Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-به دنبال کاهش تولید نفت ایران که اوپک را مجبور به افزایش تولید و سفرهای دریایی طولانی تر کرده است به طوری که نرخ کرایه یک نفتکش غول‌پیکر را به 3 برابر افزایش داده است.

به گزارش  بلومبرگ، تنها یک ماه پیش، اجاره یک نفتکش غول‌پیکر برای حمل شاخص نفتی خاورمیانه از مسیر خلیج فارس به چین  حدود 18 هزار دلار در روز هزینه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این رقم در این هفته تقریبا سه برابر شده و به 51 هزار دلار در روز رسیده که بالاترین قیمت، حداقل از اوایل سال 2017 است.

این افزایش قیمت در حالی رخ داده است که با توجه به تقاضای خوب از سوی چین و افزایش تولید اوپک و هم‌پیمانانش در آستانه کم شدن عرضه نفت ایران، کشتی‌هایی که توانایی حمل 2 میلیون بشکه در سراسر اقیانوس‌ها را دارند به شدت از این وضعیت بهره‌مند می‌شوند.

درحالی‌که صادرات نفت ایران پیش از بازگشت تحریم‌ها در 4 نوامبر کم شده اما عربستان هفته گذشته اعلام کرد «اوپک در وضعیتی است که تا می‌تواند تولید می‌کند.» با توجه به افزایش عرضه نفت آمریکا به آسیا و افزایش جریان نفت به سوی چین از سوی غرب آفریقا و برزیل، مالکان کشتی‌ها در حال جمع‌آوری سودها هستند.

پادی روجرز، مدیر ارشد اجرایی یوروناو ان‌وی، شرکت مالک کشتی در شهر آنتوروپ بلژیک به بلومبرگ گفته است: «افراد زیادی که نفت ایران را در دور قبلی تحریم‌ها دریافت می‌کردند، این بار دریافت نمی‌کنند. زمانی‌که بسیاری فکر می‌کنند که تقاضا کم می‌شود، تقاضا متغیر است. همچنین ما شاهد بوده‌ایم که مسیر کشتی‌ها طولانی‌تر شده است.»

زمانی که کاهش تولید نفت اوپک و هم‌پیمانانش در آغاز سال گذشته شروع شد، به شدت بر مالکان کشتی تاثیر گذاشت زیرا ناوگان کشتی‌ها برای محموله‌های نفت که کم شده بود رقابت می‌کردند. روجرز گفت اما اکنون به نظر می رسد با توجه به افزایش تولید دوباره تولیدکنندگان بازار در نقطه اوج قرار دارند. کشتی‌داران شاهد مسیرهای طولانی تر و تراکم بیشتر هستند که این امر به افزایش نرخ ها کمک کرده است.

یک سفر استاندارد یک نفتکش غول پیکر از ایران به مقصد کره جنوبی 3 هفته طول می‌کشد درحالی‌که از شمال غرب اروپا 40 روز و از خلیج آمریکا در صورتی که از دماغه «امید نیک» عبور کند، 8 هفته زمان می‌برد.

تحلیلگر بانک جی پی مورگان گفت: افزایش نرخ کرایه کشتی به وسیله "تقاضای قوی در غرب آسیا و غرب آفریقا" تشدید شده است. بانک مورگان استنلی نیز در یادداشتی نوشت نرخ کرایه گویا با رزرو های اوایل ماه نوامبر که به نظر می‌رسد ماه به ماه بیشتر می شود، بالاتر خواهد رفت.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۲۲۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟

از هفته گذشته که پس از 18 ماه سرانجام یکی از محصولات ایران‌خودرو با افزایش قیمت مواجه شد جنب‌وجوش دلالانی که از اختلاف حدود 500 میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار پژو پارس لذت می‌بردند آغاز شد. تا جایی که کلیپ‌ها و تصاویر اعتراض برخی مشتریان به افزایش 50 درصدی قیمت پارس از رسانه‌های آن طرف آب سر درآورد.
در حال حاضر فاصله عجیب و غریبی بین قیمت خودرو در کارخانه و بازار بخصوص در مدل‌های پرتیراژ ایجاد شده است. به طور مثال تا حدود یک هفته قبل قیمت کارخانه‌ای پژو پارس 294 میلیون تومان بود؛ در حالی که در نمایشگاه‌های خودرو توسط دلالان تا 800 میلیون تومان فروخته می‌شد.
نتیجه‌ی چنین وضعیتی به این‌جا رسیده که خودروسازان داخلی با زیان انباشته چند ده هزار میلیارد تومانی مواجه شده‌اند. بنابراین تصمیم بر این شد تا با به‌روزرسانی هر از چند گاه قیمت، خودروسازان را از ورشکستگی نجات پیدا کنند تا دست کم بخشی از سودی که به جیب دلالان می‌رود صرف تولید و ایجاد اشتغال شود.
اما واسطه‌ گران که خود را میان مشتریان پنهان می‌کنند با افزایش 50 درصدی قیمت پارس از هفته قبل به تکاپو افتاده‌اند. این افراد تجمعات اعتراضی برگزار کردند که تصاویر مربوط به آن در رسانه‌های خارج از کشور نیز منتشر شد. با این استدلال که می‌بایست خودروهای خود را زمستان 1402 با قیمت قبل تحویل می‌گرفتند. اما هیچ اشاره‌ای به این موضوع نداشتند که هر شش ماه یک بار باید قیمت خودرو به‌روز می‌شد و در 18 ماه گذشته این اقدام صورت نگرفته بود.
در این مساله که همیشه حق با مشتریان واقعی است هیچ شکی وجود ندارد. اما دلالانی که از سودهای حدود 500 میلیون تومانی ناشی از فاصله قیمت پارس کارخانه‌ای و پارس بازار لذت می‌برند بدون توجه به تورم حدود 60 درصدی 18 ماه گذشته نسبت به افزایش پارس اظهار نادضایتی کردند.
در این رابطه نظر یکی از کارشناسان صنعت خودرو را جویا شدیم. امیرحسن کاکایی، نرخ‌گذاری دستوری را منجر به ضرر خودروسازان دانست و گفت: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد اما برای ایران‌خودرو و سایپا 18 ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.
وی افزود: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است. بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.
کاکایی یادآور شد: طی سالهای اخیر بعضا مسئولان با مشورت کارشناسان تصمیم گرفتند قیمت خودرو را واقعی کنند اما هنگام عمل این اتفاق نیفتاد؛ زیرا به دلیل وجود تنش اقتصادی در سطح جامعه، نگران شدند. با فضای سیاسی که بر صنعت خودرو سایه افکنده کسی جرأت نمی‌کند آنچه درست است را به زبان بیاورد و از ضرر خودروسازان بگوید. اما الان برای حمایت از تولید به مدیران شجاع نیاز داریم.
در شرایطی که عمده کارشناسان بر حمایت از تولید داخل تاکید دارند محاسبات نشان می‌دهد اگر پژو پارس با قیمت 294 میلیون تومان سابق فروخته شود 8000 میلیارد تومان به زیان انباشته ایران خودرو افزوده می‌شود و همه رشته‌ها برای سرپا نگه داشتن این خودروساز اصیل کشور پنبه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در استان تهران/ احداث ۲ مگافارم پیگیری می‌شود
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • افزایش ۱۷ برابری خرید شمش در حراج مرکز مبادله
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله