Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، کتایون حجتی سرپرست دفتر توسعه پایدار، آمار و اقتصاد محیط زیست، گفت: زیست ‌بوم‌های طبیعی علاوه بر ارزش ذاتی و تاریخی، ارزش اقتصادی داشته و منبع ارائه طیف وسیعی از خدمات است.

وی افزود: این خدمات که می ‌تواند به‌ طور مستقیم یا غیرمستقیم به رفاه انسان کمک کند شامل خدمات تولیدی (غذا، سوخت، گیاهان دارویی، الوار و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..)، خدمات تنظیمی (تولید خاک، فتوسنتز، کنترل سیلاب، پالایش پسماند، گرده‌افشانی و ...)، خدمات فرهنگی (تفرج و ...) و خدمات پشتیبان حیات (تولید اولیه منابع حیاتی، چرخه آب و مواد مغذی و ...) است، اما متاسفانه مشکل نبود بازار برای ارزش‌گذاری این خدمات و رایگان پنداشتن آنها باعث رو به زوال رفتن کالاها و خدمات در بسیاری از اکوسیستم‌ها در سال ‌های اخیر شده است؛ بنابراین آگاهی از این ارزش ‌ها در اتخاذ تصمیم ‌های توسعه‌ ای اقتصادی و عمرانی بسیار ضروری و اثرگذار به نظر می‌رسد.
وی همچنین منابع طبیعی و زیست ‌بوم‌ها ازجمله جنگل‌ها، مراتع، رودخانه‌ها، دریاها، گونه ‌های گیاهی و جانوری و زمین‌ های زراعی حاصلخیز را سرمایه طبیعی دانست و ادامه داد: ارزش اقتصادی واقعی این منابع ارزشمند را باید در محاسبات اقتصادی ملی وارد کنیم تا بتوانیم بر اساس استفاده و مدیریت اصولی آنها، موجب افزایش رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی شویم.

سرپرست دفتر توسعه پایدار، آمار و اقتصاد محیط زیست، هدف از ارزش‌گذاری اقتصادی مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست را تعیین ارزش اقتصادی خدمات و کارکردهای اکوسیستم ‌های طبیعی کشور و در نهایت ورود این ارزش‌ ها به حساب ‌های ملی عنوان کرد و افزود: امیدوارم با این روش بتوانیم قدم مثبتی در جهت سبز کردن تولید ناخالص داخلی برداریم.

وی بابیان اینکه از سال ۱۳۸۶ تاکنون ۲۰ پروژه ارزش‌گذاری اقتصادی در مناطق حفاظت‌ شده انجام و ارزش ‌های برآورد شده بر اساس سال پایه به‌ روز رسانی شده‌اند گفت: این ‌گونه برآوردها می‌ تواند منجر به شناسایی ظرفیت ‌های اکوسیستمی کشور برای سرمایه ‌گذاری اقتصادی و ایجاد اشتغال در چارچوب تفکر اقتصاد سبز و همگام با تحولات مرتبط در جامعه بین ‌المللی شد.

حجتی مقایسه ارزش اقتصادی برآورد شده برای خدمات اکوسیستمی با تولید ناخالص داخلی (GDP) در هر دو مقیاس ملی و استانی را شاخصی برای تعیین سهم بخش محیط زیست در رفاه جامعه دانست و گفت: مجموع ارقام برآورد شده به‌ عنوان ارزش اقتصادی خدمات زیست بومی برای ۲۰ منطقه بررسی ‌شده نشان می‌دهد اگرچه در حال حاضر ارزش خدمات اکوسیستمی برآورد شده، در حساب‌ های ملی ایران لحاظ نمی‌شود اما در صورت تخریب محیط زیست و اکوسیستم‌های طبیعی، می‌تواند اثر سو فراوانی بر کیفیت زندگی و رفاه جامعه داشته باشد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۸۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست