Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر روابط عمومی دادگستری استان یزد به مراجعه حضوری حدود ۱۲۰ نفر به طور میانگین در روز به واحد ارشاد و معاضدت قضایی دادگستری اشاره کرد و گفت: سئوالات راجع به دعاوی خانوادگی، قوانین مرتبط با چک و معاملات ملکی بیشترین موضوعات مورد سئوال شهروندان است. به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از دادگستری استان یزد، حسین عباس زاده گفت: با توجه به کشوری شدن شماره ۱۲۹ با تلاش‌های واحد فنی مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه، مرکز انفورماتیک دادگستری استان یزد و پشتیبانی مرکز آمار و فن آوری اطلاعات قوه قضاییه، استان یزد نیز به استان‌های مشمول طرح اضافه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی این اقدام را با هدف تسهیل ارتباط مردم با قوه قضاییه اعلام و عنوان کرد: ارتباط با کارشناسان حقوقی، محاسبه مهریه و دریافت برخی از خدمات الکترونیک قضایی از جمله امکانات این تلفن گویاست.

این مقام مسئول، اظهار داشت: مطرح نمودن هرگونه انتقاد و پیشنهاد، تقدیر یا انتقاد از کارکنان قوه قضاییه و آشنایی با مطالب حقوقی و دستیابی به آدرس تمام مراجع قضایی از دیگر خدماتی است که از طریق این تلفن گویا می‌توان به آن دست یافت.

وی ارائه خدمات مشاوره حقوقی از طریق وب سایت مشاور را یادآور شد و گفت: وب سایت مشاور به آدرس http://www.moshaver۱۲۹.ir نیز در دسترس شهروندان جهت ارتباط با قوه قضاییه می‌باشد.

مدیر روابط عمومی دادگستری استان یزد ابراز داشت: واحد ارشاد و معاضدت قضایی در مرکز استان یزد از سنوات قبل به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان راه اندازی شده است که به صورت حضوری و تلفنی خدمات مشاوره رایگان را به شهروندان ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: این مرکز که در خیابان فرخی و جنب ساختمان دادسرای مرکز استان قرار دارد با شماره تلفن ۳۶۲۲۸۰۰۷ در دسترس شهروندان است و به صورت تلفنی و حضوری پاسخگوی سئوالات حقوقی و قضایی شهروندان است.

عباس زاده به مراجعه حضوری حدود ۱۲۰ نفر به طور میانگین در روز به واحد ارشاد و معاضدت قضایی دادگستری اشاره کرد و بیان داشت: سئوالات راجع به دعاوی خانوادگی، قوانین مرتبط با چک و معاملات ملکی بیشترین موضوعات مورد سئوال شهروندان می‌باشد.

وی از ارائه مشاوره حقوقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یزد نیز خبر داد و گفت: با تلاش معاونت آمار و فن آوری اطلاعات دادگستری استان یزد و مشارکت و پشتیبانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و سازمان بسیج حقوقدانان استان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی استان یزد نیز امکان اخذ مشاوره حقوقی رایگان فراهم است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مشاوره حقوقی تلفن گویای 129 دفاتر خدمات الکترونیک قضایی چک معاضدت قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۲۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟

در حال حاضر انجام معاینه فنی برای خودرو‌ها با سن‌ خاص البته در شهر‌های مختلف ایران اجباری است و رانندگان در صورت نداشتن گواهی معاینه فنی روزانه با تردد در سطح شهر جریمه می‌شوند. بر اساس قانون، سن معاینه فنی خودروها، معادل چهار سال از زمان تولید است. به همین دلیل نیز در سال ۱۴۰۳، خودرو‌های داخلی با مدل ۱۳۹۹ و قبل از آن و همچنین خودرو‌های وارداتی با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن، مشمول دریافت معاینه فنی هستند. معاینه فنی شامل دو نوع ساده و برتر است که دارندگان گواهی برتر دارای امتیازاتی هستند مثلاً اینکه می‌توانند در صورت تردد در محدوده ترافیک در سطح شهر تهران از تخفیف مبلغ طرح برخوردار شوند.

به گزارش مهر، معاینه فنی آزمونی برای بررسی ایراد‌ها و مشکلات ظاهری و فنی خودرو است. بخشی از معاینه فنی به آزمون فنی خودرو مربوط است. این مرحله برای پیشگیری از تصادف‌های احتمالی انجام می‌شود. اما بخش دوم معاینه فنی تست آلایندگی و کنترل آلودگی هواست.

اهمیت معاینه فنی خودرو‌ها جهت کاهش تصادفات و مقابله با آلودگی هوا بر کسی پوشیده نیست، ولی طی روز‌های اخیر موضوع گران شدن نرخ معاینه فنی با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. آخرین بار نرخ معاینه فنی در ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ هیأت وزیران در جلسه‌ای به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، با پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی مبنی بر تعیین و تعدیل نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی وسایل نقلیه موافقت کرد.

بر اساس مصوبه هیأت وزیران، نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی ماشینی (مکانیزه) خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها در سال ۱۴۰۱ که اکنون هم به همین میزان است به شرح زیر تعیین شد:

نرخ آزمون‌های آلایندگی و ایمنی برای خودرو‌های سبک بنزین سوز و دوگانه سوز (۹۲ هزار تومان)، برای خودرو‌های نیمه سنگین و سنگین گازوئیل سوز و گازسوز (۱۱۹ هزار تومان) و برای موتورسیکلت‌های بنزین سوز (۲۲ هزار تومان)، نرخ بازرسی چشمی قطعات و تجهیزات گازسوز (به جز مخزن) برای خودرو‌های سبک دوگانه سوز و خودرو‌های نیمه سنگین و سنگین گازسوز (۲۴ هزار تومان)، نرخ بازرسی چشمی مخزن گاز طبیعی فشرده CNG (بدون باز کردن) به ازای هر مخزن برای خودرو‌های سبک دوگانه سوز و خودرو‌های نیمه سنگین و سنگین گازسوز (۲۸ هزار تومان)

درباره ماجرای احتمال گران شدن نرخ معاینه فنی به سراغ سید محمد مهدی میرزایی قمی، سرپرست ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران رفتیم وی در این زمینه گفت: بنا بر مصوبه دولت نرخ بهای خدمات معاینه فنی در مراجعه نخست برای خودرو‌های سبک ۹۲ هزار تومان، خودرو‌های نیمه سنگین و سنگین ۱۱۹ هزار تومان و موتورسیکلت ۲۲ هزار تومان است. در خصوص هزینه مراجعه مجدد وسایل نقلیه که به علت نقص فنی پیش از ۱۵ روز، پس از رفع ایراد به مراکز مراجعه می‌کنند، هزینه مراجعه مجدد برای هر بار مراجعه با توجه به تعداد آزمون‌های لازم برای کنترل وسیله نقلیه متفاوت است. در مراجعه مجدد و انجام دو آزمون هزینه آن برای خودرو‌های سبک ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان، خودرو‌های نیمه سنگین و سنگین ۲۲ هزار تومان و موتورسیکلت ۳ هزار و ۹۰۰ تومان است. در صورتی که تعداد این آزمون‌ها به سه یا بیشتر افزایش یابد مبلغ مراجعه مجدد برای خودرو‌های سبک ۳۰ هزار تومان، خودرو‌های نیمه سنگین وسنگین ۳۳ هزار تومان و موتورسیکلت ۶ هزار تومان احتساب می‌شود.

وی افزود: در ارتباط با خودرو‌های دوگانه سوز و هزینه بازرسی چشمی قطعات و تجهیزات گازسوز بنا بر مصوبات دولت خودرو‌های دارای سوخت CNG موظفند در هر دوره معاینه فنی ابتدا نسبت به بازرسی چشمی تجهیزات و قطعات گازسوز اقدام کنند. هزینه انجام بازرسی چشمی قطعات و تجهیزات گازسوز (به جز مخزن) برای خودرو‌های سبک و نیمه سنگین و سنگین ۲۴ هزار تومان و بازرسی چشمی هر مخزن CNG بدون باز کردن ۲۸ هزار تومان است.

به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه‌ها متناسب با هزینه خدمات در ابتدای سال افزایش یابد

میرزایی قمی گفت: به شدت پیگیر هستیم که امسال تعرفه‌ها متناسب با هزینه خدمات در ابتدای سال افزایش یابد. بر اساس محاسبه ریز هزینه‌های مراکز معاینه فنی نرخ صدور گواهی معاینه فنی حداقل ۳۲۰ هزار تومان برای مراجعه نخست خودرو‌های سبک ارزیابی می‌شود و مبلغ فعلی تنها حدود یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد.

مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟

وی در پاسخ به این پرسش که مبلغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟ گفت: در برآورد تعرفه خدمات معاینه فنی باید میزان ظرفیت مجاز پذیرش خودرو‌ها و درآمد حاصل از آن و همه هزینه‌های مربوط به یک مرکز معاینه فنی که ضوابط و شرایط آن به صورت دقیق در دستورالعمل ماده ۳ آئین نامه اجرایی نحوه انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو مرقوم گردیده ملحوظ لحاظ قرار گیرد. یک مرکز سالانه در بخش‌های مختلفی نظیر اجاره زمین، استهلاک سالانه تجهیزات و ابنیه، تعمیر و نگهداری تجهیزات، تأمین ملزومات اداری، هزینه نیروی انسانی متخصص، هزینه آب و برق و گاز و اینترنت و پشتیبانی سامانه معاینه فنی هزینه کرد دارد.

نرخ گذاری معاینه فنی به شورای شهر واگذار شود / ‏‬لزوم اصلاح قانون

سرپرست ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران اعلام کرد: بر اساس قانون هوای پاک نرخ بهای خدمات صدور گواهی معاینه فنی توسط وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی تعیین و در نهایت توسط هیأت وزیران تصویب می‌شود که این فرایند و طی مراحل قانونی آن موجب می‌شود این افزایش با تأخیر انجام شود. بدون تردید این رویه تعیین تعرفه توسط دولت که در قانون تبیین شده نیازمند اصلاح بوده و مورد پیشنهاد است که تصمیم سازی و تعیین آن به صورت مستقیم به وزارتخانه‌های مسؤول در این حوزه و یا شورا‌های اسلامی شهر تفویض شود.

میرزایی قمی تاکید کرد: از آنجایی که بخش مهمی در آنالیز هزینه‌ها مربوط به ارزش زمین و اجاره سالانه آن است لذا با توجه به تفاوت قیمت زمین در شهرها، هزینه تمام شده انجام معاینه فنی در نقاط مختلف کشور متفاوت بوده و تعیین این تعرفه لازم است به صورت محلی توسط شورا‌های اسلامی شهر با توجه به ارزیابی قیمت تمام شده همان شهر تعیین و تصویب شود.

اکنون شهرداری تهران چراغ سبز افزایش نرخ معاینه فنی خودرو‌ها را روشن کرده و درخواست تحقق این موضوع را از دولت دارد. از طرفی نیز احتمال افزایش نرخ جریمه‌های رانندگی در سال جاری است و نداشتن معاینه فنی که به ازای تردد روزانه ۵۰ هزار تومان است چند برابر خواهد شد. البته هنوز هیأت وزیران در این زمینه تشکیل نشده و سرانجام مساله قطعی نشده است.

رفع و کاهش آلودگی هوا و تصادفات رانندگی دو عاملی است که معاینه فنی برای خودرو‌ها را اجباری کرده و بسیاری از شهروندان معتقدند در در کنار این موضوع حتماً باید به مساله ارتقای کیفیت خودرو‌ها جهت کاهش تصادفات و راهکار‌های دیگر برای کاهش آلودگی هوا پرداخته شود.

دیگر خبرها

  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد
  • پیگیری طرح وکلا در مساجد از سوی رئیس قوه قضاییه
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • بازدید اژه‌ای از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • بازدید رئیس قوه قضاییه از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • خرید ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر
  • اختصاص ۴۱۹ میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحد‌های قضایی هرمزگان