Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب‌پذیری در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفاً با بهره‌گیری از فعالیت‌های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است. اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، تفرقه و جابجایی، فریب، مکان یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفاء، ماکت فریبنده و سازه‌های امن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در پدافند غیرعامل تمام نهادها، نیروها، سازمان‌ها، صنایع و حتی مردم عادی می‌توانند نقش موثری ایفا کنند، اما تاکنون به این امر مهم چقدر توجه شده است و چقدر توانسته ایم خود را در مقابل تهدیدات ایمن کنیم؟

در مقابل بروز خطر مانند انسان های بی سواد رفتار می کنیم
"ابراهیم امانی" عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب پذیری زیرساخت ها در مقابل تهدیدات است، افزود: متاسفانه علاوه بر اینکه در این باب توجه ویژه ای نشده است در مقابل حوادث بسیار کوچک و مقابله با آن ها نیز هیچگونه آمادگی و آگاهی نداریم.

امانی ادامه داد: حتما قرار نیست بحران خیلی بزرگی اتفاق افتد و به فکر راه چاره بیفتیم، در حقیقیت رفتارهایمان در مقابل حوادث و تهدیدات کوچک نیز مانند انسان های بیسواد است. بارها و بارها کارمندان اداری درباره موضوع پدافند غیرعامل در پشت درب های بسته آموزش دیده اند اما رفتار همین افراد به هنگام بروز تهدیدی مثل آدم های بی سواد است.

این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد خاطرنشان کرد: تاکنون چقدر آموزش ها را به سمت مردم سوق داده ایم و در مانورهای برگزار شده مردم را دخیل کرده ایم؟

وی توضیح داد: بجنورد شهری لرزه خیز است و در زلزله 5.7 ریشتری اردیبهشت ماه سال گذشته به خوبی دیده شد که با وقوع یک زلزله شدید و قطع برق چه مشکلاتی به وجود آمد.

امانی تاکید کرد: از سوی دیگر از این شهر انواع کامیون و تریلی عبور می کند و در فاصله های مختلف شبانه روزی در نقاط مختلف شهر پارک می کنند اما آیا تدبیری اندیشیده شده است که به هنگام بروز تهدیدی این کامیون ها خطرساز نباشند.

سازمان پدافندغیرعامل از طریق فرهنگ سازی برای اجرای مقررات ملی ساختمان وارد عمل شده است
"ثروتی"، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان شمالی در ادامه تاکید کرد: پدافند غیرعامل یک موضوع فانتزی نیست و باید جدی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه شهرهای آسیب پذیری داریم، افزود: پدافندغیرعامل دارای نکات ریزی است که اگر به تمامی آن نکات توجه و هزینه های لازم انجام شود هیچ گاه دچار پشیمانی نخواهیم شد.

به گفته وی هدف از پدافند غیرعامل کاهش آسیب پذیری، تداوم خدمات ضروری، تسهیل مدیریت بحران و افزایش پایداری است.

ثروتی ادامه داد: باید بررسی های لازم به منظور شناسایی نقاط آسیب زای موجود در شهرها انجام شود و تدابیر لازم برای رفع آن به کار گرفته شود. در پدافند غیرعامل همبستگی زیرساختی باید از یکدیگر جدا شود تا کاهش آسیب پذیری را به دنبال داشته باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: پدافند غیرعامل به نکاتی همچون همبستگی زیرساخت ها اشاره می کند و می گوید چرا زیرساخت ها آنقدر به یکدیگر وابسته هستند که به هنگام وقوع زلزله و قطع شدگی برق با مشکلاتی همچون ترافیک و ... مواجه شویم.

وی با اشاره به اینکه سند 21 مقررات ملی ساختمان بالاترین سند پدافند غیرعامل است، گفت: این سند تدوین شده و الزام آور است اما به علت اینکه اجرای آن بار هزینه ای دارد، سازمان پدافند غیرعامل فیتیله را کشیده و اجباری نکرده است و از روش فرهنگ سازی وارد عمل شده است.

ثروتی توضیح داد: سالانه تعداد زیادی از کامیون های حامل آمونیاک از بجنورد عبور می کند و آیا آتش نشان های ما آموزش های لازم را ارائه دیده اند که به هنگام بروز خطر بتوانند تهدید را خنثی و جان خود را نیز به خطر نیندازند؟

این مقام مسئول گفت: دیده شده که در کنار پایگاه های آتش نشانی آپارتمان های چندین طبقه ساخته می شود و آیا به هنگام بروز تهدیدی همین آپارتمان ممکن نیست که در خدمات دهی آن پایگاه آتش نشانی خلل ایجاد کند؟

متاسفانه به پدافند غیرعامل توجه چندانی نشده است
محمدعلی کشمیری، مدیر پدافند غیرعامل شهرداری بجنورد همچنین در ادامه از تهیه طرح جامع مطالعات پدافند غیرعامل در این شهر خبر داد و گفت: ایران کشوری است که خطرات زیادی همچون سیل، زلزله و .... آن را تهدید می کند و باید به دنبال راه هایی باشیم که آسیب های وارده را به حداقل برسانیم.

وی افزود: اما متاسفانه به پدافند غیرعامل توجه چندانی نشده است و اگر یک نمونه آماری و مصاحبه ای از مردم گرفته شود افراد بسیار زیادی هستند که به هیچ عنوان با این اصل مهم آشنایی ندارند.

کشمیری ادامه داد: 31 مرکز استان به اضافه 100 شهر ملزم شده اند که طرح مطالعات پدافند غیرعامل در آن تهیه شود و شهر بجنورد یازدهمین شهری است که این مطالعات باید در آن تهیه شود و لازمه تهیه این طرح مطالعاتی همکاری دستگاه هایی همچون شرکت های خدمات رسان برای ارائه اطلاعات است اما آن ها از ارائه اطلاعات خودداری می کنند.

این مقام مسئول تاکید کرد: باید دستگاهی همچون فرمانداری نیز در این طرح مشارکت داده می شد تا این دستگاه طی مکاتباتی که انجام می داد دستگاه ها را ملزم به ارائه اطلاعات می کرد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد

به گزارش قدس خراسان،  اصغر بلوکیان در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) در حسینیه هراتی های این شهر اظهار کرد: حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: این طور نمی شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی ادامه داد: هیچ کس حاضر نیست در غربت بماند البته بازگشت به شرطی است که زمینه زندگی آبرومندانه و امن در افغانستان فراهم باشد و این توقع از حاکمیت کنونی افغانستان زیاد نیست چرا که مردم افغانستان قانع و کم توقعند و اصلا زندگی مصرفی ندارند.

بلوکیان گفت: مساله دیگر این است که چرا سازمان ملل جلوی فجایع افغانستان را قبل از وقوع نمی‌گیرد چون گاهی خود همین نهادهای بین المللی ایجاد کننده بدبختی‌های افغانستان هستند و بعد از وقوع این اتفاقات یک ریال، یک ریال می‌خواهند به رفع مشکل کمک کنند!

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: واقعیت این است که ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرزها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

بلوکیان گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران نیز اشاره و اضافه کرد: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

وی ادامه داد: الان سطح علم، سواد و حرفه آموزی مهاجران افغانستانی مقیم ایران بالاست و قابل مقایسه با مثلا دهه ۶۰ نیست لذا باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

بلوکیان گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشورها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشورها فراخوان می‌دهند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • ورود امیرعبداللهیان به گامبیا
  • آسیب‌دیدگی یک نفر در پی سقوط از کوه صفه
  • سازمان ملل: ۸۵ درصد از مدارس غزه آسیب دیده‌اند
  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • جلوه های تعارض منافع در قوه قضائیه / ارجاع گزینشی، آسیب جدی در رسیدگی به پرونده های ملی
  • اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در مارگون و بهمئی
  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است