مرکزی تصریح کرد: براساس سهمیه تعیین شده در بورس امکان فروش کمتر از ٢٠ تن به متقاضی آلومینیوم وجود ندارد این در حالی است که برخی شرکت‌ها ظرفیت کمتر از ٢٠ تن دارند و عملا صنایع خرد امکان تامین نیاز خود را ندارد.

وی با اشاره به واردات بالای پروفیل با ارز نیمایی به کشور به عنوان یکی از چالش‌های مهم این صنعت بیان کرد: متاسفانه قیمت تمام شده شرکت ایرالکو ٣٠ تا ٣٢ هزار تومان و بالاتر از قیمت جهانی است و این درحالی که با کارگر با حقوق ١٠٠ دلاری، برقی یارانه‌ای و آب رایگان نباید قیمت آلومینیوم تولیدی بیشتر از قیمت جهانی باشد و در واقع باید قیمت تمام شده ایرالکو شفاف شود.

محرابی خواستار تشکیل کمیته جهت بررسی مسایل این صنعت به صورت کارشناسی شده، اختصاص ارز نیمایی برای واردات مواد اولیه جهت تعادل بازار، مجاب شرکت آلومینیوم المهدی برای عرضه کافی شمش به بورس و عرصه مداوم شمش توسط ایرالکو و امکان انجام معامله آزادانه، جلوگیری از واردات محصولات آلومینیوم و لحاظ تعرفه و ایجاد شهرک آلومینیوم و مرکز تحقیقات شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلومینیوم منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۹۱۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شهر میمند در استان فارس قابلیت تبدیل شدن به شهر ملی شیشه‌گری را دارد.

مریم جلالی جمعه، ۷ اردیبهشت‌ماه در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویدادها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 وی ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم. این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است؛ یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که از گلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فردای روشنی دارد، اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

 معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

وی به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان آرایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی با بیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه روز جمعه با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • محتویات عجیب صندوقی که از دل کشتی غرق‌شده بیرون آمد/ عکس
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه صنعت شیشه در چین
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • پایان هیجان در اراک، کنار زدن مدافع عنوان قهرمانی با سخت کوشی آلومینیوم سازان
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود