Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@09:47:42 GMT

هند یوان را جایگزین دلار می کند

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۵۰۷۰۳

هند یوان را جایگزین دلار می کند

دهلی نو - ایرنا - هند در ادامه تلاش های خود برای حفظ ارزش پول ملی خود در مقابل دلار، در نظر دارد به واردکنندگاه اجازه دهد بهای برخی از کالا های وارداتی از چین را به یوآن پرداخت کنند.

به گزارش روز شنبۀ ایرنا، روزنامۀ 'اکونومیک تایمز' با اعلام این خبر نوشت این برنامه امکان تبدیل مستقیم بین روپیه و یوآن را فراهم می کند و به کاهش هزینه ها و تراکنش ها کمک می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشنهاد به هند اجازه می دهد صادرات دارویی، روغن زیتون و شکر به چین را با روپیه حل و فصل کند اما تجارت محصولاتی با حجم بالا مانند اقلام الکترونیک مانند قبل با استفاده از دلار خواهد بود.
این گزارش اعلام کرد تجارت هند و چین عمدتا با دلار آمریکا پرداخت می شود زیرا ارزهای بین دو کشور به طور مستقیم قابل تبدیل نیستند. اما اکنون با صدور اجازه به وارد کنندگان هندی برای پرداخت بهای خرید از چین به یوان، کشور آسیای جنوبی قادر به صرفه جویی در دلار برای پرداخت واردات نفت خود میشوند، بویژه آن که در نظر گرفته شد در حال حاضر ارزش روپیه در پایین ترین حد خود قرار دارد.
نفت بزرگترین بخش واردات هند است و دولت برآورد کرده که امسال مبلغ آن به 125 میلیارد دلار یا 8.8 تریلیون روپیه برسد، که این مبلغ از سال 2001 بالاترین مقدار روپیه است که دولت پرداخت خواهد کرد.
این روزنامۀ پرفروش هندی اعلام کرد طبق گفته یکی از تجار، قرار است در ابتدا یک سبد از کالاهای کوچک اما قابل قبول برای تجارت روپیه -یوان در نظر گرفته شود. وی گفت دسترسی به مبادله مستقیم می تواند به کاهش خطرات ارز به معامله گران هندی کمک کند.
وی تاکید کرد محدود کردن سبد به چند کالای خاص به دولت کمک خواهد کرد که 56 میلیارد دلار کسری تجاری هند با چین را کنترل کند. کسری حساب جاری در حال حاضر در بالاترین سطح در پنج سال گذشته است، و دولت با افزایش تعرفه در واردات اقلامی از جمله کولر گازی و تجهیزات ارتباطی تلاش کرد تا ثبات را به روپیه برگرداند.
در ادامۀ این گزارش آمده است برای چین، این حرکت موجب گسترش نفوذ یوان و بهبود نقدینگی در خارج از کشور خواهد شد. این نوع پرداخت نیمی از تجارت بین کشورهای موسوم به بریکس(برزیل، روسیه، هند، چین، و آفریقای جنوبی) را نیز تشکیل داده است.
بانک مرکزی چین یک سرویس پاکسازی و حل و فصل یوان در پاکستان را در ماه مه (اردیبهشت )آغاز کرد، و در روسیه و کانادا، مراکز مشابه پرداخت یوان ایجاد شده اند تا به معامله گران اجازه دهد که بتوانند معاملات خود را حل وفصل کنند. کارشناسان بر این عقیده اند سیستم مشابهی را میتوان برای هند درنظر گرفت.
نشست های قبلی بین چین و هند در مورد تجارت با ارزهای محلی، پیشرفت های کمی را داشته و بانک های هندی در مورد مقررات آمریکا ابراز نگرانی کرده اند. مردم معتقدند چین در تلاش است تا تجارت دوجانبه با هند را در مقابل جنگ تعرفه ای با آمریکا قرار دهد. با این حال، سیاستمداران هند نگران هستند که تولیدکنندگان هندی نتوانند در صورت افزایش واردات چینی با این برنامه ارزی هماهنگ شوند.
در مواجهه با بحران کاهش ارزش پول ملی، بانک مرکزی هند اخیرا با پیوستن به سایر اقتصاد های در حال ظهور، علاوه بر افزایش نرخ تعرفه واردات محصولات آمریکایی، بیش از 16میلیارد دلار اوراق قرضه دولت آمریکا را به فروش رساند تا دارایی های آمریکایی خود را کاهش دهد.
بر اساس جدیدترین گزارش وزارت خزانه داری آمریکا، هند از ماه آوریل (فروردین) تاکنون بیش از 16.3 میلیارد دلار اوراق قرضه دولتی آمریکا را به فروش رسانده است و ارزش سهام هند در آمریکا از 157 میلیارد دلار در پایان ماه مارس(اسفند) به 140 میلیارد دلار تا پایان ماه اوت(مرداد) کاهش یافته است.
در همین دوره، چین اوراق قرضه دولتی آمریکا به ارزش 22.6 میلیارد دلار و تایوان نیز 6.9 میلیارد دلار از دارایی های خود در آمریکا را به فروش رسانده اند.
این اقدامات می توانند محدودیت دسترسی کشورها به بازار به دلیل کاهش ارزش اوراق قرضه و همچنین افزایش تعرفه های گمرکی را جبران کنند.
بانک مرکزی هند به دلار بیشتری برای تزریق به بازار های محلی جهت جلوگیری از سقوط بیشتر ارزش روپیه احتیاج دارد و این امر می تواند یکی از عوامل اقدام این بانک در فروش اوراق قرضه دولتی آمریکا باشد.
بانک مرکزی هند از ماه آوریل( فروردین) تاکنون ارز های خارجی به ارزش 18.6 میلیارد را در بازار های ارز این کشور به فروش رسانده تا سقوط روپیه را کنترل کند.
همچنین از ماه آوریل(فروردین) تاکنون سرمایه گذاران خارجی بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه خود را از بازار بورس هند خارج کرده اند. این امر سبب شده است که روپیه 10 درصد از ارزش خود را در مقابل دلار از دست بدهد.
بانک مرکزی هند همچنین قصد دارد بخشی از درآمد حاصل از فروش اوراق قرضه دولتی آمریکا را به خرید طلا اختصاص دهد. پشتوانه ذخایر طلا می تواند از تاثیر پذیری ارز ملی در مقابل نوسانات ارزی جلوگیری کند. از ماه آوریل تاکنون بانک مرکزی این کشور 630 هزار تروی اونس طلا خریداری کرده است و ذخایر طلای هند تا پایان ماه مارس ( اسفند) به 18.64 میلیون تروی اونس طلا رسیده است.
تروی(troy) واحد اندازه گیری وزن فلزات ارزشمند است. هر تروی برابر با 373.25 گرم می باشد.
از 400 میلیارد دلار ذخایر ارزی هند تا ماه اوت(مرداد) سال 2018، 239 میلیارد دلار در اوراق معتبر خارجی و 20 میلیارد دلار برای خرید طلا سرمایه گذاری شده است. سایر ذخایر ارزی هند به صورت وجه نقد در اختیار بانک های مرکزی خارجی، بانک های تجاری و سازمان های چند جانبه می باشند.
هند در میان 15 کشور بزرگ سرمایه گذار در آمریکا می باشد.
آساق*267*1424

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد هند چين يوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران

در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه قیمت دلار، سکه و طلا ریزش کردند. در همین راستا فعالان بازار در خصوص نوسان کاهشی قیمت‌ها بر چند دلیل مهم تاکید دارند.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز تهران در اولین روز هفته جاری شاهد ریزش آبشاری قیمت دلار بود؛ در هرات قیمت دلار در حالی که در کانال ۶۲ هزار تومان شروع به کار کرده بود، در عصر امروز ۲ کانال عقب نشست و وارد کانال ۶۰ هزار تومان شد.

در تهران هم خبر‌های رسمی، قیمت دلار در کانال ۶۱ هزار تومان را تایید می‌کنند. آنطور که خبرگزاری اصولگرای تسنیم در گزارشی با عنوان «تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار باز هم ریخت» آورده، «دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی بازگشته است.» البته این خبرگزاری نوشته که «برخی کانال‌های تلگرامی» تلاش دارند «قیمت دلار در محدوده ۶۲ـ۶۳ هزار تومان» حفظ شود. 

برخی فعالان بازار همچنان بر اثر ریسک‌های سیاسی بر بازار ارز تهران تاکید دارند؛ ریسکی که این روز‌ها در خاورمیانه اندکی کمرنگ شده و به باور این گروه از معامله گران، همین موضوع کاهش تقاضا برای خرید دلار را به دنبال داشته است.

همچنین از نظر آنها دومین عامل نوسان کاهشی دلار ناشی از تزریق درهم است. گفتنی است قیمت حواله درهم امروز با افت تقریباً ۲۵۰ تومانی یک کانال سقوط کرده بود.

به باور معامله گران، سومین دلیل عقب نشینی دلار در تهران ناشی از نزولی شدن قیمت دلار در هرات بوده است. آن طور که این فعالان بازار ارز مدعی بودند، دلار هرات امروز با دنده معکوس خود بر روی سطوح مهم و حیاتی معامله شد. به‌این‌ترتیب هرات امروز شاهد سقوط یک هزارتومانی اسکناس آمریکایی بود.

فارغ از تمام موارد ذکر شده، بازار ارز‌های دیجیتال هم قرمز شده است. بر این اساس قیمت تتر در انتهای هفته گذشته با کاهش در کانال ۶۳ هزار تومان تثبیت داد و به کف این کانال رسید. روند نزولی ان در ابتدای هفته هم ادامه پیدا کرد و در زمان تدوین این گزارش در حول و حوش ۶۱ هزار و ۸۹۷ هزار تومان به فروش رسید.

البته در بازار امروز برخی از معامله گران به سفر فرزین به ریاض هم گوشه چشمی داشتند. به گفته روابط عمومی بانک مرکزی، فرزین راهی عربستان شده است تا مناسبات پولی و بانکی ایران را با این کشور توسعه دهد. البته قرار است احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز به جمع مقامات ایرانی در ریاض برای شرکت در جشن ۵۰ سالگی بانک توسعه اسلامی بپیوندد.

معامله گران می‌گفتند عربستان برای بازار ارز مهم است. نگاهی به تاریخچه قیمت‌ها در گذشته نشان می‌دهد در اسفندماه سال ۱۴۰۱ در حالی که دلار روند صعودی داشت، از سرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان در چین اعلام شد و همین اتفاق آب سردی بر آتش دلار شد. در شرایط کنونی هم معامله گران در انتظار نتایج این سفر هستند.

البته سفر فرزین به ریاض در شرایطی است که اختلاف مجلس و دولت بالا گرفته و دولت سکوت خود را در برابر اولتیماتوم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس به رئیس کل بانک مرکزی شکست؛ اولتیماتومی که مجلسی‌ها به دولت هشدار داده بودند که «تا یکشنبه منتظر برنامه این بانک برای مدیریت بازار ارز می‌ماند و پس از آن خود مجلس برنامه‌ای را خواهد نوشت.»

این ضرب الاجل، به نامه رسمی معاون پارلمانی رئیس جمهوری به رئیس مجلس انجامید؛ سیدمحمد حسینی در بخشی از این نامه با لحنی کنایه آمیز بر استقلال بانک مرکزی تاکید کرد و نوشت: «قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم‌ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.»

این جدال در مسیر پاستور-بهارستان در حالی ادامه دارد که امروز در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش ۱۶۰ تومانی به‌نرخ ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان معامله می‌شود.

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۴۷ هزار و ۲۳۲ تومان و نرخ حواله یورو به ۴۴ هزار و ۱۰۱ تومان رسیده است. از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با افزایش جزئی وارد کانال جدید شد و با ۱۲ هزار و ۳۴ تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز ۱۱ هزار و ۲۳۷ تومان است.

همچنین امروز اثر کاهش قیمت دلار بر روی قیمت طلا و سکه مشهود بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد به دنبال نوسانات کاهشی نرخ ارز دو فلز گران بهای داخلی هم جانی برای صعود نداشتند و از صبح امروز خریداران در لاک احتیاط فرو رفتند. قیمت طلا ۱۸ عیار در معاملات نقدی امروز تقریباً ۸۴ هزار و ۳۰۰ تومان ارزان شد و در حدود ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. همچنین طبق اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر، سکه امامی امروز به کانال ۴۱ میلیون تومان برگشت و با ۴۱ میلیون و ۲۵۱ هزار تومان معامله شد. به‌این‌ترتیب سکه امامی در چند روز اخیر یک میلیون تومان ارزان شده است.

tags # طلا ، قیمت سکه و طلا سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • نرخ ارز امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • بانک آمریکایی «ریپابلیک فرست» اعلام ورشکستگی کرد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • نرخ ارز امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی