Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@16:53:09 GMT

آیا قیمت نفت به ۱۰۰ دلار می رسد؟

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۰۱۷۱۳

آیا قیمت نفت به ۱۰۰ دلار می رسد؟

رسانه ها پر از داستان هایی است که پیش بینی می کنند قیمت نفت طی یکی دو سال آینده به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه می‌رسد... ۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۴ اقتصادی نفت و انرژی اقتصاد جهان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فوربس، رسانه ها پر از داستان هایی است که پیش بینی می کنند قیمت نفت طی یکی دو سال آینده به بیش از 100 دلار در هر بشکه می‌رسد، در حالی که برخی قیمت های پایین تری را پیش بینی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عجیب است ولی هر دو ممکن هستند. بستگی دارد به اینکه چه اتفاقی برای تولید کنندگان اصلی نفت می افتد مخصوصاً ایران، ونزوئلا، لیبی و نیجریه. تمام این کشور ها گرفتار مشکلات سیاسی هستند .
ولی این پیش بینی ها نشان دهنده گرایش به نظرات سطحی در مورد بازار هستند. وقتی قیمت نفت بالا تر از بشکه ای 100 دلار شد بسیاری مقامات اجرایی گفتند که هزینه نهایی تولید، 100 دلار بوده و قیمت نفت به این زودی ها پایین نمی آید. اما با بالا رفتن قیمت نفت و عبور از 100 دلار، پروژه های گرانقیمت رها شدند تا هزینه های کلی پایین بیاید، سرمایه گذاری کاهش یافت و در نهایت تقاضا برای نفت کاهش پیدا کرد.
امروز تولید نفت تا حدی افزایش یافته ولی سرمایه گذاری هنوز 1.3 کمتر از بالاترین حد آن است و حفاری های بین المللی هم یا کم شده اند یا به همان اندازه قبلی باقی مانده اند . تولید نفت جدید افزایش زیادی پیدا نکرده و اغلب در حد حفاری های جزئی در همان میادین قبلی بوده است . رشد پایین سرمایه‌گذاری در بخش نفت بدین معناست که تولید این میادین نفتی خیلی سریعتر کاهش می یابند . آژانس بین‌المللی انرژی کاهش تولید سریع را در میادین فعلی نفتی پیش‌بینی کرده و اعتقاد دارد که این سرعت از 7 درصد در 2014_2010 به 5.7 درصد در سال 2017 رسیده است یعنی افزایش خالص تولید نفت فقط 600 میلیون بشکه در روز بوده است.
در حالیکه همه نگران میادین نفتی پرمین و وست کانادا بودند که باعث شده مالکان این میادین از کاهش قیمت نفت به زیر 100 دلار رنج ببرند،دیگر موضوع محدود شدن عرضه نفت در طولانی‌مدت مطرح نیست. ظرفیت تولید پرمین رو به افزایش است و تولیدکنندگان کانادایی با توجه به حمل و نقل ریلی به روند افزایش تولید و رسیدن به رکورد های جدید ادامه می‌دهند .
به رکود بازار فعلی برمیگردیم. سقوط تولید نفت ونزوئلا، روزانه یک میلیون بشکه از نفت بازار را در سال گذشته کم کرده‌است و این روند ادامه هم خواهد داشت. تحریم های جدید آمریکا علیه ایران روزانه یک میلیون بشکه دیگر به عرضه نفت ضربه می زند هرچند بیشترِ این مقدار تا حالا توسط عربستان، روسیه و سایر کشورها جبران شده اند . در واقع یک دولت جدید در ونزوئلا می تواند به راحتی مقادیر قابل توجهی از عرضه نفت را بازگرداند ولی زمان آن مشخص نیست.
مثل همیشه تهدید مشکلات در عرضه نفت توسط چند کشور دیگر باقی می ماند که پس از یک دوره بی‌نظمی‌های گسترده طی 5 سال آینده حل خواهند شد. هنوز هم احتمال افزایش قیمت نفت وجود دارد ولی در کل عرضه نفت بازار باید کافی باشد . با تغییر میزان تولید در ایران و ونزوئلا، میانگین قیمت نفت برنت باید به 70 دلار در هر بشکه یا کمتر از آن برسد. افزایش احتمالی تولید عراق، روسیه و آمریکا قیمت نفت را به قیمت پایین تر از این حد هم می رساند .
انتهای پیام/

 

R1012122/P1012122/S7,80,85/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۱۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو