Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-23@16:40:04 GMT

ماجرای عجیب ساخت ویلا در قلب توچال

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۱۲۳۸۵

ماجرای عجیب ساخت ویلا در قلب توچال

ویلاسازی در ارتفاعات تهران در حالی رخ داده است که دستگاه‌های مختلفی پیش از ساخت ویلا می‌توانستند مانع از این اقدام و تخریب محیط زیست شوند. آفتاب‌‌نیوز : اخیرا تصویر ویلایی مجلل در ارتفاعات تهران در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. ویلایی که به رنگ‌های سرخ و سفید وسط کوه و روی شیبی بسیار تند ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نگاه اول باور کردنی نیست که چنین ویلایی در این مکان ساخته شده باشد ولی متاسفانه پیگیری‌های ایسنا نشان می‌دهد که ساخت این ویلا در ارتفاعات تهران واقعیت دارد.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ اکبر شیخ‌زاده -رییس اداره محیط زیست شمیرانات- در گفت و گو با ایسنا ضمن تایید این موضوع اظهار می‌کند که این ویلا خارج از منطقه حفاظت شده البرز مرکزی و مناطق تحت مدیریت محیط زیست ساخته شده است.

وی ادامه می‌دهد که ساخت این ویلا داخل اراضی ملی بوده و از آنجایی که متولی اراضی ملی منابع طبیعی است، آن‌ها باید در این‌باره پاسخگو باشند.
اما در ادامه حسن شکری -رییس اداره منابع طبیعی شمیرانات- نیز در این باره به ایسنا توضیح می‌دهد: ویلایی که در دامنه‌های توچال ساخته شده است در منطقه‌ و اراضی ملی است که توسط شخصی تصرف شده است. ما در مراجع قضایی طرح شکایت کیفری کردیم ولی باتوجه به اینکه فرد سازنده در محدوده مذکور سند مالکیت دارد اعتراض ما کار به جایی نبرد.
به گفته رییس اداره منابع طبیعی شمیرانات سند مالکیت فرد سازنده یک سند بسیار قدیمی است که در حال حاضر اعتباری ندارد و از نظر منابع طبیعی آن محدوده جزو اراضی ملی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس همین سند مالکیت سازنده توانسته از دادگاه بدوی رای برائت بگیرد، تصریح می‌کند: منابع طبیعی به رای دادگاه شکایت کرده و در حال حاضر این پرونده در دادگاه تجدیدنظر در حال بررسی است.
شکری در پاسخ به این سوال که چه طور منابع طبیعی پیش از ساخته شدن ویلا و در همان مراحل ابتدایی جلوی پیشرفت کار را نگرفته است، اظهار می‌کند که منابع طبیعی در سال ۹۳ برای این موضوع در دادگاه پرونده تشکیل داد و چندین بار جلوی کار را گرفت ولی متاسفانه پس از مدتی سازنده دوباره شروع به کار کرد.
وی تاکید می‌کند که منابع طبیعی برای برخورد قانونی باید دستور قضایی داشته باشد ولی متاسفانه به دلیل نداشتن دستور قضایی نمی‌توانستیم کار را به طور کامل و با جدیت متوقف کنیم.
رییس اداره منابع طبیعی شمیرانات ادامه می‌دهد: در حال حاضر با توجه به سند مالکیت سازنده، مرجع قضایی رای را به نفع او صادر کرده است و ما نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم و باید منتظر رای دادگاه تجدیدنظر باشیم.
شکری در ادامه با انتقاد از اداره ثبت نیز می‌گوید: ما به اداره ثبت اعلام کردیم که این زمین جزو اراضی ملی است و خواستیم که برای ما سند صادر کنند. ولی متاسفانه ثبت احوال نیز با ما همکاری نمی‌کند و می‌گوید که برای این زمین در گذشته سند صادر شده است. این در حالی است که بر اساس ماده یک قانون جنگل‌ها اگر زمینی سند مالکیت شخصی داشته باشد و منابع طبیعی اعلام کنید که آن زمین جزو اراضی ملی است باید سند شخصی باطل شود.
همچنین اخباری مبنی بر اینکه این ویلا متعلق به یکی از فوتبالیست‌های معروف کشور است منتشر شده بود، اما رییس اداره منابع طبیعی شمیرانات می‌گوید که تا جایی که ما اطلاع داریم این زمین به نام شخص مشهوری نیست.
محیط زیست کشور شکننده‌تر و آسیب‌پذیرتر از آن است که فقط یک یا دو نهاد محیط زیستی بتوانند از آن حفاظت و حراست کنند، از این رو در روزهایی که مشکلات محیط زیستی اعم از آلودگی هوا، از بین رفتن جنگل‌ها، سیلاب‌ها و... دامن همه افراد جامعه را گرفته است انتظار می‌رود که تمام دستگاه‌های کشور در برابر حفظ محیط زیست خود را مسئول بدانند و بیش از آن زخم به تن رنجور محیط زیست کشور وارد نکنیم، همچنین براساس اصل ۵۰ قانون اساسی حفظ محیط زیست وظیفه‌ای همگانی است و مقام معظم رهبری نیز بارها در سخنان خود بر حفظ محیط زیست تاکید کرده و فرموده‌اند که مراقبت کنید که این دایره غصب و تصرف نابه‌جا و غلط توسعه پیدا نکند و جلویش گرفته شود. کد خبر: ۵۵۳۹۶۱ تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کوه خواری ویلاسازی توچال ارتفاعات تهران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۲۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست روی مدار "رهاورد"

به گزارش جام جم و به نقل از شبکه رادیویی ایران، محیط زیست شامل همه چیز از اقیانوس گرفته تا جنگل‌ها می‌شود و بر هر بخش از زندگی تأثیر می‌گذارد.

مریم بانو فطرتی تهیه کننده برنامه «رهاورد» گفت: با گسترش روزافزون جمعیت و توسعه فناوری‌ها، مفهوم محیط زیست به یکی از مهم‌ترین مسائل جامعه و جهان تبدیل شده است. محیط زیست به کلیه عوامل زیستی و غیرزیستی اطراف ما اطلاق می‌شود که تأثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر زندگی ما دارد.

وی ادامه داد: این عوامل شامل جانداران، گیاهان، منابع آب، هوا، خاک و تمامی عوامل طبیعی و انسانی می‌شوند که با هم در ارتباط هستند و به تعادل اکولوژیک جامعه کمک می‌کنند و حفظ تعادل این عوامل ضروری است تا بتوانیم زیست‌بوم‌ها و منابع طبیعی را حفظ کرده و از بی نظمی بیولوژیکی جلوگیری نماییم.

تهیه کننده «رهاورد» تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست از اهمیت بسیاری برخوردار است، این اهمیت به علت تأثیر مستقیم آن بر زندگی انسان‌ها و سایر موجودات زنده است، حفاظت از محیط زیست نه تنها وظیفه اخلاقی ماست بلکه بهره‌وری و پایداری جوامع انسانی را تضمین می‌کند.

فطرتی افزود: از همین رو در برنامه «رهاورد» میزبان دکتر علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور، دکتر حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست، محمد درویش پژوهشگر و فعال حوزه محیط زیست خواهیم شد و در راستا با طرح هفته های ایرانی و سفر به استان «هرمزگان» با مهندس حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست استان هرمزگان گفت و گو خواهیم کرد.

گفتنی است «رهاورد» یکشنبه دوم اردیبهشت ساعت 13:30 از رادیو ایران تقدیم می شود.

دیگر خبرها

  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • خطر دستبرد به طبیعت با برداشت بی رویه گیاهان دارویی!
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • کشف و توقیف بیش از ۲ هزار کیلوگرم چوب قاچاق در ارزوئیه
  • محیط زیست روی مدار "رهاورد"
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • احداث آتش بُر در روستای بیشه لرستان
  • پلمب یک واحد دپوی چوب در شهرستان بهشهر