Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص درج مطالبی همچون گلدوزی، خیاطی، ترمه دوزی و تهیه سالاد در کتاب کار و فناوری پایه ششم ابتدایی برای دانش آموزان پسر گفت: این ایراد به دلیلی بی توجهی به بحث تفکیک جنسیتی وارد بوده و اصلاح می شود.

با استقرار نظام آموزشی 3-3-6 و اضافه شدن پایه ششم به دوره ابتدایی در سال تحصیلی 92-91 با هدف آنچه که مسئولان وزارت آموزش و پرورش با عنوان 'بالا بردن توانایی های مهارتی دانش آموزان' از آن نام بردند، دو درس تفکر و پژوهش و کار و فناوری به این پایه اضافه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حیدر تورانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: این درس در واقع شکل توسعه یافته و جدید درس حرفه و فن قدیم است و طبیعی است وقتی کتاب مشترک نوشته می شود سهم دخترها و پسرها در آن یکسان خواهد بود.
وی تصریح کرد: البته در دنیای امروز پسرها هم باید مهارت هایی همچون خیاطی و آشپزی را فرا بگیرند چرا که بهترین آشپزها و خیاطان مرد هستند اما بهتر است بتوانیم برای دخترها و پسرها کتاب کار و فناوری جدا داشته باشیم.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: در دوره جدید تغییرات کتاب های درسی برای تدوین کتاب کار و فناوری دقت بیشتری کرده و کتابی ویژه دختران و کتابی نیز ویژه دانش آموزان پسر ارائه کرده و موضوعات را تفکیک خواهیم کرد.
تورانی بیان داشت: اما در عین حال باید توجه داشت که در دنیای امروز و در شرایطی که همه اعم از دختر و پسر وارد بازار کار می شوند این تفکیک همانند گذشته چندان موضوعیت ندارد اما در هر صورت باید این دقت را داشته باشیم که در مباحث مورد اشاره در کتاب های درسی سهم دختران و پسران رعایت شده و کم و زیاد نشود.
وی در پاسخ به این سوال که اکنون سهم دختران و پسران در کتاب های درسی به چه میزان است، اظهار داشت: به درستی نمی دانم این نسبت چقدر است اما اصلاحاتی را در این رابطه انجام خواهیم داد.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری کتاب 'مدیریت خانواده و سبک زندگی' پایه دوازدهم چاپ شده و در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است که یکی از این کتاب ها مشترک بین دختر و پسر و یک کتاب هم ویژه دختران است.
تورانی در خصوص تصمیم وزارت آموزش و پرورش مبنی بر ارائه تکالیف مهارت محور در سه سال اول ابتدایی نیز گفت: هدف از این طرح آن است که دانش آموزان کلاس های 16 تا 25 نفر فعالیت های درسی خود را در مدرسه انجام داده و در منزل به کارهای مهارتی بپردازند.
وی ادامه داد: از جمله این کارهای مهارتی آن است که دانش آموز وقتی از مدرسه به خانه بازگشت، برداشت های خود از یک برنامه کودک را یادداشت برداری کند و یا نحوه مرتب کردن اتاق و اقداماتی که برای تغییر فضای اتاق خود انجام داده را بنویسد و در کلاس برای همکلاسی های خود بازگو کند.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی توضیح داد: همچنین دانش آموز می تواند در کلاس توضیح دهد چه بازی هایی با دوست یا برادر و یا خواهر خود در منزل انجام داده و یا در مهمانی چگونه با همسالان خود ارتباط برقرار و دوستی برای خود انتخاب کرده است.
تورانی اضافه کرد: دانش آموزان پایه های چهارم تا ششم ابتدایی و دوره اول متوسطه نیز در قالب برنامه ویژه مدرسه یا بوم می توانند 2 ساعت از ساعات رسمی آموزشی را در هفته به امور مهارتی بپردازند که این کار ضمن کسب مهارت برای دانش آموزان، فرصت مناسبی را برای اولیای مدارس ایجاد می کند تا توانمندی و خلاقیت های خود را به نمایش بگذارند.
علمی**1883**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش سازمان پژوهش كتاب درسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۰۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره آموزشی مدیریت مصرف آب ویژه دانش‌آموزان در سنندج برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر؛ مدیر امور آبفا سنندج ظهر دوشنبه در حاشیه برگزاری دوره آموزشی روش‌های مصرف بهینه آب اظهار کرد: این دوره برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در مدرسه پسرانه عدالت سنندج دهم اردیبهشت ماه با حضور دانش آموزان، مدیر و معاونین مدرسه، مسؤولان و کارشناسان حوزه آموزش همگانی شرکت آبفا استان و امور آب و فاضلاب شهرستان سنندج برگزار شد.

مازیار سهراب نژاد بیان کرد: در این دوره آموزشی راهکارهای مدیریت مصرف آب به دانش آموزان ارائه شد.

وی گفت: فرهنگ سازی برای نهادینه سازی مصرف بهینه از برنامه‌های اولویت دار شرکت آبفا استان در شهرستان سنندج و سایر شهرستان‌ها به شمار می‌رود.

مدیر امور آبفا سنندج خاطرنشان کرد: در همین راستا دوره‌های آموزشی متعددی در مداس شهر سنندج در دستور کار است.

سهراب نژاد اظهار کرد: در این دوره‌ها دانش‌آموزان علاوه بر فراگیری مصرف بهینه آب، می‌آموزند که به عنوان سفیر آب در خانواده نیز مقوله صرفه جویی را نهادینه کنند.

وی گفت: یکی از نکات بارز دوره‌های آموزشی حوزه آب، استقبال دانش‌آموزان است که این ظرفیت می‌تواند در حوزه‌های مدیریت مصرف آب در خانواده‌ها بیش از پیش استفاده شود.

گفتنی است؛ این دوره آموزشی برای بیش از ۶۰ دانش‌آموز در دو کلاس مدرسه ابتدایی عدالت برگزار شد و در آینده نیز در سایر مدارس سطح شهرستان سنندج ادامه خواهد یافت.

کد خبر 6092149

دیگر خبرها

  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • تصمیمی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اتخاذ نشده است
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • رسالت معلمان، هدایت و ارشاد دانش آموزان است
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • مشق نوشتن دانش‌آموزان چینی زیر سرم/ شکست اصلاحات آموزشی چین برای تکالیف منزل (فیلم)
  • دوره آموزشی مدیریت مصرف آب ویژه دانش‌آموزان در سنندج برگزار شد
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی