Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:13:32 GMT

ساخت دستکش لرزشگیر برای بیماران پارکینسون

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۶۳۱۳۳

ساخت دستکش لرزشگیر برای بیماران پارکینسون

تهران - ایرنا - پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت دستکشی برای کاهش لرزش دست و حرکات غیرارادی در بیماران پارکینسون شد.

به گزارش روز شنبه گروه دانشگاه ایرنا، شیما خلیقیان محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در باره ساخت این دستکش افزود: ایجاد سیستمی در حوزه توانبخشی که از نظر کارایی، شباهت بالایی به کاربرد اندام طبیعی داشته باشد، باعث می ‌شود مشکل لرزش اندام‌ها برای افراد مبتلا تا حدود زیادی کنترل و فرد زندگی عادی خود را در جامعه دنبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستکش الکترونیکی با هدف بالا بردن سطح کیفیت زندگی بیماران پارکینسون تولید شده است.
وی با بیان اینکه طراحی و ساخت سیستمی غیرتهاجمی، قابل حمل و فعال برای کاهش مؤثر لرزش دست به منظور ارتقا سطح کیفی زندگی روزمره بیماران مبتلا به لرزش دست است، افزود: 20میلیون نفر در سطح جهان با مشکل اساسی لرزش اندام ‌ها روبرو هستند. هدف اصلی این پژوهش، بازگرداندن کیفیت زندگی از طریق کنترل لرزش دست و اندام مبتلایان است.
به گزارش دانشگاه آزاد اسلامی، خلیقیان گفت: محققان بخشی از تمرکز خود را به ساخت ابزارها برای کاهش لرزش دست افراد، منحصر کرده‌اند که از جمله آنها می ‌توان به لوازمی چون قاشق، لیوان، شانه سر و قلم اشاره کرد. همه این ابزار، ساختاری متفاوت با نمونه‌های عادی و جنبه لوازم شخصی دارند و منحصرا برای خود شخص بیمار است.
این محقق واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: عنصر اصلی این دستگاه ژیروسکوپ بوده که برای اندازه‌ گیری یا حفظ جهت است. این دستگاه از یک بخش ژیروسکوپ الکتریکی، ژیروسکوپ مکانیکی و یک بخش نمایش اطلاعات تشکیل شده است. در بخش نمایش اطلاعات، مقدار زاویه انحراف و شتاب در محورهای x، y، z نمایش داده می‌ شود. بخش الکترونیکی، اطلاعات زاویه انحراف با استفاده از شتاب سنج‌ ها و لرزش‌های ایجاد شده را محاسبه می‌کند.
به گفته خلیقیان، طبق الگوریتم داخل میکرو یا همان آی­سی پردازشگر تعبیه شده، به درایورها دستور Pwm (مدولاسیون پهنای پالس) ارسال می‌شود. Pwm هم بعد از دریافت توسط درایورها می‌تواند سرعت موتورها را در هر زاویه‌ای تنظیم کند.
وی اظهارداشت: برتری این دستگاه نسبت به نمونه خارجی آن، کنترل اتوماتیک بر روی میزان دور موتورها با توجه به اختلاف در فرکانس لرزش دست مبتلایان و همچنین سبک و مقاوم بودن آن است.
خلیقیان تصریح کرد: پارکینسون بیماری عصبی است که از هر صد نفر بالای شصت سال، یک نفر به آن مبتلاست. با بررسی انجام شده و صحت سنجی، این دستکش توانسته است تا 90 درصد میزان لرزش را با توجه به اینکه بیماران در چه سطحی از بیماری قرار دارند، کاهش دهد.
طبق این گزارش، تحقیق درباره «طراحی و ساخت دستکش لرزشگیر به منظور دقت و مهارت حرکت دست در افراد مبتلا به پارکینسون» در قالب پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی بیومکانیک علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر محمد نیکخو عضو هیات علمی دانشکده علوم فناوری‌های پزشکی واحد علوم و تحقیقات انجام شده است.
**9103** 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه علوم و تحقيقات پاركينسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۶۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید

آفتاب‌‌نیوز :

این آزمایش را می‌توان در کمتر از ۳ دقیقه پس از گرفتن سواب پوست انجام داد. این سواب تغییرات در ترکیب شیمیایی سبوم که توسط پوست تولید شده و با پارکینسون مرتبط است را تجزیه و تحلیل می‌کند.

به گفته پزشکان، در حال حاضر هیچ آزمایش قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و متخصصان به علائم، سابقه پزشکی، نتایج یک معاینه فیزیکی طولانی و در برخی موارد، اسکن مغز برای تشخیص این بیماری رجوع می‌کنند.

مونتی سیلوردیل (Monty Silverdale) متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه منچستر در بریتانیا و پژوهشگر این مطالعات می‌گوید: این آزمایش پتانسیل بهبود گسترده تشخیص و مدیریت افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را دارد. آزمایش جدید بر اساس سیستم غدد درون ریز کار می‌کند که پوست را مرطوب نگه می‌دارند. محققان متوجه شدند که چگونه ترکیب شیمیایی سبوم در یک فرد پس از وجود بیماری پارکینسون تغییر می‌کند.

سیلوردیل اضافه می‌کند: اکنون ما آزمایشی بر اساس آن تغییر در نشانگر‌های زیستی داریم. سواب‌های گرفته شده در یک کلینیک به آزمایشگاه فرستاده شده و در آنجا تحت آنالیز طیف سنجی جرمی قرار می‌گیرند تا ترکیب مولکولی آن‌ها بررسی شوند. برای اهداف مطالعه حاضر، نمونه‌هایی از ۷۹ فرد مبتلا به پارکینسون با نمونه‌هایی از ۷۱ فرد بدون این بیماری مقایسه شد.

دپانجان سارکار (Depanjan Sarkar) شیمیدان دانشگاه منچستر و یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: وقتی این آزمایش را انجام می‌دهیم، بیش از ۴ هزار ترکیب منحصر به فرد پیدا می‌کنیم که ۵۰۰ مورد از آن‌ها بین افراد مبتلا به بیماری پارکینسون در مقایسه با سایر شرکت کنندگان کنترل متفاوت است.

به گفته محققان، اینکه این آزمایش غیر تهاجمی و از نظر تولید نتایج سریع است، نشانه مثبتی تلقی می‌شود، اگرچه دانشمندان هنوز باید نشان دهند که می‌توانند این روش را مقیاس پذیر کرده و آن را خارج از شرایط آزمایشگاهی امتحان کنند.

علاوه بر این، محققان می‌گویند:بیماری‌ها و شرایط دیگر را می‌توان از طریق تجزیه و تحلیل سبوم تشخیص داد، اگرچه هنوز کاملاً مشخص نیست که چرا شروع پارکینسون باید این تغییرات را در مایع ترشح شده در بدن تولید و ایجاد کند.

پارکینسون در حال حاضر سریعترین بیماری عصبی در حال رشد است و این رشد همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که دانشمندان سخت در تلاش برای یافتن درمانی برای آن هستند، راه‌هایی برای کاهش سرعت و مدیریت آن وجود دارد و اینجاست که تشخیص زودهنگام می‌تواند بسیار مهم باشد.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • اخذ چهار گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • امام جعفر صادق (ع) بشریت را به سوی علم و دانش رهنمون ساخت