Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران انگلیسی با همکاری دکتر "هانیه یاقوتکار"، پژوهشگر ایرانی، در بررسی جدید خود دریافتند برخی عوامل ژنتیکی اضافه‌وزن، می‌توانند بدن را از ابتلا به دیابت حفظ ‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، برخی از تغییرات ژنتیکی مرتبط با اضافه‌وزن، می‌توانند افراد را در برابر دیابت نوع دو، حمله قلبی و سکته محافظت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصصان بر این باورند که محل ذخیره چربی‌های اضافی بدن، به طور ژنتیکی تعیین شده است. ذخیره چربی بیش از اندازه ذخیره، می‌تواند به پایداری انسولین و محافظت در برابر خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های دیگر منجر شود.

پژوهشگران "دانشگاه برونل لندن" (Brunel University London) و "دانشگاه اکستر" (UoE) انگلستان با همکاری دکتر "هانیه یاقوتکار"، پژوهشگر ایرانی، ۱۴ تغییر ژنتیکی را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند به شناسایی محل ذخیره چربی در بدن کمک کنند.

پروفسور "الک بلیکمور" (Alex Blakemore)، متخصص ژنتیک دانشگاه برونل گفت: در مورد خطر ابتلا به دیابت، محل ذخیره چربی، بسیار مهمتر از میزان چربی است. برخی از عوامل ژنتیکی وجود دارند که موجب اضافه‌وزن می‌شوند اما می‌توانند خطرات متابولیسم بدن را کاهش دهند. این موضوع، با محل ذخیره چربی در ارتباط است.ذخیره چربی زیر پوست، بهتر از ذخیره آن در اندام‌های بدن به‌خصوص کبد است.

پژوهشگران، داده‌های مربوط به بیش از ۵۰۰ هزار نفر که سن آنها بین ۳۷ تا ۷۳ سال بود، بررسی کردند. آنها برای تطبیق محل ذخیره چربی در بدن افراد، از اسکن ام‌آرای استفاده کردند و نشانه‌های ابتلا به دیابت نوع دو، حمله قلبی و سکته را نیز در آنها مورد بررسی قرار دادند.

آنها ۱۴ نوع تغییر ژنتیکی در مولکول DNA افراد یافتند که علاوه بر ارتباط با شاخص توده بدنی آنها، با خطر ابتلا به دیابت، فشار خون و بیماری قلبی در ارتباط بود. این پژوهش نشان می‌دهد افرادی که این عوامل ژنتیکی را داشته باشند، چربی را زیر پوست ذخیره می‌کنند و بدین ترتیب، چربی کمتری در اندام‌های بدن آنها از جمله کبد، پانکراس و کلیه‌ها ذخیره می‌شود.

دکتر "هانیه یاقوتکار"، از دانشکده پزشکی دانشگاه اکستر گفت: افراد بسیاری با وجود داشتن اضافه‌وزن، در خطر ابتلا به بیماری‌های متابولیک قرار ندارند. از آنجا که بخش قابل توجهی از جمعیت، به اضافه‌وزن مبتلا هستند، یافته‌های ما می‌توانند به درک مکانیسم‌هایی که در محافظت از این افراد نقش دارند، کمک کنند و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع دو، بیماری قلبی و فشار خون بالا را در آنها کاهش دهند.

این پژوهش، در مجله " Diabetes" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اضافه وزن دیابت ژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۴۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟

دریافت 10 MB

به گزارش همشهری آنلاین، برای درک تفاوت دیابت نوع یک و دو لازم است به چند فاکتور مهم توجه داشت، زیرا آگاهی داشتن از تفاوت دیابت نوع یک و دو به افراد کمک می‌کند تا بهتر و بیشتر بیماری‌شان را کنترل کنند. دیابت نوع یک دیابتی است که فرد در کودکی مبتلا می شود و تا آخر عمر همراه بیمار هست و وابسته به مصرف انسولین است اما دیابت نوع دو که بیشتر در میانسالی اتفاق می افتاد در اثر سبک زندگی نادرست پیش می آید.

کد خبر 849351 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها سلامت قند انسولين خبر مهم بیماری - دیابت

دیگر خبرها

  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر