Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  به دنبال نقض تعهد آمریکا و خروجش از برجام، اتحادیه اروپا قول داد که در قبال این اقدام آمریکا، به تعهداتش در خصوص حمایت از این توافقنامه و جمهوری اسلامی ایران عمل خواهد کرد و پیشنهاد ساز و کار ویژه مالی هم از جمله اقداماتی است که اتحادیه اروپا در این خصوص انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که تاکنون انتقادات بسیاری درباره اعتماد به اتحادیه اروپا از سوی کارشناسان وارد شده است و در این میان انتشارمقاله‌ای در نشریه آمریکایی فایننشال تایمز  مبنی بر بی‌تمایلی برخی از کشورهای اروپایی برای اجرای این سازوکار ویژه مالی، بر این انتقادات دامن زده است.

حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  در رابطه با  برخی اخبار مبنی بر بی‌تمایلی کشورهای اروپایی برای میزبانی ساز و کار مالی ویژه‌ با هدف تسهیل روابط مالی میان ایران و اتحادیه اروپا، گفت: اتحادیه اروپا تعهدی داده و مدعی شده است که این تعهدات را تا قبل از 14 آبان اجرا خواهد کرد.

بهشتی‌پور با اشاره به خبری مبنی بر بی‌تمایلی کشورهای اروپایی برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی ‌ در نشریه فایننشال تایمز که یک نشریه آمریکایی است، بیان کرد: نمی‌توان با قاطعیت ادعای نشریه آمریکایی فایننشال تایمز را تصدیق کرد اما آلمان، فرانسه و ایتالیا با توجه به تعاملات اقتصادی که با ایران داشتند به دنبال اجرای ساز و کار ویژه مالی پیشنهادی از سوی اتحادیه اروپا هستند.

وی افزود: در مورد اینکه چه مانعی بر سر راه این سه کشور ( آلمان، فرانسه و ایتالیا ) وجود دارد، نمی‌توان اظهارنظر مشخصی داشت، باید منتظر ماند تا در آینده روشن شود که این ساز وکار مالی اجرا می‌شود یا خیر، اما این سه کشور پیش‌تر با قاطعیت اعلام کردند که با جمهوری اسلامی ایران همکاری خواهند کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره  احتمال اجرایی نشدن ساز و کار ویژه مالی بیان کرد: به دو دلیل ساده احتمال این موضوع کم است؛ نخست اینکه منافع این سه کشور اقتضا می‌کند، بازار ایران از دست ندهند؛ چرا که این موضوع برای آنها بسیار قابل توجه است. دلیل دوم اهمیت اجرای این ساز و کار ویژه مالی این است که آنها نمی‌خواهند حرف آمریکا به کرسی بنشیند، اینکه آنها بپذیرند که اروپا نمی‌تواند بدون آمریکا عمل کند، برای اتحادیه اروپا کسر شأن است.

وی تاکید کرد: دولت‌های اروپایی مایل هستند که به آمریکا نشان دهند، می‌توان بدون حضور ایالات متحده هم ساز و کارهایی را برای ایجاد ارتباط و ادامه همکاری با کشورها فراهم کرد. اگر قرار باشد آمریکا برای اروپا در مورد اینکه  با چه کشورهایی ارتباط داشته باشد یا نداشته باشد، تعیین تکلیف کند، به وجهه اروپایی‌ها در عرصه بین‌الملل آسیب می‌زند،  ضمن اینکه برجام برای آنها از نظر امنیتی هم بسیار حائز اهمیت است. با توجه به دلایل ذکر شده قاعدتا اتحادیه اروپا باید اجرای ساز و کار ویژه مالی را جدی‌تر پیگیری کند.

بهشتی‌پور در خصوص تلاش چین برای تاسیس بانکی جدید به منظور ادامه تبادلات مالی با ایران، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای  معاملات مالی چین که چیزی بیش از 50 میلیارد دلار است، این کشور با همراهی روسیه درصدد بودند تا امکانات لازم اقتصادی را برای ادامه روابط مالی با کشورمان فراهم آورد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: روسیه و چین اعلام کرده بودند که اگر موضوع FATF حل شود می‌توانند در یک چارچوب مالی و کاری مشترک با ایران همکاری کنند؛ ولی اگر این مسئله حل نشود چین که خود یکی از اعضای FATF است نمی‌تواند با ایران مبادلات بانکی مستقل داشته باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در واقع ایران با همه امکاناتی که در دست دارد تلاش می‌کند تا بتواند سیاست ظالمانه‌ای را که ترامپ علیه ملت ایران در پیش گرفته،  خنثی کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۲۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط

رگولاتورهای اتحادیه اروپا قرار است تحقیقاتی را درباره عملکرد شرکت متا در مقابله با نشر اطلاعات غلط در پلتفرم‌های شبکه اجتماعی این شرکت، آغاز کنند.

به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از دو منبع آگاه نوشت: رگولاتورهای اروپایی گمان می‌کنند که مدیریت محتوای شرکت آمریکایی متا، برای متوقف کردن نشر تبلیغات سیاسی که فرآیندهای انتخاباتی را در معرض خطر تضعیف قرار می‌دهد، کافی نبوده است.

اما انتظار نمی‌رود کمیسیون اروپا در بیانیه خود، به روسیه اشاره کند و تنها به دستکاری اطلاعات توسط عوامل خارجی، اشاره خواهد کرد. شرکت متا و کمیسیون اروپا در این باره توضیحی ندادند.

پیش از این گزارش شده بود شرکت متا که مالک فیس‌بوک است، تیمی برای مقابله با نشر اطلاعات غلط و سوءاستفاده از هوش مصنوعی در آستانه انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا در ژوئن، تشکیل خواهد داد. مارکو پانچینی، مدیر امور اتحادیه اروپای متا در یک پست وبلاگ اعلام کرد تا نزدیک شدن به زمان انتخابات، ما مرکز فعالیت‌های انتخاباتی را برای شناسایی تهدیدهای احتمالی و خنثی کردن فوری آنها، فعال خواهیم کرد.

بر اساس گزارش رویترز، ده‌ها کشور در سراسر جهان از جمله انگلیس، اتریش و گرجستان، رهبران جدیدی را در سال ۲۰۲۴ انتخاب می‌کنند. انتخابات‌های پارلمان اروپا هم در ژوئن برگزار می‌شود. اما نگرانی‌هایی نسبت به مداخله در انتخابات و انتشار محتوای گمراه‌کننده با کمک هوش مصنوعی،‌ وجود دارد.

رشد سریع هوش مصنوعی مولد که می‌تواند متن، تصاویر و ویدئو را در چند ثانیه تولید کند، این واهمه را ایجاد کرده که فناوری جدید ممکن است امسال، برای مختل شدن انتخابات در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی نشان از ادعای دروغین آزادی بیان
  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • ادعای تحلیلگر آمریکایی درباره دانشجویان معترض: نیروهای نیابتی ایرانند! | فیلم
  • ادعای دختر پوراحمد درباره مرگ پدرش: نرفته بود که خودکشی کند | می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی