Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@03:40:00 GMT

نی تصفیه کننده آب با فناوری نانو طراحی شد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۰۴۲۷۰

نی تصفیه کننده آب با فناوری نانو طراحی شد

محققان دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید کننده فیلترهای نانویی شدند که می تواند آب را برای نوشیدن تصفیه کند.

علیرضا دارابی گفت: موفق شدیم نی هایی که ساختار نانویی دارند را به واسطه دستگاهی که طراحی کرده ایم به تولید برسانیم.

وی با اشاره به مزیت های این نی های نانویی تصفیه کننده آب گفت: این نی های نانویی نمونه داخلی ندارند و نمونه خارجی آن نیز ساختار نانو ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارابی با بیان مزیت های این نی های نانویی که به صورت فیلتر هایی کم وزن هستند، گفت: ساختار این نی طوری طراحی شده که صددرصد باکتری ها و انگل ها را حذف می کند و به هیچ عنوان میکروب از سطح آن عبور نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه در اصل این وسیله یک فیلتر نی‌شکل است، آشامیدن آب از طریق آن تقریباً به صورت آنی انجام می‌گیرد، تاکید کرد: این فناوری از آن جهت قابل توجه است که در استفاده از آن از هیچگونه ماده شیمیایی، باتری یا قسمت متحرکی استفاده نشده است.

به گفته این محقق فارغ التحصیل دانشگاه تهران، اکنون این نی ها در مرحله ای است که نیاز به سرمایه گذاری دارد.

وی با بیان اینکه هر یک نی نانویی قابلیت تصفیه هزار لیتر آب را دارد، گفت: به واسطه این نی ها، آب در مدت زمان ۱۵ ثانیه ای بالا می آید و تنها برای ضد عفونی کردن آن نیاز است که در آن فوت شود.

دارابی با بیان اینکه این نی ها از الیاف توخالی میکروفیلتراسیون پلی اترسولفون تهیه شده ، گفت: از این نی می توان در مسافرت استفاده کرد.

وی ادامه داد: این وسیله مانند تصفیه کننده‌های شیمیایی، به پمپ کردن آب یا زمان برای حل شدن و آغاز به کار نیاز ندارد. آشامیدن از طریق آن کار نسبتاً آسانی است و در مواقعی برای رد شدن آب از فیلترها، تنها چند ثانیه وقت نیاز است.

این فارغ التحصیل دانشگاه تهران در خصوص ویژگی های این فیلترهایی که در قالب نی هستند گفت: این محصول از وزن کمی برخوردار است و برای پیاده‌روی، مسافرت، اردو، جنگل و کوهستان و شرایط اضطراری ایده‌آل است./ مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۴۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران از انتشار نخستین فراخوان نیاز پژوهشی این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی حفاری ایران، محمدعلی بیگ‌زاده گفت: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» این شرکت در نظر دارد نیاز پژوهشی خود را که با همکاری واحدهای مختلف فنی و عملیاتی شناسایی می‌شوند، در مقاطع مختلف زمانی و براساس نظام پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی وزارت نفت، میان دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز علمی، فراخوان کند.

وی عنوان نخستین فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را «تهیه و تدوین دانش‌ فنی، فناوری طراحی و پیاده‌سازی ثبت نرم‌افزار تخصصی مهندسی و عملیات نمودارگیری سطحی با قابلیت تطبیق با مجموعه‌های نمودارگیری سطحی» بیان کرد و افزود: این پروژه با همکاری متخصصان شاغل در واحدهای فنی و مدیریت خدمات ویژه حفاری شرکت تعریف و نهایی شده است و از طریق طرح پژوهشی اجرا می‌شود.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران در ادامه گفت: موضوع این طرح شامل ساخت نرم‌افزار تخصصی مهندسی عملیات نمودارگیری سطحی است که پیش از این نیز یک نوبت فراخوان شده است و اکنون براساس مصوبات نشست‌های کارگروه داوری و با توجه به اصلاحیه‌های انجام‌شده، دومین فراخوان آن منتشر شد.

بیگ‌زاده درباره راه‌های دسترسی و مشاهده فراخوان بیان کرد: این فراخوان در سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) به آدرس www.sate.atf.gov.ir و سامانه نظام ایده‌ها و نیازها به آدرس www.nan.ac قابل مشاهده است و پژوهشگران می‌توانند پیشنهاد خود را در قالب فرم پیشنهاد طرح پژوهشی روی سایت به آدرس www.rtd.nioc.ir تهیه و همراه با نامه رسمی از سوی معاونت پژوهشی دانشگاه یا رئیس پارک علم و فناوری مربوطه در سامانه ساتع ارسال کنند.

وی گفت: اطلاعات تکمیلی مربوط به طرح پیش‌گفته روی سامانه قابل دسترس بوده و آخرین مهلت بارگذاری پیشنهادها برای علاقه‌مندان تا پایان اردیبهشت امسال است. شماره‌تلفن‌های ‌ ۰۶۱۳۴۱۴۴۳۵۸ و ۰۶۱۳۴۱۴۴۳۲۰ برای پاسخ‌گویی به پرسش‌ها اختصاص دارد.

دیگر خبرها

  • دستور رئیسی برای طراحی جت ۱۰۰ نفره / معاون علمی رییس جمهور: پیش‌قرارداد‌های ۱۲ جت بسته شده
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس‌جمهور خبر داد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور خبر داد
  • طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد