Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@06:47:17 GMT

مشکل اساسی صنعت برق ناکارآمدی اقتصاد برق است

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۵۷۰۰۹

به گزارش اکوفارس، محمودرضا حقی فام معاون هماهنگی توزیع شرکت مادرتخصصی توانیر و سخنگوی صنعت برق ایران در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در نشستی خبری اظهار داشت: بالغ بر یک میلیارد دلار بابت فروش برق ایران به عراق، از این کشور طلب داریم که این رقم مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه بدهی تجمیعی طرف عراقی بابت خرید برق از ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از طرف وزیر نیرو، شرکت توانیر مسئول پیگیری و تسریع در وصول این میزان طلب شده، و طبق مذاکراتی که داشتیم و ادامه دارد، در حال تهیه ساز و کارهای اجرایی برای دریافت آن هستیم.

سخنگوی صنعت برق ایران تصریح کرد: فروش انرژی به کشورهای همسایه یکی از راههای ارزآوری برای کشور است و ما به صورت مستمر صادرات برق به کشورهای اطراف خود از جمله پاکستان، افغانستان، عراق، ارمنستان و اقلیم کردستان عراق داریم که بخشی از ارز حاصل از آن را صرف واردات کالای مورد نیاز کشور و بخش دیگری را به صورت مستقیم وارد کشور می کنیم.

وی ادامه داد: سالهای گذشته بیشترین میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی مربوط به آب و برق بود، که این میزان در سال گذشته با کاهش همراه شد و در حال حاضر از مجموع ظرفیت 20 میلیارد دلاری که سندیکای صنعت برق در خصوص میزان قابل اجرای صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق مطالعه و اعلام کرده، تنها حدود یک میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال داریم، یعنی یک بیستم ظرفیت در این زمینه را استفاده می کنیم.

حقی فام با بیان اینکه در حال اتخاذ تصمیمات و اعمال راهکارهایی برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق هستیم، گفت: به دنبال طرح هایی هستیم که بتوانیم شرکت های پیمانکار جزء ایرانی را نیز وارد بازار خدمات فنی و مهندسی کشورهای همسایه کنیم که در این زمینه احتمالا مراودات مالی یکی از چالش های بر سر راه خواهد بود، که در این زمینه مذاکراتی با سیستم بانکی در حال انجام است.

وی افزود: به دنبال این هستیم تا از اعتبار توانیر برای توسعه صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت های ایرانی استفاده کنیم تا شرکت های خارجی به پشتوانه نام و حضور توانیر، فضای کار بیشتری در اختیار شرکت های ایرانی قرار دهند.

سخنگوی صنعت برق ایران با اشاره به ظرفیت های بسیار شرکت های پیمانکار و تولیدکننده تجهیزات ایرانی گفت: به طور مثال در ارتباط با کنتور، ما 3 برابر نیاز کشور می توانیم کنتور با استاندارد روز بین المللی بسازیم و اگر این ظرفیت ها در بخش صدور خدمات فنی و مهندسی فعال شوند، هم درآمدزایی برای کشور به دنبال خواهند داشت و هم اشتغال زایی بیشتری ایجاد می شود.

وی ادامه داد: استفاده از توان و ظرفیت داخلی برای رونق دادن به اقتصاد، راهکار موثری است که در زمان تحریم ها می تواند کمک حال اقتصاد کشور باشد.

حقی فام خاطرنشان کرد: اگر تصور کنیم که بخش خصوصی و وزارت نیرو، دو جایگاه متفاوت هستند و چالش های صنعت برق را چالش های عمومی تصور کنیم، مشکلات قابل حل نیست، بلکه ما همه در موضوع صنعت برق در یک جایگاه قرار داریم و هر کس به فراخور مسئولیت های خود باید برای حل مشکلات صنعت گام بردارد.

وی افزود: در خصوص نوسانات نرخ ارز و افزایش هزینه ها، حق با بخش خصوصی است؛ اما ما هم محدودیت های  قانونی داریم و نمی توانیم قراردادهای جاری را لغو کنیم، اما به دنبال این هستیم تا با تعامل با دیگر نهادهای مسئول، راهکار موثری برای حل این مشکل پیدا کنیم.

سخنگوی صنعت برق اذعان داشت: اینکه بخش خصوصی انتظار حل مشکلات را فقط از بخش صنعت برق بخواهد، درست نیست؛ چرا که اختیارات قانونی ما محدود است و باید تمامی نهادها پای کار بیایند تا مشکلات یک به یک بررسی و حل شوند.

معاون هماهنگی توزیع شرکت مادرتخصصی توانیر ناکارآمدی اقتصاد برق را از مشکلات اساسی این صنعت برشمرد و گفت: اگر اقتصاد برق درست نشود، مشکلات دیگر نیز متأثر از آن حل نخواهد شد.

وی افزود: تمامی بخش های صنعت برق، به علت ناکارآمدی اقتصاد برق تحت فشار هستند؛ هزینه انشعابی که از مردم دریافت می شود، 2 تا 3 برابر کمتر از هزینه تمام شده برقراری یک انشعاب است، همچنین فروش برقی که هر کیلووات ساعت بدون محاسبه قیمت سوخت، 110 تومان هزینه دارد، به طور متوسط 66 تومان به مردم عرضه می شود.

حقی فام با تأکید بر ضرورت تبدیل شدن وزارت نیرو به یک رگولاتور در صنعت برق گفت: باید بخش خصوصی را وارد تعاملات عرضه و تقاضا کنیم و تعاملات اقتصادی این دو بخش را نیز بخش خصوصی انجام دهد.

وی ادامه داد: البته بخش خصوصی در بخشی که اقتصادش معیوب است، ورود نمی کند؛ پس برای اینکار ابتدا باید اقتصاد برق را اصلاح کنیم.

سخنگوی صنعت برق از وجود سوبسید چند ده هزار میلیارد دلاری در بخش تولید و عرضه برق خبر داد و گفت: وقتی نرخ سوخت در قیمت تمام شده برق محاسبه نمی شود و این سوخت رایگان در اختیار نیروگاه قرار می گیرد، سوبسید زیادی در این بخش برای مردم وجود دارد که هر کس بیشتر از برق مصرف کند، بیشتر از این سوبسید بهره مند می شود.

حقی فام در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه با اعمال تحریم های جدید ادعایی امریکا، چه رخدادی برای صنعت برق پیش می آید، گفت: در بحث تحریم ها، گشایش خاصی قبل از این نبوده که الان بگوییم مسیر خاصی را می خواهند ببندند.

وی افزود: روی مباحث مالی و انتقال ارز، همواره مسائلی داشته و داریم که با هماهنگی بانک مرکزی مشکلات را طرح و پیگیری می کنیم.

سخنگوی صنعت برق ایران در خصوص راهکارهای اصلاح ساختار تعرفه برق گفت: یک موضوعی که مطرح است و هنوز نهایی نشده، بحث کارت انرژی است که مابه التفاوت قیمت سوبسیدی و آزاد برق به صورت نقدی در قالب این کارت به مردم ارائه شود تا اگر کسی برق کمتری مصرف کرد، بتواند بقیه یارانه خود را برای خود ذخیره کند.

وی افزود: راهکار دیگر پیشنهادی ما، اصلاح ساختار تعرفه برق به نحوی است که تا الگوی مصرف، برق به صورت سوبسیدی به مردم فروخته شود و هر کس بیش از الگوی مصرف، به مصرف برق پرداخت، هزینه آزاد و تمام شده برق را بپردازد.

حقی فام در خصوص الگوی مصرف برق گفت: در 4 ماهه گرم سال، 300 کیلووات ساعت به ازای هر مشترک و در بقیه سال، 200 کیلووات ساعت به ازای هر مشترک، الگوی مصرف برق تعیین شده است.

منبع: تسنیم 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۷۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید حمایتی مرغ به هزارتن در روز رسید

حسین شیرزاد مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال، شرکت پشتیبانی امور دام کشور خدمت مهمی به جامعه مرغداران نموده است، به‌گونه‌ای که عمده انبارهای مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.

او با تاکید بر اینکه با همه ظرفیت‌مان متعهد به خرید مرغ هستیم، افزود: با شیب ۲۷ درصدی طی یکماه گذشته شرکت به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن مرغ رسیده است. البته خرید مرغ از اسفندماه آغاز گردیده بود و در ماه مبارک حدود ۱۷ هزارتن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

 مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: طی سه شب متوالی اخیر متوسط وزن مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها بالای ۲ کیلو و ۹۰۰ گرم شده، بنابراین دیرکشتاری اتفاق افتاده چنانکه تا ۵۹ روزگی مرغ را نگه می‌دارند. پیامد این تاکتیک از سوی مرغداران افزایش ذخایر گوشت سفید در کشور می‌باشد.

او در ادامه افزود: شرکت پشتیبانی امور دام کشور امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف کرده و با افتخار تکمیل، کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول تاکید کرد: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه درگردش مکفی و بیمه قیمت محصولات‌اش دارد و برای این منظور حتما باید کریدورهای صادراتی فعال شود.

 شیرزاد با بیان اینکه صادرکنندگان عدد وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم و نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام افزود: صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک  تولیدنمایی هستیم.

شیرزاد گفت: در حال حاضر همکاران شرکت و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • خرید حمایتی مرغ به هزارتن در روز رسید
  • مدیرعامل مس رفسنجان: مشخص شد مشکل تیم بازیکنان نبودند/ با نویدکیا در فصل آینده به دنبال تیمی خوب هستیم
  • مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند!
  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده
  • سیلاب به زیرساخت‌های آب شهرستان زیرکوه خسارت وارد کرد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع مشکل پرداخت بر پایه ارز در حوزه گردشگری بپردازند
  • خداحافظی همیشگی پرسپولیس و استقلال با پدر!
  • زارعی: دغدغه ما برای مالکیت استقلال و پرسپولیس برطرف شد