Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@22:50:29 GMT

فرزندان نسل امروز گرسنگی عاطفی دارند

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۴۹۵۹۱

فرزندان نسل امروز گرسنگی عاطفی دارند

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، اینکه تک فرزند بودن خوب است یا خیر بحثی ست پیچیده که وقتی پای صحبت و درددل خانواده ها می نشینیم حق را به آنها می دهیم و نیز وقتی از بعد روان با مشاوره ها و کارشناسان امر به موضوع را بررسی می کنیم، از آثار مخرب آن نیز وحشت زده می شویم.

حال با توجه به اوضاع نامطلوب اقتصادی و اجبار به تک فرزندی، چه باید کرد که فرزندمان دچار تعارض و آسیب نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص با یک روانشناس گفتگو کرده ایم.

مرتاح خادم، روانشناس و مدرس دوره های خودشناسی عمقی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی برنا با اشاره به دلایل تمایل به تک فرزندی و آسیب های ناشی از آن اظهار داشت: بخشی از این اتفاق به مسائل اقتصادی مربوط است اما اگر بخواهیم از بعد روان به این موضوع نگاه کنیم، خیلی از مراجعین در پاسخ به عدم تمایل به داشتن فرزند دوم می گویند، چرا باید 2 فرزند داشته باشیم وقتی که می توانیم از میزان امکاناتی که در توان داریم به طور کامل برای تک فرزندمان هزینه کنیم و این مقدار بودجه بین 2 نفر تقسیم نشود.

وی تصریح کرد: نگاه بدبینانه تری نیز در بین زوج های جوان وجود دارد، به این صورت که می گویند چرا باید فرزندی را به دنیا دعوت کنیم که قرار است سختی و مشقت را به دوش بکشد.

این روانشناس افزود: چیزی که توجه ما را به خودجلب می کند این است که تجربه پدر و مادر از زندگی چطور بوده و آیا رشد و تربیتشان با تنش همراه نبوده یا خیر؟

 اما باید گفت که چرا بچه های نسل حاضر و تک فرزندها که زندگی به نوعی مرفه نه از بابت مالی بلکه از بابت روانی دارند، باز هم دچار گرسنگی عاطفی شده و متوقع بودن، خودخواهی، بی تحملی و ... از خصوصیات بارزشان است؟

خادم بیان داشت: امروزه در عین حال که خانواده ها همه جوره فرزندان را تامین می کنند اما بسیاری از آنها دچار گرسنگی  عاطفی شده و از زمین و زمان و دنیا طلبکار هستند بطوریکه همه باید در خدمتشان باشند و به آنها سرویس دهند.

وی ادامه داد: علت این موضوع این است که این فرزندان حاصل پدر و مادرهایی هستند که خودشان در نسلی زندگی کرده اند که توجه کافی را دریافت نکرده،  دیده و فهمیده نشده اند. پدر و مادرهایی که شاید مجبور شدند خود را با عرف، فرهنگ و مذهب پدر و مادر تطبیق داده وروی حرف بزرگتر حرفی نزنند.

این روانشناس تاکید کرد: در اینجا منظور این نیست که بی احترامی کنیم، اما گرفتن حریم خصوصی ، عقاید فردی افراد و سکوت در مقابل مسائلی که تحملشان خارج از توان است ، زندگی نزیسته ایست که متاسفانه در نسل گذشته بسیار به چشم می خورد. نتیجه این نوع رشد و تربیت نیز چیزی جزء افراد و تفریط در تربیت فرزندان و آسیب های مخربی که در آینده به گونه ای دیگر دامن گیر فرزند و والدین می شود، نخواهد بود.

وی تصریح کرد: پدر و مادری را می شناسم که وضعیت مالی بسیار متوسطی دارند اما اتاق کودکشان بی شباهت به اتاق پرنسس قصه ها نیست چرا که از تخت و کمد برند تا مینی یخچال مخصوص نوشیدینی گرفته و دیزاینری که دکوراسیون لوکس اتاق کودک را طراحی کرده، شما را دچار بهت و حیرت می کند.

خادم خاطر نشان کرد: ولی جالب این است که کودک عمیقا احساس خوشحالی ندارد او به طور  ناخوداگاه واقعی نبودن ها و حرص والدین برای دیده شدن، را تشخیص می دهد و این امر در بزرگسالی منجر به تعارض می شود چرا که در کودکی با فراهم بودن بالاتر از حد نیاز، احساس او این است که من خوب و دوست داشتنی نیستم.

این روانشناس در پایان به برنا گفت: بنابراین والدین باید بدانند که فراهم کردن بی رویه امکانات برای فرزندان، عدم آموزش هایی از قبیل " نه " شنیدن و ... در آینده از آنها فردی متوقع، خودخواه، خودشیفته و ناسازگار می سازد که با هر ناملایمتی شاکی می شوند و در روابط اجتماعی و زندگی مشترک با شکست سنگینی مواجه خواهند شد.

 

 

 

خبرنگار: هدی نتاج

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: والدین نسل امروز تک فرزند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۴۹۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادر شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست

‌به گزارش خبرگزاری مهر، حاجیه‌خانم «فاطمه شهیر» مادر شهیدان والامقام «امیرهوشنگ و مسعود جوینی»، پس از سال‌ها فراق از فرزندان شهیدش دعوت حق را لبیک گفت و آسمانی شد. پیکر این مادر والامقام تشییع و در گلزار شهدای امام‌زاده محمد (ع) کرج به خاک سپرده شد.

شهید «امیرهوشنگ جوینی» متولد دهم اردیبهشت ماه ۱۳۳۸، یازدهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در عملیات بیت المقدس در فکه و شهید «مسعود جوینی» متولد ۳۰ تیر ماه ۱۳۴۳، یازدهم دی سال ۱۳۶۱ در منطقه عملیاتی دهلران بر اثر اصابت ترکش به مقام رفیع شهادت نائل آمد.

کد خبر 6100349

دیگر خبرها

  • ۷ ویژگی افرادی که در کودکی کمبود محبت داشته‌اند
  • سهمیه خانواده های شهدا و ایثارگران در استخدام ها لحاظ شود
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • افرادی که در کودکی محبت ندیده‌اند، این ۷ ویژگی را دارند
  • مادر شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • افرادی که در کودکی محبت ندیده اند این ۷ ویژگی را دارند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند