Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران موفق به ارائه روشی برای آرایش نانوذرات و ایجاد الگو‌هایی شبیه به اثرانگشت شدند که برای ساخت پیل خورشیدی، ابرخازن و باتری قابل استفاده هستند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه روان با همکاری محققانی از دانشگاه پنسیلوانیا موفق به ارائه‌ی روشی برای آرایش نانوذرات و ایجاد الگو‌هایی شبیه به اثرانگشت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها برای این کار از بلور‌های مایع کلسترولی استفاده کردند و قصد دارند از این فناوری برای طراحی پیل‌های خورشیدی، باتری و قطعات میکروالکترونیک استفاده کنند.

مارتین هسه از محققان این پروژه می‌گوید: «ما در ابتدای مسیر تحقیقاتی خود قرار داریم و هنوز فاصله‌ی زیادی با کاربرد صنعتی این فناوری وجود دارد. با این حال با خوشحالی می‌گویم که این فناوری را می‌توان برای طراحی پیل خورشیدی استفاده کرد و کارایی پیل‌ها را افزایش داد. همچنین می‌توان ساختار‌هایی برای بهبود ابرخازن‌ها و باتری ارائه کرد. در این پروژه ما روشی جدید برای آرایش نانوذرات و ایجاد الگو‌هایی مشابه اثرانگشت ارائه کردیم. در این مسیر از بلور‌های مایع به‌عنوان الگو استفاده کردیم تا نانوذرات با توجه به این الگوها، ساماندهی شوند.»

در واقع در این پروژه بلور‌های مایع کلسترولی و نانوذرات با هم به کار گرفته می‌شوند تا الگوی مورد نظر ایجاد شود. بلور مایع به ساختاری گفته می‌شود که نه بلور جامد بوده و نه ایزتروپیک (مایع)، بلکه چیزی بین این دو حالت است. مهمترین بلور‌های مایع (نماتیک، سماتیک و کلسترولی) با استفاده از ترتیب مولکولی و موقعیت مولکول‌ها دسته‌بندی می‌شود.

فرآیند اسمبل کردن نانومقیاس کار چالش برانگیزی است که نیازمند روش‌های فیزیکی و شیمیایی خاصی است. در این پروژه محققان روش جدیدی برای نانواسمبل کردن ارائه دادند.

هسه می‌گوید: «تصور کنید که نانوذرات واحد‌های سازنده‌ی مواد کاربردی نظیر پیل خورشیدی هستند. این ذرات باید با هم ترکیب شده و شبیه لگو منجر به ساختاری جدید شوند. اما برخلاف لگو، ابعاد آن‌ها بسیار کوچک بوده و به سادگی قابل دستکاری و کنار هم قرار دادن نیستند. از این رو ما با استفاده از بلور مایع روشی برای چیدن این واحد‌ها کنار هم ارائه کردیم.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازسازمان امور دانشجویان، رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی از سوی سازمان امور دانشجویان اعلام شد. المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی در ۳ حوزه ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، رباتیک، فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال در ۳ سطح /دانشگاهی، استانی و ملی/

۱- دیجیتال «فیفا۲۰۲۴، E-football»،

۲- فیجیتال «مینی فوتبال فیجیتال، مینی بسکتبال فیجیتال»

۳- حرکتی «kinect» «دوچرخه سواری، تنیس، تنیس روی میز، رزمی»

ورزش‌های رباتیک در ۲ سطح / استانی، ملی/

۱- مسابقات ربات‌های واقعی «مسابقه خودروهای خودران، مسابقه فوتبال اندازه کوچک، مسابقه دوی ربات‌های انسان نما»

۲- مسابقات شبیه سازی «مسابقه شبیه سازی فوتبال ۳ بعدی، مسابقه شبیه سازی خودروهای خودران»

۳- مسابقات لیگ نوآوری و خلاقیت «طراحی و ساخت ربات‌های صخره نورد، شناگرو ایده‌های آزاد»

فناوری و نوآوری در ورزش

۱- تحلیل های عملکردی در سطح ملی «تحلیل داوری صحنه های ورزشی، پیش بینی درصد مالکیت توپ در مسابقه، تحلیل بیومکانیکی و آسیب شناسی فعالیت ورزشی»

۲- طراحی و برنامه‌نویسی در دو سطح استانی و ملی «طراحی اپلیکیشن ورزشی، طراحی صنعتی محصول ورزش، شبیه سازی الکترونیکی ابزار ارزیابی در ورزش»

ثبت‌نام المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی با امکان ثبت نام کلیه دانشجویان از تمام رشته‌ها و دانشگاه‌های سراسر کشور از ۲۷ فروردین ماه آغاز شده است و تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه دارد و علاقه‌مندان می توانند با مراجعه به آدرس Setav.ir/stso نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

کد خبر 6090902

دیگر خبرها

  • رئیس بایرن: قرار نیست از رئالی‌ها الگو بگیریم
  • ۱۱ میلیارد ریال تاوان عرضه خارج از شبکه گاز مایع
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • ترابی مثل اسدی بازی رفت: تفاوت ایجاد کن!
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • چگونه یک تخت خواب دنج برای چیدمان رویایی بسازیم
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است