Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان؛ برنامه غربالگری شنوایی و بینایی کودکان 3 تا 6 سال زنجانی بصورت همزمان در کلیه مهدهای کودک تحت نظارت بهزیستی و۳۶۰پایگاه اغازشد.

محمد محمدی در مراسم افتتاح برنامه غربالگری شنوایی و بینایی کودکان افزود : شنوایی یکی از حواس برتر انسان است که عدم دستیابی به این حواس موجب از دست دادن بسیاری از تجربیات مفید و امیدبخش زندگی اجتماعی فرد می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اجرای موفق فاز اول برنامه غربالگری ، تشخیص و مداخله شنوایی زود هنگام در نوزادان اظهار نمود: فاز دوم این مهم در مقطع پیش دبستانی در کودکان 3 تا 5 سال همزمان در زنجان و 12 استان دیگر شروع شده است 
این مقام مسئول با بیان اینکه تحقیقات به وضوح نشان داده است که نقص شنوایی تکامل زبانی ، گفتاری و آموزشی کودک را به مخاطره می اندازد اظهارداشت افت شنوایی نقصی پنهان است که گاه به سادگی قابل شناسایی نیست و والدین به تنهایی نمی توانند به وجود افت شنوایی کودک خود پی ببرند وی خاطر نشان کرد:بررسی شنوایی در کودکان مستلزم استفاده از روش های آزمایشی متعدد و مختلفی است که باید در کنار هم انجام شود تا بتوان به یک تلقی جامع از شنوایی کودک دست یافت.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان و شیرخوارگان از سال 85 در زنجان آغاز گردیده است تصریح نمود: در شش ماهه نخست سال 265 کودک تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند و تا کنون 21 نفر به مراکز شنوایی ارجاع داده شدند که از این تعداد 2 نفر افت انتقالی و 1 نفر افت حسی عصبی داشتند. 
محمدی با اشاره به اهمیت تشخیص و مداخله در یک ماهگی، سه ماهگی و شش ماهگی نوزاد خاطر نشان کرد: آزمون غربالگری، آزمونی ساده است که فقط چند دقیقه طول می کشد و هدف آن شناسایی نوزادانی است که شنوایی آنها نیاز به ارزیابی بیشتری دارد.
وی توجه به غربالگری شنوایی نوزادان را مهّم ارزیابی نمود و اظهار داشت: اگر بررسی شنوایی نوزاد دیر انجام شود موجب تاخیر در رشد و تکلم می شود که روی توانایی کودک برای یادگیری و تحصیل و ارتباطات اجتماعی تاثیر می گذارد. 
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه طرح بینایی سنجی از اول آبان ماه همزمان در سراسر استان اغازگردیده است یادآور شد: تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کم بینا و نابینا خواهد نمود. 
مدیر کل بهزیستی استان زنجان از مهمترین علل تنبلی چشم به اشکالات مادرزادی در ساختمان چشم ، عیوب انکساری ، نزدیک بینی ، دوربینی ، آستیگماتیسم و انحراف اشاره نمودو عنوان کرد: سال گذشته در راستای اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در استان زنجان تعداد 46 هزار و 578 کودک مورد معاینه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه برنامه غربالگری تنبلی چشم در سه سطح به اجرا در می آید ابراز نمود : در سطح اول غربالگری توسط فرد معاینه کننده انجام می شود که بصورت تئوری و عملی آموزش دیده و با استفاده از دستگاه Eچارت برای غربال چشم کودکان اقدام می نمایند.
وی با اشاره به اینکه در سطح دوم کودک ارجاعی (مشکوک شناسایی شده در سطح اول )، توسط اپتو متریست مورد معاینه قرار می گیرد و چنانچه بیمار تشخیص داده شود تحت درمان لازم قرار می گیرد افزود: اگر نیاز به معاینه و درمان تخصصی داشته باشد به سطح سوم برنامه ارجاع داده می شود و توسط چشم پزشک معاینات دقیق تری انجام می گیرد.
وی گفت: : از اول آبان ماه سال جاری 157 مهد کودک تحت نظارت بهزیستی استان زنجان ، 360 پایگاه ثابت ، سیار ، دائمی و غیر دائمی و 350 نفر معاینه کننده در استان زنجان آماده غربالگری سنجش بینایی کودکان 3 تا 6 سال می باشند.
گفتنی است: والدینی که دارای فرزندان 3 تا 6 سال هستند می توانند برای غربالگری شنوایی و بینایی چشم کودکان خود با در دست داشتن شناسنامه به پایگاه ها و یا مهدهای کودک در استان یا شهرستان محل سکونت خود مراجعه نمایند

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صورت همزمان نظارت بهزیستی غربالگری شنوایی بینایی کودکان 3 تا 6 سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۶۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ این همایش به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد مرتبط با فناوری‌های اطلاعات مکانی هرساله توسط سازمان نقشه‌برداری کشور و با مشارکت دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی برگزار می‌شود.

مقاله ارائه شده با موضوع "استراتژی‌های مکانی در تحقق اهداف برنامه‌های توسعه ملی؛ نگاهی ژرف به جایگاه اطلاعات مکانی در اجرا و پایش احکام برنامه هفتم توسعه" به بررسی تفصیلی برنامه هفتم توسعه کشور پرداخته و راهکاری نوین مبتنی بر اطلاعات مکانی برای اجرا و پایش صحیح احکام برنامه ارائه کرده است.

بهمن جمالی، رئیس گروه نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان و نویسنده مسئول این مقاله، روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا به تشریح چارچوب پیشنهادی در این پژوهش پرداخت و اظهار داشت: با بررسی احکام لایحه برنامه هفتم توسعه که در مراحل نهایی تصویب و ابلاغ قرار دارد، مشخص شد بیش از ۷۲ ماده از مجموع ۱۱۸ ماده برنامه هفتم با استفاده از نقشه و اطلاعات مکانی قابل اجرا و پایش است که نشان از اهمیت بیش از پیش اطلاعات مکانی دارد.

وی افزود: استان زنجان از سال ۱۴۰۱ نسبت به بهره‌برداری از زیرساخت داده مکانی (SDI) مبادرت کرده و از این رو به‌عنوان استان پیشرو در توسعه SDI، با ارائه این چارچوب، راهکاری اجرایی و فنی برای تحقق احکام برنامه هفتم توسعه پیشنهاد کرده است.

پژوهشگر دوره دکتری مهندسی سیستم‌های اطلاعات مکانی (GIS) دانشگاه تهران، گفت: در چارچوب پیشنهادی، با استفاده از سنجه‌های عملکردی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه، شاخص‌هایی مبتنی بر اطلاعات مکانی برای پایش احکام برنامه پیشنهاد شده است.

وی گفت:با توجه به پیش بینی احداث شبکه‌های اصلی و فرعی آبیاری بخش کشاورزی و یا بیلان منابع آب و تعادل‌بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی، داده‌های متناظر با این احکام در قالب اطلاعات مکانی در نظر گرفته شده است که توسط دستگاه اجرایی متولی داده در بستر زیرساخت داده مکانی (SDI) به‌صورت برخط ارائه می‌شود و امکان پایش میزان تحقق هر یک از بند‌ها و احکام قانون برنامه هفتم را میسر خواهد ساخت.

دیگر خبرها

  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند
  • مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر
  • بازگشت به دنیای صدا
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند 
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند
  • جوجیتسو کاران زنجانی در قهرمانی آسیا
  • حضور جمعیت هلال‌احمر زنجان در ارائه خدمات جهادی پر رنگ است
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود