Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا از دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، خواستند گفتگوهای هسته‌ای را با عربستان سعودی به دلیل ماجرای قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی منتقد محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه و اقدامات این کشور در یمن و لبنان به حال تعلیق درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 عضو مجلس سنای آمریکا به رهبری مارکو روبیو، اعلام کردند در صورت خودداری ترامپ از تعلیق گفتگوهای هسته ای با ریاض، آنها از «قانون انرژی اتمی» مصوب سال 1954 میلادی برای بلوکه کردن هرگونه توافق هسته ای میان آمریکا و عربستان سعودی استفاده خواهند کرد.

در نامه امروز (چهارشنبه) این پنج سناتور خطاب ترامپ آمده است: افشاگری‌های اخیر درباره قتل جمال خاشقجی و اقدامات عربستان در رابطه با یمن و لبنان نگرانی های جدی‌ای را درباره شفافیت سیاست های تصمیم گیرندگان کنونی در عربستان سعودی و همچنین مسئولیت پذیری و صلاحیت آنها برای ارزیابی های درست برانگیخته است.

در ادامه نامه از دولت ترامپ خواسته شده است گفتگوهای هسته ای آمریکا-عربستان سعودی را به حال تعلیق درآورد.

مارکو روبیو (سناتور ایالت فلوریدا)، تاد یانگ (سناتور ایالت ایندیانا)، کوری گاردنر (سناتور ایالت کلرادو) و رند پال (سناتور ایالت کنتاکی)، اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به همراه دین هلر (سناتور ایالت نوادا) امضاکنندگان این نامه هستند.

کاخ سفید به این گزارش که نخستین بار شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز آمریکا آن را منتشر کرد، هنوز واکنشی نشان نداده است.

جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد بن سلمان، دوم اکتبر سال جاری میلادی پس از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در شهر استانبول ناپدید شد. سران سعودی روزهای نخست پس از ناپدید شدن این روزنامه نگار درباره سرنوشت او اظهار بی اطلاعی می کردند و مدعی بودند خاشقجی پس از خروج از کنسولگری ناپدید شده است. فشارهای سران دیگر کشورها به همراه رسانه ها و گروه های حقوق بشر در نهایت باعث شد تا رژیم سعودی پس از 18 روز به کشته شدن خاشقجی در کنسولگری عربستان اذعان کند.

در حالی که شواهد و قرائن حاکی از آن است که قتل خاشقجی به دستور مستقیم بن سلمان صورت گرفته است، ریاض مدعی است این جنایت فجیع توسط گروهی از افراد «خودسر» انجام شده است. این در حالی است که جامعه جهانی چنین دروغی را باور نکرده و خواهان شفاف سازی ریاض درباره این ماجرا و محاکمه طراحان اصلی این جنایت افزون بر عاملان آن است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رئیس جمهور عربستان سعودی قتل عربستان ترکیه یمن لبنان انرژی هسته ای دولت دین شبکه تلویزیونی رسانه حقوق بشر جامعه عربستان سعودی قتل لبنان هسته ای یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۲۷۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت، اگر ریاض و تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط موافقت نکنند، دولت بایدن با عربستان سعودی موافقت‌نامه دفاعی امضا نخواهد کرد و تاکید کرد: «شما نمی‌توانید یک بخش را از بقیه جدا کنید.»

به گزارش ایسنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا شنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه «فایننشال تایمز» پیشنهادات اخیر مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و پادشاهی آل سعود مورد بررسی قرار می‌گیرد، رد کرد.

دولت بایدن برای تشویق ریاض به رسمی کردن روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از طرح‌هایی برای «تضمین صلح پایدار در خاورمیانه»، توافق سه‌جانبه‌ای را به‌ویژه بعد از هفتم اکتبر که عملیات صهیونیست‌ها علیه غزه به راه افتاد و برای هفت ماه است که ادامه دارد، تحت فشار قرار داده است.

ایالات متحده امیدوار است که از چشم‌انداز روابط با آل سعود و عادی‌سازی روابط دیگر کشورهای مسلمان، برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی برای موافقت با امتیازات قابل توجه به فلسطینی‌ها استفاده کند. اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها هرگونه حرکت به سوی راه‌حل دو دولتی برای درگیری طولانی تل‌آویو و فلسطین را رد کرده است.

سالیوان گفت: «چشم‌انداز یکپارچه تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی، همراه با گام‌های معنی‌دار از جانب مردم فلسطین است. همه اینها باید با هم جمع شوند... شما نمی‌توانید یک قطعه را از بقیه جدا کنید.»

جیک سالیوان گفت جو بایدن قصد دارد به طور علنی «مسیر به سمت منطقه‌ای آرام‌تر را شرح دهد.»

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: «انتظار دارم در ماه‌های آینده از رئیس‌جمهور بایدن و دیگران، بیشتر در مورد مسیری که ما معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه صلح‌آمیزتری ایجاد کند، بشنوید.»

او افزود: «تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که روی آنچه را که فکر می‌کنیم معقول است، کار کنیم و تلاش کنیم تا هر چه بیشتر کشورهای منطقه را با آن همراهی کنیم و سپس آن را ارائه کنیم و در نهایت این به عهده رهبری اسرائیل و مردم اسرائیل است که تصمیم بگیرند که آیا این راهی است که آنها می‌خواهند طی کنند یا خیر.»

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ «برای تامین صلح در منطقه» ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید «گام‌های برگشت‌ناپذیر» را به سوی تشکیل کشور فلسطین ببیند.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شد که ویلیام برنز، رئیس سیا در قاهره بود، جایی که میانجی‌ها به دنبال متقاعد کردن حماس برای پذیرش پیشنهادی برای توافق هستند که منجر به آتش‌بس و آزادی اسرای صهیونیست می‌شود. میانجی‌ها امیدوارند که برای توقف شش هفته‌ای اولیه در جنگ میانجی‌گری کنند که سپس برای مذاکره در مورد آتش‌بس پایدار مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست