Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه ما از لحاظ قانونی برای رفع مشکلات این کودکان مشکل چندانی نداریم، گفت: در این زمینه برای جمع‌آوری این کودکان در قانون برای سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و شهرداری‌ها وظایفی تعریف شده است. این دستگاه‌ها باید به این موضوع ورود پیدا کنند.

روح الله بابایی  در واکنش به گزارش‌ها و آمارهای غیر رسمی در زمینه وضعیت سلامت کودکان کار گفت: در مواجهه با این نوع اطلاعات باید به دو جنبه توجه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول اینکه این اطلاعات غیر رسمی پایه اظهارنظرات و به عبارتی مستندات قرار نگیرد و جنبه دیگر موضوعیت و همخوانی آنها با واقعیت است.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مشکل اساسی در رسیدگی به وضعیت کودکان کار همانند بسیاری دیگر از مسائل موجود تامین اعتبار است. سازمان بهزیستی تاکید کرده است که کمبود اعتبار مانع اصلی مقابله با پدیده‌‌های این چنین است.
نگران سلامت کودکان کار هستیم


وی در ادامه افزود: طبیعتا درباره این گزارشات همانطور که اشاره شد غیر رسمی بودن آن موجب غیرقابل استناد بودن آن است اما در کل وضعیت سلامت کودکان کار یکی از نگرانی هایی است که مسئولان و متولیان امر باید به آن توجه کنند.

دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه باید مسئولان متولی رسیدگی به وضعیت کودکان کار به موضوع ورود کنند، تصریح کرد: از این کودکان در ابعادی سواستفاده هایی نیز شده است که  در جامعه ما شایسته نیست این کودکان درگیر چنین مشکلاتی باشند و به این نحو سلامت آنها  به خطر افتد.

قوانین لازم برای حمایت از این کودکان وجود دارد


وی با اشاره به اینکه ما از لحاظ قانونی برای رفع مشکلات این کودکان مشکل چندانی نداریم، گفت: در این زمینه برای جمع‌آوری این کودکان در قانون برای سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و شهرداری‌ها وظایفی تعریف شده است. این دستگاه‌ها باید به این موضوع ورود پیدا کنند.

در رسیدگی به پدیده کودکان کار باید به دسته بندی ها توجه کنیم

بابایی با بیان اینکه برای رسیدگی باید به انواع کودکان کار موجود در جامعه توجه داشته باشیم تصریح کرد: برخی از کودکان کار در کنار خانواده هایشان برای کسب درآمد کار می‌کنند اما بسیاری از کودکان کار سازمان یافته هستند و اشخاصی در میان هستند که از این کودکان سواستفاده می‌کنند.

وی در ادامه افزود: این کودکان توسط برخی اشخاص در مکان های نامناسب و بدی و با کمترین خوراک، پوشاک و حقوقی نگهداری می‌شوند و معمولا از این کودکان و فعالیت آنها کسب درآمد می‌کنند.

نماینده مردم آوج و بویین زهرا درباره اظهاراتی مبنی بر نبود امکانات لازم برای نگهداری کودکان کار پس از جمع‌آوری گفت: اینکه شهرداری ادعا می کند توان جمع آوری کودکان کار را دارد اما نگرانی در نگهداری است موضوعی است که انتظار می رود بهزیستی درباره آن پاسخگو باشد و عمل کند.

در صورت وجود موانع قانونی، مجلس آمادگی کامل برای همکاری دارد


وی در ادامه افزود:بهزیستی متولی امور کودکان کار است و باید دست به کار شود. اگر هم نیاز به وضع قانون و پیگیری از سوی مجلس است؛ مجلس و کمیسیون اجتماعی آمادگی دارد در این زمینه ورود کند. البته در این زمینه دولت باید لایحه ای را به مجلس دهد که در صورت نداشتن مشکلی در بعد قانونی توسط مجلس به تصویب می‌رسد.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس درباره عملکرد مجلس دهم درباره کودکان کار گفت: مجلس در این زمینه و هر زمینه ای می تواند طرح بدهد اما اگر محل اعتبار آن مشخص نباشد از سوی شورای نگهبان بر آن ایراد گرفته می‌شود درباره لوایح چون دولت درباره نحوه تامین اعتبار برنامه ریزی کرده است کمتر با مشکل مواجه می‌شود.

در این زمینه بهتر است دولت لایحه بدهد

وی در ادامه افزود: ما امیدواریم در این زمینه دولت لایحه مناسبی را تنظیم و به مجلس ارائه کند.

بابایی با اشاره به اینکه ما برای رفع مشکلات کودکان کار در کمیسیون اجتماعی مجلس برنامه هایی داشته ایم تصریح کرد: درباره جمع آوری کودکان نشستی با شهرداری‌ها انجام نگرفته اما کمیسیون اجتماعی مجلس با سازمان بهزیستی جلساتی داشته است و در این جلسات آن بایدها و نبایدها گوشزد شده و بر آن تاکید لازم انجام گرفته است.

نبود اعتبارات مانع اصلی مقابله با پدیده کودکان کار است

وی در ادامه افزود گفت: مشکل اساسی در رسیدگی به وضعیت کودکان کار همانند بسیاری دیگر از مسائل موجود تامین اعتبار است. سازمان بهزیستی معمولا در بیان خواسته هایش همواره بر این موضوع تاکید کرده است که کمبود اعتبار عامل اصلی عدم تحقق چنین برنامه هایی است.  

دبیر  کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان تاکید کرد: نگرانی درباره سلامت کودکان کار وجود دارد و ما امیدواریم عزم جدی برای مقابله با این پدیده در مسئولان وجود داشته باشد و در صورت نیاز، لوایح مربوط به آن از سوی دولت به مجلس داده شود تا با رفع موانع قانونی نهادهای مربوطه برای حمایت از این کودکان وارد عمل شوند.

بنا بر سخنانی که پیشتر الهام فخاری، رییس کمیته اجتماعی شورای شهر بیان کرده؛ آمار غیر رسمی کودکان کار ایران بنا بر اظهارات برخی کارشناسان بیش از 3 میلیون نفر تخمین زده شده‌است. همچنین بنابر اعلام معاونت وزیر بهداشت بر اساس مطالعه‌ای که درباره بروز و شیوه ایدز روی هزار کودک کار و خیابان در شهر تهران انجام شده، 4.5 درصد آنها به ایدز مبتلا بوده‌اند و در همین زمینه مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفته است که 4 تا 5 درصد از کودکان کار خیابان به ایدز مبتلا هستند./خانه ملت
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۶۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سیدهادی موسوی در خصوص اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی گفت: در راستای اجرای تدابیر سلسله مراتب فرماندهی در فراجا و شهردار تهران، این یگان حسب وظیفه ذاتی خود پشتیبانی انتظامی لازم از واحدهای اجرایی و عملیاتی شهرداری تهران را در سازمان مدیریت پسماند و سازمان خدمات اجتماعی در طرح جمع آوری متکدیان، افراد کارتن‌خواب، معتادان متجاهر، کودکان کار و زباله‌گردهای غیرمجاز از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در دستور کار خود قرار داد.

فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در تشریح جزئیات اقدامات این یگان در حوزه برخورد و ساماندهی پدیده کودکان کار بیان کرد: در راستای ساماندهی کودکان کار که افراد زیر ۱۸ سال در این گروه قرار می‌گیرند و بیشتر تکدی‌گری و دستفروشی می‌کنند یا شیشه خودروها را پاک و یا اسپند دود می‌کنند، هزار و ۱۹۶ نفر از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با تأکید بر اینکه در میان افراد جمع‌آوری شده ۹۸۴ نفر دارای تابعیت کشورهای افغانستان و پاکستان را دارند که شامل ۹۵۱ نفر دارای تابعیت افغانستان و ۳۳ نفر دارای تابعیت پاکستان است، ادامه داد: از میان کل افراد جمع‌آوری شده ۸۹۷ نفر پسر و ۲۹۹ دختر بودند.

وی در ادامه یادآور شد: از مجموع هزار و ۱۹۶ نفر جمع‌آوری شده که ۱۷۵ نفر زیر ۶ سال، ۶۶۲ نفر بین ۶ تا ۱۲ سال، ۲۸۰ نفر بین ۱۲ تا ۱۵ سال و ۷۹ نفر بین ۱۵ تا ۱۸ سال مشغول به فعالیت در سطح شهر بودند که این افراد توسط عوامل یگان حفاظت شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، موسوی با بیان اینکه از تعداد افراد جمع‌آوری شده در پایتخت ۲۱۲ کودک نیز تابعیت ایرانی داشتند، گفت: در جریان عملیات ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با محوریت ساماندهی کودکان کار، ۸۳ مورد پدیده مادر و کودک و ۷۵ مورد نیز پدیده پدر کودک مشاهده شد که این تعداد نیز با قرارگیری در گروه آسیب‌های اجتماعی بزرگسالان جمع‌آوری شدند.

کد خبر 6091926

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟