Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@07:31:52 GMT

میوه ۷۵ درصد گران شد/ افزایش ۱۶۵ درصدی نرخ دخانیات

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۹۶۷۷۱

به گزارش الف، اتفاقات رخ داده طی ماههای اخیر نشان داد که ۹۷، سال پر پیچ و خمی برای اقتصاد ایران بود. افزایش نرخ ارز و پس از آن بالا رفتن خارج از کنترل قیمت کالاهای مصرفی مردم، از بارزترین ویژگی های ۷ ماه ابتدایی سال جاری بود.

البته در کنار این تغییرات، متولیان امر همواره بر جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت ها تاکید داشته و اعلام می کردند که در نهایت آرامش، بازار را کنترل خواهند کرد تا بیش از این مردم متضرر نشوند؛ اما با این حال، بازار رویه خود را ادامه داد و قیمت‌ها را بعضا به صورت غیرمنطقی افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی بود که اگر دولت می توانست جهش قیمت کالاها و خدمات را به صورت علمی و منطقی کنترل کند، قطعا دیگر فرصتی برای جولان افراد سودجو باقی نمی‌ماند.

بر این اساس؛ گزارش مرکز آمار از تورم منتهی به مهرماه نشان می‌دهد نرخ کالاها و خدمات مورد نیاز مردم، با افزایش محسوسی مواجه بوده است؛ به گونه ای که در گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها شاهد رشد ۸.۱ درصدی نسبت به شهریورماه و رشد ۴۵ درصدی نسبت به مهر ماه سال قبل هستیم.

در این گروه، رشد نرخ کالاها نسبت به شهریورماه به ترتیب برای خوراکی ها ۸ درصد، نان و غلات ۵ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها ۳ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۲.۴ درصد، ماهی ها و صدف داران ۷.۴ درصد، شیر، پنیر و تخم‌مرغ ۵.۶ درصد، روغن ها و چربی ها ۱۴.۱ درصد، میوه و خشکبار ۵.۷ درصد، سبزیجات ۱۶.۸ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۶.۹ درصد و چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۱۰.۲ درصد بوده است.

همچنین نرخ کالاهای این گروه نسبت به مهرماه سال گذشته با رشد چشمگیری مواجه بوده؛ به گونه ای که به ترتیب برای خوراکی ها ۴۴.۷ درصد، نان و غلات ۲۲.۳ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها ۴۵.۶ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۴۴.۸ درصد، ماهی ها و صدف‌داران ۵۱.۶ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۴۳.۱ درصد، روغن ها و چربی ها ۴۲.۳ درصد، میوه و خشکبار ۷۵ درصد، سبزیجات ۵۳.۸ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۳۰ درصد و چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۵۰.۷ درصد رشد را شاهد بودیم.

از سوی دیگر، بخش پوشاک و کفش نیز با رشد ۷.۳ درصدی نسبت به شهریورماه سال جاری و رشد ۳۴.۹ درصدی نسبت به مهر ماه سال گذشته مواجه بوده است.

گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها به طور کلی رشد ۵ درصدی نسبت به ماه قبل و رشد ۱۹.۸ درصدی نسبت به مهر ماه سال گذشته داشته است؛ در این گروه، بخش مسکن ۴.۷ درصد نسبت به شهریور ماه و ۲۱.۹ درصد نسبت به مهرماه سال گذشته با رشد قیمت مواجه شده است.

دخانیات نیز ۲۲.۷ درصد نسبت به شهریورماه و ۱۶۵.۸ درصدی در مقایسه با مهر ماه سال قبل رشد قیمت داشته است.

قیمت مبلمان و لوازم خانگی نیز نسبت به شهریورماه سال جاری و مهرماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۱۲ درصدی و ۵۲.۷ درصدی رو به رو بوده است.

بخش مربوط به بهداشت و درمان و حمل و نقل نیز به ترتیب ۴.۲ و ۲.۲ درصد نسبت به شهریورماه و ۱۸.۸ و ۳۳.۳ درصد نسبت به مهرماه سال گذشته رشد داشته است.

همچنین گروه تفریح و فرهنگ با رشد ۱۴.۶ درصد نسبت به شهریور ماه و ۵۹ درصد نسبت به مهر ماه سال گذشته مواجه بوده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۹۶۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور