Web Analytics Made Easy - Statcounter

میانگین افزایش بهای لبنیات در مهر ماه امسال به حدود ۹.۷ درصد رسید که بیشتر از متوسط میانگین تورم ۵.۹ درصدی گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها در این ماه است.

 برپایه آمارهای بانک مرکزی، نرخ تورم در مهر ماه گذشته 15.9 درصد بود و در این میان خوراکی ها و آشامیدنی ها افزایش 5.9 درصدی را پشت سر گذاشتند اما نگاهی به گزارش خرده فروشی 11 گروه کالای اساسی در شهر تهران نشان می دهد که سه گروه کالایی یعنی لبنیات، گوشت مرغ و روغن در این ماه افزایش قیمتی بالاتر از متوسط نرخ تورم گروه اقلام خوراکی تجربه کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بررسی های بانک مرکزی در این ماه بهای لبنیات 9.7 درصد، تخم مرغ 2.4 درصد، برنج 4.7 درصد، حبوب 3.6 درصد، گوشت مرغ 6.9 درصد و قند و شکر و چای هرکدام 0.6 درصد و روغن نباتی 13.5 درصد افزایش قیمت داشتند اما در مقابل میوه های تازه 5.5 درصد، سبزی های تازه 1.9 درصد و گوشت قرمز 1.3 درصد کاهش قیمت ثبت کردند.

** آخرین تحولات بازار مصرف

بر اساس آخرین بررسی های انجام شده در بانک مرکزی در هفته منتهی به چهارم آبان ماه در گروه لبنیات قیمت پنیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل 2.7 درصد و شیر پاستوریزه 2.1 درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل یک دهم درصد افزایش داشت و شانه ای 138 تا 210 هزار ریال فروش می رفت.

همچنین در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 1.1 درصد و برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب هشت صدم درصد و چهار دهم درصد افزایش یافت؛ در گروه حبوب قیمت تمام اقلام بین یک دهم درصد تا 7.1 درصد افزایش داشت.

در گروه میوه ها و سبزی های تازه در هفته پایانی مهر ماه در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک و کیوی عرضه نمی شد و پرتقال درجه دو عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه بـا سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد؛ میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می کردند که در گروه میوه های تازه بهای هلو معادل 4.7 درصد، خربزه 3.1 درصد و هندوانه 6 دهم درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام بین سه دهم تا 17.1 درصد کاهش داشت.

در گروه سبزی های تازه بهای گوجه فرنگی معادل 4.7 درصد، سیب زمینی 8.1 درصد، لوبیا سبز 2.6 درصد و سبزی های برگی هفت دهم دصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 1.3 تا 8.4 درصد افزایش داشت.

در گروه گوشت قرمز و گوشت مرغ نیز در این هفته بهای گوشت گوسفند معادل 2 دهم درصد، گوشت تازه گاو و گوساله هفت دهم درصد و گوشت مرغ پنج دهم درصد کاهش یافت.

همچنین در این هفته قیمت قند معادل یک دهم درصد، روغن نباتی جامد سه دهم درصد، روغن نباتی مایع 3.8 درصد افزایش داشت و بهای شکر و چای خارجی ثابت بود.

** تغییر سالانه قیمت ها

بر این اساس نرخ های اعلامی بانک مرکزی، قیمت ها در هفته پایانی منتهی به چهارم آبان ماه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در گروه لبنیات 52.2 درصد، تخم مرغ 44.7 درصد، برنج 20.7 درصد، حبوب 13.6 درصد، میوه های تازه 55.1 درصد، سبزی های تازه 37.6 درصد، گوشت قرمز 41 درصد، گوشت مرغ 30.3 درصد، قند و شکر 34 درصد، چای 23 درصد و روغن 37.9 درصد رشد یافته است.

 

ایرنا

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Aar برچسب ها: کشاورزی ، لبنیات ، تورم مهر ، نرخ لبنیات

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کشاورزی لبنیات تورم مهر نرخ لبنیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۵۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید

موسسه آمار ترکیه روز جمعه گزارش داد که تورم سالانه ترکیه در ماه آوریل به ۶۹٫۸ درصد رسیده است.

به گزارش اتاق ایران، براساس گزارش مرکز آمار ترکیه، بیشترین عوامل افزایش‌دهنده نرخ تورم در ماه آوریل در این کشور، افزایش قیمت مصرف‌کننده در بخش‌های مربوط به آموزش‌وپرورش با ۱۰۳٫۸۶ درصد جهش و هتل‌ها، کافه‌ها و رستوران‌ها با ۹۵٫۸۲ درصد افزایش نسبت به ماه مشابه در سال گذشته بوده است.

تورم ماهانه ترکیه هم ۳٫۱۸ درصد افزایش یافته است که افزایش قیمت نوشیدنی‌ها، تنباکو، هتل‌ها، کافه‌ها و رستوران‌ها بوده است.

نرخ تورم آوریل بالاترین افزایش سالانه از نوامبر ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد، یعنی زمانی که تورم حدود ۸۵ درصد بود.

در حالی‌که نرخ افزایش تورم ماه آوریل بسیار قابل‌توجه به شمار می‌رود، اما این رقم کوچک‌تر از رقمی است که بسیاری از تحلیلگران انتظار آن را داشتند. بااین‌همه به گفته اقتصاددانان، امید به کاهش نرخ بهره بسیار دور است.

بانک مرکزی ترکیه با استناد به نیاز مستمر برای مقابله با افزایش تورم در این کشور، نرخ بهره اصلی خود را به ۵۰ درصد افزایش داده است. این بانک در ماه مارس اعلام کرد که تا زمانی که کاهش قابل‌توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه مشاهده نشود، موضع پولی فشرده حفظ خواهد شد.

لیام پیچ، اقتصاددان ارشد بازار‌های نوظهور در کاپیتال اکونومیکس باور دارد که افزایش اندکی کمتر از حد انتظار تورم ترکیه در آوریل به ۶۹٫۸ درصد سالانه (اجماع ۷۰٫۳ درصد) نشانه‌های دلگرم‌کننده‌ای است که فشار‌های قیمتی دوباره کاهش‌یافته است.

به گفته او این احتمال وجود دارد که تورم در نیمه دوم سال جاری کاهش یابد؛ اما نسبت به سرعت کاهش تورم ث، خوش‌بینی چندانی وجود ندارد. با این شرایط، انتظاری برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ترکیه تا سال آینده وجود نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳