Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:25:06 GMT

هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهگلان زیر کشت کلزا است

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۹۶۱۳۶

هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهگلان زیر کشت کلزا است

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، سید حامد احمدی اظهار داشت: با توجه به اینکه دهگلان یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی در استان است، تولید یک سری محصولات شاخص در شهرستان اتفاق می افتد.

وی افزود: امسال در فصل کشت محصول گندم ۸۲ هزار هکتار در شهرستان به این محصول اختصاص داده شده که از این رقم ۷۵ هزار هکتار دیم و هفت هزارهکتار آبی است و تاکنون ۹۵ درصد گندم دیم و ۸۰ درصد گندم آبی توسط کشاورزان در شهرستان کشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان ادامه داد: در راستای بهزراعی محصول گندم با توصیه های لازم به کشاورزان در بحث تاریخ کشت، عمق کشت، تغذیه گیاهی و آماده کردن بستر این فاکتورها به کشاورز اعلام شده است.

احمدی یادآور شد: خوشبختانه در حوزه کشاورزی تاکنون هیچگونه مشکلی وجود نداشته و تنها مشکل ما در این حوزه مشکل حمل و نقل در تامین کود برای کشاورز بوده و سعی ما این است که با پیگیری صورت گرفته کود سرک تامین شود و در سال ۹۸ از اول سال در اختیار کشاورز قرار گیرد.

وی بیان کرد: کشت محصول گندم در شهرستان به صورت کاملا مکانیزه است و ما برای پروژه های  شاخص در راستای افزایش عملکرد گندم، مثل پروژه ایران ایکاردا و پروژه پی وی اس برای مقایسه با ارقام محلی وارد چرخه تولید شده است که مقدار ۱۳ هزارهکتار در چند روستای شهرستان اجرا شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان گفت: کشت دو پروژه ایران ایکاردا و پی وی اس مورد بازدید کشاورزان سطح شهرستان قرار می گیرد که در مقایسه با ارقام محلی و با توجه به شرایط جغرافیای منطقه کدامیک اراقام عملکرد مناسب دارد که آن ارقام برای کشت به کشاورز معرفی شود تا در سطح کشت آن را وارد چرخه تولید کنیم.

احمدی با اشاره به کشت محصول کلزا در شهرستان اظهارداشت: دهگلان یکی از شهرستان های پیش رو کشت این محصول است که امسال حدود هزار و ۱۶ هکتار اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص داده شده است و در سطح استان دهگلان مقام اول کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: با توجه به اینکه این محصول می تواند در تناوب با کشت گندم قرار گیرد و یکی از محصولاتی است که در راستای تغییر الگوی کشت قرار گرفته اما قبلا درشهرستان غالبا محصول سیب زمینی با کشت گندم در تناوب بود که محصول آب بری بود و ما با توجه به نیاز که در سطح کشور به روغن داریم در راستای سیاست جهاد کشاورزی برای افزایش سطح زیر کشت دانه های روغنی کلزا که محصولی کم آب بر است وارد چرخه تولید کرده ایم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان ادامه داد: با توجه به اینکه کشاورزی ریسک پذیر و در فضای باز انجام می شود و تنها منبعی که می تواند به عنوان جبران بخشی از خسارت وارده که اگر اتفاق بیفتد از بلایای سرما زدگی، سیل و تگرگ که محصول کشاورزی از این بلایا مصون نیست حمایت کند، لازم است کشاورزان به کارگزاران بیمه محصولات مراجعه کرده و محصولات خود را بیمه کنند و اگر مخاطره ای در این حوزه اتفاق بیفتد کشاورز پشتوانه ای برای تولید پایدار داشته باشد.

احمدی با اشاره به نگرانی کشاورزان در حوزه بیمه یادآور شد: در گذشته مشکلات ساختاری در این حوزه بوده و تصور کشاورز این است که پولی که به حساب بیمه برای جبران خسارت احتمالی واریز می کند حتما بیمه باید همان مقدار یا بیشتر از آن را به کشاورز برگرداند در حالیکه مفهوم بیمه حمایت از کشاورزانی است که در اثر مخاطرات متضرر شده و قدرت و توانایی آنان برای تولید کم می شود.

وی بیان کرد: با توجه به ساختار کارشناسی که در سطح صندوق بیمه محصولات کشاورزی صورت گرفته کشاورزان گلایه های در مورد پرداخت خسارت محصولشان از صندوق بیمه حمایت را دارند که با شروع فرایند جدید این مشکلات به حداقل رسیده و واقعیت امر این است که روی آوردن به بیمه محصولات کشاورزی یک ضرورت برای کشاورزان است.

کد خبر 4444424

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان دهگلان کشاورزی کشت کلزا اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی مرز مهران بوشهر گرگان مشهد شهرکرد کرمانشاه شیراز موکب سنندج یاسوج مرز شلمچه خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۹۶۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: طوفان و بارندگی‌های اخیر که می‌توان گفت در تاریخ خوزستان بی سابقه بوده، خسارات سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

به گزارش تسنیم، مسعود اسدی اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و درخوشبینانه‌ترینحالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان