Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@13:39:57 GMT

مروری بر مهم‌ترین اخبار امروز اقتصادی ایسنا

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۲۵۲۹۰

مروری بر مهم‌ترین اخبار امروز اقتصادی ایسنا

آرامش نسبی بازار آزاد ارز در هفته‌های گذشته اتفاقی بوده که تا حدود بسیار زیادی توانسته از بروز تلاطمات اقتصادی در کشور جلوگیری کند. با این حال سرپرست اسبق وزارت اقتصاد معتقد است که دولت باید این بازار را جمع کند. این اظهارنظر در کنار سایر رویدادهای پیرامون بازار ارز مهم‌ترین خبرهای امروز سرویس اقتصادی ایسنا را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، قیمت  دلار در بازار آزاد تنها ۳ درصد از مناسبات اقتصاد ایران را شامل می‌شود، ولی رشد قیمت در این حوزه، نقش مهمی در افزایش قیمت‌ها دارد. طی هفته‌های اخیر صحبت‌های زیادی درخصوص دخالت یا عدم دخالت دولت در اقتصاد رقابتی شد. بعضی سیاست سرکوب ارزی توسط دولت را مغایر با اصول اقتصاد آزاد می‌ِدانند و بعضی دیگر معتقدند به دخالت  حداکثری دولت هستند؛ تا جایی که از لزوم جمع کردن بازار آزاد ارز سخن گفتند. آرامش نسبی بازار آزاد ارز در هفته‌های گذشته اتفاقی بوده که تا حدود بسیار زیادی توانسته از بروز تلاطمات اقتصادی در کشور جلوگیری کند. امری که یک اقتصاددان آن را به خاطر تزریق ارز توسط دولت به بازار و همچنین دستگیری برخی از دلالان این بازار ارزیابی می‌کند و تاکید دارد که دولت باید بازار آزاد ارز را جمع کند. گفت‌وگوی حسین صمصامی سرپرست اسبق وزارت اقتصاد با ایسنا در این زمینه را این‌جا بخوانید.

گرفتن دلار به جای ریال (!) از سوی برخی هتلداران، رستوران‌داران و کسانی که با گردشگران خارجی سر و کار دارند هم از اخبار جالب توجه امروز بود. برخی راهنمایان گردشگری به ایسنا اطلاع داده‌اند: فروشگاه‌های صنایع دستی و فرش فروشی‌هایی که محل آمد و شد گردشگران خارجی هستند نیز این روزها بیشتر معاملات را به ارز خارجی انجام می‌دهند. حتی برخی راننده‌های تاکسی هم از گردشگرانی که ریال ندارند، پول خُرد خارجی قبول می‌کنند. در بعضی رستوران‌ها ترجیح می‌دهند از خارجی‌ها ارز بگیرند و باقی مانده را به ریال برگردانند. یک گردشگری فرانسوی از این‌که می‌تواند خریدهایش را با ارز رایج کشورش انجام دهد خرسند است و برای ایسنا تعریف می‌کند که در بازار شیراز هر کالایی که می‌خواسته، از جمله ادویه و گلیم را با پرداخت یورو خریده است. حتی آب‌میوه‌اش را به یورو حساب کرده است.

بانک‌ها نرخ خرید دلار را بالا بردند

امروز (چهارشنبه) بانک‌ها قیمت خرید یورو و دلار را افزایش دادند؛ به طوری که دلار را با قیمت ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان و یورو را هم با قیمت ۱۳ هزار و ۴۹۰ تومان خریداری می‌کنند. این در حالی است که اوایل هفته جاری بانک‌ها دلار را ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان و یورو را تا ۱۲ هزار و ۲۰۶ تومان خریداری کرده بودند. همچنین امروز قیمت ارز مسافرتی توزیع شده توسط بانک‌ها هم حدود ۱۴ هزار تومان است.

جدیدترین وضعیت صادرات نفت ایران و تصمیم مشتریان

در حالی‌که چهار روز تا آغاز تحریم‌های نفتی از سوی آمریکا علیه ایران باقی مانده است، نه تنها تصمیم ترامپ برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران اجرایی نشد، بلکه پافشاری مشتریان نفتی برای اخذ معافیت از آمریکا همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر هیچ کس درباره اینکه ایران پس از تحریم‌های جدید آمریکا چه میزان می‌تواند نفت صادر کند، ایده‌ای ندارد. برای مشاهده گزارش ایسنا در این زمینه این‌جا کلیک کنید.

از سوی دیگر تحریم‌های آمریکا علیه واردات نفت ایران کشورهای واردکننده بزرگ مانند چین، هند، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن را ناچار کرده خریدشان را کاهش دهند و به دنبال دریافت معافیت باشند یا با خطر قطع دسترسی به سیستم مالی آمریکا روبرو شوند. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود، اظهار کرد: آمریکا سرگرم بررسی درخواست‌های معافیت برای برخی از کشورهاست. وی گفت: هدف ما همچنان به صفر رساندن واردات نفت از ایران به سرعت ممکن است. ما آماده‌ایم با کشورهایی که وارداتشان را بر مبنای موردی کاهش داده‌اند همکاری کنیم.

هم‌چنین آخرین آمار صادرات نفت ایران به آسیا نشان می‌دهد هندی‌ها نفت بیشتری خریدند. آمار رسمی و اطلاعات رهگیری نفتکش‌ها که از سوی رویترز منتشر شد، نشان داد چین، هند، ژاپن و کره جنوبی طی ماه میلادی گذشته مجموعا ۱.۱۳ میلیون بشکه در روز نفت از ایران وارد کردند که در مقایسه با سپتامبر سال ۲۰۱۷ به میزان ۴۰.۹ درصد کاهش نشان داد.

کمک‌خرج دولت به کارکنان با حقوق زیر ۳میلیون تومان

سری هم به اخبار مربوط به کمک ۳۰۰ هزار تومانی دولت بزنیم. معاون اول رییس‌جمهور روز ۵ آبان ماه  طی نامه‌ای به هفت وزارتخانه، پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه درخصوص کمک جبرانی به کارکنانی که کمتر از ۳ میلیون تومان حقوق می‌گیرند را تصویب کرد. در این‌باره امروز یک کارشناس حوزه کار گفت که پرداخت کمک جبرانی دولت به حقوق‌بگیران زیر سه میلیون تومان تنها بخشی از فشار افزایش هزینه‌ها و تورم را از دوش آنها بر می‌دارد و همه را جبران نمی‌کند. در همین رابطه جمشید انصاری - رییس سازمان استخدامی و اداری - گفته که بسته حمایتی دولت شامل بازنشستگان و کارمندان نیز می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ارز بسته اخبار اقتصادی ایسنا بسته حمایتی دولت دلار نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۲۵۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • دومین خبر جعلی به‌نام ایسنا طی ۲ ماه اخیر/ نظر صریح ساترا درباره یک سریال
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌‎شنبه ۹ اردیبهشت
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • روزنامه‌های اقتصادی شنبه ۸ اردیبهشت
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند