Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از جمله اقداماتی است که به صورت سالانه از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار می‌شود و طی آن میهمانان کنفرانس که غالبا شخصیت های فرهیخته، وزرای کشورهای اسلامی، علما و اندیشمندان و متفکران شیعه و اهل سنت داخل و خارج کشور هستند به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص اهمیت وحدت امت اسلامی و راهکارهای دستیابی و تداوم این مهم می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی مهمترین مسائل جهان اسلام با محور وحدت مسلمانان از دیگر موضوعات مهم این اجلاس سالانه است که بعضا با انتقاداتی نظیر اختصاص هزینه سنگین برای برپایی این مراسم مواجه می‌شود؛ البته برخی از کارشناسان نیز بر این عقیده اند که در شرایط کنونی که عقاید دینی و اسلامی با هجمه های مختلفی مواجه است و رسانه های مختلف با تولید برنامه های متنوع سعی در ترویج اندیشه های تکفیری دارند و از هیچ کوششی برای القای تفکرات افراطی به نام دین اسلام فروگذار نیستند.

بنابراین ضرورت برگزاری این کنفرانس ها دو چندان می شود چرا که اجماع مسلمان با تفکرات مختلف در خصوص مبانی مشترک نمایش منسجمی از وحدت امت اسلام را به رخ معاندان می کشند و به همین ترتیب بخش اعظمی از این توطئه ها خنثی می شود.

در همین راستا کارشناسان مختلف به بررسی اهمیت و جایگاه برپایی کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که از سابقه زیادی نیز برخوردار است پرداخته‌اند که در ادامه می‌آید: 

در همین زمینه حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در گفت و گوی مشروح با خبرگزاری تقریب با اعلام این مطلب گفت: مساله وحدت یکی از عمده ترین نیازهای امت اسلامی است و پیامبر اکرم(ص) از آن به عنوان مؤلفه اصلی جامعه پیشرو یاد کرده است به نحوی که حرکت به سوی جامعه آرمانی و دستیابی به اندیشه های وحیانی با پرهیز از تفرقه قابل تحقق است.

وی با تاکید بر این مطلب که این آموزه ها از طریق کتاب خدا و سنت رسول الله(ص) به ما رسیده است، افزود: امام علی(ع) به عنوان یکی از طلایه داران اتحاد خود را علاقه مندترین افراد نسبت به وحدت مسلمانان معرفی کرده و می فرماید "دست خدا بر سر جماعت است، از تفرقه بپرهیزید زیرا شخص تکرو شکار شیطان است همانگونه که گوسفند تکرو، طعمه گرگ است" بنابراین با مطالعه این موارد می توان به این نتیجه رسید که دستیابی به وحدت در حوزه اندیشه دینی امری مهم و قابل توجه است.

*تشریح ضرورت‌های برپایی کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

حجت الاسلام جوادی آملی در ادامه به تشریح ضرورت های برپایی کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی پرداخت و تصریح کرد: مساله قابل تامل این است که دستیابی به وحدت امت اسلامی امری نیست که به صورت سفارشی و دستوری قابل تحقق باشد بلکه این امر اصیل باید به باور و فرهنگ عمومی تبدیل شود تا همگان به اهمیت این توصیه رسول الله که فرمودند "وحدت مایه رحمت و تفرقه باعث عذاب است" واقف شوند لذا این مساله باید در نگرش های اعتقادی، فرهنگی و ایمانی اعمال شده و محدود به سخن نشود.

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء درباره ساز و کارهای مورد نیاز وحدت اسلامی اظهار کرد: مساله وحدت باید در بطن جامعه مطرح شود و مبانی عملی آن در مدارس و سطوح مختلف مورد توجه قرار گیرد تا این ضرورت برای همگان محرز و با رویکرد مدیریتی تبدیل به باور عمومی شود و شخصیت های مرجع در مدیریت کلان راهکارهای دستیابی به وحدت را مورد بحث و بررسی قرار داده و از ظرفیت های تکنولوژیکی نوین برای رسیدن به این مهم استفاده کنند.

* عوامل آسیب زا به وحدت اسلامی را شناسایی شود

این استاد حوزه علمیه قم به ارائه پیشنهاداتی در خصوص پربار کردن کنفرانس وحدت اسلامی پرداخته و گفت: آسیب شناسی و فرهنگسازی از جمله رویکردهایی است که توجه به آن کمک شایانی به تحقق وحدت میان امت اسلامی می کند و شایسته است که دغدغه مندان با عنایت به این رویگردها به طرح نظر و پیشنهاد بپردازند زیرا آسیب شناسی این مساله به برگزار کنندگان و مدعوان کمک می کند تا عوامل آسیب زا به وحدت اسلامی را شناسایی کرده و اقداماتی را در جهت رفع آنها اتخاذ و به نگرش وحدت گرایانه  دست یابند.

وی با تاکید بر این مطلب که دشمنان همواره درصدد تفرق امت اسلامی هستند، افزود: از همین رو متفکران و شخصیت های تاثیرگذار جهان اسلام باید ضمن احترام به سبک و سیاق فرق مختلف، از طرح اختلافات موجود پرهیز کرده و ضمن تاکید بر مشترکات که همان اصل توحید، کتاب و قبله مشترک است با نگاه کلان به مساله وحدت بپردازند و در این خصوص فرهنگسازی کنند.

حجت الاسلام جوادی آملی با انتقاد از اینکه کشورهای اسلامی تاکنون نتوانسته اند از منافع مشترک خود به نحو احسن بهره مند شوند، تصریح کرد: نمایندگان اکثر کشورهای اسلامی در کنفرانس وحدت اسلامی حضور دارند بنابراین محفل خوبی است تا ضمن هم اندیشی با یکدیگر روزنه های سوء استفاده را رفع کنند.

وی در توضیح این مطلب افزود: این کشورها از امتیازاتی نظیر منابع طبیعی و نیروی انسانی برخوردار هستند اما به دلیل برخوردهای دوگانه و هراسی که از یکدیگر دارند از این مساله غافل هستند لذا کشورهای استعمارگر این نقاط قوت را به تهدید تبدیل کرده و با فرصت طلبی و تاکید بر اختلاف ها از این مواهب الهی بهره مند می شوند.

*هدف امت واحده باید تثبیت مساله قدس باشد 

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با تاکید بر این مطلب که کنفرانس وحدت اسلامی می‌تواند تریبونی برای گسترش وحدت و همگرایی باشد، به مساله محوری کنفرانس آتی وحدت اسلامی اشاره و اظهار کرد: بدون شک فلسطین یکی از دغدغه های اصلی امت اسلامی است لذا بر ماست که به عنوان امت واحده همه توان و عزم خود را صرف تثبیت جایگاه قبله اول مسلمانان کنیم و حق آنها را از رژیم صهیونیستی مطالبه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین بجاست در سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی بر این حق که سرنوشت مردم فلسطین باید توسط خود آنها مشخص شود تاکید کرده و زمینه های لازم برای تقویت این واقعیت را فراهم کنیم تا همگان با این موضع مشترک امت اسلامی آشنا شوند.
 
انتهای پیام/  
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۶۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروز میدان غزه

هفت ماه از عملیات طوفان الاقصی گذشت. مذاکرات پایان جنگ با شدت در حال پیگیری است و احتمالا جنگ خیلی طولانی‌تر از این نشود، هرچند جنگ اصلی که یک قرن است ادامه دارد و تا آزادی نهایی قدس تمام‌شدنی نیست. حالا سؤال این است که جنگ غزه، چه به ملت فلسطین و جهان اسلام داده و چه چیز از آن گرفته است.
یک. جنگ غزه تا به اینجا، تقریبا ۱۵۰ هزار شهید، مفقود و مجروح و ۱۰ برابر این عدد آواره دارد. درد و غم غزه تمام ناشدنی است و آنچه این روزها بر غزه می‌رود، روضه‌ای برای همیشه تاریخ است.

دو. جنگ غزه، اتحاد بی‌سابقه‌ای در جهان اسلام و بلکه در میان تمام آزادی خواهان جهان علیه ظلم و استکبار و مصادیق آن شکل داده است. در جهان اسلام، دولت‌ها و ملت‌ها از ایران و عراق گرفته تا لبنان و یمن در کنار فلسطین ایستاده‌اند و پای آن هزینه می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد بیش از یک میلیارد نفر روی کره زمین، جنایات صهیونیست‌های کودک کش را مستقیما مسئله خود می‌دانند و این اولین بار است که این سطح از همدلی در جهان اسلام و فلسطین را «مسئله اول» پنداشتن رخ‌داده است.
 از سوی دیگر، دانشجویان و روشنفکران در اروپا و آمریکا، علیه بیداد بی وصف در گوشه‌ای از جهان برخاسته‌اند که حاکمان زر و زور و رسانه از آن حمایت می‌کنند. می‌توان یکی از دستاوردهای اصلی هفت ماه گذشته را تثبیت این بیان و راهبرد اصلی امام راحل (ره) دانست. او فرموده بود فلسطین مسئله اول است به این معنا که باید بشود و به نظر می‌رسد امروز شده است.
سه. استبعادی ندارد بگوییم فتوحات فلسطین در ۷ ماه گذشته از ۷۰ سال قبل از آن بیشتر بود. فلسطینی که با ابتکاراتی مثل روز قدس و فعالیت سازمان‌ها و نهادها و اشخاص می‌خواست مسئله اول جهان اسلام شود، در این ۷ ماه، نه‌تنها مسئله اول جهان اسلام بلکه مسئله اول کل دنیا شده است.

 بازداشت‌ها و فشارهای بی‌رحمانه ایالات‌متحده نسبت به دانشجویان آزاده نیز ثمری نداشته و اجتماعات ضد استکباری هرروز جوانه‌ای تازه می‌زند.
فلسطین، فاتح آشکار نبردی است با طلیعه طوفان الاقصی؛ برای همین است دست‌ودل رژیم صهیونیستی به پایان جنگ نمی‌رود. آن‌ها خوب می‌دانند که اگر امروز پایان جنگ اعلام شود، بازنده قطعی و آشکار این نبرد نابرابر، اسرائیلی است که چهره کریه و نجاست بارش برای همه دنیا رو شده است. اما این در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند؛ چه امروز چه فردا چه هر وقت دیگر، پایان جنگ، زمان اعلام برنده است و آن زمان، تنها دست قهرمانان فلسطینی است که بالا خواهد رفت.

چهار. در پایان این جنگ نابرابر که در اصل جنگ یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان با زنان و کودکان بی‌دفاع بود، از غزه یک ویرانه باقی‌مانده است اما از آن ویران‌تر، حیثیت و آبروی رژیم غاصب و در نگاهی دقیق‌تر، کلیت تمدن غرب است که پای تمام جنایات اسرائیل ایستاد. غربی که نشان داد اسرائیل برایش خط قرمزی غیرقابل عدول است و اگر این خط قرمز به مخاطره جدی بیفتد، حقوق بشر و دیگر شعارها، چیزی بیش از شوخی‌ نخواهند بود.
پنج. تمام تمدن غرب خود را به اسرائیل گره زد و این یعنی آن روزی که اسرائیل برود، پوستین مخملی از دست‌های چدنی کنار زده خواهد شد و تمدن غرب همچون کشتی تایتانیک غرق خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • پیروز میدان غزه
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • از اولین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای در اصفهان چه می دانیم؟/ رافائل گروسی؛ مهمان ویژه ایران در «نصف جهان»