Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-23@08:10:53 GMT

ربیعی به بهشت می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۵۹۲۷۱

رکنا: در هفته‌های اخیر، نام علی ربیعی، وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تصدی مسئولیت شهرداری تهران در محافل مختلفی مطرح شده و ارزیابی‌ها از حضور نام وی در میان گزینه‌های مطرح برای ورود به «بهشت» حکایت می‌کند.

به گزارش رکنا، شورای شهر پنجم تهران، برای سومین بار در معرض انتخاب شهردار پایتخت قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعفای محمدعلی نجفی، انتخاب پرحاشیه سید محمدعلی افشانی بازنشسته را برای کلیدداری پایتخت رقم زد و حالا که او بر اساس اصلاح قانون Law منع به‌‌کارگیری بازنشستگان، باید از «بهشت» خداحافظی کند، بازار Store گمانه‌‌‌زنی‌‌ها برای فرد منتخب شورانشینان بسیار داغ است.

چهره‌‌هایی چون محسن هاشمی رفسنجانی، پیروز حناچی و محسن پورسیدآقایی مطرح شده‌‌‌اند که دو نفر اول در انتخاب قبلی هم مطرح بودند. اما یکی از تفاوت های این دوره با دوره گذشته، مطرح شدن نام علی ربیعی وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی و از تئورسین‌‌‌‌های اصلاح‌‌طلب در بین گزینه‌‌‌های ورود به «بهشت» است. در هفته‌‌‌های اخیر، نام او در محافل مختلفی مطرح شده است. ربیعی در استیضاحی بسیار پرحاشیه که به انتظار بی‌‌‌پاسخ افشاگری او از خواسته‌‌های صاحبان قدرت برای سمت‌‌ها و رانت‌‌‌ها ختم شد، از ادامه همراهی دولت بازماند. اما این چهره اجتماعی- سیاسی، دارای چه سوابقی است؟

بچه جوادیه، کارگر زاده دانشگاهی

در سال ۱۳۳۴ در محله جوادیه تهران به دنیا و همواره به بچه جوادیه بودن، افتخار کرده است. پیش از انقلاب تکنیسین کارخانه «جنرال موتورز» بوده و در اعتصاب‌‌‌های کارگری، نقش جدی داشته است. در سال‌‌‌های ابتدای انقلاب به فعالیت در سپاه و حضور در جبهه‌‌‌ها مشغول بوده است. در عین حال علاقه او به کار در تشکیلات صنفی و سیاسی، یک پای او را در حزب مهم جمهوری اسلامی قرار داده و پای دیگر را در تشکیلات صنفی و مدنی دهه ۶۰. عضو شورای عالی کار از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ حاصل آشنایی او با فعالیت‌‌‌‌‌‌‌های کارگری در همان آغاز جوانی است. ربیعی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ ریاست موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی را برعهده می‌‌‌گیرد. از ۱۳۷۴ تا ۸۴ مسئول اجرایی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اواخر دولت سازندگی و تمام دولت اصلاحات است. نزدیکی به سید محمد خاتمی باعث می‌‌‌شود او حکم مشاور اجتماعی رییس‌‌‌جمهور دوران اصلاحات را نیز دریافت کند. عضو شورای سیاستگذاری مرکز بررسی‌‌‌‌های راهبردی ریاست جمهوری با حکم رئیس‌‌جمهور تا مرداد ۱۳۸۴ نیز از دیگر فعالیت‌‌‌های وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دوران اصلاحات است.

زنده‌باد فساد!

ربیعی به واسطه نظریه‌پردازی در حوزه مبارزه با فساد و تالیف کتاب مشهور «زنده‌‌‌باد فساد» و راهنمایی ده‌‌ها پایان‌‌‌‌نامه در این حوزه، در این بخش نیز محل رجوع بوده است. حضور او در جایگاه دبیر ستاد ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد تا مرداد ۱۳۸۴، فرصتی را ایجاد کرد تا وی بتواند دغدغه‌‌‌‌های خود در این بخش را بیشتر دنبال کند. این فعال سیاسی – اجتماعی ۶۳ ساله، بعد از دوم خرداد ۷۶ با نگارش کتاب «جامعه‌‌‌شناسی تحولات ارزشی» با تکیه بر رهیافت‌‌های علمی و نظرسنجی‌‌های معتبر، به سوال بسیاری از افراد که چه شد دوم خرداد ۷۶ اتفاق افتاد، پاسخ داد. «مطالعات امنیت ملی» و «پیرامون مسائل اجتماعی ایران» از دیگر تالیفات اوست.

علاقه‌مند به رسانه

ربیعی در سال‌‌‌های فعالیت خود، سوابق رسانه‌‌‌‌ای را نیز به کارنامه کاری افزوده است. صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه «کار و کارگر» از ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹، او را با ارگان رسانه‌‌‌ای خانه کارگر، پیوند داد. بعد از آن نیز وی پای ثابت سرمقاله‌‌‌ها و گفت‌وگوهای نشریات متعدد بوده است. قلم بلورین برای بهترین سرمقاله سال ۷۷ از جمله افتخارات وی در این حوزه است. او در این بخش نیز دغدغه‌‌‌‌های صنفی را رها نکرده و به عنوان عضو موسس و رییس اولین مجمع عمومی انجمن صنفی روزنامه‌‌‌‌نگاران ایران شناخته می‌‌‌شود. ربیعی در دوران وزارت خود نیز بعد از تجربه تعطیلی انجمن صنفی روزنامه‌‌‌نگاران ایران و محدودیت ‌‌‌هایی که برای آغاز کار مجدد آن ایجاد شد، تلاش کرد انجمن‌‌‌های صنفی استان‌‌ها را راه‌‌‌اندازی کند که یکی از پردردسرترین آنها، تاسیس انجمن صنفی روزنامه‌‌‌نگاران تهران بود.

استاد تمام پایه ۳۰

تحصیل تا مقطع دکترا، استاد تمامی با پایه ۳۰ را به کسوت‌‌‌‌های او فزوده است. وی از دانشگاه تهران لیسانس مدیریت دولتی خود را دریافت کرد و پس از آن فوق لیسانس مدیریت فرهنگی (علوم اجتماعی) را از دانشگاه علامه طباطبایی اخد کرد. ربیعی همچنین دارای مدرک دکترای تخصصی مدیریت استراتژیک است. سابقه حضور در سه انجمن علوم سیاسی، جامعه‌‌‌‌شناسی و مطالعات فرهنگی، علاقه او به انجمن‌‌های علمی را نشان می‌‌‌دهد. پژوهشگر نمونه دانشگاه در سال ۹۰ – در دوران محمود احمدی‌‌نژاد - و تکرار همین عنوان در سال ۹۴، حاصل علاقه او در فعالیت‌‌های پژوهشی - دانشگاهی است. ربیعی از دانشگاه تهران گرفته تا واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام‌‌نور و موسسه آموزش عالی کار، تدریس کرده و از این جهت هم در دوره‌‌‌های روزنامه، هم پیام نور و غیر انتفاعی و هم دانشگاه آزاد، تجربه کار دارد. ده‌‌‌ها مقاله علمی - پژوهشی دارد که در میان آنها عناوینی چون «بررسی چالش‌‌‌های کارآفرینی در میان زنان تحصیلکرده دانشگاهی کشور»، «بحران‌‌های اجتماعی ایران امروز»، «بررسی رابطه سرمایه اجتماعی بر کارآفرینی»، «نقش فرهنگ سازمانی در پیشگیری از بروز فساد اداری»، «بررسی رابطه بیوریتم و رضایت شغلی کارکنان»، «بررسی کارکرد هماهنگی سازمان‌‌های مسئول در بلایای طبیعی» به چشم می‌‌‌خورد. او در مقالات علمی - ترویجی خود نیز «نقش فناوری اطلاعات در جلوگیری و کاهش فساد»، «استقرار نظام مدیریت دانش و ارائه مدل کاربردی در شهرداری تهران» و... را به رشته تحریر درآورده است. او به ده‌‌ها کنفرانس ملی و بین‌‌‌المللی، مقاله داده و در همایش‌‌‌‌های متعددی سخنرانی کرده است. ربیعی ناظر و مجری طرح‌‌های پژوهشی چون «تبیین نقش فرهنگ در پیشگیری از فساد اداری و ارائه برنامه فرهنگی جهت ارتقای سلامت نظام اداری»، «بررسی موانع و راهکارهای ارتقای فرهنگ آپارتمان‌‌نشینی در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران» و «بررسی رابطه سواد رسانه‌‌‌ای و شهروندی» بوده است. ربیعی سال ۹۰ در نشست تخصصی آسیب‌‌شناسی فرهنگی شهر تهران که انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار کرد با عنوان «نگاهی به شکاف‌‌‌های فرهنگی شهر تهران» سخنرانی کرد. این استاد دانشگاه، مشاوره و راهنمایی ده‌‌‌ها پایان‌‌‌نامه در حوزه مدیریت دانش و مدیریت استراتژیک را نیز انجام داده که در میان آنها عناوینی مانند «بررسی رابطه برنامه‌‌‌ریزی مسکن در بافت فرسوده با کیفیت سطح زندگی ساکنین»، «تحلیل نقش فن‌‌‌آوری اطلاعات در مدیریت بحران شهر تهران»، «تدوین استراتژی رقابتی برای پروژه‌‌‌های عمرانی از طریق بازنگری در دستورالعمل‌‌‌های ارجاع کار»، «تدوین استراتژی جهت سرمایه‌‌‌گذاری خارجی در ایران» و «چالش‌‌های پیاده‌‌سازی مدیریت دانش در سازمان‌‌ها» به چشم می‌‌خورد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

وی سال ۹۲ از سوی حسن روحانی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شد و رای اعتماد گرفت. اتفاقی که در مرداد ۹۶ نیز تکرار شد. ربیعی در این دوره با چالش‌‌‌های صندوق‌‌‌های بازنشستگی کشوری، فولاد و تامین اجتماعی، جهش آسیب‌‌‌‌های اجتماعی و نیازمندان به پوشش بهزیستی، توانمندسازی اقشار مختلف و فقرزدایی از نقاط مختلف ایران به ویژه تهران و حاشیه‌‌‌‌های آن، چالش صیانت از حقوق کارگران و افزایش مزد و مستمری درگیر بود و تلاش کرد با استفاده از نظریه‌‌پردازی، این معضلات را کاهش دهد.

این سیاستمدار ۶۳ ساله ایرانی با توجه به علاقه اصلاح‌‌‌طلبان شورا به پررنگ شدن نقش اجتماعی مدیریت شهری و بازگشت شهرداری تهران به جایگاه نهاد خدمات‌‌‌‌رسان اجتماعی و فرهنگی، از گزینه‌‌هایی است که در صورت طرح شدن توسط اعضای شورا، احتمالا تا مراحل نهایی انتخاب شهردار پیش خواهد رفت؛ موضوعی که تاکنون با سکوت ربیعی و چهره‌‌های نزدیک به وی همراه بوده است.

منبع: ایلنا

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

شکایت 2 دانشجوی دختر از مامور گشت ارشاد رد شد ! پایان اقدامات شوم زن مطلقه در مغازه های مانتو فروشی تهران اقدام بی شرمانه پزشک بجنوردی ! برنج بدجوری گران شد! جوان مرموز با دانشجویان آبادانی چه کرد؟! خودسوزی مرد کرمانشاهی در میدان آزادی! + جزییات مخفی شدن از خدا در خوردن یک غذای خاص! پاسخ قاطعانه سردار سلیمانی به ترامپ + سند راننده اتوبوس از لج مسافر زن فاجعه رقم زد / لحظه به لحظه حادثه + فیلم حقوق بازنشستگان یک میلیون تومان اضافه می شود !؟ قتل دختر دانشجوی سال اولی در دانشگاه + عکس بازیگر مشهور سینما سر جای پارک دعوا کرد و به زندان رفت +عکس از این مادر بی رحم تر هم وجود دارد؟! + عکس های جنجالی پوشش و حجاب زنان تهرانی برای این مرد با دستانی خون آلود فرقی نداشت! + فیلم مصاحبه و عکس زنم تصاویر بدون لباسش را به مردان غریبه فرستاد / فاصله سنی ما زیاد بود مرد میهمان نیمه شب پنهانی وارد اتاق عروس و داماد شد شهادت سرباز وظیفه در درگیری پلیس اهواز با خلافکاران مسلح + عکس شهید خوشحال ترین خر پیکان سوار + فیلم دیدنی التماس خواهر خانم بازیگر برای آشتی با پدر بیمارش + عکس تجاوز به دختر 18 ساله توسط تکنیسین اورژانس در آمبولانس مردی را جلوی چشمان منشی اش گروگان گرفتند / در تهران رخ داد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه قانون Law بازار Store سیاسی سلامت روزنامه مدل مسکن شهرداری تهران کار و رفاه اجتماعی اطلاعات حکایت وزیر عکس فیلم مرد روزنامه ایران دختر قتل کودک شهرستان من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۹۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشجویان در برگزاری انتخابات نمادی از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تجلیل از ۸۰ دانشجوی فعال دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و استان فارس در همکاری با حوزه‌های برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، برگزار شد.

محمدرضا قائدی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در این نشست اظهار کرد: به‌کارگیری جوانان و دانشجویان برای همکاری در برگزاری انتخابات در این سطح وسیع و خاص، کاری بدیع و بسیار بزرگ بود. در دوره‌های قبل نیز گرایش به‌سوی جوانان در قالب شعار مطرح می‌شد؛ اما به دلیل ریسک خاصی که این به‌کارگیری داشت در جنبه عمل از این مشارکت اجتماعی و سیاسی نشانه چندان زیادی ابراز نشده است.

وی این همکاری مجدانه دانشجویان این دانشگاه در برپایی انتخابات را موجب افتخاری برای دانشجویان و به‌طور ویژه برای والدین دانشجویان برشمرد و بیان کرد:‌ حضور جوانان در فعالیت اجتماعی همانند برگزاری انتخابات نمودی واضح از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان است. دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مسئولیت اجتماعی خویش، بر خود می‌بالد و افتخار می‌کند که دانشجویانش در راستای فعالیت‌های اجتماعی مفید و مثمر ثمر نظام مقدس جمهوری اسلامی در بزرگ‌ترین تمرین دموکراسی کشور یعنی برگزاری انتخابات سهم بسزایی داشتند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با اعلام آمادگی برای همکاری و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی مشابه در شهر و استان، عنوان کرد: تعداد کثیر دانشجویان این دانشگاه در سراسر استان به‌ویژه حضور بالغ‌بر ۲۵ هزار دانشجو در دانشگاه آزا اسلامی واحد شیراز و وجود تعداد بسیاری از استادان همکاران و دانش‌آموزان مجموعه مدارس سما دانشگاه اسلامی در استان فارس ظرفیت  بسیار بزرگی برای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه‌های مختلف ایجاد کرده است.

برگزاری متفاوت انتخابات در شیراز با همکاری دانشجویان

فرماندار شهرستان شیراز نیز همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به شیوه فعلی با فرمانداری در برگزاری انتخابات شهرستان شیراز و زرقان را برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: در برپایی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری شیوه همکاری دانشجویان با فرمانداری، شیوه جدید و متفاوتی بود که این شیوه با سایر حوزه‌های انتخابیه شهر‌های دیگر کشور نیز متفاوت بود.

لطف‌الله شیبانی افزود: روال ثابت و سابق برگزاری انتخابات سال‌های گذشته بر استفاده کامل از کارمندان دولت به‌ویژه فرهنگیان بودغ اما در دوره فعلی با همکاری هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و با همت تک‌تک دانشجویان گرانقدر، شکل برگزاری انتخابات با اعتمادی که به دانشجویان این دانشگاه صورت پذیرفت کاملاً متفاوت شد. این برای نخستین بار بود که در چنین سطح وسیعی از خدمات و قابلیت‌های دانشجویان در مراحل مختلف برگزاری انتخابات اعم از مرحله آموزش، مرحله کنترل، تست و مرحله اجرا استفاده شد.

وی اضافه کرد:‌ در برگزاری این دوره از انتخابات و حضور و مشارکت فعال دانشجویان در اداره حوزه‌های انتخابیه آنچه بیش از همه مشهود بود امانت‌داری و مسئولیت‌پذیری دانشجویان دخیل در امر برگزاری انتخابات بود. یکی از محاسن بزرگ همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در اجرای مرحله اول انتخابات شهرستان شیراز اشراف کامل دانشجویان به روند برگزاری انتخابات بود که سبب شد عمده شبهات و شایعات منتشره قبلی درباره برگزاری انتخابات به‌واسطه ارتباط نزدیک خود دانشجویان و دخیل بودنشان در جزء مراحل اجرایی، از ذهنشان خارج شود.

فرماندار شهرستان شیراز همکاری دانشجویان در حوزه‌های انفورماتیک، آموزش کاربران و بازرسی در فرایند انتخابات را موجب ایجاد فضای آرامش‌بخش در روند برگزاری دانست و تأکید کرد:‌ در جریان برپایی انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ نخستین حوزه انتخابیه‌ای که در استان فارس سلامت برگزاری انتخاباتش تأیید شد حوزه شهرستان شیراز و نخستین کلان‌شهری که تأیید صحت انتخابات آن در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفت نیز شهر شیراز بود.

شیبانی بیان کرد: همه این نتایج مثبت، مؤثر و خوشایند نتیجه همکاری، همیت و یاری همه دانشجویان در فرایند حساس و پر دقت برگزاری و اجرای انتخابات بود.

به گزارش آنا،‌در پایان این نشست از همه دانشجویان فعال در ایام انتخابات اسفند ۱۴۰۲ شهر شیراز با اهدای لوح سپاس و هدایایی از سوی فرماندار شیراز تجلیل و به پاس همکاری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس در برپایی این دوره از انتخابات لوح سپاسی از سوی فرماندار شیراز به دکتر محمدرضا قائدی اهدا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه برای ارتقای عقلانیت در حکمرانی استان مؤثر باشد
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
  • واکاوی برتری ذوب‌آهن مقابل آلومینیوم؛ بهشت امیدواران
  • الفت با مفاهیم غنی قرآنی از آسیب‌های مدرن اجتماعی جلوگیری می‌کند  
  • توزیع آسفالت در معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • تجلیل از دانشجویان فعال در برگزاری انتخابات اسفندماه شیراز
  • همه ابعاد پیشرفت اجتماعی از خانواده آغاز می‌شود
  • همکاری دانشجویان در برگزاری انتخابات نمادی از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان
  • رفع تصرف ۳ هزار مترمربع از اراضی ملی سنندج